Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2026 🩷💙
Odpowiedz

Grudzień 2026 🩷💙

Oceń ten wątek:
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emmac wrote:
    Bylam na sor w nocy, poronienie w toku.

Człowiek nie dowierzał ze mogło udas sie bez leków zajść w ciążę, tez czekalam na pierwszą wizytę czy to w ogóle realne, chyba przezwyczajalam się do pięknego grudnia.

Trzymam za Was wszystkie kciuki! :)

I najgorsze ze czlowiek musi w drogę i udawać ze wszystko dzis pieknie :)

Bardzo mi przykro :( trzymaj się :(

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Hej nieśmiało dołączam nie wiem na jak długo ostatnią ciążę poroniłam i teraz strach jest niesamowity , bardzo bym chciała żeby tym razem się udało . Mam już 3 córy , marzy mi się synek ale będzie co będzie byle zdrowe ❤️ pierwsza wizyta w środę pęcherzyk póki co , we wtorek mam podjechać sprawdzić czy jest serduszko , ginekolog powiedziała że wskazuje na ciążę młodsza o tydzień , teraz 5 tydzień mam nadzieję że wszystko będzie ok bo ostatnio różnica była 2 tygodnie i niestety serce przestało bić , wierzę że teraz będzie inaczej. Trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamusie. Termin na 23.12 także ciekawie będzie

Hej,witaj i trzymam kciuki,żeby było wszystko ok i za synka też 😁✊✊✊
    To mamy podobne terminy, ja też jakoś na same święta 🙈

Justi2019 lubi tę wiadomość

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emmac wrote:

Człowiek nie dowierzał ze mogło udas sie bez leków zajść w ciążę, tez czekalam na pierwszą wizytę czy to w ogóle realne, chyba przezwyczajalam się do pięknego grudnia.

Bardzo mi przykro 💔 trzymaj się 🫂

👱🏼‍♀️31👨‍🦱32
    👶🏼2024

💕2014
    💍2018
    💒2020

28.03 12 dpo ⏸️
    Beta 30,7
    Prog 25,51
    30.03 14 dpo
    Beta 125,3
    22.04 6mm Maleństwa z ❤️
    20.05 4 cm szczęścia 😍
    1.06 prenatalne 6,5 cm Maluszka 🥹

preg.png
  • emmac Koleżanka

Wysłany: 2 maja, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia wrote:
    I zapomniałam Ci Emmac odpisać, ale mi się trafiło, ze w tej samej grupce jest ktoś, kto doskonale rozumie temat:) U mnie na sierpień 3 śluby i właśnie się obawiam o nie czy zrobię je sama czy będę już kogoś wysyłać na zastępstwo. Nawet nie chodzi o samopoczucie i widoczny brzuch, ale obstawiam, że na etacie do sierpnia nie dociągnę i l4 mi pokrzyżuje sezon. To samo się tyczy wrześniowego lotu do Chorwacji, bo tutaj też miałam mieć szybki ślub i sesję. Szkoda mi tej lokalizacji, ale wszystkiego mieć nie można:|

Trzymam kciuki, a jakbyś potrzebowałam zastępstwa to wyślę Ci namiary w wiadomości. Wygląda na to ze bede czasowa :)

🥺2026
  • Izia Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam o Tobie Emmac w nocy, przeczytałam wpis w pracy i łudziłam się, że to nic, rano wstanę i przeczytam, że jakaś chwilowa niedyspozycja i już wszystko ok a Ty pędzisz do pracy. Przykro mi. Tym bardziej, że nie możesz sobie nawet pozwolić na opłakanie tego, tylko ubrać uśmiech i pracować na najwyższych obrotach. I jeszcze ta długa podróż, podczas której będziesz pewnie myśleć:| Niestety są zawody, gdzie w najgorszych momentach życia nie możemy sobie pozwolić na przerwę, musimy udawać, zakładać maski i mimo rozdzierającego bólu zachowywać trzeźwość umysłu i gotowość działania. Mnie zawsze tak bolało, gdy po kolejnych negatywnych testach bety przy kolejnych transferach miałam akurat umówioną sesję rodzinną czy ciążową, a to była dla kogoś ważna chwila, radosna, uwieczniana na zawsze i absolutnie nie mogłam swoją energię komuś tego zabrać. Dzień ślubu - jeszcze bardziej wzniosłe i wymagające skupienia momenty. Przepracowywałam to po powrocie do domu, praca ( w sumie dwie) w jakimś sensie sprawiała, że trzymałam się w ryzach i coś "musiałam". Stały się dla mnie pewną ochroną, ochroną samej siebie, bo łatwo wpaść w czarną nicość.

