Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam to samo ale z tym IQ to dopiero później u mnie się zaczyna. W pierwszej ciąży miałam tak, że nie pamiętałam czy brałam tabletkę czy nie. Zdarzyło mi się tak parę razy to później rozkładałam sobie w kieliszkach, żeby mieć pewność. Demencja. Na szczęście po porodzie to przechodzi.Alora wrote:Ja mdłości prawie nie mam, jedyne objawy u mnie to totalny brak energii i taka mega senna jestem cały czas...
No i nie wiem czy wy też macie wrażenie że spadło wam IQ? Serio wydaje mi się że jakaś głupsza się zrobiłam, ciężko mi się myśli, zawieszam sie jakbym miała jakąś mgle mózgowa
. -
Mi po porodzie z dobre pół roku baby brain pozostał haha
U nas majówka u moich rodziców. Mamy do nich kilka kilometrów od teściów (mieszkamy z teściami, a nasz dom w budowie). Przyjechali chrzestni i prababcia córki.
Nie wytrzymałam i powiedziałam moim rodzicom, że jestem w ciąży ❤️ Ale tylko im, bo reszcie rodziny kiedy indziej, jak już będzie ciąża bardziej zaawansowana
Rosalinda lubi tę wiadomość
Ja 1998, On 1990
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
2024:
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️
2026:
23.04 - Beta 54 😍
11.05 - serduszko ❤️
26.05 - 1,73cm

-
No a ja wlasnie po imprezie gdzie maz przesadził z alkoholem i bardzo się wkurzyłam zaczelam krwawić. Piersi noe bolą juz. Rano 250 km na wesele gdzie będę 15h na nogach, także grudzien nie dla mnie._____________________________________
starania od 10.2014
🥺9tc. 04.2015
2017 🌸 leczenie i 2022 🩵
🥺2026 -
Jak sytuacja? Moze to jednorazowe krwawienie ?emmac wrote:No a ja wlasnie po imprezie gdzie maz przesadził z alkoholem i bardzo się wkurzyłam zaczelam krwawić. Piersi noe bolą juz. Rano 250 km na wesele gdzie będę 15h na nogach, także grudzien nie dla mnie.
-
Moze warto podjechać na sor przed weselem zeby sprawdzili bo moze jest z maleństwem ok a taka droga i tyle czasu na nogach no wiadomo męczy
( jak robie błędy to przepraszam okulary zostawiłam w sypialni a mąż z synem spia nie chcem wchodzić ich budzić 🫣 ) -
emmac, ja też bym pojechała na sor zobaczyć czy wszystko ok 🤞
Ale ja to bym ogólnie sobie odpuściła to wesele w tej sytuacji, tym bardziej że taka daleka droga przed Wami 🫣 wiem, że tak niezbyt na ostatnią chwile, ale są różne sytuacje. -
Hej nieśmiało dołączam nie wiem na jak długo ostatnią ciążę poroniłam i teraz strach jest niesamowity , bardzo bym chciała żeby tym razem się udało . Mam już 3 córy , marzy mi się synek ale będzie co będzie byle zdrowe ❤️ pierwsza wizyta w środę pęcherzyk póki co , we wtorek mam podjechać sprawdzić czy jest serduszko , ginekolog powiedziała że wskazuje na ciążę młodsza o tydzień , teraz 5 tydzień mam nadzieję że wszystko będzie ok bo ostatnio różnica była 2 tygodnie i niestety serce przestało bić , wierzę że teraz będzie inaczej. Trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamusie. Termin na 23.12 także ciekawie będzie
Ritaaa, Rosalinda, Wiolami, Myszkaaa20, Lunaaa12, Alora, Hera098 lubią tę wiadomość
-
Fajnie ze jesteś później dopisze cie na nasze listy 🙂 trzymam kciuki żeby tym razem bylo dobrze ❤️Justi2019 wrote:Hej nieśmiało dołączam nie wiem na jak długo ostatnią ciążę poroniłam i teraz strach jest niesamowity , bardzo bym chciała żeby tym razem się udało . Mam już 3 córy , marzy mi się synek ale będzie co będzie byle zdrowe ❤️ pierwsza wizyta w środę pęcherzyk póki co , we wtorek mam podjechać sprawdzić czy jest serduszko , ginekolog powiedziała że wskazuje na ciążę młodsza o tydzień , teraz 5 tydzień mam nadzieję że wszystko będzie ok bo ostatnio różnica była 2 tygodnie i niestety serce przestało bić , wierzę że teraz będzie inaczej. Trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamusie. Termin na 23.12 także ciekawie będzie
Justi2019 lubi tę wiadomość
-
Justi2019, heej, powodzenia, napewno po takich przejściach jest więcej obaw, oby tym razem wszystko było dobrze 😊🍀
-
emmac wrote:No a ja wlasnie po imprezie gdzie maz przesadził z alkoholem i bardzo się wkurzyłam zaczelam krwawić. Piersi noe bolą juz. Rano 250 km na wesele gdzie będę 15h na nogach, także grudzien nie dla mnie.
Podjedź gdzieś dla spokoju.
Witaj @Justi2019 oby ten wątek był dla Ciebie szczęśliwy! Mamy termin na ten sam dzień.
My wczoraj zaliczyliśmy super pierwszy dzień majówki i liczę na jeszcze więcej chillu.
-
Bylam na sor w nocy, poronienie w toku.
Człowiek nie dowierzał ze mogło udas sie bez leków zajść w ciążę, tez czekalam na pierwszą wizytę czy to w ogóle realne, chyba przezwyczajalam się do pięknego grudnia.
Trzymam za Was wszystkie kciuki!
I najgorsze ze czlowiek musi w drogę i udawać ze wszystko dzis pieknie
🥺2026 -
emmac wrote:Bylam na sor w nocy, poronienie w toku.
Człowiek nie dowierzał ze mogło udas sie bez leków zajść w ciążę, tez czekalam na pierwszą wizytę czy to w ogóle realne, chyba przezwyczajalam się do pięknego grudnia.
Tak bardzo bardzo mi przykro! 😥💔5.04 : ⏸️
8.04 : beta 170, prog 56
10.04 : beta 360, prog 44
13.04 : beta 1250, prog 49
20.04 : beta 10 329, prog 47
14.04 : Widoczny pęcherzyk na USG
26.04 : Bijące Serduszko 💚
12.05 : 2,31cm Maluszka
💔Marzec 2025 : Poronienie zatrzymane 9tyg
💔 Paź 2025 : Ciąża pozamaciczna, laparoskopia -
Bardzo mi przykro.
Ale nie musisz ani nigdzie jechać ani udawać, możesz o siebie zadbać. -
Bardzo mi przykro, przytulam mocno i wierzę, że jeszcze Wam się uda 🫂emmac wrote:Bylam na sor w nocy, poronienie w toku.
🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Bardzo mi przykro 😭 -
Bardzo mi przykro 😞emmac wrote:Bylam na sor w nocy, poronienie w toku.
-
Dziewczyny a macie moze witaminy w których tabletkach jest mała? Jejku ja mam taki problem z ich połykaniem ze dla mnie najlepsze były by kropelki 🫣