X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2025 🍼❤️
Odpowiedz

Grudzień 2025 🍼❤️

Oceń ten wątek:
  • Książkara_w_ciąży Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem na Sorze...od wczorajszej nocy boli mnie prawa strona brzucha a od 6 rano tak się pogorszyło że ledwo się ruszam. Podejrzewają zapalenie wyrostka. Bardzo się boję. Czekam na lekarza...mam nadzieję że to jednak nie wyrostek

🧍‍♀️32🧍‍♂️33
    Pierwszy test 1/04/25😍
    Beta 2/04/25 - 203,5
    Beta 5/04/25 - 898,70
    23/04/25 - jest serduszko❤️

preg.png
  • Szu_szu Autorytet

Wysłany: 2 maja, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazkara biedna dużo kciuków dla ciebie, trzymaj się tam 🤞🤞🤞
    Witam nowe dziewczyny :)
    Gilgotek daj znać jak po wizycie!

👩🏻👦🏻😺😺🐶

Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025

12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
    23.03 ⏸️
    24.03 betaHcG 213 mIU/ml
    26.03 betaHCG 577 mIU/ml

9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯

Następna wizyta 11.05

preg.png
  • A.nia Nowa

Wysłany: 2 maja, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wczoraj i dziś wyszedł mi pozytywny test. W styczniu biochemiczna więc jest stres. Tym bardziej że w tym roku kończę 40- ostatni dzwonek! Mam już synka 10 lat, książkowa ciąża. Termin wychodzi 8.01 ale będę miała cc, pewnie wcześniej. Myślę że w grudniu może być już więc i tu dołączam. Są dziewczyny z Kato? Na razie umówiłam się do lekarza w LuxMed, bo mój ginekolog już nie powiedział ciąż. Po majówce będę dzwonić do kogoś z jego polecenia. Chciałabym rodzić w uck, bo tam przyjmuje mój stały gin i wiem że nie zrobi problemów z cc. Ale teraz najważniejsze dotwać i żeby było ok🙏

Daniela77 lubi tę wiadomość

• Gilgotek Ekspertka

Wysłany: 2 maja, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Książkara trzymam kciuki ✊🏼✊🏼✊🏼

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

⏸️ 13.04
    15.04 beta HCG 580,76
    23.04 beta HCG 6303
    ⏩ 02.05 6+5tc 0,77cm zarodek z 💓🥹

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, Encorton 5mg, Duphaston, Luteina
  • Moniczka38 Koleżanka

Wysłany: 2 maja, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać ksiazkara co i jak. 🥹🥹🥹

Starania zaczęte 08.24.
    Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
    PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia

💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł. :(
    ⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
    💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękł :) Nie wyszło :(
    💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
    💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków :) 🥰

🍼 04.03. Początek ciąży
    29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
    31.03. Beta 380, progesteron 46.
    04.04. Beta 2461.
  • KasiaXXX Koleżanka

Wysłany: 2 maja, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Książkara_w_ciąży wrote:
    Dziewczyny jestem na Sorze...od wczorajszej nocy boli mnie prawa strona brzucha a od 6 rano tak się pogorszyło że ledwo się ruszam. Podejrzewają zapalenie wyrostka. Bardzo się boję. Czekam na lekarza...mam nadzieję że to jednak nie wyrostek

O kurcze, daj znać!!! Czekamy :( ❤️

• Delfi Autorytet

Wysłany: 2 maja, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Książkara, kciuki, oby to nic poważnego 🤞

Gilgotek, powodzenia na wizycie :)

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • nadia199191 Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, szukam porady. Byłam na usg 6t1d na usg był widoczny tylko pęcherzyk 7,3 mm z ciałkiem żółtym 3,2mm, ale bez zarodka. To moja 5 ciąża i nie wiem czy za bardzo się nie pospieszyłam z wizytą. Wcześniej chodziłam ok. 7tc. Dodatkowo koło pęcherzyka jest krwiak. Nie krwawię, nie mam żadnych plamień ani żadnych skurczy. Czy któraś z was była w podobnej sytuacji i zarodek się pojawił. Kolejną wizytę mam za ok. 2 tyg. Lekarz bardzo oszczędny kazał czekać. Nie ukrywam, że bardzo się stresuje. Wcześniejsze ciąże były bezproblemowe.

