Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Frelcia_na_chwilę wrote:Sugerowali mi wadę serduszka u Ryśka a że znamy ordynatora kardiochirurgii dziecięcej to poszliśmy odrazu na USG do Niego z Małym i wszystko w jak najlepszym porządku.
-
malinka201666 wrote:Jeszcze raz dziękuję za wsparcie ☺️
Wczoraj wieczorem miałam już 128/74 😂
Mieszkam we Wrocławiu i chodzę do DCG na Powstańców i tam też robię prenatalne.
Ale musiałam je przełożyc z 6 czerwca na 3 czerwca a 5 mam wizytę u mojej gin.Dzwonił do mnie nefrolog syna że ma miejsce właśnie na 6 czerwca a tak byśmy musieli czekać do sierpnia 🫣
3 dni wcześniej nie robią różnicy 😄
Powiem wam,że przed wczoraj śniła mi się moja babcia która zmarła w tamtym roku.Przytuliła mnie,mówiła że wszystko będzie dobrze i że mnie wpiera i kocha 😭 chyba czuwa nade mną 🥰
Super, jaka ulga 👍💐
Tez chodze na prenatalne do dcg 😄, i tym razem jestem rowniez umowiona na 03.06 😅 -
Umka wrote:Pozwole sobie nie zgodzic sie. To sa badania genetyczne, na statystyce opiera sie pappa. Amnio nie robi sie rutynowo, tylko przy wykryciu wad. Nifty pro bada probke krwi genetycznie i te wady wykrywa. Mozna ewentualnie pozniej to potwierdzic lub wykluczyc robiac amnio. Osobiscie nie czytalam/slyszalam, by nifty pro kiedykolwiek dalo bledny negatywny wynik, ze niby dziecko zdrowe a urodzilo sie z wada. Daja gwarancje i ubezpieczenie na kwote powyzej 200k zl w razie bledu.
Nic na sile, to tylko moja opinia 😇
Ja też będę robić na pewno. Jednak wiem że zdarzają się błędne wyniki. Z wypłatą odszkodowania wcale tak kolorowo nie jest. Są grupy na fb o wadach genetycznych i tam dziewczyny różne sytuacje opisują. W wielkości jednak wynik jest prawdziwy i wiarygodniejszy niż pappa (pappa za to pokazuje choćby ryzyko porodu przedwczesnego wiec tez warto robic). Jak dla kogoś nie jest problemem wydać te 2k to ja bym zrobiła.
Robisz pro? Widziałam jeszcze jakiś inny nowy wariant i się nad nim zastanawiam Karyo plus- 2 lata temu go nie widziałam w ofercie i nie wiem czy to nowość, czy jest lepszeUmka lubi tę wiadomość
XII 2021 Cb 💔
VII 2022 poronienie zatrzymane 💔
III 2023 poronienie zatrzymane 💔
IV 2024 synek ❤️
27.03 pozytywny test ❤️
29.03 beta 52
31.03 beta 211
08.04 beta 3431 -
U mnie delikatna zmiana wizyta jutro 11:30 .
I jednak juz delikatny stresik jest 🙂Delfi, KasiaXXX lubią tę wiadomość
👧30
🧔34
27.12.24 ⏸️
7.01.25 mamy pecherzyk ❤️
22.01.25 pusty pecherzyk 💔💔
23.01.25 szpital 7+4 💔
23.04.25 ⏸️
24.04.25 beta 130 ❤️❤️
26.04.25 beta 387❤️❤️
30.04.25 beta 1847❤️❤️
8.05.25 mamy dzidziusia 2,7mm z pikajacym serduszkiem ❤️❤️❤️
Walczymy dalej o ciebie słoneczko❤️
,, Kiedyś ktoś taki sam jak my opowiedział mi ze wszystko jest możliwe ,,
-
Karola1995 wrote:U mnie delikatna zmiana wizyta jutro 11:30 .
