Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po wizycie - mamy już 1cm !
Mam kartę ciąży, jutro muszę podjechać na krew.
Następna wizyta 22 mają, prenatalne 17 czerwca, to będzie 13+0, tydzień wcześniej podejść oddać krew na Pappa, to wtedy na wizycie od razu lekarka omówi wyniki kompleksowo.
Wilga27, Delfi, ellevv, Megipta, Książkara_w_ciąży, Le, Szu_szu, Umka, Siasi lubią tę wiadomość
-
Też wolę anonimowo. Łatwiej się wyzalic ze wszystkiego. +na messengerze czy WhatsApp bardzo łatwo by zrobił się spam a nie lubię tego. Na forum zaglądam jak mam czas i jest akurat
KasiaXXX, Wixa🌸, Szu_szu lubią tę wiadomość
-
Ja tez w sumie wolę anonimowo 🙂 mozemy bez skrepowania pogadac o wszystkim 🙂
Mnie dzisiaj nosi przed piątkową wizyta chyba nie mialam ze soba co zrobic wiec zrobilam sobie test a co oto wyniki 🙂
https://ibb.co/xSmR93qC
Kurde dziewczyny uspokójcie mnie jak nie ma plamien boli tylko rzyganie i zgaga to chyba wszystko jest ok ? Tak bardzo sie bojeWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 13:01
Delfi lubi tę wiadomość
👧30
🧔34
27.12.24 ⏸️
7.01.25 mamy pecherzyk ❤️
22.01.25 pusty pecherzyk 💔💔
23.01.25 szpital 7+4 💔
23.04.25 ⏸️
24.04.25 beta 130 ❤️❤️
26.04.25 beta 387❤️❤️
30.04.25 beta 1847❤️❤️
8.05.25 mamy dzidziusia 2,7mm z pikajacym serduszkiem ❤️❤️❤️
Walczymy dalej o ciebie słoneczko❤️
,, Kiedyś ktoś taki sam jak my opowiedział mi ze wszystko jest możliwe ,,
-
Jak wyjdzie dobrze USG i Pappa to chyba odpuszczam dalszą diagnostykę. Jeśli źle, to wtedy już amniopunkcja, żeby mieć pewność. Dlatego chyba NIFTY nie będę robić.
Wisienka95 lubi tę wiadomość
36👩❤️💋👨55
👱♀️
2016 - 8 tc 👼
2017 - synuś 🙋♂️
2020 - córeczka 👸
👨🦱
2009 - bliźniacy 🧒🧒
Starania o wspólne Bobo
8 cs
28.03 - II
17.04 - 3 mm czlowiek z ❤️
24.04 - 0,96 cm ❤️
Walcz Kropeczko -
Jak będziecie kiedyś tworzyć grupę/czat na fb to ja chętna 🫶🏼
-
Cebulka35 wrote:Jak wyjdzie dobrze USG i Pappa to chyba odpuszczam dalszą diagnostykę. Jeśli źle, to wtedy już amniopunkcja, żeby mieć pewność. Dlatego chyba NIFTY nie będę robić.
Ja tak samo, jeżeli nie będzie żadnych wskazań to robię tylko usg i pappe. Mogę z ciekawości zapytać jak wyglądają wasze skierowania na prenatalne? Bo ja właściwie dostałam tylko kartkę na której jest napisane że to skierowanie na badania prenatalne, zaznaczony powód i podpis lekarza. Bez żadnego kodu. Zastanawiam się czy to jest legitne… -
Ja robię prenatalne w mojej klinice leczenia niepłodności, więc bez żadnego skierowania. I stwierdziłam że zaszaleję i zrobię 4D
Umka lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
-
Willsee wrote:Ja tak samo, jeżeli nie będzie żadnych wskazań to robię tylko usg i pappe. Mogę z ciekawości zapytać jak wyglądają wasze skierowania na prenatalne? Bo ja właściwie dostałam tylko kartkę na której jest napisane że to skierowanie na badania prenatalne, zaznaczony powód i podpis lekarza. Bez żadnego kodu. Zastanawiam się czy to jest legitne…30l🙎♀️ 34l🙎
-12.2022 początek starań
-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
-10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
-11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌
-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
-02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
-22.01 drożność sono hsg ✔
-25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)
15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
31.03-beta 56.5
02.04-beta 120
04.04-beta 311
07.04-beta 1346
08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
22.04-7tydzień jest serduszko 💓
-
Miałam pobraną krew i cały czas czekam na wyniki na sorze.
U lekarza miałam 180/126,w karetce byłam że stosowana i było 205/220,potem 180/115,w szpitalu 171/100 więc spada.Dostalam magnez w kroplówceDelfi, Umka lubią tę wiadomość
-
Gilgotek wrote:Jak będziecie kiedyś tworzyć grupę/czat na fb to ja chętna 🫶🏼
Ja też chętna, ale może, jak już ciąże będą ciut starszedziewczyny też zweryfikują sobie, kto będzie chciał tam przejść, a kto zostać tutaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 13:32
-
Malinka, dobrze, że ciśnienie spada
Nefretam gratuluje udanej wizyty, widzę, że masz wiek ciąży taki, jaki potencjalnie na mojej piątkowej wizycie, więc mniej więcej wiem, czego mogę się spodziewać
-
Ja mam jutro wizytę. Jak poroniłam to właśnie był 8tc… tak jak teraz. Zaczynam się mocno stresować.👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
-
Babsi wrote:Kiki, wczoraj przeoczyłam Twoja wiadomość. Bardzo mi przykro,że beta nie rośnie. Mogę zapytać w którym dni cyklu jesteś?