Trzymaj się dzisiaj na tym ślubie, wypłacz jak odeśpisz po powrocie. Nie wiem w jakich regionach pracujesz, ale u mnie Śląsk/Małopolska jak coś.

Przytulam.

👩'83👨'83
    📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
    2018 - 2021 starania naturalne
    2022 inseminacja ❌

06/2022 I IVF
    czerwiec punkcja, 3 zarodki
    I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
    sierpień II transfer ❄️ ❌
    listopad III transfer ❄️ ❌

07/2023 II IVF
    lipiec punkcja, 3 zarodki
    IV transfer ❌
    wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
    listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18

01/2024 III IVF
    styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore

05/2024 IV IVF
    maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
    lipiec VII transfer ❌

07/2025 V IVF
    lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
    sierpień VIII transfer ❄️ ❌
    wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌

10/2025 VI IVF
    październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań

03/2026
    X transfer ❄️❄️
    8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️!
  • PsychoKłaczek Znajoma

Wysłany: 2 maja, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmac tulę bardzo mocno!!! Jak już skończy się praca to mam nadzieje ze uda Ci się odpocząć i zadbać o swoje emocje. Dużo siły!

• PsychoKłaczek Znajoma

Wysłany: 2 maja, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam u was połowa majówki?
    My z mężem wysokoczylismy na 1 dniową wycieczkę, dzisiaj wróciliśmy i czeka nas rodzinny grill u teściów, siedzimy w rodzinnych stronach męża a t¥ 150 km ode mnie.

Pisałyście o zachciankach: mnie ciśnie na... wątróbkę z cebulką i jabłkiem i mama obiecała mi taka zrobić po weekendzie.

II. Mówiłam że nie mam objawów to... zaczęły mi się gazy i to przeraźliwe i mdłości. Póki co znośne.

Zadzwonili do mnie też z przychodzi i zwolnił się wcześniejszy termin do lekarki która została mi polecona... mialam wizytę na 1 czerwca- żeby się przenieść od tej co teraz do niej, a okazało się że może być już w ten poniedziałek i to o 18, więc mąż będzie mógł pojechać że mną...

Ritaaa lubi tę wiadomość

• przyszłamama96 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmac tak strasznie mi przykro :( trzymaj się, daj sobie przestrzeń na upust emocji po pracy, nie musisz być ciągle twarda🥺

Ja też objawy raz mam, potem długo nic przez co schizuje .. do tego są momenty w ciągu dnia że zapominam że jestem w ciąży bo przy małym dziecku ciezko czasem znaleźć chwile żeby spokojnie pomyśleć i przez to że też się stresuje że mogę zaszkodzić ciąży XD jakby moje myślenie miało na to wypływ, eh … ciaze po przejściach są takie trudne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja, 18:50

👩🏼30 🧔🏻‍♂️33

01.2023 Eurofertil CZ 6x❄️
    02.2023 I FET bhcg 0
    03.2023 II FET bhcg 0, 1❄️ źle rozmrożona
    07.2023 I histeroskopia dr Janowiec (zapalenie endometrium)
    09.2023 II histeroskopia dr Janowiec (adenomioza -> 6xDipherline)
    12.2023 immunologia, dr Paśnik
    02.2024 III FET CB💔 bhcg max 650 i spadek
    03.2024 IV FET CB💔 bhcg 23 i złe przyrosty
    05.2024 ciąża naturalna, puste jajo💔
    07.2024 V FET 2x❄️ 💔bhcg 220, złe przyrosty

