WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2025 🍼❤️
Odpowiedz

Grudzień 2025 🍼❤️

Oceń ten wątek:
  • Wisienka95 Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłapciuch wrote:
    Dzisiaj skończyłam 10 tydzień i jakieś dwa tygodnie temu ustąpiły bóle jak na miesiączkę, pojawiły się kłucia w jajnikach jak na owulację a od weekendu znowu mam bóle jak na miesiączkę i dodatkowo kłucia jak na owulację z promieniowaniem do ud 😄 tak więc żegnajcie bóle witajcie bóle 😁

Masz najstarsza ciaze na tej grupie ? 🙂

Naczytałam się ze robiecie badania na NFZ i pozazdrościłam. Zapisalam sie dzis na 13 maja na wizytę. Będzie 9+3 więc powinien jeszcze wystawić skierowanie na krew.
    Podliczyłam koszt i wyszlo mi.ze.musoalabym zapłacić ok 500 zł z rabatem za krew 😵‍💫

• KasiaXXX Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka - ja ostatnio płaciłam 700 zł właśnie za badania prywatne 🙈

Jezu, dziewczyny, tak tu piszecie niektóre, że straciłyście wcześniej ciążę i, że w okolicy właśnie 8/9 tygodnia serduszko się zatrzymało. Teraz jestem już tego świadoma, że takie coś może się wydarzyć i jeszcze bardziej się stresuje kolejną wizytą :(

Ale ogólnie tak mało się o tym mówi… jakieś 5 lat wstecz nigdy nie myślałam, że ciąże tak łatwo stracić, bez większego powodu. Zdecydowanie powinno być takie coś nagłośnione :(

• Cebulka35 Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co ile sprawdzacie Wasze Bobasy na USG?

36👩‍❤️‍💋‍👨55

👱‍♀️
    2016 - 8 tc 👼
    2017 - synuś 🙋‍♂️
    2020 - córeczka 👸

👨‍🦱
    2009 - bliźniacy 🧒🧒

Starania o wspólne Bobo

8 cs

28.03 - II
    17.04 - 3 mm czlowiek z ❤️
    24.04 - 0,96 cm ❤️

Walcz Kropeczko
  • MadCat Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka95 wrote:

Naczytałam się ze robiecie badania na NFZ i pozazdrościłam. Zapisalam sie dzis na 13 maja na wizytę. Będzie 9+3 więc powinien jeszcze wystawić skierowanie na krew.
    Podliczyłam koszt i wyszlo mi.ze.musoalabym zapłacić ok 500 zł z rabatem za krew 😵‍💫
    Tak wychodzą te pierwsze. Dlatego lepiej na nfz. Potem już tak nie boli.
    Idziesz na nfz jak na potwierdzenie ciąży. Zrobiłaś test i przyszłaś. Lekarz nie wie ile czekasz na wizytę, kiedy się zorientowałaś także na luzie. Co najwyżej będzie jojczyl że późno ale wystawić badania musi.

Cebulka - prywatnie patrzą co miesiąc, na nfz 3x na ciąże + prenatalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 17:41

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓

⏩21.05 wizyta prywatna

17.06 prenatalne

Wstępny termin 30.12👶🏼

👧🏼💊Pregna start

preg.png
  • Frelcia_na_chwilę Autorytet

Wysłany: 7 maja, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mąż jest w Indiach a teraz tam jest konflikt zbrojny… jestem zestrachana

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    -> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii
    -> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
    - w trakcie badań immunologicznych
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
    6 transfer- nasz Maleńki Cud <3
    Koniec starań. :)
    2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
    preg.png
    age.png
  • Willsee Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka35 wrote:

Co 3 tygodnie mam wizytę. Chodzę tylko prywatnie w ramach luxmedu. Na końcówce pewnie będę miała wizyty co dwa tygodnie

preg.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 7 maja, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka35 wrote:

Dla mnie najtrudniejszy jest początek, więc planuję iść w piątek, potem wizyta za kolejne 3 tygodnie, ale po 1,5 tyg umówiłam sobie dodatkowe USG (bez wizyty). Potem prenatalne i kolejna wizyta, więc średnio będzie wypadać co 2 tyg do końca pierwszego trymestru, a potem już co 4 tyg planuję :)

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Szu_szu Autorytet

Wysłany: 7 maja, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka95 wrote:

Ja placiłam ponad 9 stówek za ten pierwszy pakiet, ale u mnie jeszcze tarczyca, IO to też dodatkowe rzeczy się bada. Kupa siana 🫣

U mnie USG na razie co 3 tygodnie wychodzi? Jakoś tak. Potem pewnie częściej

👩🏻👦🏻😺😺🐶

Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025

12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
    23.03 ⏸️
    24.03 betaHcG 213 mIU/ml
    26.03 betaHCG 577 mIU/ml