❤️ 👧
    ❤️ 👧
    💙 👦
    💙 👦
  • Karola1995 Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Książkara_w_ciąży wrote:

Trzymam kciuki 🤞🤞🤞
    Musi byc dobrze 😊

Witam nowe dziewczyny 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja, 11:40

Maggie1989 lubi tę wiadomość

👧30
    🧔34

27.12.24 ⏸️
    7.01.25 mamy pecherzyk ❤️
    22.01.25 pusty pecherzyk 💔💔
    23.01.25 szpital 7+4 💔

23.04.25 ⏸️
    24.04.25 beta 130 ❤️❤️
    26.04.25 beta 387❤️❤️
    30.04.25 beta 1847❤️❤️

Walczymy dalej o ciebie słoneczko❤️

,, Kiedyś ktoś taki sam jak my opowiedział mi ze wszystko jest możliwe ,,

preg.png
  • Gilgotek Ekspertka

Wysłany: 2 maja, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie 🫠🫠 trochę się naczekałam.
    Wyszło 6+5 z USG. Termin na 21.12.
    Było serduszko 🩷

Oczywiście zażartował sobie ze mnie że bliźniaki, Boże jaka byłam przerażona 😆 chyba wie że w grudniu pełno bliźniaków 😆

KasiaXXX, Książkara_w_ciąży, Karola1995, Delfi, Wilga27, Le, Pierniczka, Daniela77, Szu_szu, Clausix, Siasi, ellevv, Nayeli lubią tę wiadomość

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

⏸️ 13.04
    15.04 beta HCG 580,76
    23.04 beta HCG 6303
    ⏩ 02.05 6+5tc 0,77cm zarodek z 💓🥹

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, Encorton 5mg, Duphaston, Luteina
  • Nayeli Autorytet

Wysłany: 2 maja, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Książkara_w_ciąży wrote:

Trzymam kciuki żeby dobrze się zakończyło. Bardzo współczuję bólu i stresu 😞trzymaj się i staraj się być dobrej myśli. Najważniejsze, że jesteś pod opieką🩷

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

starania od kwietnia 2024 r.

10.2024 biochem 💔

Badania z I etapu ✓
    Drożność ✓
    AMH: 3,38
    FSH: 6,70
    badanie nasienia ✓
    Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
    ❌ostatnie cykle bezowulacyjne
    stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
    marzec ❌
    13 cs 🤞🏼 kwiecień
    21.04 ⏸️ ❤️
    23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
    25.04 1479 mlU/ml
    07.05 pierwsza wizyta
  • Książkara_w_ciąży Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już w domu. Nie mogli z pewnością stwierdzić czy to zapalenie wyrostka bo w ciąży nie wolno tomografii brzucha zrobić. Dodatkowo mam złogi w nerkach więc to też może być przyczyną tego bólu. Miałam też konsultacje z ginekologiem i na szczęście z krokiem jest wszystko dobrze. Serduszko bije mocno. Zbadał mnie bardzo dokładnie i stwierdził że wszystko jest w jak najlepszym porządku.🙂 Dostałam antybiotyk i mam brać paracetamol i nospe gdyby bolało. Jak będzie się pogarszać to mam wrócić to od razu zabiorą mnie na blok. Tylko muszę mieć świadomość że taka operacja to może być koniec ciąży 😓Dziękuję Wam za wsparcie.🥰

🧍‍♀️32🧍‍♂️33
    Pierwszy test 1/04/25😍
    Beta 2/04/25 - 203,5
    Beta 5/04/25 - 898,70
    23/04/25 - jest serduszko❤️

preg.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 2 maja, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotek wrote:
    Już po wizycie 🫠🫠 trochę się naczekałam.
    Wyszło 6+5 z USG. Termin na 21.12.
    Było serduszko 🩷

