Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
O witam nowe dziewczyny, gratulacje ❤️ jakie ładne zdjęcia fasolek były dziś, też muszę wstawić kiedyś moją ekipę, może po następnym USG
Delfi, Wilga27, Daniela77, Natka:), Siasi lubią tę wiadomość
-
Siasi wrote:Ola Boga, może jednak lepiej nie 🙀 chociaż wiem, że i trojaczki byśmy ogarnęli i kochali nad życie 🤭 Dom mamy duży, warunki dobre więc oby tylko zdrowe. Chociaż pęcherzyk był tylko jeden więc to chyba niemożliwe 🫢
Aż specjalnie teraz poczytałam, jest możliwe w przypadku bliźniąt jednojajowychMadCat, ellevv, Siasi lubią tę wiadomość
-
Delfi wrote:Aż specjalnie teraz poczytałam, jest możliwe w przypadku bliźniąt jednojajowych
-
Dziewczyny, czy któraś z Was miała podobne objawy, u mnie 6 tydzień 4 dzień, trochę dłuższy spacer w ciągu dnia i odczuwam bóle lędźwi w krzyżach. Przed kolejną wizytą, która jest dopiero za tydzień trochę panikuję. W toalecie na papierze też doszukuję się jakiś śladów krwi, które minimalnie ale się pojawiły
-
Delfi wrote:Aż specjalnie teraz poczytałam, jest możliwe w przypadku bliźniąt jednojajowych
Znajomy z pracy tak teraz miał 🙈 2 dzieci na pokładzie, doszła ciąża - w DE mieli dwa razy USG i według lekarza, i PRENATALNYCH dziewczynka - pojechali dodatkowo do Polski na kolejne prenatalne, okazało się, że… dwie dziewczynki 🙈Siasi lubi tę wiadomość
-
Zofia91 wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was miała podobne objawy, u mnie 6 tydzień 4 dzień, trochę dłuższy spacer w ciągu dnia i odczuwam bóle lędźwi w krzyżach. Przed kolejną wizytą, która jest dopiero za tydzień trochę panikuję. W toalecie na papierze też doszukuję się jakiś śladów krwi, które minimalnie ale się pojawiły
Zofia - ja już w 4-5 tygodniu, jak tylko się dowiedziałam, miałam takie bóle. Ogromny ból lędźwi promieniował mi na podbrzusze i uda, ścianało mnie z nóg z bólu… Ostatnio te ataki się wyciszyły, biorę magnez i luteinę, która niby rozluźnia też takie skurcze. Ale ogólnie do teraz jak tylko postoje w kuchni to zaraz boli mnie kręgosłup -
KasiaXXX wrote:Znajomy z pracy tak teraz miał 🙈 2 dzieci na pokładzie, doszła ciąża - w DE mieli dwa razy USG i według lekarza, i PRENATALNYCH dziewczynka - pojechali dodatkowo do Polski na kolejne prenatalne, okazało się, że… dwie dziewczynki 🙈
O to już tu grupo się pomylili, żeby na prenatalnych nie zauważyć drugiego bobasa :o -
MadCat wrote:Ale nadal przed implantacja. Także jedynie jak się gin pomylił skoro już widział że jeden
Tzn tu mowa była konkretnie o Siasi, ona miała (z tego co pamiętam) tylko pęcherzyk, więc teoretycznie mogą być tam dwa zarodkino ale wiadomo, bliźniaki jednojajowe są dość rzadko
Siasi lubi tę wiadomość
-
Delfi wrote:O to już tu grupo się pomylili, żeby na prenatalnych nie zauważyć drugiego bobasa :o
A to ja też czytałam parę takich historii na grupie trojaczkowej, że bardzo późno zauważyli kolejnego dzieciaczka. Ale tam były wyjściowo bliźniaki i 3 agent się ukrył. A patrząc jak moja gin się z USG bawi to w sumie nie dziwię się 😂 -
Ja dzisiaj wymiotuje jak nie wiem czy normalne sa takie wieczorne pawie ? 😐👧30
🧔34
27.12.24 ⏸️
7.01.25 mamy pecherzyk ❤️
22.01.25 pusty pecherzyk 💔💔
23.01.25 szpital 7+4 💔
23.04.25 ⏸️
24.04.25 beta 130 ❤️❤️
26.04.25 beta 387❤️❤️
30.04.25 beta 1847❤️❤️
8.05.25 mamy dzidziusia 2,7mm z pikajacym serduszkiem ❤️❤️❤️
Walczymy dalej o ciebie słoneczko❤️
,, Kiedyś ktoś taki sam jak my opowiedział mi ze wszystko jest możliwe ,,
-
Mini94 wrote:Siasi na pewno już coś będzie widać 🙂
Le - ja dzisiaj też widziałam głowę, tułów i rączki ale nie na USG tylko dopiero w domu na zdjęciu 😄
To u mnie tak samo 😅 Na USG mi tylko mówiła wlasnie, że jest głowa i tułów już widoczne i się rusza (ale nic nie widziałam za bardzo), że serduszko bije i wlaczyła tego Dopplera chyba więc już też slyszlalam, a w domu właśnie oprócz główki i tułowia to nóżki i rączkę zobaczyłam 😍
Ale z tym, że mi odbiło to chodziło mi, że ciągle na to zdjęcie patrzę 😁01.03 - OM