9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯

Następna wizyta 11.05

preg.png
  • Kłapciuch Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka95 wrote:

Z tego co widzę na pierwszej stronie to są dziewczyny ze starszą ciąża o dzień czy dwa 😄 ale ze to grudniowy wątek a ja mam termin na 3.12 to jestem jedną z tych z najstarszą ciążą 🫣

Wisienka95 lubi tę wiadomość

🙋‍♀️29
    🙋🏽‍♂️37

PCOS- podwyższone androgeny
    Starania od 12.2021
    Sierpień 22 -⏸️😍
    Wrzesień 22- 💔7+5 😭
    Kwiecień 23- 💔 biochem 😔
    Marzec 25- 22.03 ⏸️ - do trzech razy sztuka!
    24.03- beta 117
    26.03- beta 217 prog 35 😍
    1.04- beta 1642 🙏
    8.04- 2,7mm dzidziutka z pikającym ♥️
    22.04-1,63cm 8+0 🙏
    rośnij ziarenku 🥜 🥹

preg.png
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 7 maja, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaXXX wrote:
    Wisienka - ja ostatnio płaciłam 700 zł właśnie za badania prywatne 🙈

Jezu, dziewczyny, tak tu piszecie niektóre, że straciłyście wcześniej ciążę i, że w okolicy właśnie 8/9 tygodnia serduszko się zatrzymało. Teraz jestem już tego świadoma, że takie coś może się wydarzyć i jeszcze bardziej się stresuje kolejną wizytą :(

Ale ogólnie tak mało się o tym mówi… jakieś 5 lat wstecz nigdy nie myślałam, że ciąże tak łatwo stracić, bez większego powodu. Zdecydowanie powinno być takie coś nagłośnione :(

Kasiu nie martw się na zapas. Jeśli jesteś młoda, zdrowa i pod kontrolą lekarza. Prawdopodobieństwo, ze cos bedzie nie tak jest niewielkie.
    Ja już jestem wiekowa, w pierwsza ciążę zaszłam mając 42,5 , plus co sie okazało teraz, że lekarz nie sprawdził w ogóle TSH ( mieszkam w Niemczech)
    U mnie prawdobnie niedoczynność tarczycy była powodem zatrzymania. Więc teraz jakbym mogła coś komuś doradzić to sprawdzać TSH co 4 tygodnie w pierwszym trymestrze bo czesto niedoczynność wychodzi w ciąży.

Nie martw się. Wszystko będzie dobrze.

KasiaXXX, Umka lubią tę wiadomość

👨‍🦲49 👱‍♀️ 43 🐶🐱

28.07.2024 ⏸️
    28.07.2024 jest serduszko
    26.09.2024 12+4 💔
    17.03.2025 CB
    09.04.2025 -⏸️
    16.04.2025 USG piersi 👍
    18.04.2025 - diagnoza Hashimoto - Euthyrox 75
    💊
    30.04.2025 - jest ❤️

preg.png
  • Stokrotka94 Koleżanka

Wysłany: 7 maja, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, niestety najprawdopodobniej będę musiała się z wami pożegnać. Według owulacji jest dzisiaj 8+0 jednak zarodek jest za mały i doktor na wizycie nie stwierdziła akcji serca. Niby powiedziała że może urosnąć i mam przyjść za tydzień, ale nie wygląda to dobrze. Czy któraś z was była w takiej sytuacji, jak to się skończyło? Nie mam żadnych plamień, nie boli mnie brzuch, zastanawiam się czy odstawić luteinę bo może przez to że ją biorę to nie poroniłam. Czy dalej ją brać i mieć nadzieję? Nie chcę się łudzić… Niestety zapomniałam dopytać lekarki.
    USG 24 kwietnia https://zapodaj.net/plik-z0BUXzGILs
    USG 7 maja https://zapodaj.net/plik-x46PEZ4zhe

👩‍❤️‍👨 30&35
    🌷 2cs
    07.03.25🩸
    26.03.25 ⚪
    03.04.25 ⏸️
    05.04.25 bHCG 45,8
    13.04.25 bHCG 1420
    19.04.25 bHCG 3800
    22.04.25 bHCG 7336
    07.05.25 1 wizyta u LP 👩‍⚕️
    Luteina 50 2x2 + Euthyrox 25 1x 💊
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 7 maja, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak, nie ma co się na zapas martwić, często za poronieniem coś się kryje. U mnie była to choroba na etapie rozkręcania się serduszka, czyli między 5,5-7 tygodniem ciąży. Dopowiem, że chodzi o bostonkę, żeby dziewczyny z przeziębieniem się nie martwiły (zaraziłam się od synka, a synek od żłobkowego dziecka) :) teraz po prostu unikam żłobkowych dzieci, by sytuacja się nie powtórzyła.