Chciałam Ci napisać kilka słów od siebie.
Wiem,ze to Twoja pierwsza ciąża i jest to bardzo trudne przeżycie, więc pozwól sobie na wszystkie emocje. Smutek, żal, złość.
Chciałam Ci jednak powiedzieć coś co wyczytałam tutaj na forum i jestem przykładem, który to potwierdza. Dziewczyny twierdzą, że po ciąży biochemicznej, (tzn jajeczko się zapłodniło, ale nie zagniezdzilo) następne cykle są bardziej płodne.
Ja w marcu zrobiłam kilka pozytywnych testów, nie miałam, gdzie zbadać bety, ale po kilku dniach, 5 dni od spóźnionej miesiączce test był już biały.
Następnego dnia dostałam okres i był to pierwszy dzień mojej obecnej ciąży.
Dlatego, chce Ci powiedzieć: nie trać nadziei, zrob betę w środę, jak spada to poczekaj na okres, badaj dni płodne i od razu do dzieła.
Wierz mi, wiem co przeżywasz. Bierz suplementy, jedz zdrowo, a wszystko dobrze się skończy.
Przytulam Cię mocno 🫂Umka lubi tę wiadomość
-
Wisienka95 wrote:Mówicie o badaniach prenatalnych, Pappie itd
A czy któraś z was robi Nifty?
Właśnie ja do dzisiaj myślałam, że tak, po dzisiejszej rozmowie z gin już sama nie wiem.
Ona mówi, że sugeruje tylko bardzo spanikowanym pacjentkom :p
Jak wyniki z USG są dobre to raczej bez sensu, jak są złe to i tak się robi amnio.
Więc nie wiem jeszcze będę myśleć.KasiaXXX lubi tę wiadomość
-
Frelcia_na_chwilę wrote:Ja mam jutro wizytę. Jak poroniłam to właśnie był 8tc… tak jak teraz. Zaczynam się mocno stresować.
Nie stresuj się, będzie dobrze! Wiem, że głowa na pewno podpowiada swoje, ale w końcu musi być dobrze, prawda? ❤️
Ja od wczoraj ciągle czuję prawy jajnik, czasem tylko jak leżę, czasem jak się ruszam albo schylam 🫣 Staram się też podejść do tego spokojnie, tak jak wszystkie mówicie, ale stres przed kolejną wizytą jest ogromny - czy serduszko będzie dalej biło? I dlatego na siłę ucinam te myśli, i po prostu cieszę się każdym dniem ❤️
Nayeli, Frelcia_na_chwilę, Nefretam, Umka lubią tę wiadomość
-
KasiaXXX wrote:Nie stresuj się, będzie dobrze! Wiem, że głowa na pewno podpowiada swoje, ale w końcu musi być dobrze, prawda? ❤️
Ja od wczoraj ciągle czuję prawy jajnik, czasem tylko jak leżę, czasem jak się ruszam albo schylam 🫣 Staram się też podejść do tego spokojnie, tak jak wszystkie mówicie, ale stres przed kolejną wizytą jest ogromny - czy serduszko będzie dalej biło? I dlatego na siłę ucinam te myśli, i po prostu cieszę się każdym dniem ❤️
Popieram podejście! Robimy wszystko żeby ciąża się prawidłowo rozwijała a na wszystko inne nie mamy wpływu🥰Nefretam lubi tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 kolejna wizyta -
Dziewczyny mam pytanie z całkiem innej beczki jak wasze libido?
Mi na początku ciąży lekarze kazali się wstrzymać ze współżyciem ze względu na leki, niedawno od jednego dostałam zielone światło i niby już można, ale od początku ciąży moje libido szoruje po dnie 😆. Nie wiem może organizm się zbuntował po tylu cyklach starań😅30l🙎♀️ 34l🙎
-12.2022 początek starań
-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
-10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
-11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌
-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
-02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
-22.01 drożność sono hsg ✔
-25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)
15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
31.03-beta 56.5
02.04-beta 120
04.04-beta 311
07.04-beta 1346
08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
22.04-7tydzień jest serduszko 💓
-
Wixa🌸 wrote:Dziewczyny mam pytanie z całkiem innej beczki jak wasze libido?
Mi na początku ciąży lekarze kazali się wstrzymać ze współżyciem ze względu na leki, niedawno od jednego dostałam zielone światło i niby już można, ale od początku ciąży moje libido szoruje po dnie 😆. Nie wiem może organizm się zbuntował po tylu cyklach starań😅
Jak dobrze pamiętam to chyba efekt progesteronu który króluje w drugiej fazie cyklu, a teraz na początku ciąży też go dosyć sporoWixa🌸 lubi tę wiadomość
-
Wixa🌸 wrote:Dziewczyny mam pytanie z całkiem innej beczki jak wasze libido?
Mi na początku ciąży lekarze kazali się wstrzymać ze współżyciem ze względu na leki, niedawno od jednego dostałam zielone światło i niby już można, ale od początku ciąży moje libido szoruje po dnie 😆. Nie wiem może organizm się zbuntował po tylu cyklach starań😅Wixa🌸, Umka lubią tę wiadomość