Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Wilga27 wrote:A z jakiego jesteś miasta?
Jestem z ŁodziNefretam lubi tę wiadomość
36👩❤️💋👨55
👱♀️
2016 - 8 tc 👼
2017 - synuś 🙋♂️
2020 - córeczka 👸
👨🦱
2009 - bliźniacy 🧒🧒
Starania o wspólne Bobo
8 cs
28.03 - II
17.04 - 3 mm czlowiek z ❤️
24.04 - 0,96 cm ❤️
Walcz Kropeczko -
Cebulka35 wrote:Jestem z Łodzi
Dziękuję za odpowiedź, będę szukać kogoś z Warszawy do polecenia dlatego pytam👩34 👨42
🌞🌿
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️ -
Hej,jestem po wizycie u gina i jest zarodek i serduszko.Wiecej nie wiem,miałam tak wysokie ciśnienie że lekarka zadzwoniła po karetkę i jestem na sor 🥺 czekam na przyjęcie na patologię ciąży
ellevv lubi tę wiadomość
-
Ja mam takiego smaka na maka… xD
Ej Dziewczyny zakładamy grupę na FB ?)
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
-
malinka201666 wrote:Hej,jestem po wizycie u gina i jest zarodek i serduszko.Wiecej nie wiem,miałam tak wysokie ciśnienie że lekarka zadzwoniła po karetkę i jestem na sor 🥺 czekam na przyjęcie na patologię ciąży
Malinka, a miałaś już wcześniej problemy z nadciśnieniem? Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i to tylko taka nerwówka albo przez pogodę ❤️ Odezwij się potem. -
malinka201666 wrote:Hej,jestem po wizycie u gina i jest zarodek i serduszko.Wiecej nie wiem,miałam tak wysokie ciśnienie że lekarka zadzwoniła po karetkę i jestem na sor 🥺 czekam na przyjęcie na patologię ciąży
Polubiłam za zarodek i serduszko ale nie za resztę.
Trzymaj sie 🫂PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
🔹️letrozol 2.5mg 3dc-7dc - czekam na małpę ⚠️ (maj)
🔹️nasienienie do powtórzenia (czerwiec)
🔹️26.4.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️27.4.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
🔹️wizyta: 11.5 & 26.5
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Powodzenia, oby to był fałszywy alarm 🤞 Dawaj znać, jak sytuacja -
Frelcia_na_chwilę wrote:Ja mam takiego smaka na maka… xD
Umka lubi tę wiadomość
-
Nayeli wrote:Cieszę się, że jest nas takich więcej 😊
Mam wrażenie, że w niektórych cyklach byłam bardziej śpiąca niż teraz i ,,wmawiałam" sobie ciąże. Oczywiście jest wiele zmiennych i spodziewam się, że jutro możemy się czuć zupełnie inaczej ale na ten moment trzeba się cieszyć.
Może mam głupie pytanie ale o co pytać lekarza na pierwszej wizycie? Widzę, że temat prenatalnych jest ważny i że trzeba się wcześniej umawiać ale czy na pierwszej wizycie też należy o czymś pamiętać?Nayeli lubi tę wiadomość
-
Willsee wrote:Z doswiadczenia poprzedniej ciąży - grupa na fb się w ogóle nie sprawdziła (czat wariował) - przeszłyśmy na WhatsApp i tam mamy kontakt do tej pory
Ooo to ja mam odmienne doświadczenia
Malinka dawaj znać co z ciśnieniem! Jakbyś potrzebowała super kardiologa a masz blisko na Śląsk to dawaj znać.👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Koniec starań.
