Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
ellevv wrote:Dziękuję wam! Po prostu może za bardzo chciałam już widzieć 🫣🫣 ale bardzo fajna babka bo nie musiałam za tą wizyte płacić przez to że nic nie było widać ☺️
Kiedy najlepiej się umawiać? Myślicie że pod koniec przyszłego tygodnia już coś będzie widać?
Robiłaś test ok 14dpo? Jeżeli tak, za tydzień powinnaś mieć już pęcherzyk, może nawet mały zarodek, a za dwa prawdopodobnie już serduszkoellevv lubi tę wiadomość
-
Około 12/13 dpo
Dziękuję wam za odpowiedzi.PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
🔹️letrozol 2.5mg 3dc-7dc - czekam na małpę ⚠️ (maj)
🔹️nasienienie do powtórzenia (czerwiec)
🔹️26.4.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️27.4.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
ellevv wrote:Około 12/13 dpo
Dziękuję wam za odpowiedzi.
Jak Ty znalazłaś lekarza, który 1 mają zrob USG i jeszcze Cie nie skasował za wizytę?
Myślę,że przy takim szczęściu ta ciąża będzie się powolutku, na spokojnie ,zdrowo rozwijała.
U mnie w 4+3 nic nie było widać. Dopiero po 2 tygodniach pojawil się malusieńki zarodek. Myślę,że 2 tygodnie musisz poczekać. Wiem, brzmi jak wieczność. 🤞🍀 trzymam kciuki,żeby szybko zleciało. -
KasiaXXX wrote:Tak, u mnie pierwsza ciąża. U nas 8 tydzień i póki co nie wyobrażam sobie, jak ktoś może uprawiać sport, i normalnie żyć 😅 Połowę dnia przesypiam, ciągle jestem głodna, jakieś skurcze albo bóle mnie nieraz łapią, nie wychodzę w ogóle z domu, nie chce mi się nawet malować 😅 Brzuch mam wzdęty jak conajmniej w 4 miesiącu, wczoraj już kupiłam kilka par luźnych spodni, bo inaczej nie da rady 🙈
Podbijam, bo jakbyś mi z ust to wyjęła. Ludzie na siłownię chodzą, sport uprawiają, a ja po wejściu na 2 piętro po spacerze z psem czuję jakbym przebiegła maraton 😂KasiaXXX lubi tę wiadomość
-
mrsshinigami wrote:https://zapodaj.net/plik-AuXNL2qm0V
A powyżej moje maleństwo 😍😍🥰🥰😍😍❤️🔥❤️🔥
Cześć transferowa siostro!
Też miałam transfer 18 marca 🙂 z kiedy zdjęcie?18.03.2025 8 FET 4AB🙏 walcz 🙏 codzienne krwawienia od 14 dpt, 24 dpt krwotok, 7tc crl 9mm, 7+6 crl 13mm❤️
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Babsi wrote:Jak Ty znalazłaś lekarza, który 1 mają zrob USG i jeszcze Cie nie skasował za wizytę?
Myślę,że przy takim szczęściu ta ciąża będzie się powolutku, na spokojnie ,zdrowo rozwijała.
U mnie w 4+3 nic nie było widać. Dopiero po 2 tygodniach pojawil się malusieńki zarodek. Myślę,że 2 tygodnie musisz poczekać. Wiem, brzmi jak wieczność. 🤞🍀 trzymam kciuki,żeby szybko zleciało.
Hahha mieszkam za granicą więc u nas 1 maj to po prostu 1 maj. Czyli dzień jak dzień ale bardzo miło z jej strony było aby mnie nie skasować za usg 🙈PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
🔹️letrozol 2.5mg 3dc-7dc - czekam na małpę ⚠️ (maj)
🔹️nasienienie do powtórzenia (czerwiec)
🔹️26.4.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️27.4.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
KasiaXXX wrote:Tak, u mnie pierwsza ciąża. U nas 8 tydzień i póki co nie wyobrażam sobie, jak ktoś może uprawiać sport, i normalnie żyć 😅 Połowę dnia przesypiam, ciągle jestem głodna, jakieś skurcze albo bóle mnie nieraz łapią, nie wychodzę w ogóle z domu, nie chce mi się nawet malować 😅 Brzuch mam wzdęty jak conajmniej w 4 miesiącu, wczoraj już kupiłam kilka par luźnych spodni, bo inaczej nie da rady 🙈
Współczuję ❤️ tez przez to przechodziłam 😅 miałam ten sam schemat dnia.