09.2024 Invimed Warszawa 6x❄️
    09.2024 immunologia, dr Jarosz
    10.2024 polip w USG
    12.2024 histeroskopia
    01.2025 VI FET 6dpt - 38; 7dpt - 84; 9dpt - 256; 10dpt - 370; 12dpt - 926; 14dpt - 2475; 16dpt - 4973; 20dpt mamy ❤️; 29dpt- CRL 1,12cm, FHR 150 ; 7+5 1,62cm; 8+5 2,27cm; 9+5 3,21cm; 10+5 4,13cm
    12+0 prenatalne 5,44cm
    6.10.2025 córka na świecie 🩷

event.png
  • Alora Koleżanka

Wysłany: 2 maja, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emmac wrote:

Właśnie przeczytałam co się stało. Tak bardzo mi przykro 🫂🫂

preg.png
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 2 maja, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszłamama96 wrote:
    Emmac tak strasznie mi przykro :( trzymaj się, daj sobie przestrzeń na upust emocji po pracy, nie musisz być ciągle twarda🥺

Ja też objawy raz mam, potem długo nic przez co schizuje .. do tego są momenty w ciągu dnia że zapominam że jestem w ciąży bo przy małym dziecku ciezko czasem znaleźć chwile żeby spokojnie pomyśleć i przez to że też się stresuje że mogę zaszkodzić ciąży XD jakby moje myślenie miało na to wypływ, eh … ciaze po przejściach są takie trudne
    Rozumiem te rozterki 😅 W drugą ciążę zaszłam jak starszy synek miał ponad 3,5 roku, nie chciał na ręce, zasypiał przy czytaniu bajki, umiał pobawić się chwilę sam, itp. Teraz młodszy ma ponad 2 lata, często chce na ręce, zasypianie to też muszę go chwilę ponosić a dopiero później się kładziemy, jest mamusiowy, więc zamiana na tatę nie wchodzi w grę. I też się obawiam tego noszenia, staram się jak najmniej...🫣

przyszłamama96 lubi tę wiadomość

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Wiolami Autorytet

Wysłany: 2 maja, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszłamama96 wrote:

Oj to prawda, stres i myślenie nic nie da , a i tak głowa pracuje-to jest silniejsze.

Mnie tak strasznie ogarnia lęk, że wkręciłam sobie że na wizycie pewnie będzie znowu to samo 😞bardzo się boję poniedziałku 🤞🙏😞

przyszłamama96 lubi tę wiadomość

2008👧 2009 👦
    04.2023 👼💔(5tc)
    O3.3024👼💔(Biochem)
    O6.2024👼💔(6tc)
    01.2025 👼💔(9tc)
    14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)

19.04.2026 ⏸️
    13.05 1,09cm małego cudu z ♥️ 7t+1
    21.05 1,86cm małego cudu 8t+2
    5.06. 3,98cm małego cudu 10t+3

preg.png
  • Mama Antosia Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @emmac bardzo mi przykro mam nadzieję że te nerwy nie były akurat powodem poronienia przytulam cię mocno 😢
    Dopiero teraz czytam co się działo i nadrabiam i widzę tak smutna wiadomość 😔
    Byłam dziś nad morzem bo ogólnie jestem z trojmiasta i zjadłam rybę z frytkami i surówką a po powrocie już w samochodzie ledwo wytrzymywałam do łazienki i miałam wymioty a potem jeszcze biegunka i bóle podbrzusza, dreszcze. Nie podoba mi się ta majówka na dodatek wyłączyli nam wodę w bloku bo jest jakaś awaria i musimy sobie radzić od wczoraj z niemowlakiem. Mam jakieś przeczucie że chyba będzie córka zbladłam na twarzy mam podkrążone oczy spuchłam i czuję się wykończona marzę tylko o tym żeby iść spać i nie mogę na siebie patrzeć w lustro tata aż się mnie dziś zapytał czy ja się w ogóle dobrze czuję bo takie mam sińce pod oczami i potem robił mi wodę z cytryną żeby mnie trochę wzmocnić po męczarni w łazience 😪 Na spacerze z małym też nie miałam siły iść. Teraz idę pod koc odpoczywam i nic nie robię 😄 Może w 2 trymestrze będzie lepiej bo teraz to mnie faktycznie dopadło 😅