04.04 - II 😊, bHCG - 2765
07.04 - bHCG - 5992, USG - pęcherzyk
14.04 - USG: jest serduszko! ❤️
15.04 - USG na NFZ, termin porodu z USG: 08.12
Kolejne USG: 29.04
Leki: euthyrox 25, Neoparin 0.4, acard 75, encorton 5, glucofage 500, 2 razy duphaston, 2 razy progrsterone bensis, prenatal uno, Wit. D i C. -
Karola1995 wrote:Ja dzisiaj wymiotuje jak nie wiem czy normalne sa takie wieczorne pawie ? 😐
Ja odczuwam mocne mdłości rano i późnym wieczorem. O ile to nie jest dużo wymiotów, tylko np raz, to jest to ok. Jeżeli bardzo dużo wymiotujesz, to bądź czujna, żebyś się nie odwodniła 😢 -
Delfi wrote:Ja odczuwam mocne mdłości rano i późnym wieczorem. O ile to nie jest dużo wymiotów, tylko np raz, to jest to ok. Jeżeli bardzo dużo wymiotujesz, to bądź czujna, żebyś się nie odwodniła 😢
Zwymiotowalam raz teraz ale mdlosci i zgaga katastrofa 😐 a cycki to mi tak urosly ze sie w biustonoszu nie mieszcza 🙂. Byle do piatku ciekawe co lekarz powie 🙂👧30
🧔34
27.12.24 ⏸️
23.01.25 szpital 7+4 💔
23.04.25 ⏸️
24.04.25 beta 130 ❤️❤️
26.04.25 beta 387❤️❤️
30.04.25 beta 1847❤️❤️
-
Dziewczyny wszystko jest możliwe 😅
8 kwietnia pęcherzyk tylko, 17 kwietnia zarodek i obok jakieś pozostałości po „krwiaczku” , a 24 kwietnia dwa serduszka 😂 to jest moja historia 😂 miałam prawdopodobnie dwie owulacje i jest różnica w dniach między dzieciakamia 2 maja potwierdzone już na💯
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 22:38
Książkara_w_ciąży, ellevv, KasiaXXX, Daniela77, Megipta, Megipta, Szu_szu, Delfi, Umka, Siasi lubią tę wiadomość
💃🏻31
🤵♂️33
4cs - na luzie, spontanicznie
3cs - testy owulacyjne, suplementy
31.03 🥰 II 🥰 12 dpo
31.03 -33.60 mlU/ml
02.04- 111.00 mlU/ml
04.04- 326.00 mlU/ml
07.04- 834.00 mlU/ml
16.04- 11410.00 mlU/ml
Progesteron- 11.90 ng/ml -> 10.80 ng/ml
02.05- dwa serduszka 💞
„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍 -
KasiaXXX wrote:Znajomy z pracy tak teraz miał 🙈 2 dzieci na pokładzie, doszła ciąża - w DE mieli dwa razy USG i według lekarza, i PRENATALNYCH dziewczynka - pojechali dodatkowo do Polski na kolejne prenatalne, okazało się, że… dwie dziewczynki 🙈
Aż się wierzyć nie chce, że są takie historie 😅 Jeszcze na początku to ok, ale oprócz USG to na prentalnych pewnie te wyniki z krwi są inne przy tych bliźniaczych czy trojaczkach itd. niż normlanie w pojedynczej ciąży? Czy jednak nie? W sumie nie wiem co oni tam badają 😁 Natomiast ja będę miała pobierana krew 10 min przed badaniem USG więc chyba co miejsce to inaczej robią 🤔Karola1995 lubi tę wiadomość
01.03 - OM
Leki: euthyrox 25, Neoparin 0.4, acard 75, encorton 5, glucofage 500, 2 razy duphaston, 2 razy progrsterone bensis, prenatal uno, Wit. D i C. -
PaulinaNnn wrote:Dziewczyny wszystko jest możliwe 😅
8 kwietnia pęcherzyk tylko, 17 kwietnia zarodek i obok jakieś pozostałości po „krwiaczku” , a 24 kwietnia dwa serduszka 😂 to jest moja historia 😂 miałam prawdopodobnie dwie owulacje i jest różnica w dniach między dzieciakamia 2 maja potwierdzone już na💯
Gratuluje podwójne szczescie ❤️❤️
Tak szczerze tez zawsze chcialam blizniaki miec 😁😁PaulinaNnn lubi tę wiadomość
👧30
🧔34
27.12.24 ⏸️
23.01.25 szpital 7+4 💔
23.04.25 ⏸️
24.04.25 beta 130 ❤️❤️
26.04.25 beta 387❤️❤️
30.04.25 beta 1847❤️❤️
-
Karola1995 wrote:Ja dzisiaj wymiotuje jak nie wiem czy normalne sa takie wieczorne pawie ? 😐
Nie wymiotowałam jeszcze, ale ja wieczorem zawsze czuję się najgorzej... Mdłości mam bardzo silne wtedy, ale bez wymiotów. W zasadzie to ja przed ciążą nie jadłam kolacji (bo obiad jadłam koło 18) a teraz nie dosyć, że jem kolację koło 20, to potem jeszcze jak się obudzę druga koło 24 (bo przeważnie zasnę gdzieś na kanapie, a mój m razem ze mną 🙈). Po prostu jestem tak głodna i wiem, że jak nie zjem o tej polnocy to za chwilę dojdą te mdłości, pewnie z głodu, i i tak nie zasnę.01.03 - OM
Leki: euthyrox 25, Neoparin 0.4, acard 75, encorton 5, glucofage 500, 2 razy duphaston, 2 razy progrsterone bensis, prenatal uno, Wit. D i C.