Oczywiście zażartował sobie ze mnie że bliźniaki, Boże jaka byłam przerażona 😆 chyba wie że w grudniu pełno bliźniaków 😆

A to prawidłowo wytypowałam wiek ciąży jakiś czas temu u Ciebie, obstawiałam na wizycie dzisiaj 6+4 😆
    Gratuluję udanej wizyty i serduszka :)

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Wilga27 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Książkara - trzymam kciuki, żeby się wyciszyło. Będzie dobrze!!

@Gilgotek - super 😍

👩34 👨42

🌞🌿

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 usg 😶‍🌫️
  • Delfi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Książkara_w_ciąży wrote:
    Jestem już w domu. Nie mogli z pewnością stwierdzić czy to zapalenie wyrostka bo w ciąży nie wolno tomografii brzucha zrobić. Dodatkowo mam złogi w nerkach więc to też może być przyczyną tego bólu. Miałam też konsultacje z ginekologiem i na szczęście z krokiem jest wszystko dobrze. Serduszko bije mocno. Zbadał mnie bardzo dokładnie i stwierdził że wszystko jest w jak najlepszym porządku.🙂 Dostałam antybiotyk i mam brać paracetamol i nospe gdyby bolało. Jak będzie się pogarszać to mam wrócić to od razu zabiorą mnie na blok. Tylko muszę mieć świadomość że taka operacja to może być koniec ciąży 😓Dziękuję Wam za wsparcie.🥰

Dobrze, że już w domu, ale współczuję stresów, oby ból się nie pogarszał i oby przeszło, będziemy tu wszystkie trzymać kciuki :)

Książkara_w_ciąży lubi tę wiadomość

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Le Koleżanka

Wysłany: 2 maja, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Książkara_w_ciąży wrote:

Dobrze, że już w domku jesteś, ale współczuję bardzo i bólu i stresu! Oby już Ci się nie powtórzył tak silny ból i było coraz lepiej a żadna operacja nie była konieczna! 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja, 13:14

Książkara_w_ciąży lubi tę wiadomość

01.03 - OM
    04.04 - II 😊, bHCG - 2765
    07.04 - bHCG - 5992, USG - pęcherzyk
    14.04 - USG: jest serduszko! ❤️
    15.04 - USG na NFZ, termin porodu z USG: 08.12

Kolejne USG: 29.04

Leki: euthyrox 25, Neoparin 0.4, acard 75, encorton 5, glucofage 500, 2 razy duphaston, 2 razy progrsterone bensis, prenatal uno, Wit. D i C.
  • Le Koleżanka

Wysłany: 2 maja, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadia199191 wrote:
    Hej dziewczyny, szukam porady. Byłam na usg 6t1d na usg był widoczny tylko pęcherzyk 7,3 mm z ciałkiem żółtym 3,2mm, ale bez zarodka. To moja 5 ciąża i nie wiem czy za bardzo się nie pospieszyłam z wizytą. Wcześniej chodziłam ok. 7tc. Dodatkowo koło pęcherzyka jest krwiak. Nie krwawię, nie mam żadnych plamień ani żadnych skurczy. Czy któraś z was była w podobnej sytuacji i zarodek się pojawił. Kolejną wizytę mam za ok. 2 tyg. Lekarz bardzo oszczędny kazał czekać. Nie ukrywam, że bardzo się stresuje. Wcześniejsze ciąże były bezproblemowe.