👶🏽 𝓐𝓷𝓽𝓸𝓼 21.07.2025
    ⏸️ 07.04.2026

age.png

preg.png
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolami wrote:
    Oj to prawda, stres i myślenie nic nie da , a i tak głowa pracuje-to jest silniejsze.

Mnie tak strasznie ogarnia lęk, że wkręciłam sobie że na wizycie pewnie będzie znowu to samo 😞bardzo się boję poniedziałku 🤞🙏😞

Przesyłam dużo pozytywnej energii, będzie dobrze ✊✊✊

Wiolami lubi tę wiadomość

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Antosia wrote:
    @emmac bardzo mi przykro mam nadzieję że te nerwy nie były akurat powodem poronienia przytulam cię mocno 😢
    Dopiero teraz czytam co się działo i nadrabiam i widzę tak smutna wiadomość 😔
    Byłam dziś nad morzem bo ogólnie jestem z trojmiasta i zjadłam rybę z frytkami i surówką a po powrocie już w samochodzie ledwo wytrzymywałam do łazienki i miałam wymioty a potem jeszcze biegunka i bóle podbrzusza, dreszcze. Nie podoba mi się ta majówka na dodatek wyłączyli nam wodę w bloku bo jest jakaś awaria i musimy sobie radzić od wczoraj z niemowlakiem. Mam jakieś przeczucie że chyba będzie córka zbladłam na twarzy mam podkrążone oczy spuchłam i czuję się wykończona marzę tylko o tym żeby iść spać i nie mogę na siebie patrzeć w lustro tata aż się mnie dziś zapytał czy ja się w ogóle dobrze czuję bo takie mam sińce pod oczami i potem robił mi wodę z cytryną żeby mnie trochę wzmocnić po męczarni w łazience 😪 Na spacerze z małym też nie miałam siły iść. Teraz idę pod koc odpoczywam i nic nie robię 😄 Może w 2 trymestrze będzie lepiej bo teraz to mnie faktycznie dopadło 😅

Współczuję przebojów 🥲 najgorzej jak gdzieś zlapie na mieście, w drodze..

My wróciliśmy z grilla, tez mi brzuch wywaliło, czuję się opuchnięta, dobrze, ze miałam sukienkę z gumką, ale jak tak dalej pójdzie to będzie ciekawie 🙈

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 2 maja, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mieszkam nad morzem i dziś mieliśmy drugi dzień plażowania. Bardzo spokojna ta majówka i taka pełna odpoczynku. Widzę, że dziś dzień mdłości i ja też się doczekałam. W kawiarni złożyłam zamówienie a potem oddałam wszystko mężowi. 😅

Ja noszę bobasa dość dużo bo musi mieć inhalacje a te najlepiej przechodzi jak jest na rękach ale nie przejmuję się tym bardzo. W drugiej ciąży też całą przenosiłam Starszaka, jakoś ufam, że mój organizm daje radę.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
    09.04 ⏸️ beta: 11.28
    11.04 beta: 39.47 prog: 23.9
    15.04 beta: 418,41 prog: 27,5 😍
    05.05 - ❤️ + crl: 1.05cm💗
    26.06 - wizyta
    15.06 - prenatalne I trym

preg.png
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @emmac tak bardzo współczuję Tobie całej tej sytuacji. Począwszy od tego w jaki sposób to się zaczęło, jak przebiegało i że jeszcze nie możesz tego teraz przepracować.

