Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
Rosalinda wrote:O to po poronieniach też zalecają echo serca? Czy badaliście maluszka i wyszła wada serca?
Co do spania to rozumiem, ja zaraz kładę dzieciaki i sama też idę spać 😂 Nie miałam drzemki w dzień i już padam 😂
Badaliśmy i wyszło wszystko dobrze, nie znamy przyczyny.Dlatego gin chce sprawdzać już teraz co się da, a ja dzięki jej postawie czuję się bezpiecznie.
Rosalinda lubi tę wiadomość
-
Oczywiście, warto sprawdzić. Dobrze, że trafiłaś na takiego ginekologa 🙂Wiolami wrote:Badaliśmy i wyszło wszystko dobrze, nie znamy przyczyny.Dlatego gin chce sprawdzać już teraz co się da, a ja dzięki jej postawie czuję się bezpiecznie.
Wiolami lubi tę wiadomość
🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Rosalinda wrote:Oczywiście, warto sprawdzić. Dobrze, że trafiłaś na takiego ginekologa 🙂
Ja też tak uważam, pierwszy lekarz który walczy docieka i rozumie.Trafilam do niej po czterech stratach, to dzięki niej z Jasiem doszłam tak daleko i wierzę że teraz się uda wygrać 🤞🤰🍀🙏
Rosalinda lubi tę wiadomość
-
I tego Ci życzę i trzymam kciuki 🤞Wiolami wrote:Ja też tak uważam, pierwszy lekarz który walczy docieka i rozumie.Trafilam do niej po czterech stratach, to dzięki niej z Jasiem doszłam tak daleko i wierzę że teraz się uda wygrać 🤞🤰🍀🙏
-
Trzymam kciuki ważne że jesteś w dobrych rękachWiolami wrote:Ja też tak uważam, pierwszy lekarz który walczy docieka i rozumie.Trafilam do niej po czterech stratach, to dzięki niej z Jasiem doszłam tak daleko i wierzę że teraz się uda wygrać 🤞🤰🍀🙏
-
Dziękuję Dziewczyny ♥️
Miłego Dnia dla Was,ja wcinam śniadanie i czekam na chłopa z trasy .
Angela1108 lubi tę wiadomość
-
Ja juz w pracy czekam na klientkę a tak mi sie nie chce 🫣 spac bym poszła dalej naprawde. Do końca czerwca mam straszny młyn. 29.06 mam usg w poradni ciekawe co u maluszków.
-
Hej

Wiolami jesteś w dobrych rękach, te święta będą wyjątkowe ✊💜💙
Angela oby szybko zleciało ✊
A jak znosicie te upały? Chociaż najgorsze ma dopiero nadejść🥵🥵🥵 my akurat w weekend mamy znowu imprezy, najchętniej to bym leżała w domu,bo tu fajnie chłodniutko
Angela1108, Wiolami lubią tę wiadomość
2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Upały już teraz nienajlepiej, a perspektywa szkoda gadać 🫣 zawsze lubiłam ciepło, ale nie aż tak
Jeszcze w niedziele jedziemy 400 km na koncert, więc mam nadzieję, że przetrwam 🥵 -
Rosalinda wrote:Zdrapka bardzo fajny pomysł 😀
Po tylu latach Waszej walki o malucha na pewno wzruszenie dziadków było jeszcze większe 🥹
Mama już się zdążyła nawzruszać w kwietniu, jak powiedziałam na urodziny. U taty nie oczekiwałam wzruszeń, bo to specyficzna osoba, więc skończyło się na "wreszcie!". Niby wie, że lata się starałam i wiele niepowodzeń, ale nie jest to osoba, która o cokolwiek zapyta i się zainteresuje. Dość szybko przeszedł na inne tematy wypalając przy mnie kilka fajek ( na szczęście byliśmy na zewnątrz). Obiecał zachować dyskrecję i nie opowiadać o tym swojej rodzinie (ma dwie siostry) i myślę, że dotrzyma słowa. Rzucił zresztą na końcu, że tak, nie ma co mówić dalej takich rzeczy, bo to różne myśli przyciąga. Dał do zrozumienia, że jedna jego siostra poczułaby ukłucie, bo niedawno sama miała zostać babcią po raz pierwszy, doszło do poronienia, nie dopytywałam na którym etapie, nie jestem jakoś blisko z tymi ludźmi. Z moim tatą też się latami docierałam, miałam z nim ciężkie surowe wychowanie jako jedynaczka, dużo traum wyniosłam i wiem czego ja mojemu dziecku bym nie zafundowała. W wieku 19lat tuż przed rozpoczęciem studiów zostałam przez niego wyrzucona z domu i nie rozmawiałam z 15lat. W zasadzie względnie pogodziłam się z nim dopiero po 30stce, ale nie jest to jakiś idealny układ. Po prostu wybaczyłam, akceptuję, rozmawiam bez stresu i trzęsących rąk. Nie tworzą super związku z mamą, łączy ich tylko wspólne mieszkanie, dlatego w większości tematów mojego życia i tak nie uczestniczy, bo ciężko się z nim rozmawia, tylko ja ja i ja w rozmowie. Za to teściu wynagradza przytulenie i wszelkie zainteresowanie moim życiem.👩'83👨'83
📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
2018 - 2021 starania naturalne
2022 inseminacja ❌
06/2022 I IVF
czerwiec punkcja, 3 zarodki
I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
sierpień II transfer ❄️ ❌
listopad III transfer ❄️ ❌
07/2023 II IVF
lipiec punkcja, 3 zarodki
IV transfer ❌
wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18
01/2024 III IVF
styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore
05/2024 IV IVF
maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
lipiec VII transfer ❌
07/2025 V IVF
lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
sierpień VIII transfer ❄️ ❌
wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌
10/2025 VI IVF
październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań
03/2026
X transfer ❄️❄️
8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️! -
Wiolami wrote:Ja też tak uważam, pierwszy lekarz który walczy docieka i rozumie.Trafilam do niej po czterech stratach, to dzięki niej z Jasiem doszłam tak daleko i wierzę że teraz się uda wygrać 🤞🤰🍀🙏
Nie ma innej opcji! W grudniu będziecie już w trójeczkę♥️
👩'83👨'83
2022 inseminacja ❌
06/2022 I IVF
07/2023 II IVF
IV transfer ❌
wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
01/2024 III IVF
05/2024 IV IVF
lipiec VII transfer ❌
07/2025 V IVF
10/2025 VI IVF
03/2026
X transfer ❄️❄️
Akacjowa_ wrote:Jeszcze w niedziele jedziemy 400 km na koncert, więc mam nadzieję, że przetrwam 🥵
Daleko, a nie boisz się hałasu na koncercie?
Ja właśnie odpuściłam w kwestii muzyki. We wrześniu chciałam do Wawy na PCD jak się już dziewczyny reaktywowały, bo ostatni raz N.Scherzinger miałam okazję na żywo posłuchać w 2011 w Londynie. Shakira też po latach posuchy w trasie i normalnie bym gdzieś skoczyła w Europie. Metalowy band Spiritbox mi niepisany, wiele lat temu miałam już bilet na koncert w Holandii to mi transfer wypadł i nie poleciałam, teraz mam ich pod domem 5km od siebie i nie mogę iść😂. W minioną ndz 15min od domu był letni darmowy Steczkowskiej, gdzie ja normalnie sporo na biletowane jej koncerty jeździłam, a teraz odpuściłam, bo za bardzo się jednak boję, że młodemu te decybele by przeszkadzały.
👩'83👨'83
2022 inseminacja ❌
06/2022 I IVF
07/2023 II IVF
IV transfer ❌
01/2024 III IVF
05/2024 IV IVF
lipiec VII transfer ❌
07/2025 V IVF
10/2025 VI IVF
03/2026
X transfer ❄️❄️
Izia wrote:Mama już się zdążyła nawzruszać w kwietniu, jak powiedziałam na urodziny. U taty nie oczekiwałam wzruszeń, bo to specyficzna osoba, więc skończyło się na "wreszcie!". Niby wie, że lata się starałam i wiele niepowodzeń, ale nie jest to osoba, która o cokolwiek zapyta i się zainteresuje. Dość szybko przeszedł na inne tematy wypalając przy mnie kilka fajek ( na szczęście byliśmy na zewnątrz). Obiecał zachować dyskrecję i nie opowiadać o tym swojej rodzinie (ma dwie siostry) i myślę, że dotrzyma słowa. Rzucił zresztą na końcu, że tak, nie ma co mówić dalej takich rzeczy, bo to różne myśli przyciąga. Dał do zrozumienia, że jedna jego siostra poczułaby ukłucie, bo niedawno sama miała zostać babcią po raz pierwszy, doszło do poronienia, nie dopytywałam na którym etapie, nie jestem jakoś blisko z tymi ludźmi. Z moim tatą też się latami docierałam, miałam z nim ciężkie surowe wychowanie jako jedynaczka, dużo traum wyniosłam i wiem czego ja mojemu dziecku bym nie zafundowała. W wieku 19lat tuż przed rozpoczęciem studiów zostałam przez niego wyrzucona z domu i nie rozmawiałam z 15lat. W zasadzie względnie pogodziłam się z nim dopiero po 30stce, ale nie jest to jakiś idealny układ. Po prostu wybaczyłam, akceptuję, rozmawiam bez stresu i trzęsących rąk. Nie tworzą super związku z mamą, łączy ich tylko wspólne mieszkanie, dlatego w większości tematów mojego życia i tak nie uczestniczy, bo ciężko się z nim rozmawia, tylko ja ja i ja w rozmowie. Za to teściu wynagradza przytulenie i wszelkie zainteresowanie moim życiem.