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Daniela77 Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_chwilę wrote:
    Mój Mąż jest w Indiach a teraz tam jest konflikt zbrojny… jestem zestrachana
    Co tam się dzieje? W całym kraju czy jakieś prowincje?

40 💁‍♀️ 37 💁 14 👱‍♂️ 4 🐱

preg.png
  • Frelcia_na_chwilę Autorytet

Wysłany: 7 maja, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela77 wrote:
    Co tam się dzieje? W całym kraju czy jakieś prowincje?

Na szczęście nie ale loty są wstrzymane a miał wrócić w piątek :((( Ja mam nerwice a schodzę z leków i jestem przerażona

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    -> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii
    -> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
    - w trakcie badań immunologicznych
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
    6 transfer- nasz Maleńki Cud <3
    Koniec starań. :)
    2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
    preg.png
    age.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 7 maja, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka94 wrote:
    Hej, niestety najprawdopodobniej będę musiała się z wami pożegnać. Według owulacji jest dzisiaj 8+0 jednak zarodek jest za mały i doktor na wizycie nie stwierdziła akcji serca. Niby powiedziała że może urosnąć i mam przyjść za tydzień, ale nie wygląda to dobrze. Czy któraś z was była w takiej sytuacji, jak to się skończyło? Nie mam żadnych plamień, nie boli mnie brzuch, zastanawiam się czy odstawić luteinę bo może przez to że ją biorę to nie poroniłam. Czy dalej ją brać i mieć nadzieję? Nie chcę się łudzić… Niestety zapomniałam dopytać lekarki.
    USG 24 kwietnia https://zapodaj.net/plik-z0BUXzGILs

Bardzo mi przykro, że znalazłaś się w tej sytuacji. Daj sobie dzień/dwa na przemyślenie tego. Może masz możliwość umówić się na inną wizytę, by potwierdzić/wykluczyć zatrzymanie ciąży?
    Albo ewentualnie sprawdzić poziom bety?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 19:05

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Wisienka95 Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi wrote:
    Dokładnie tak, nie ma co się na zapas martwić, często za poronieniem coś się kryje. U mnie była to choroba na etapie rozkręcania się serduszka, czyli między 5,5-7 tygodniem ciąży. Dopowiem, że chodzi o bostonkę, żeby dziewczyny z przeziębieniem się nie martwiły (zaraziłam się od synka, a synek od żłobkowego dziecka) :) teraz po prostu unikam żłobkowych dzieci, by sytuacja się nie powtórzyła.

Boszzzz, a moj synek właśnie dziś przyniósł jakieś krosty do domu 🤯 obstawiałam ospe ale nie jestem pewna. Teraz to mnie wystraszyłaś.....
    Jutro jadę z nim do rodzinnego to się okaze😶

• Wisienka95 Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadCat wrote:
    Tak wychodzą te pierwsze. Dlatego lepiej na nfz. Potem już tak nie boli.
    Idziesz na nfz jak na potwierdzenie ciąży. Zrobiłaś test i przyszłaś. Lekarz nie wie ile czekasz na wizytę, kiedy się zorientowałaś także na luzie. Co najwyżej będzie jojczyl że późno ale wystawić badania musi.

Cebulka - prywatnie patrzą co miesiąc, na nfz 3x na ciąże + prenatalne.

4 lata temu było o połowę taniej dlatego się nie spodziewałam takiej ceny 🫥 ale pierwsze usg jest do 10 tc więc się zmieszczę.

• Wisienka95 Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka94 wrote:
    USG 24 kwietnia https://zapodaj.net/plik-z0BUXzGIL

Kurcze, bardzo mi przykro 😔
    tu faktycznie za wiele zarodek nie podrósł.
    Na twoim miejscu poczekałabym cierpliwie ten tydzień i wtedy się okaże.

• MadCat Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka95 wrote:
    4 lata temu było o połowę taniej dlatego się nie spodziewałam takiej ceny 🫥 ale pierwsze usg jest do 10 tc więc się zmieszczę.
    To ja 4 lata temu też poszłam na nfz 😂 koleżanka poszła wszystko prywatnie i wydala kolo 500 z tego co mówiła. Później już chodziłam tylko prywatnie. Teraz planuje tak samo

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓

⏩21.05 wizyta prywatna

17.06 prenatalne

Wstępny termin 30.12👶🏼

👧🏼💊Pregna start

preg.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 7 maja, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka95 wrote:
    Boszzzz, a moj synek właśnie dziś przyniósł jakieś krosty do domu 🤯 obstawiałam ospe ale nie jestem pewna. Teraz to mnie wystraszyłaś.....
    Jutro jadę z nim do rodzinnego to się okaze😶

Trzymam kciuki, by to nie było nic poważnego :) U mnie mąż się nie zaraził wtedy, ja karmie jeszcze synka piersią, jest z niego jeszcze przylepka, więc miałam większe prawdopodobieństwo zarażenia ;)

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