I jednak juz delikatny stresik jest 🙂
Będzie dobrze, już na tym etapie będzie coś widać, trzymam kciuki 🤞Karola1995 lubi tę wiadomość
-
Ja dziś miałam wizytę na NFZ... 3 tyg po wyjściu ze szpitala... nawet USG kontrolnego mi nie zrobiła mimo zaleceń w wypisie. W końcu wyprosiłam, to powiedziała, żebym się umówiła osobno na USG, w rejestracji podali mi termin na 13 czerwca... Porażka ten masz system zdrowia.
Pójdę za tydzien-dwa prywatnie. A do tego czasu pozostaje wierzyć, że bobik ma się dobrze.
Umówiłam się na prenatlne i Pappa 3 czerwca na NFZ.
6 idę na prenatalne prywatnie. W ogóle olałabym te prenatalne na NFZ, ale szkoda mi bulić za krew, jeśli przysługuje. Zawsze mam myśl, że wolę coś za to kupic dzieciom.Umka lubi tę wiadomość
36👩❤️💋👨55
👱♀️
2016 - 8 tc 👼
2017 - synuś 🙋♂️
2020 - córeczka 👸
👨🦱
2009 - bliźniacy 🧒🧒
Starania o wspólne Bobo
8 cs
28.03 - II
17.04 - 3 mm czlowiek z ❤️
24.04 - 0,96 cm ❤️
Walcz Kropeczko -
Cebulka35 wrote:Ja dziś miałam wizytę na NFZ... 3 tyg po wyjściu ze szpitala... nawet USG kontrolnego mi nie zrobiła mimo zaleceń w wypisie. W końcu wyprosiłam, to powiedziała, żebym się umówiła osobno na USG, w rejestracji podali mi termin na 13 czerwca... Porażka ten masz system zdrowia.
Pójdę za tydzien-dwa prywatnie. A do tego czasu pozostaje wierzyć, że bobik ma się dobrze.
6 idę na prenatalne prywatnie. W ogóle olałabym te prenatalne na NFZ, ale szkoda mi bulić za krew, jeśli przysługuje. Zawsze mam myśl, że wolę coś za to kupic dzieciom.
Za wszystko nam karzą płacić chociaz w sumie w bocianie jak 1300 placilam za wizyte z badaniami to moglam godzine siedzieć i pytac a jak pojechałam potwierdzic ciaze bezzarodkowa to 5 minut ja sie cos pytam lekarzowi a on za mna stoi i otwiera mi drzwi no ale co to byla wizyta tylko za 300 🙁👧30
🧔34
27.12.24 ⏸️
7.01.25 mamy pecherzyk ❤️
22.01.25 pusty pecherzyk 💔💔
23.01.25 szpital 7+4 💔
23.04.25 ⏸️
24.04.25 beta 130 ❤️❤️
26.04.25 beta 387❤️❤️
30.04.25 beta 1847❤️❤️
8.05.25 mamy dzidziusia 2,7mm z pikajacym serduszkiem ❤️❤️❤️
Walczymy dalej o ciebie słoneczko❤️
,, Kiedyś ktoś taki sam jak my opowiedział mi ze wszystko jest możliwe ,,
-
Mini94 wrote:A pamiętasz który lekarz Cie badał? Też rozmyślałam nad gyncentrum po dobrych opiniaxh... 😮
On już nie pracuje, także się nie martw.Po prostu ja mam traumę i idę do Angelius
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
-
Jeju jak ja się cieszę że mam jeszcze majty z medeli z pierwszej ciąży. Pozostałe mi się już wpijają za bardzo
Jest mi tak niedobrze… z nerwów. O 14.40 wizyta.Umka lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
-
Cebulka35 wrote:Ja dziś miałam wizytę na NFZ... 3 tyg po wyjściu ze szpitala... nawet USG kontrolnego mi nie zrobiła mimo zaleceń w wypisie. W końcu wyprosiłam, to powiedziała, żebym się umówiła osobno na USG, w rejestracji podali mi termin na 13 czerwca... Porażka ten masz system zdrowia.
