Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli cię to pocieszy to u nas też nic nie wróżyło a nagła zaczęło się zmieniać, więc trzymam kciuki nieustannie. 🔥
Fajnie! Ja też nigdy nie byłam na all inclusive i w tym roku jeszcze udało nam się obyć bez tego 😃ale nie wykluczam w przyszłości .. my byliśmy już w Gdyni, jedziemy jeszcze do Olsztyna a potem do domku nad jezioro.👩35👨43
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎

-
Wilga27 wrote:Jeśli cię to pocieszy to u nas też nic nie wróżyło a nagła zaczęło się zmieniać, więc trzymam kciuki nieustannie. 🔥
Fajnie! Ja też nigdy nie byłam na all inclusive i w tym roku jeszcze udało nam się obyć bez tego 😃ale nie wykluczam w przyszłości .. my byliśmy już w Gdyni, jedziemy jeszcze do Olsztyna a potem do domku nad jezioro.
Dzięki ❤️
Super, że planujecie
ja mimo tych nocek okropnych też uważam że warto jechać, zawsze to druga osoba jest do pomocy cały czas no i nie ma domowych obowiązków więc też lżej 
Wilga a pamiętam pisałaś kiedyś chyba Ty o odsmoczkowaniu, dalej planujecie to zrobić? Mała Wam w nocy śpi ze smoczkiem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 09:46
-
Wiesz co, powiem Ci, że smoczek przestał być aż takim problemem w nocy. Wcześniej wypadał małej milion razy i przez to się budziła. A teraz co najwyżej 2-3 a czasami w ogóle.. więc zapomniałam o tym pomyśle ..
Niewiem czego to kwestia, bo ona ogólnie ma na pewno lepszy sen i potrafi łączyć cykle snu sama, ale jak to ma się do smoczka? Niewiem. W każdym razie narazie nie mam spiny na to bo nie powoduje to już tylu pobudek a jednak w aucie czy na usypianie smoczek jest zbawieniem…
Zobaczymy jak to wyjdzie. Jak znowu będzie problem to odsmoczkujemy na pewno a jak nie to poczekam jak to samo wyjdzie, ale pewnie kolo roczku odstawimy, tak chyba jest najbardziej zalecane ..👩35👨43
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
Punkcja nr 2 - 03.2025
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
11.08 połówkowe lux 😎

-
Hej dziewczyny 🩷 będę grudniową mamusią 2026 czy ma może któraś z Was jakąś listę wyprawkową? Co było potrzebne przy maluszku z grudnia? Rozmiar kombinezonu 56?🫣 Szukałam na wątku, ale ciężko mi znaleźć wśród tylu stron 🫣
-
boys' mum wrote:Hej dziewczyny 🩷 będę grudniową mamusią 2026 czy ma może któraś z Was jakąś listę wyprawkową? Co było potrzebne przy maluszku z grudnia? Rozmiar kombinezonu 56?🫣 Szukałam na wątku, ale ciężko mi znaleźć wśród tylu stron 🫣
Hej, gratulacje !!
Kurczę poszukam choć chyba pousuwałam wszytsko.. dam znać!
Kombinezon ja miałam 56 merino z Tchibo i spokojnie do kwietnia go używaliśmy.
Nie kupuj body z krótkim rękawkiem bo w ogóle Ci się nie przydadzą 😅👩35👨43
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
Punkcja nr 2 - 03.2025
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
11.08 połówkowe lux 😎

-
Super dziękuję 🩷 pierwsze dziecko jest z marca a drugie z lipca więc nie mam pojęcia co kupić teraz😂a różnica też nie będzie mała między dziećmi i chyba wypadłam już z obiegu 🫣😅 a dobrze, że piszesz bo już chciałam kilka bodów na krótki rękaw kupić 😅 to będę się rozglądać za kombinezonem w rozmiarze 56 i właśnie czytałam, że każdy poleca z tej wełny merinoWilga27 wrote:Hej, gratulacje !!