Izia przykre, że Twój tata to tego typu człowie, zafundował traumy dorastającej nastolatce🥲dobrze, ze teraz jest stabilnie, a sama pewnie ta miłość której nie miałaś przeniesiesz na tego maluszka,który się pojawi 💙
Odebralam wyniki pappy, ryzyka bardzo niskie💗💗💗 czekam teraz na wizytę u swojej gin w lipcu,a 10 sierpnia połówkowe
Wiolami, Izia, Minimalti lubią tę wiadomość
2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Lunaaa12 wrote:Izia przykre, że Twój tata to tego typu człowie, zafundował traumy dorastającej nastolatce🥲dobrze, ze teraz jest stabilnie, a sama pewnie ta miłość której nie miałaś przeniesiesz na tego maluszka,który się pojawi 💙
Odebralam wyniki pappy, ryzyka bardzo niskie💗💗💗 czekam teraz na wizytę u swojej gin w lipcu,a 10 sierpnia połówkowe
Super♥️
Dziewczyny bardzo Wam dziekuje 😘😘😘
Jak mnie dziś od rana mdli nie mocno , ale cały czas czuję kluchę w gardle🫢 -
Trochę czytałam na ten temat i sam hałas raczej nie powinien przeszkadzać na tym etapie 😊 bardziej kwestia długiej drogi i najpierw siedzenia w aucie, a potem z kolei długo na nogach 😊 ale stwierdziliśmy, że jedziemy, bo dawno nigdzie nie byliśmy i pewnie nie prędko będzie też kolejna okazja 🫣Izia wrote:Daleko, a nie boisz się hałasu na koncercie?
Ja właśnie odpuściłam w kwestii muzyki. We wrześniu chciałam do Wawy na PCD jak się już dziewczyny reaktywowały, bo ostatni raz N.Scherzinger miałam okazję na żywo posłuchać w 2011 w Londynie. Shakira też po latach posuchy w trasie i normalnie bym gdzieś skoczyła w Europie. Metalowy band Spiritbox mi niepisany, wiele lat temu miałam już bilet na koncert w Holandii to mi transfer wypadł i nie poleciałam, teraz mam ich pod domem 5km od siebie i nie mogę iść😂. W minioną ndz 15min od domu był letni darmowy Steczkowskiej, gdzie ja normalnie sporo na biletowane jej koncerty jeździłam, a teraz odpuściłam, bo za bardzo się jednak boję, że młodemu te decybele by przeszkadzały. -
Luna super ❤️
Ja też dziś odebrałam swoją pappe i też niskie ryzyka, jutro wizyta u mojej dr 🤗 a co do samopoczucia to u mnie nadal koszmar, już nie pamiętam jak to jest dobrze się czuć ;( te mdłości mnie wykańczają i takie zjazdy, jakby mi ktoś wtyczkę z zasilaniem odłączył, teraz jeszcze w te upały czasem mi jakoś słabo i lekko kręci w głowie, może też za mało jem i robię za długie przerwy ale przez te 🤢 się po prostu do wszystkiego zmuszam i to takie błędne koło eh👩🏼30 🧔🏻♂️33
01.2023 Eurofertil CZ 6x❄️
02.2023 I FET bhcg 0
03.2023 II FET bhcg 0, 1❄️ źle rozmrożona
07.2023 I histeroskopia dr Janowiec (zapalenie endometrium)
09.2023 II histeroskopia dr Janowiec (adenomioza -> 6xDipherline)
12.2023 immunologia, dr Paśnik
02.2024 III FET CB💔 bhcg max 650 i spadek
03.2024 IV FET CB💔 bhcg 23 i złe przyrosty
05.2024 ciąża naturalna, puste jajo💔
07.2024 V FET 2x❄️ 💔bhcg 220, złe przyrosty
09.2024 Invimed Warszawa 6x❄️
09.2024 immunologia, dr Jarosz
10.2024 polip w USG
12.2024 histeroskopia
01.2025 VI FET 6dpt - 38; 7dpt - 84; 9dpt - 256; 10dpt - 370; 12dpt - 926; 14dpt - 2475; 16dpt - 4973; 20dpt mamy ❤️; 29dpt- CRL 1,12cm, FHR 150 ; 7+5 1,62cm; 8+5 2,27cm; 9+5 3,21cm; 10+5 4,13cm
12+0 prenatalne 5,44cm
6.10.2025 córka na świecie 🩷

-
Zapisałam się dzisiaj do szkoły rodzenia i mieli termin dopiero na zajęcia od listopada! Ostatnie spotkanie w pierwszym tygodniu grudnia, u mnie to 37 tydzień (termin na 30 grudnia). Więc z jednej strony tak na świeżo, zaraz przed terminem ale no też późno… wiadomo że będę się doszkalać sama wcześniej ale liczyłam że uda się październik-listopad.
