Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola1995 wrote:Ja tak mam i zaraz przy poronieniu w szpitalu dostalam jakis zastrzyk juz taki na zapas ale co to bylo nie powiem Ci . Jak bylam z pierwszą ciaza u lekarza to mi polozna powiedziala ze wtedy ten zastrzyk dostaje sie chyba w 27 tygodniu i po porodzie. Dlaczego ja dostalam po poronieniu nie wiem tak zadecydowal ordynator 🙂
Prawdopodobnie zastrzyk z immunoglobiną.
Właśnie moja ginekolog mówiła mi, że przy pierwszej ciąży nigdy nie pojawia się taki konflikt, ale oczywiście będziemy w trakcie ciągle badać jak to wygląda. Może się on pojawić dopiero po poronieniu i wtedy podaje się taki zastrzyk. Ale w Polsce zastrzyk ten między 27-30 tygodniem jest bezpłatny, więc nie wiem czy i tak się na to nie skuszę, zapobiegawczo -
Tak wlasnie chyba to byla imunoglobulina . Czyli moge czuc sie po tym bezpieczna ? 🙂
Dzisiaj weszlam do apteki i panie dały mi femibion1 witaminy mowily ze te sa dobre predzej bralam pregne plus rano i prenatal uno wieczorem ale po tych wieczorem mi jakos dziwnie sie rybami odbijalo 🙂
Nic robie dalej frytki bo mnie naszlo 🙂🙂👧30
🧔34
27.12.24 ⏸️
7.01.25 mamy pecherzyk ❤️
22.01.25 pusty pecherzyk 💔💔
23.01.25 szpital 7+4 💔
23.04.25 ⏸️
24.04.25 beta 130 ❤️❤️
26.04.25 beta 387❤️❤️
30.04.25 beta 1847❤️❤️
8.05.25 mamy dzidziusia 2,7mm z pikajacym serduszkiem ❤️❤️❤️
Walczymy dalej o ciebie słoneczko❤️
,, Kiedyś ktoś taki sam jak my opowiedział mi ze wszystko jest możliwe ,,
-
Karola1995 wrote:Tak wlasnie chyba to byla imunoglobulina . Czyli moge czuc sie po tym bezpieczna ? 🙂
Dzisiaj weszlam do apteki i panie dały mi femibion1 witaminy mowily ze te sa dobre predzej bralam pregne plus rano i prenatal uno wieczorem ale po tych wieczorem mi jakos dziwnie sie rybami odbijalo 🙂
Nic robie dalej frytki bo mnie naszlo 🙂🙂
Tego niestety ja Ci na 100% nie powiem, czy możesz się czuć bezpieczna, bo wiem tyle o tym, co nic 🙈 Ale wychodzi na to, że jeśli dostałaś już taki zastrzyk, to chyba masz o wiele większe szanse, że do takiego konfliktu potem nie dojdzie
Ja z witamin biorę Pueria Uno + Magnez Forte B6.
Och, frytki.. mniamU mnie dziś na obiad dwa dania - zupa krem z groszku, marchewki i ziemniaków z grzankami, i pieczone ziemniaczki, czerwona kapusta, i kotlecik z piersi z kurczaka. Mąż, który jest mega głodomorem poległ i nie zjadł dziś dwóch pełnych dań, a moje talerze były puste 😅
Nayeli, Umka lubią tę wiadomość
-
KasiaXXX wrote:Tego niestety ja Ci na 100% nie powiem, czy możesz się czuć bezpieczna, bo wiem tyle o tym, co nic 🙈 Ale wychodzi na to, że jeśli dostałaś już taki zastrzyk, to chyba masz o wiele większe szanse, że do takiego konfliktu potem nie dojdzie
Ja z witamin biorę Pueria Uno + Magnez Forte B6.
Och, frytki.. mniamU mnie dziś na obiad dwa dania - zupa krem z groszku, marchewki i ziemniaków z grzankami, i pieczone ziemniaczki, czerwona kapusta, i kotlecik z piersi z kurczaka. Mąż, który jest mega głodomorem poległ i nie zjadł dziś dwóch pełnych dań, a moje talerze były puste 😅
Cos mi siw zdaje ze ten wybryk kulinarny sie dobrze nie skonczy🦚🦚🦚🦚🤣🤣👧30
🧔34
27.12.24 ⏸️
23.01.25 szpital 7+4 💔
23.04.25 ⏸️
24.04.25 beta 130 ❤️❤️
26.04.25 beta 387❤️❤️
30.04.25 beta 1847❤️❤️
-
Ojej Malinka, zaszalałaś z tym ciśnieniem. Daj znać czy wprowadzają Ci leki na stałe?