Kurczę poszukam choć chyba pousuwałam wszytsko.. dam znać!
Kombinezon ja miałam 56 merino z Tchibo i spokojnie do kwietnia go używaliśmy.
Nie kupuj body z krótkim rękawkiem bo w ogóle Ci się nie przydadzą 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 18:27
-
Zdecydowanie. Merino spokojnie możesz używać do kwietnia, jak będzie znowu w Tchibo w tym roku to na polecam. Tańszy niż najbardziej popularny engels a bardzo spoko jakość.
Na krótki rękaw ja użyłam body chyba dopiero w maju więc nie ma sensu tego kupować wcześniej
Listy niestety nie znalazłam
👩35👨43
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
Punkcja nr 2 - 03.2025
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
11.08 połówkowe lux 😎

-
Synek w środę skończył 7 miesięcy. Ze spaniem w nocy nigdy nie było problemów. Przesypiał całą noc albo budził się raz na karmienie. Od 3 tygodni sen jest tragiczny. Budzi się po 4 razy, robi okna aktywności, płacze, wierci się. Od razu staje na czworaka i próbuje się po nas wspinać. Czy u was też ten sen się pogorszył?
-
Klaudia28 wrote:Synek w środę skończył 7 miesięcy. Ze spaniem w nocy nigdy nie było problemów. Przesypiał całą noc albo budził się raz na karmienie. Od 3 tygodni sen jest tragiczny. Budzi się po 4 razy, robi okna aktywności, płacze, wierci się. Od razu staje na czworaka i próbuje się po nas wspinać. Czy u was też ten sen się pogorszył?
Tak u nas tragedia ostatnio, nigdy nie było jakoś super ale ostatnio to się córka wybudza raz na godzinę i chce się przewracać na brzuszek, na bok, trze oczka itp
-
U nas dopiero co się poprawił po 6 miesiącach tragicznego snu, więc mam nadzieję że regres snu 8 miesiąca (bo pewnie to Was dopadło) będzie dla nas łaskawy..
Pierwszego regresu nawet nie zauważyliśmy bo było tak źle od początku 🤣👩35👨43
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
Punkcja nr 2 - 03.2025
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
11.08 połówkowe lux 😎

-
Wilga27 wrote:U nas dopiero co się poprawił po 6 miesiącach tragicznego snu, więc mam nadzieję że regres snu 8 miesiąca (bo pewnie to Was dopadło) będzie dla nas łaskawy..
Pierwszego regresu nawet nie zauważyliśmy bo było tak źle od początku 🤣
Matko to jeszcze ma być jakiś regres? 🙈
Dziewczyny przesiadłyście się już do spacerówki? Na nas gondola jeszcze dobra ale powoli widzę że ją męczy leżenie takie.
-
Wilga27 wrote:W końcu się musi poprawić, trzymam mocno kciuki! 🩷
Chałwa - dzięki, sprawdzę
Jakieś plany wakacyjne macie ?
Ja zamiast na wakacje , to do pracy poszłam 😂😂😂😂 na zlecenia. Polecam. Odświeża głowę i można normalnie porozmawiać 😂😂😂
We wrześniu planujemy Mazury , ale czy tam skończymy to nie wiem ...
Ja kupilam Engela i zaluje, że tak późno, bo mało co go uzywalam
.
My juz w spacerówce rozkładam na płasko. Jak chce to klade ja na brzuch i spinam pasami. Roans kocham , ale zajmuje duzo miejsca w bagażniku,kupilam wczoraj Muuvo go. -
My w spacerówce od początku czerwca jakoś. Nasz fizjo powiedział, że jeśli kąt nie jest większy niż 45 stopni, to może jeździć spokojnie. Ostatnio mieliśmy wózek u niego, to jeszcze na żywo zaakceptował.
Ja już odliczam do wyjazdu na wczasy. Jadę z moimi rodzicami i siostrą na Mazury. Mój się nie wyrwie ze swojej firmy (ale był z nami w czerwcu nad morzem, to chociaż tyle), ale będę miała do pomocy dziadków i ciocię. 😁niedoczynność tarczycy
2017 - mięśniak ok. 9cm, laparotomia
2018-2023 - nowe mięśniaki, krwotoki, propozycja usunięcia macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka
➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
21.10.24 - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
26.10.24 - 1️⃣ET 5BB❌️
➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
25.01.25 - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
30.01.25 - 2️⃣ET 3AA❌️
2.04.25 - 3️⃣FET 3BC ✅5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
11.06.25 - prenatalne, zdrowe bobo ❤️
SANCO - zdrowy chłopiec 💙
13.08.25 - połówkowe, obraz prawidłowy 💙
3.12.25 - CC, 3870gr, 54cm 🍼🤱

-
Rumba - niestety jeszcze nie jeden i podobno każdy kolejny gorszy 😅
Chałwa - super! Ja kilka h tygodniowo też pracuję od jakiegoś czasu a od września wracam na 3 dni. Ale ja mam własną działalność więc wracam jak chce
My w spacerówce od 2 miesięcy. Najpierw była tylko na płasko a teraz rośnie. Ale nasza córka już siada sama.
Taterniczka - fajnie, że będziesz miała pomoc
ja narazie nie mam co liczyć na takie zaangażowanie rodziny.
My jedziemy do Olsztyna za dwa tyg i w sierpniu też gdzieś skoczymy. Byliśmy już w Gdyni miesiąc temu
A za granicę kiedy lub w ogóle się wybieracie? My może na jesień jakas Chorwacja albo bliskie Włochy? Na próbę na lot typu 1,5h? Sama niewiem
Boże Powiem Wam ze tak kocham to moje dziecko, że szok. To jest tak wspaniały bobas, że nie mogę 😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 19:17
👩35👨43
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
Punkcja nr 2 - 03.2025
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
11.08 połówkowe lux 😎