Hej, ja byłam na pierwszej wizycie 5+3 i był pęcherzyk chyba tylko, ale też miałam krwiaka. Przed samą ta pierwszą wizytą, która była w pon zaczęłam plamić (w toalecie przed wejsciem do gina ujrzałam na majtkach) i plamiłam przez tydzień mimo, że naprawdę cały czas leżałam wg zalecenia lekarza. Tydzień później znów w pon na wizycie widziałam już serduszko i krwiak się wchłonął, ale miałam nadzieję, że będzie dobrze, bo w niedzielę przestałam plamić. Jestem w 9 tyg i jest wszystko dobrze :)
    Ty mozesz mieć młodsza ciążę niz Ci się wydaje i dlatego jeszcze nie widać zarodka. A z krwiakiem naprawdę polecam leżeć, choć przy dzieciach pewnie przydałaby się Wam pomoc. Do mnie i tak przyjechała mama by jak mąż jest w pracy to podawać mi jedzenie do łóżka, bo naprawdę mi zależało i naprawdę wstawałam tylko do łazienki i nie widziałam innych pomieszczeń przez 5 dni. Dopiero w SB wyszłam się przejść po domu jak już widziałam, że tego plamienia jest mniej :)
    Ale wiem, że nie każdy ma taką możliwość natomiast im więcej będziesz wypoczywać tym pewnie szybciej krwiaczek się wchłonie i będzie wszystko dobrze 😊

nadia199191 lubi tę wiadomość

01.03 - OM

Leki: euthyrox 25, Neoparin 0.4, acard 75, encorton 5, glucofage 500, 2 razy duphaston, 2 razy progrsterone bensis, prenatal uno, Wit. D i C.

Wysłany: 2 maja, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Le wrote:
    Hej, ja byłam na pierwszej wizycie 5+3 i był pęcherzyk chyba tylko, ale też miałam krwiaka. Przed samą ta pierwszą wizytą, która była w pon zaczęłam plamić (w toalecie przed wejsciem do gina ujrzałam na majtkach) i plamiłam przez tydzień mimo, że naprawdę cały czas leżałam wg zalecenia lekarza. Tydzień później znów w pon na wizycie widziałam już serduszko i krwiak się wchłonął, ale miałam nadzieję, że będzie dobrze, bo w niedzielę przestałam plamić. Jestem w 9 tyg i jest wszystko dobrze :)
    Ty mozesz mieć młodsza ciążę niz Ci się wydaje i dlatego jeszcze nie widać zarodka. A z krwiakiem naprawdę polecam leżeć, choć przy dzieciach pewnie przydałaby się Wam pomoc. Do mnie i tak przyjechała mama by jak mąż jest w pracy to podawać mi jedzenie do łóżka, bo naprawdę mi zależało i naprawdę wstawałam tylko do łazienki i nie widziałam innych pomieszczeń przez 5 dni. Dopiero w SB wyszłam się przejść po domu jak już widziałam, że tego plamienia jest mniej :)
    Ale wiem, że nie każdy ma taką możliwość natomiast im więcej będziesz wypoczywać tym pewnie szybciej krwiaczek się wchłonie i będzie wszystko dobrze 😊

Właśnie staram się odpoczywać na tyle ile tylko się da. Też bardzo dużo leżę mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Miałaś jakieś leki? Ja dostałam luteinę i duphaston.

❤️ 👧
    ❤️ 👧
    💙 👦
    💙 👦
  • Le Koleżanka

Wysłany: 2 maja, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadia199191 wrote:
    Właśnie staram się odpoczywać na tyle ile tylko się da. Też bardzo dużo leżę mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Miałaś jakieś leki? Ja dostałam luteinę i duphaston.

Tak, najważniejsze to ten odpoczynek i żebys nie dzwigała też więc odpada podnoszenie dzieci itd. Ja chciałam po tej wizycie wrócić normlanie do pracy, a jak wyszło, że mam leżeć to chciałam jechać i chociaz osobiście powiedzieć o ciąży. Lekarka się strasznie wkurzyła, że prosto do domu mam wracać do łóżka i jeszcze dodała, że gdybym miała od niej dalej do domu to by mi kazała taksówka wracać 🙈 Także ja się przestraszyłam bardzo i faktycznie leżałam, auta też nie prowadziłam od wtedy 😅