6 idę na prenatalne prywatnie. W ogóle olałabym te prenatalne na NFZ, ale szkoda mi bulić za krew, jeśli przysługuje. Zawsze mam myśl, że wolę coś za to kupic dzieciom.
Słucham… jak to bez USG, mimo zaleceń! Straszne to jestJa nie mam ubezpieczenia w Polsce i leczę się prywatnie, ale chyba i tak bym nie korzystała z NFZ…
Mnie dziewczyny coś rozłożyłoStrasznie drapie mnie gardło, mam kaszel i z wycieńczenia aż z katarem krew mi leci. Byłam w aptece po syrop i tabletki do ssania, które można brać w ciąży.
Macie jakieś domowe sposoby na przeziębienie w ciąży, żeby to się w żadne większe choróbsko nie zmieniło? 😓 -
Nawet mi nic o tym nie mów.
W piątek dostałam e-maila że klinika mnie umówiła 16tego na usg. Bez jakiej konsultacji a 16tego mnie nawet nie ma w kraju... Wczoraj przez to że byłam w okolicy to podeszłam do recepcji poprosić o zmianę daty a ona mi wyskakuje z pierwszym wolnym terminem na 26 czy 28 czerwca.... ja się jej pytam czy poważnie? Na obecną chwilę nie mam żadnej umówionej wizyty u nich i chyba nie będę miała.. dramat
Ja rozumiem obłożenie w pacjentach ale powinni zostawiać sobie okienka dla osób które wysikały dwie kreski...
PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
🔹️letrozol 2.5mg 3dc-7dc - czekam na małpę ⚠️ (maj)
🔹️nasienienie do powtórzenia (czerwiec)
🔹️26.4.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️27.4.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
🔹️wizyta: 11.5 & 26.5
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Niestety na NFZ przysługuje tylko 3 USG, jak się trafi kiepski lekarz, to się na to powołuje. Warto szukać dobrego lekarza na NFZ, ja chodziłam do takiego, który robił USG na każdej wizycie, a w ramach tych 3 USG, które przysługiwały, to robił USG po 40 min, bardzo dokładne z opisem, jak prenatalne
-
KasiaXXX wrote:Słucham… jak to bez USG, mimo zaleceń! Straszne to jest
Ja nie mam ubezpieczenia w Polsce i leczę się prywatnie, ale chyba i tak bym nie korzystała z NFZ…
Mnie dziewczyny coś rozłożyłoStrasznie drapie mnie gardło, mam kaszel i z wycieńczenia aż z katarem krew mi leci. Byłam w aptece po syrop i tabletki do ssania, które można brać w ciąży.
Macie jakieś domowe sposoby na przeziębienie w ciąży, żeby to się w żadne większe choróbsko nie zmieniło? 😓
Ja nie pomogę, leczyłam gorączkę paracetamolem, na gardło miałam miód a katar to sól morskaKasiaXXX lubi tę wiadomość
PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
🔹️letrozol 2.5mg 3dc-7dc - czekam na małpę ⚠️ (maj)
🔹️nasienienie do powtórzenia (czerwiec)
🔹️26.4.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️27.4.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
🔹️wizyta: 11.5 & 26.5
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
KasiaXXX wrote:Mnie dziewczyny coś rozłożyło
Strasznie drapie mnie gardło, mam kaszel i z wycieńczenia aż z katarem krew mi leci. Byłam w aptece po syrop i tabletki do ssania, które można brać w ciąży.
Macie jakieś domowe sposoby na przeziębienie w ciąży, żeby to się w żadne większe choróbsko nie zmieniło? 😓
Ja kiedyś sobie zrobiłam screena, jak jedna dziewczyna na forum polecała: „kompot z gruszki z goździkami to naturalny sposób na kaszel, do tego mleko z miodem i czosnkiem”.