-
Willsee wrote:Z doswiadczenia poprzedniej ciąży - grupa na fb się w ogóle nie sprawdziła (czat wariował) - przeszłyśmy na WhatsApp i tam mamy kontakt do tej pory
Ja mam czat z dziewczynami na Messenger, też fajna opcja, choć uważam, że może bliżej grudnia? Na dzień dzisiejszy chyba dla mnie za szybko -
Frelcia_na_chwilę wrote:Ja mam takiego smaka na maka… xD
Myślę że lepiej zostać tutaj, jest większa anonimowość. Bez skrępowania można o wszystko dopytać i uzewnętrznić się ze swoimi odczuciami 😊
Prenatalne mam umówione na 02.06 chyba zadzwonię dopytać o pobieranie krwi bo pewnie będą wymagać żeby być na czczo? Już mnie ta wizja przeraża bo badania dopiero na 10.00 padnę z głodu do tej godziny 😨Nayeli, Szu_szu, Fabregasowa lubią tę wiadomość
30l🙎♀️ 34l🙎
-12.2022 początek starań
-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
-10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
-11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌
-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
-02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
-22.01 drożność sono hsg ✔
-25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)
15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
31.03-beta 56.5
02.04-beta 120
04.04-beta 311
07.04-beta 1346
08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
22.04-7tydzień jest serduszko 💓
-
Uważam jak Delfi, że jeszcze duuuuzo przed nami.
Malinka trzymam kciuki.
Na pierwszą wizytę zrobiłabym morfologię i mocz, i dopytała jeżeli cos by Cię w wynikach zaniepokoiło. Kontakt do lekarza - nieraz mi się przydał poza wizytami (wczoraj lekarz sam z siebie dał mi do siebie nr), jeżeli planujesz gdzieś wylot - czy nie ma żadnych przeciwwskazań. I to chyba w sumie tyle co mi przychodzi do głowyNayeli lubi tę wiadomość
-
Wixa🌸 wrote:Myślę że lepiej zostać tutaj, jest większa anonimowość. Bez skrępowania można o wszystko dopytać i uzewnętrznić się ze swoimi odczuciami 😊
Prenatalne mam umówione na 02.06 chyba zadzwonię dopytać o pobieranie krwi bo pewnie będą wymagać żeby być na czczo? Już mnie ta wizja przeraża bo badania dopiero na 10.00 padnę z głodu do tej godziny 😨Wixa🌸, Umka lubią tę wiadomość
-
Willsee wrote:Uważam jak Delfi, że jeszcze duuuuzo przed nami.
Malinka trzymam kciuki.
Na pierwszą wizytę zrobiłabym morfologię i mocz, i dopytała jeżeli cos by Cię w wynikach zaniepokoiło. Kontakt do lekarza - nieraz mi się przydał poza wizytami (wczoraj lekarz sam z siebie dał mi do siebie nr), jeżeli planujesz gdzieś wylot - czy nie ma żadnych przeciwwskazań. I to chyba w sumie tyle co mi przychodzi do głowy
Dzięki dziewczyny. Już trochę się ,,znamy" z lekarzem przez okres moich starań więc kontakt na komórkę do niego mam. Ale faktycznie mamy bilety lotnicze wykupione na koniec sierpnia więc o to zapytam. Co prawda jeszcze wcześnie ale zapytam o zdanie.
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 kolejna wizyta -
Malinka trzymaj się 🩷na pewno Ci pomogą ustabilizować ciśnienie. Jesteś pod opieką, niczym się nie martw. Czekamy na info🤞🏼👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 kolejna wizyta -
kikix0o wrote:Jestem po wizycie. Gin powiedziała, że 3 ostatnie wyniki bety były w normie, ale dzisiejszy jest za mały i na ten moment uważa, że raczej nic z tego nie będzie…
Mam jutro powtórzyć betę i wysłać jej wynik.
Powiedziała, że musimy wykluczyć pozamaciczną i zrobiła mi usg. W jajnikach nie zauważyła żadnych nieprawidłowości, ale jeszcze nic nie jest pewne na 100%
W macicy powiedziała, że beta jest za mała żeby coś pokazać, ale że widzi „dużą, ładną przestrzeń” i gdyby nie ta dzisiejsza beta, to by mi powiedziała, że za kilka dni już byłoby widać pęcherzyk.