Leki mi podtrzymała te, które zapisała mi w pt, kiedy pojawiły mi się 2 kreski na teście - 2 razy progesterone besins i 2 razy duphaston (na zmianę) oraz to co widzisz w stopce. U mnie ciąża była zaskoczeniem, bo mimo wielu badań nie znalazła przyczyny dawno temu czemu nie wychodzi, za to mam autoimmunologie (dodatnie ANA), krzywa cukrowa po obciążeniu na granicy (stąd glucofage), komórki NK i mutacje MTHFR hetero jeśli dobrze pamietam (stąd chyba neoparin), bo ja te badania robiłam z 3 czy 4 lata temu i potem już przestaliśmy sprawdzać zrzucając niepowodzenie na genetykę i to akceptując. A tu nagle niespodzianka 😅 Także temu też tak chuchałam, bo jak w końcu nagle wyszło to chciałam zrobić wszystko co mogę najlepiej 😊
    Myślę, że jeśli masz już 4ke dzieci i ciąże były bezproblemowe to organizm z krwiaczkiem też sobie poradzi i w ogóle on już później nie wpłynie na przebieg ciąży, tego Ci bardzo życzę. Więc poki co to uwierz w kropka, dużo leż, nie dźwigaj i korzystaj z każdej pomocy, która przybędzie do opieki gromadki 😊 A do lekarza bym się wybrala już po tygodniu, ale innego skoro ten za dużo nie mówił. Będziesz spokojniejsza wtedy a to też bardzo ważne 😊

01.03 - OM

Wysłany: 2 maja, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Le wrote:
    Tak, najważniejsze to ten odpoczynek i żebys nie dzwigała też więc odpada podnoszenie dzieci itd. Ja chciałam po tej wizycie wrócić normlanie do pracy, a jak wyszło, że mam leżeć to chciałam jechać i chociaz osobiście powiedzieć o ciąży. Lekarka się strasznie wkurzyła, że prosto do domu mam wracać do łóżka i jeszcze dodała, że gdybym miała od niej dalej do domu to by mi kazała taksówka wracać 🙈 Także ja się przestraszyłam bardzo i faktycznie leżałam, auta też nie prowadziłam od wtedy 😅

Leki mi podtrzymała te, które zapisała mi w pt, kiedy pojawiły mi się 2 kreski na teście - 2 razy progesterone besins i 2 razy duphaston (na zmianę) oraz to co widzisz w stopce. U mnie ciąża była zaskoczeniem, bo mimo wielu badań nie znalazła przyczyny dawno temu czemu nie wychodzi, za to mam autoimmunologie (dodatnie ANA), krzywa cukrowa po obciążeniu na granicy (stąd glucofage), komórki NK i mutacje MTHFR hetero jeśli dobrze pamietam (stąd chyba neoparin), bo ja te badania robiłam z 3 czy 4 lata temu i potem już przestaliśmy sprawdzać zrzucając niepowodzenie na genetykę i to akceptując. A tu nagle niespodzianka 😅 Także temu też tak chuchałam, bo jak w końcu nagle wyszło to chciałam zrobić wszystko co mogę najlepiej 😊
    Myślę, że jeśli masz już 4ke dzieci i ciąże były bezproblemowe to organizm z krwiaczkiem też sobie poradzi i w ogóle on już później nie wpłynie na przebieg ciąży, tego Ci bardzo życzę. Więc poki co to uwierz w kropka, dużo leż, nie dźwigaj i korzystaj z każdej pomocy, która przybędzie do opieki gromadki 😊 A do lekarza bym się wybrala już po tygodniu, ale innego skoro ten za dużo nie mówił. Będziesz spokojniejsza wtedy a to też bardzo ważne 😊
    Dziękuję Ci za dobre słowo :) mam nadzieję że wszytko będzie dobrze. Tobie też życzę spokojnej ciąży :)

Le lubi tę wiadomość

❤️ 👧
    ❤️ 👧
    💙 👦
    💙 👦
‹‹ 71 72 73 74 75
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