Pamiętam że tyłam wtedy ładnie 😀 w 10 tyg miałam już +4kg na wadze🙊 ale zajadałam mdłosci -
MadCat wrote:Ja w pierwszej też ból brzucha. Dostałam progesteron na podtrzymanie. A teraz w drugiej właśnie mnie męczą zatoki 🙃
Przeżyłam płukanie! Ale mąż musiał naciskać butelkę bo ja mam blokadę psychiczna że się utopie
Też dziś pierwszy raz użyłam irigasin 😁 bałam się okropnie ale synek mnie wspierał (3latka) I nie mogłam tak łatwo odpuścić 😆 szczerze to czuje się po tym lepiej 👍 -
Moniczka38 wrote:Uff dobrze widzieć, ze ktoś śpi jak ja
Ja mam tak samo!
Sikam, śpię i na zmianę
Dzisiaj pobudka o 9 a już o 10:00do 12:30 drzemka i następna drzemka od 17 do 19:30 :o
Teraz mam wolne wiec luz… ale jak tak funkcjonować..
leci 9 tydzień. Mam nadzieje ze ten okres wkrótce się skończy 😂😂😂😂
Jeju jak wam zazdroszczę tego odpoczynku 🥺 śpię w myślach 🥱
Ja cały dzień z młodym na dworze(teraz wolne w przedszkolu), mamy gospodarstwo i akurat zaczyna się sezon truskawkowy😻 ciągle go muszę pilnować żeby nikt go przypadkiem nie rozjechał.
Ale może będę bardziej fit w tej ciąży 🤪 -
Wisienka95 wrote:Też dziś pierwszy raz użyłam irigasin 😁 bałam się okropnie ale synek mnie wspierał (3latka) I nie mogłam tak łatwo odpuścić 😆 szczerze to czuje się po tym lepiej 👍
Ja obiecałam 4latkowi jutro zoo 🙈
Ja się nadal boję dlatego mąż trzyma butelkę a ja próbuje się nie utopić 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja, 22:45
-
Wisienka95 wrote:Współczuję ❤️ tez przez to przechodziłam 😅 miałam ten sam schemat dnia.
Pamiętam że tyłam wtedy ładnie 😀 w 10 tyg miałam już +4kg na wadze🙊 ale zajadałam mdłosci
Ja mdłości nie mam, po prostu jem 🙈 A najgorsze, że glukoza wyszła mi 99 na czczo, bo dzień przed badaniem jadłam po północy rosół 😅 I mam się pilnować, i nie jeść po 20, no i wtedy powtórzyć te glukozę z krwi.
Dziewczyny, a powiedzcie mi jak jest u Was z upławami? Czy macie dni, że są mniej widoczne lub przeźroczyste, a nieraz np. są gęstsze i ciut żółte, które są widoczne na wkładkach lub na papierze? 🙈 Z tego co wszyscy mówią i piszą, to upławy są naturalne w ciąży, chociaż gdzieniegdzie są informacje, że nie w ciąży nie powinno ich w ogóle być 🫣 -
KasiaXXX wrote:Ja mdłości nie mam, po prostu jem 🙈 A najgorsze, że glukoza wyszła mi 99 na czczo, bo dzień przed badaniem jadłam po północy rosół 😅 I mam się pilnować, i nie jeść po 20, no i wtedy powtórzyć te glukozę z krwi.
Dziewczyny, a powiedzcie mi jak jest u Was z upławami? Czy macie dni, że są mniej widoczne lub przeźroczyste, a nieraz np. są gęstsze i ciut żółte, które są widoczne na wkładkach lub na papierze? 🙈 Z tego co wszyscy mówią i piszą, to upławy są naturalne w ciąży, chociaż gdzieniegdzie są informacje, że nie w ciąży nie powinno ich w ogóle być 🫣
Ja mam dokładnie tak, jak piszesz. Raz takie, raz takie. To moja trzecia ciąża i miałam tak za każdym razem więc mogę Ci spokojnie powiedzieć że to całkowicie normalne. W pierwszym trymestrze upław jest dużo więcej i dopóki nie zmienią zapachu lub nie staną się brązowe lub żywo czerwone to nie ma się co przejmować.🙂KasiaXXX lubi tę wiadomość
-