-
Wilga27 wrote:Rumba - niestety jeszcze nie jeden i podobno każdy kolejny gorszy 😅
Chałwa - super! Ja kilka h tygodniowo też pracuję od jakiegoś czasu a od września wracam na 3 dni. Ale ja mam własną działalność więc wracam jak chce
My w spacerówce od 2 miesięcy. Najpierw była tylko na płasko a teraz rośnie. Ale nasza córka już siada sama.
Taterniczka - fajnie, że będziesz miała pomoc
ja narazie nie mam co liczyć na takie zaangażowanie rodziny.
My jedziemy do Olsztyna za dwa tyg i w sierpniu też gdzieś skoczymy. Byliśmy już w Gdyni miesiąc temu
A za granicę kiedy lub w ogóle się wybieracie? My może na jesień jakas Chorwacja albo bliskie Włochy? Na próbę na lot typu 1,5h? Sama niewiem
Boże Powiem Wam ze tak kocham to moje dziecko, że szok. To jest tak wspaniały bobas, że nie mogę 😭
My na wakacje zagraniczne też na jesień planujemy
Wilga a jak z opieka nad mała podczas Twojego powrotu do pracy? Ja narazie sobie nie wyobrażam pracować, jednak mała jest absorbująca więc w grę wchodziłyby tylko wieczory a wtedy to ja odpoczywam. Ja wracam dopiero w lutym ale już się orientujemy w kwestii żłobka.
I tak to prawda miłość bezgraniczna do tego małego cudu ❤️ -
Cześć dziewczyny, trochę mnie tu nie było, ale widzę, że temat wyjazdów