Czy któreś z was planują takie zajęcia? Domyślam się, że te z doświadczeniem w praktyce już niekoniecznie
-
przyszłamama96 wrote:Luna super ❤️
Ja też dziś odebrałam swoją pappe i też niskie ryzyka, jutro wizyta u mojej dr 🤗 a co do samopoczucia to u mnie nadal koszmar, już nie pamiętam jak to jest dobrze się czuć ;( te mdłości mnie wykańczają i takie zjazdy, jakby mi ktoś wtyczkę z zasilaniem odłączył, teraz jeszcze w te upały czasem mi jakoś słabo i lekko kręci w głowie, może też za mało jem i robię za długie przerwy ale przez te 🤢 się po prostu do wszystkiego zmuszam i to takie błędne koło eh
Super 💜💙
Ja byłam spokojniejsza przed tymi wynikami,bo USG wyszło bardzo dobrze 😊
To Cie trzyma,oby puściło niedługo✊u mnie z mdłościami lepiej, ale też mam zjazdy energii, jakby ktoś wtyczkę odpiął2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Chodziłam do szkoły rodzenia w pierwszej ciąży i ogólnie polecam, też późno wyszły te spotkania, była już koło 30 tygodnia ciąży, trochę ciężej jest ale da się radę. Ja oczekiwałam dowiedzieć się jak najwięcej o laktacji, ale z perspektywy to powiem, że nic się nie dowiedziałam. Nawet ktoś dopytywał o takie nakładki na sutki czy jest sens kupić to położna odradzała a mi właśnie w szpitalu dzięki temu jakoś dziecko łapało pierś. I trochę mniej sutki bolą. Na początek polecam zwłaszcza przy pierwszym dziecku jeżeli ma się płaski sutek. I to po porodzie było dla mnie najtrudniejsze. Jak oddychać w trakcie skurczy i postępowanie po porodzie to więcej dowiedziałam się od urofizjoterapetki na prywatne wizycie. Może to zależy jaka to szkoła rodzenia, jak jest prowadzona.botanika wrote:Zapisałam się dzisiaj do szkoły rodzenia i mieli termin dopiero na zajęcia od listopada! Ostatnie spotkanie w pierwszym tygodniu grudnia, u mnie to 37 tydzień (termin na 30 grudnia). Więc z jednej strony tak na świeżo, zaraz przed terminem ale no też późno… wiadomo że będę się doszkalać sama wcześniej ale liczyłam że uda się październik-listopad.
Czy któreś z was planują takie zajęcia? Domyślam się, że te z doświadczeniem w praktyce już niekoniecznie
-
botanika wrote:Zapisałam się dzisiaj do szkoły rodzenia i mieli termin dopiero na zajęcia od listopada! Ostatnie spotkanie w pierwszym tygodniu grudnia, u mnie to 37 tydzień (termin na 30 grudnia). Więc z jednej strony tak na świeżo, zaraz przed terminem ale no też późno… wiadomo że będę się doszkalać sama wcześniej ale liczyłam że uda się październik-listopad.
O kurcze, to się teraz wystraszyłam, ze tak ciężko z terminami, ale pewnie zależy od placówki i miasta. Ja u siebie chciałam się zapisać w szpitalu, gdzie planuje rodzic, ale na ich stronie znajduje info "zapisy telefoniczne od 24 tygodnia ciąży". To teraz nie wiem czy bardziej chodzi, ze najwcześniej można brać udział w zajęciach po 24tyg czy dopiero wtedy mogę się zapisać do grupy.👩'83👨'83
2022 inseminacja ❌
06/2022 I IVF
07/2023 II IVF
IV transfer ❌
01/2024 III IVF
05/2024 IV IVF
lipiec VII transfer ❌
07/2025 V IVF
10/2025 VI IVF
03/2026
X transfer ❄️❄️
8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️!