Witam nowe osoby ❤️

U mnie majówka u moich rodziców nadal z chrzestnymi córki i jej prababcią. Fajny dzisiaj dzień był. Jutro w ogole ma być 29 stopnii😱

Co do noszenia, to córka ma 19msc i 13kg, wiec duzo się nosimy. Dzisiaj mieliśmy też dodatkowo trekking kilka kilometrów, z wózkiem i nosząc ją naprzemian.
    W ciąży z nią to bałam się wyciągać paczki z paczkomatu (te większe gabaraty), wejść na rower i wchodzić po schodach 🙈
    Teraz człowiek jakoś tym się nie przejmuje. Moze tez kwestia tego, że w pierwszej ciąży już od samego początku pojawiały się jakieś problemy, i pozniej się nakręciłam az na 9msc.
    W tej ciazy narazie wszystko ok, i oby tak dalej ❤️

Fermina lubi tę wiadomość

Ja 1998, On 1990
    PCOS, lekka IO,
    MTHFR A1298C - A/C hetero
    PAI - 4G/4G homo

2024:

26.01 - Beta 9,9😍
    07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
    24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
    11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍

Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
    02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️

2026:

23.04 - Beta 54 😍
    11.05 - serduszko ❤️
    26.05 - 1,73cm

event.png

preg.png
  • Mama Antosia Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera098 wrote:
    @emmac tak bardzo współczuję Tobie całej tej sytuacji. Począwszy od tego w jaki sposób to się zaczęło, jak przebiegało i że jeszcze nie możesz tego teraz przepracować.

Witam nowe osoby ❤️

U mnie majówka u moich rodziców nadal z chrzestnymi córki i jej prababcią. Fajny dzisiaj dzień był. Jutro w ogole ma być 29 stopnii😱

Co do noszenia, to córka ma 19msc i 13kg, wiec duzo się nosimy. Dzisiaj mieliśmy też dodatkowo trekking kilka kilometrów, z wózkiem i nosząc ją naprzemian.
    W ciąży z nią to bałam się wyciągać paczki z paczkomatu (te większe gabaraty), wejść na rower i wchodzić po schodach 🙈
    Teraz człowiek jakoś tym się nie przejmuje. Moze tez kwestia tego, że w pierwszej ciąży już od samego początku pojawiały się jakieś problemy, i pozniej się nakręciłam az na 9msc.
    W tej ciazy narazie wszystko ok, i oby tak dalej ❤️
    To ja mam syna 9 miesięcy i też nosze przy 2 dziecku już tak się nie boję ale staram się oszczędzać bo coraz cięższy dziś już mnie w krzyżu zabolało więc dopóki nie chodzi to staram się na spacerze odkładać do wózka ale wiadomo że po dłuższej chwili już jest płacz bo wszystko chce oglądać 😅 Partner mnie odciąża naszczescie i nosi częściej 😄 Chciałabym żeby już chodził ale z drugiej strony to dopiero będzie pilnowanie i schylanie się jak brzuch urośnie 😁

👶🏽 𝓐𝓷𝓽𝓸𝓼 21.07.2025
    ⏸️ 07.04.2026

age.png

preg.png
  • Nadzieja 🧚🏼‍♀️ Ekspertka

Wysłany: 3 maja, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju emmac nawet nie wiem co napisać … bardzo mi przykro trzymaj się 😭 trzymam za Ciebie kciuki 🤞🏻

Przebadani - zdrowi :)
    starania od 08.2024 .

15.04- rośnie nowe życie !
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 3 maja, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko stwierdziło ze wstanie sobie dzisiaj o 5 i tak urzędujemy razem normalnie ja wstaje zaraz po 5 na siku i herbatke posiedze i idę sie jeszcze na chwile zdrzemnąć a dzisiaj guzik. To będzie długi dzień

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • emmac Koleżanka

Wysłany: 3 maja, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo dziewczyny za ciepłe myśli. Ciężko było nie myśleć ale też ciezko byloby mi wczoraj zostać w domu i udawać przy dzieciach ze jest wszystko ok. Mija glowa musi to na nowo ułożyć, ten rok który miał być spełnieniem marzen.

Myślę o Was cieplo i rosnijcie zdrowo :)

🥺2026
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