My w tym roku jedynie w rodzinne strony, ale to 300-400km, więc też duża wyprawa. W czerwcu odważyliśmy się pojechać w moje strony, we wrześniu pojedziemy w męża strony - wkupimy sobie nocleg i potraktujemy to jako wakacje, przez te wszystkie zawirowania rok tam nie byliśmy 😅 w przyszłym roku bardziej zaszalejemy, w tym roku jeszcze na spokojnie, boimy się za granicę.
Nela jeszcze w gondoli, ale ona jest spokojnym dzieckiem, więc się nie spieszę. Jeszcze ma niestabilne plecki.
U nas nocki spokojne, od 3 tyg zrezygnowaliśmy z nocnego karmienia, ostatnie karmienie o 23:00, a potem wstajemy o 6 na lek i dajemy też mleko.
Wilga, wow, siad i wstawanie - Twoja córka pędzi ☺️
U nas w kwietniu na kontroli wyszła gorsza kurczliwość, w czerwcu tak samo, ale w lipcu już jest poprawa, tzn powrót do tego, co było przed kwietniem. Także jest stabilnie
Nela dalej je sondą, rd leży…ma odruchy wymiotne. Także cóż, najważniejsze, że dziecko najedzone, a o rd będziemy dalej walczyć
a tak to ostatnio zaczęła mieć piękny podpór wysoki ☺️ jeszcze z 2 tyg temu robiła pozycję czworaczą na łokciach, a od tygodnia pięknie na prostych rączkach, jeszcze krótko bywa w takiej pozycji, ale się rozwija coś do przodu.
Aaa i pani doktor mówiła, że w grudniu wskaźnik niewydolności serca był 11 tys, w styczniu ponad 2 tys, a teraz już tylko 550 ☺️ także to chyba najlepszy dowód, że leki działają i jest lepiej ☺️
Belma lubi tę wiadomość
-
Delfi super czyta się dobre wieści, bardzo się cieszę że jest coraz lepiej 🥹
Wilga faktycznie pędzi jak szalona ta Twoja córeczka! ☺️
U nas jeszcze gondola, ale widzę że też coraz mniej jej się podoba, więc pewnie za tydzień lub dwa przejdziemy na spacerówkę. Rd idzie jakoś powoli, póki co mamy jeden posiłek, chociaż niby powinny być dwa po skończonym 7 miesiącu, ale jakoś jeszcze tak dobrze nam nie idzie 🫢
Zazdroszczę możliwości powrotu do pracy na własnych warunkach, u nas mąż ma 12h zmiany więc mogłabym coś robić tylko w jego wolne dni, ale córeczka nie akceptuje już butelki więc i tak odpada 😬a jednak brakuje normalnych rozmów i zajęcia głowy czymś innym.
A co do wakacji też myślę żeby gdzieś polecieć na jesień, ale my nigdy nie byliśmy na all inclusive I chyba to nie do końca dla nas, a organizacja wyjazdu z takim małym dzieckiem to też szaleństwo. Macie jakieś doświadczenia? 😬 -
Belma wrote:Delfi super czyta się dobre wieści, bardzo się cieszę że jest coraz lepiej 🥹
Wilga faktycznie pędzi jak szalona ta Twoja córeczka! ☺️
U nas jeszcze gondola, ale widzę że też coraz mniej jej się podoba, więc pewnie za tydzień lub dwa przejdziemy na spacerówkę. Rd idzie jakoś powoli, póki co mamy jeden posiłek, chociaż niby powinny być dwa po skończonym 7 miesiącu, ale jakoś jeszcze tak dobrze nam nie idzie 🫢
Zazdroszczę możliwości powrotu do pracy na własnych warunkach, u nas mąż ma 12h zmiany więc mogłabym coś robić tylko w jego wolne dni, ale córeczka nie akceptuje już butelki więc i tak odpada 😬a jednak brakuje normalnych rozmów i zajęcia głowy czymś innym.
A co do wakacji też myślę żeby gdzieś polecieć na jesień, ale my nigdy nie byliśmy na all inclusive I chyba to nie do końca dla nas, a organizacja wyjazdu z takim małym dzieckiem to też szaleństwo. Macie jakieś doświadczenia? 😬
Dla nas wyjazd na weekend to była logistyka i pakowanie level hard, zapomniałam piżamy dla siebie i klapek na basen ale grunt że mała miała wszystko 🙈
Dziewczyny a ja mam pytanie jak wygląda Wasz dzień z dzieckiem? Chodzi mi o okna aktywności, co porabiacie jak długo itp. , kiedy macie czas dla siebie ? My w sumie mamy taki sam schemat i szukam pomysłów co by może coś urozmaicić 🙃 -
Tak no moja córka wystrzeliła. Musieliśmy juz kupić jej łóżeczko bo w dostawce wstaje i boję się że wypadnie. W ciągu dnia tylko w kojcu można ją zostawić bo przemieszcza sie już i łapie za wszystko co nie trzeba a jeszcze nie zabezpieczyliśmy mieszkania …
RumbaLover - my z mężem mamy działalność więc narazie jak ja idę do pracy to mąż zajmuje się córką i tak narazie planujemy się wymieniać…
Delfi - super, że się odezwałaś!! Wczoraj o Tobie myślałam. Ale się ciesze, ze u Was wszystko w porządku. Naprawdę 🩷. Oby tak dalej!! Czyli te leki wystarczą czy będzie konieczna jakaś operacja jeszcze ?
Belma - my podobnie jak Rumba, nie wzięliśmy kilku rzeczy, dla siebie i dla dziecka 😆 ale to chyba tak musi być 😆powiem ci że koniec końców nie jest tak zle, organizacji i „miotania się” mnóstwo, ale w sumie wychodzi fajnie więc może się przemożecie ?
RumbaLover - u nas pobudka koło 6, OA jakieś 2h15-2h30, drzemka zazwyczaj 1,5h (ale dziś np 40 min 🫣), OA, drzemka koło 1h, OA i drzemka koło 30-40 min. Najdłuższe okno czasami to 2h40.
Ja czasu dla siebie nie mam, bo nawet jak mąż jest w ciągu dnia to trzeba wyjść z psem, poogarniac itp. Na drzemki chodzę z małą więc wtedy posiedzę na telefonie albo posłucham książki
A wieczorem zanim ogarnę wszystko, odciągnę mleko (odciągam raz dziennie, reszta kp) to już się robi 21 i może obejrzymy coś chwilę w tv a czasami nie i idę spać 🫣
No chyba że czasami mąż jest w domu i weźmie córkę
Na drzemkę to wtedy mam chwilę 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 11:58
👩35👨43
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
Punkcja nr 2 - 03.2025
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
11.08 połówkowe lux 😎

-
Wilga, nie, jeżeli leki będą dawały radę, to nie będzie operacji. Jako awaryjny plan, jeżeli jednak serce z czasem nie będzie dawać rady, to wchodzi w grę jedynie przeszczep. Wycięcie guza jest zbyt ryzykowne, bo jest on wrośnięty w ścianę serca