Moje ciśnienie ostatnio na wizycie to 100/50 😂 Lekarz nic nie powiedzial, wiec ok
Taaak, starania sa przerąbane. Pamiętam do tej pory jak mieliśmy ciężki miesiąc z narzeczonym, wypruci totalnie a ja po zastrzyku i mu mówię : słuchaj no bo dzisiaj musimy 🤣🤣🤣 Nie był to sex życia hahah
Obecnie libido u mnie leży.Ale lekarz kazał jeszcze miesiąc nie uprawiać sexu. Powiedział, że po będę plamić na 100% i będę wariować i jeździć po sorach. Więc żeby mieć spokojną głowę i nie dopuszczać do plamień
Ps lekarz polecił mi badania sanco. Podobno lepsze i tańsze niż nifty (dobry lekarz)
Umka lubi tę wiadomość
Starania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia
💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł.
⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękłNie wyszło
💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
31.03. Beta 380, progesteron 46.
04.04. Beta 2461. -
Ja w poprzedniej ciąży miałam parcie na słodkie. Teraz raczej słone, ale to wgl zmienil mi się po porodzie smak że mało słodyczy
Wczoraj były ogórki konserwowe 😂 dziś bym chciała serek wiejski ale nie mam 🥲
Może tym razem to moja smaki na dziewczynke 😆 -
Jejku frytki. Cały dzień chodzą za mną frytki z maka i lody.
U mnie poranne mdłości to mdłości wieczorne wczoraj biegłam do toalety ale na ciągotach się skończyło dziś dokładnie jest to samo nie polecam lawendowych worków na śmieci 🤮.
Apetyt na poziomie -1 albo że to truskawki lub galaretka truskawkowa.
Ostatnio też zauważyłam że bardzo mam na coś ochotę dopóki tego nie jem bo moje oczekiwania smakowe były inne niż rzeczywiście coś smakuje i jestem zawiedziona.
Czuję się też jak dzidzia bo tylko leże, jem, śpię robię siku i kupę i czasami płaczę dzisiaj płakałam bo w serialu był dzidziuś a wczoraj bo była nóżka dzidziusia. -
Mnie od 3 dni odrzuciło od kawy, a jeżeli chodzi o smaki, to ciężko mi powiedzieć. Do słodkiego mnie nie ciągnie, raczej do niewymyślnych kanapek, żeby jak najmniej udziwnionych smaków 😅 (kanapka z serem i wędliną). Do ogórków też mnie nie ciągnie. Ale taki obiad, jak wyżej opisywany (pieczone ziemniaki, czerwona kapusta) to bym zjadła
Frytki też, mniamWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 20:31
-
Ja co do smaków to chyba bardziej kierunek słone, no i pierwszy raz dziś zauważyłam też, że… nie smakuje mi kawa!
Piję jedną dziennie ze względu na to, że od października walczyłam z tym żelazem, a kawa wypłukuje go, więc to taki mój rytuał i codziennie na nią czekam, a tu dziś klops - ledwo ją przełknęłam!
-
Powiem wam ze te frytki to mi wyrywaja żołądek właśnie 🤮.
Ja w pierwszej ciazy robilam kanapki z szynka pomidorem i na to musztarda jakie to bylo dobre , swoja droga do tej pory nie moge na musztarde patrzec.👧30
🧔34
27.12.24 ⏸️
23.01.25 szpital 7+4 💔
23.04.25 ⏸️
24.04.25 beta 130 ❤️❤️
26.04.25 beta 387❤️❤️
30.04.25 beta 1847❤️❤️
-
Dziewczyny wracając do prenatalnych.
Gdzie polecacie zrobić na Śląsku?👨🦱 36l.
👩34l.
W klinice Gyncentrum od Listopada 2020r.
Podchodzimy do In vitro.
1 Transfer 08.11.2021r. 😭
2 Transfer 09.05.2022r. 😭
3 transfer ❌️
4 transfer ❌️
5 transfer❌️
😭😭😭😭😭
EUROFERTIL Czechy
3 punkcja
6 tranfer ❌️
7 transfer 02.04
5dpt beta 11 prog 14,20
6dpt beta 44,70 prog 30
9dpt beta 89,60 prog 39,28
12dpt beta 312 peog 17
14dpt beta 797,30 prog 17
20dpt zarodek w macicy (CRL 0,15cm) czekamy na Twoje serduszko 🥰
26dpt mamy serduszko 🥹🥹 CRL 0,55cm
27dpt krwiewienie, sor, serduszko biję
30dpt CRL 0,93 cm -
Haha, człowiek w pracy, a na forum 3 strony 😂
Ja też na razie wolę zostać tutaj, sama decyduje kiedy wchodzę, a nie że mi ciągle coś pika i ta anonimowość też w jakiś sposób jest dla mnie komfortowa.