Osobiście nie stosowałam, głównie popijałam herbaty z miodem i cytryną, stosowałam inhalacje i na gardło tabletki prenalen.KasiaXXX, Umka lubią tę wiadomość
-
Nefretam wrote:Właśnie ja do dzisiaj myślałam, że tak, po dzisiejszej rozmowie z gin już sama nie wiem.
Ona mówi, że sugeruje tylko bardzo spanikowanym pacjentkom :p
Jak wyniki z USG są dobre to raczej bez sensu, jak są złe to i tak się robi amnio.
Więc nie wiem jeszcze będę myśleć.
Pozwolę sobie nie zgodzić się 🙂
Pappa bada 3glowne trisomie, usg skupia się na sercu, przwziernosci karkowej czy kości nosowej wiec rowniez głównie na trisomii 21. Rozszczep kręgosłupa czy bezczaszkowie to wady rozwojowe cewy nerwowej, też powinno wyłapać.
Ale chorob genetycznych jest więcej, u mnie 1 ciaza to delecja chromosomu czyli ubytek a nie dodatkowy chromosom - usg i pappa wyszły idealnie a nifty I amnio wskazały wadę.
Konsultowałam się z genetykami i perinatologiem, po prostu niektóre wady wychodzą później na usg, jak wyjdą na polowkowym to terminacja w PL moze juz nie być możliwa.
Dlatego jeśli macie możliwości finansowe to polecam testy typu sanco/panorama/nifty etcMaggie1989, Umka lubią tę wiadomość
👩🦰1990🧔1986
Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP.
Pai homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
22.03 bhcg 117, prog 37
24.03 bhcg 288
27.03 bhcg 1149
31.03 bhcg 5718
9.04 CRL 0.48cm z ❤️
23.04 CRL 1.9cm 😺
7.05 3.72cm 😺
Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹
~neoparin 40, acard 75, euthyrox 50, besins 2×100
-
Właśnie umówiłam się na prenatalne 2.06 w Serafinie w Gliwicach do prof. Cnoty.👩🏽30 🧔🏼♂️ 35
Starania od 31.12.2023 z pełnym monitoringiem owulacji ✔️
Badania w normie, nasienie w normie ✔️
3.01.2025 rozpoczęcie stymulacji do in vitro w REPROFIT Ostrawa.
15.01. Punkcja ✊🏻🙏🏼
34🥚 12 zapłodnionych 🙏🏼
2x 5BB 🥹
31.03.25 - FET 5BB 5-dniowa
3dpt- beta 3.1, 4 dpt- cień cienia na kilku testach, 5 dpt beta 15.20, 7 dpt beta 69.70, 9 dpt beta 162,4, 11 dpt beta 377,80, 14 dpt beta 1330,70, 17dpt beta 3310,
6t2d serduszko ❤️❤️ CRL 0,4 cm 🥹proszę zostań
7t5d - CRL 1,4 cm ❤️ -
Właśnie muszę sobie zrobić zapas tego Prenalenu, bo jestem w Niemczech i tu dali mi coś innego, mam nadzieję, że pomoże.
Wleci dziś syrop z cebuli jeszcze i mam nadzieję, że mnie nie rozłoży 🙌
A no i dziś zaczęliśmy 9 tydzień - Kropek jest oliwką 🫒Delfi, Umka lubią tę wiadomość
-
Delfi wrote:Niestety na NFZ przysługuje tylko 3 USG, jak się trafi kiepski lekarz, to się na to powołuje. Warto szukać dobrego lekarza na NFZ, ja chodziłam do takiego, który robił USG na każdej wizycie, a w ramach tych 3 USG, które przysługiwały, to robił USG po 40 min, bardzo dokładne z opisem, jak prenatalne
Delfi lubi tę wiadomość
-
Kochane czy takie bóle Ala miesiączkowe jeszcze są normalne?👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️