Jestem podłamanaTo moja pierwsza ciąża i nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć i co dalej będzie…
I jeszcze muszę czekać do jutra jak na wyrok, co się okaże z bety
Już bym wolała, żeby ona zaczęła spadać niż żeby rosła bardzo powoli, bo bym przynajmniej się nie bała, że to jednak pozamaciczna…
Masakra 😭
Kiki, wczoraj przeoczyłam Twoja wiadomość. Bardzo mi przykro,że beta nie rośnie. Mogę zapytać w którym dni cyklu jesteś?
Chciałam Ci napisać kilka słów od siebie.
Wiem,ze to Twoja pierwsza ciąża i jest to bardzo trudne przeżycie, więc pozwól sobie na wszystkie emocje. Smutek, żal, złość.
Chciałam Ci jednak powiedzieć coś co wyczytałam tutaj na forum i jestem przykładem, który to potwierdza. Dziewczyny twierdzą, że po ciąży biochemicznej, (tzn jajeczko się zapłodniło, ale nie zagniezdzilo) następne cykle są bardziej płodne.
Ja w marcu zrobiłam kilka pozytywnych testów, nie miałam, gdzie zbadać bety, ale po kilku dniach, 5 dni od spóźnionej miesiączce test był już biały.
Następnego dnia dostałam okres i był to pierwszy dzień mojej obecnej ciąży.
Dlatego, chce Ci powiedzieć: nie trać nadziei, zrob betę w środę, jak spada to poczekaj na okres, badaj dni płodne i od razu do dzieła.
Wierz mi, wiem co przeżywasz. Bierz suplementy, jedz zdrowo, a wszystko dobrze się skończy.
Przytulam Cię mocno 🫂Umka lubi tę wiadomość
-
Babsi wrote:Kiki, wczoraj przeoczyłam Twoja wiadomość. Bardzo mi przykro,że beta nie rośnie. Mogę zapytać w którym dni cyklu jesteś?
Chciałam Ci napisać kilka słów od siebie.
Wiem,ze to Twoja pierwsza ciąża i jest to bardzo trudne przeżycie, więc pozwól sobie na wszystkie emocje. Smutek, żal, złość.
Chciałam Ci jednak powiedzieć coś co wyczytałam tutaj na forum i jestem przykładem, który to potwierdza. Dziewczyny twierdzą, że po ciąży biochemicznej, (tzn jajeczko się zapłodniło, ale nie zagniezdzilo) następne cykle są bardziej płodne.
Ja w marcu zrobiłam kilka pozytywnych testów, nie miałam, gdzie zbadać bety, ale po kilku dniach, 5 dni od spóźnionej miesiączce test był już biały.
Następnego dnia dostałam okres i był to pierwszy dzień mojej obecnej ciąży.
Dlatego, chce Ci powiedzieć: nie trać nadziei, zrob betę w środę, jak spada to poczekaj na okres, badaj dni płodne i od razu do dzieła.
Wierz mi, wiem co przeżywasz. Bierz suplementy, jedz zdrowo, a wszystko dobrze się skończy.
Przytulam Cię mocno 🫂
Ja jeszcze dodam na pocieszenie, że u mnie po poronieniu była zdrowa, donoszona ciaza, bo organizm już zaskoczył ten tryb ciążowy.Umka lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Koniec starań.
-
Wixa🌸 wrote:Myślę że lepiej zostać tutaj, jest większa anonimowość. Bez skrępowania można o wszystko dopytać i uzewnętrznić się ze swoimi odczuciami 😊
Prenatalne mam umówione na 02.06 chyba zadzwonię dopytać o pobieranie krwi bo pewnie będą wymagać żeby być na czczo? Już mnie ta wizja przeraża bo badania dopiero na 10.00 padnę z głodu do tej godziny 😨
Jasne, nic na siłę. Ja nie mam kłopotu z uzewnętrznianiem „face” to „face”. Lubię jak się takie więzi zaczynają tworzyć.👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%