Malinka doczytałam, że już w domku, aleś tu wszystkie zestresowała tym ciśnieniem! Oby już nie wariowało 🤞
Na prenatalną krew nie na czczo, zawsze pytam, bo ja z tych co śniadanie najchętniej 3 minuty po obudzeniu. A skierowanie dostałam prawilne, z kodem elegnackie, widoczne na e-pacjencie też
Dalej było o libido - ja widzę znaczący wzrost w ostatnich 2 tygodniach, chociaż jak były zegzy z penetracją to brzuch mnie ćmił resztę dnia. Jak bez to elegancko, miło, brak objawów. Lekarz na szczęście nie zabronił 😂
Gratuluję udanych wizyt dziewczyny ❤️ oby rosły te nasze fasolki.
Ja dziś powiedziałam babci. Może jestem miękka faja już, ale łzy mi w oczach stanęły, bo tak się ucieszyła. Od śmierci dziadka w zeszłym roku nie widziałam jej takiej radosnej. Już od razu chciała w internecie wózek kupować, planowała gdzie z nimi pójdzie do parku... Miałam już nie mówić nikomu do tego 12 tygodnia, ale było wartoKasiaXXX, MadCat, Umka, Daniela77 lubią tę wiadomość
-
Moniczka38 wrote:Ojej Malinka, zaszalałaś z tym ciśnieniem. Daj znać czy wprowadzają Ci leki na stałe?
Moje ciśnienie ostatnio na wizycie to 100/50 😂 Lekarz nic nie powiedzial, wiec ok
Taaak, starania sa przerąbane. Pamiętam do tej pory jak mieliśmy ciężki miesiąc z narzeczonym, wypruci totalnie a ja po zastrzyku i mu mówię : słuchaj no bo dzisiaj musimy 🤣🤣🤣 Nie był to sex życia hahah
Obecnie libido u mnie leży.Ale lekarz kazał jeszcze miesiąc nie uprawiać sexu. Powiedział, że po będę plamić na 100% i będę wariować i jeździć po sorach. Więc żeby mieć spokojną głowę i nie dopuszczać do plamień
Ps lekarz polecił mi badania sanco. Podobno lepsze i tańsze niż nifty (dobry lekarz)
Kurcze,u mnie nifty jest tańsze 😂😂 1990 za sanso 2300 🤔 -
Mi kawa przestała smakować już na samym początku.. wcześniej i tak piłam bezkofeinowa ale teraz kompletnie nie mam na nią ochoty.
Szczerze to nie mam ochoty na nic poza sokiem pomarańczowym 😅 poza tym mogłabym jeść chleb z masłem no ale staram się jednak dostarczać sobie więcej wartościowych produktów niż to co wyżej 😅👩34 👨42
🌞🌿
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️ -
Pojechałam do sklepu po ten serek 😂 stwierdziłam uj. Muszę.
A co do kawy to na razie nie mam odrzutu ale zawsze piłam jedna rano, a ze teraz mam wtedy mdłości to naturalnie sama wypadła. Może za jakiś czas.
W pierwszej ciąży mnie odrzuciło w drugim trymestrze i dopiero pod koniec ciąży zaczęłam pić, i to tylko jedna markę 😂
Z bananami też mi tak raz zapachem zaleciało że pół ciąży nie jadłam bo miałam mdłości 😆Karola1995 lubi tę wiadomość
-
Madzik_ wrote:Dziewczyny wracając do prenatalnych.
Gdzie polecacie zrobić na Śląsku?
Angelius👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
-
Ja bez kawy ani rusz. Zwłaszcza że mam anemię i słabą jestem a przy moim 4latku i wiadro kawy mało. Mąż mi przywiózł z Nepalu i jest przepyszna.👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
-
Frelcia_na_chwilę wrote:Cześć odzywam się nieśmiało.. pierwsza ciąża udana z 6 in vitro 4 lata temu.. Endometrioza i jeden jajowód…
Niepłodność od lat.. i teraz naturalny Cud i szok.. Potwierdzony Bączek z bijącym serduszkiem… 7tydzien.
Czesc, Frelciu! Jak milo widziec znajoma wieloletnia staraczke z dawnych miesiecznych! 💗😀 Ostroznie gratuluje!!! I kciuki trzymam za naturalny babelkowy cud ✊✊✊Frelcia_na_chwilę lubi tę wiadomość
-
Podczytuje Was dziewczyny i ja mam ciążę bezobjawowa 😅 kawka smakuje mi bardzo, słodycze mniej, bardziej słone na +. Mdłości miałam na początku teraz luz 😁 czasami chciałabym się poczuć ciążowa, a mam wrażenie że niewiele się zmieniło w moim stanie 😉 tyle czasu czekałam na ciaze i teraz przechodzę ja gładko 😁 chyba powinnam się cieszyć.
Z zachcianek to śledzie są 1 klasa!
Co do grupy na FB, jest taka grupa nazywa się Grudniowe mamy 2025 i jest tam też czat na msg