Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2026 🩷💙
Odpowiedz

Grudzień 2026 🩷💙

Oceń ten wątek:
  • Lunaaa12 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emmac wrote:
    Bylam na sor w nocy, poronienie w toku.

Człowiek nie dowierzał ze mogło udas sie bez leków zajść w ciążę, tez czekalam na pierwszą wizytę czy to w ogóle realne, chyba przezwyczajalam się do pięknego grudnia.

Trzymam za Was wszystkie kciuki! :)

I najgorsze ze czlowiek musi w drogę i udawać ze wszystko dzis pieknie :)

Bardzo mi przykro :( trzymaj się :(

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Lunaaa12 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Hej nieśmiało dołączam nie wiem na jak długo ostatnią ciążę poroniłam i teraz strach jest niesamowity , bardzo bym chciała żeby tym razem się udało . Mam już 3 córy , marzy mi się synek ale będzie co będzie byle zdrowe ❤️ pierwsza wizyta w środę pęcherzyk póki co , we wtorek mam podjechać sprawdzić czy jest serduszko , ginekolog powiedziała że wskazuje na ciążę młodsza o tydzień , teraz 5 tydzień mam nadzieję że wszystko będzie ok bo ostatnio różnica była 2 tygodnie i niestety serce przestało bić , wierzę że teraz będzie inaczej. Trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamusie. Termin na 23.12 także ciekawie będzie

Hej,witaj i trzymam kciuki,żeby było wszystko ok i za synka też 😁✊✊✊
    To mamy podobne terminy, ja też jakoś na same święta 🙈

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emmac wrote:
    Bylam na sor w nocy, poronienie w toku.

Człowiek nie dowierzał ze mogło udas sie bez leków zajść w ciążę, tez czekalam na pierwszą wizytę czy to w ogóle realne, chyba przezwyczajalam się do pięknego grudnia.

Trzymam za Was wszystkie kciuki! :)

I najgorsze ze czlowiek musi w drogę i udawać ze wszystko dzis pieknie :)

Bardzo mi przykro 💔 trzymaj się 🫂

👱🏼‍♀️31👨‍🦱32
    👶🏼2024

💕2014
    💍2018
    💒2020

28.03 12 dpo ⏸️
    Beta 30,7
    Prog 25,51
    30.03 14 dpo
    Beta 125,3
    22.04 6mm Maleństwa z ❤️

preg.png
  • emmac Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia wrote:
    I zapomniałam Ci Emmac odpisać, ale mi się trafiło, ze w tej samej grupce jest ktoś, kto doskonale rozumie temat:) U mnie na sierpień 3 śluby i właśnie się obawiam o nie czy zrobię je sama czy będę już kogoś wysyłać na zastępstwo. Nawet nie chodzi o samopoczucie i widoczny brzuch, ale obstawiam, że na etacie do sierpnia nie dociągnę i l4 mi pokrzyżuje sezon. To samo się tyczy wrześniowego lotu do Chorwacji, bo tutaj też miałam mieć szybki ślub i sesję. Szkoda mi tej lokalizacji, ale wszystkiego mieć nie można:|

Trzymam kciuki, a jakbyś potrzebowałam zastępstwa to wyślę Ci namiary w wiadomości. Wygląda na to ze bede czasowa :)

dlugie starania i leczenie 2022 🩵
    2026
  • Izia Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam o Tobie Emmac w nocy, przeczytałam wpis w pracy i łudziłam się, że to nic, rano wstanę i przeczytam, że jakaś chwilowa niedyspozycja i już wszystko ok a Ty pędzisz do pracy. Przykro mi. Tym bardziej, że nie możesz sobie nawet pozwolić na opłakanie tego, tylko ubrać uśmiech i pracować na najwyższych obrotach. I jeszcze ta długa podróż, podczas której będziesz pewnie myśleć:| Niestety są zawody, gdzie w najgorszych momentach życia nie możemy sobie pozwolić na przerwę, musimy udawać, zakładać maski i mimo rozdzierającego bólu zachowywać trzeźwość umysłu i gotowość działania. Mnie zawsze tak bolało, gdy po kolejnych negatywnych testach bety przy kolejnych transferach miałam akurat umówioną sesję rodzinną czy ciążową, a to była dla kogoś ważna chwila, radosna, uwieczniana na zawsze i absolutnie nie mogłam swoją energię komuś tego zabrać. Dzień ślubu - jeszcze bardziej wzniosłe i wymagające skupienia momenty. Przepracowywałam to po powrocie do domu, praca ( w sumie dwie) w jakimś sensie sprawiała, że trzymałam się w ryzach i coś "musiałam". Stały się dla mnie pewną ochroną, ochroną samej siebie, bo łatwo wpaść w czarną nicość.

Trzymaj się dzisiaj na tym ślubie, wypłacz jak odeśpisz po powrocie. Nie wiem w jakich regionach pracujesz, ale u mnie Śląsk/Małopolska jak coś.

Przytulam.

👩'83👨'83
    📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
    2018 - 2021 starania naturalne
    2022 inseminacja ❌

06/2022 I IVF
    czerwiec punkcja, 3 zarodki
    I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
    sierpień II transfer ❄️ ❌
    listopad III transfer ❄️ ❌

07/2023 II IVF
    lipiec punkcja, 3 zarodki
    IV transfer ❌
    wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
    listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18

01/2024 III IVF
    styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore

05/2024 IV IVF
    maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
    lipiec VII transfer ❌

07/2025 V IVF
    lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
    sierpień VIII transfer ❄️ ❌
    wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌

10/2025 VI IVF
    październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań

03/2026
    X transfer ❄️❄️
    8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️!
  • PsychoKłaczek Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmac tulę bardzo mocno!!! Jak już skończy się praca to mam nadzieje ze uda Ci się odpocząć i zadbać o swoje emocje. Dużo siły!

• PsychoKłaczek Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam u was połowa majówki?
    My z mężem wysokoczylismy na 1 dniową wycieczkę, dzisiaj wróciliśmy i czeka nas rodzinny grill u teściów, siedzimy w rodzinnych stronach męża a t¥ 150 km ode mnie.

Pisałyście o zachciankach: mnie ciśnie na... wątróbkę z cebulką i jabłkiem i mama obiecała mi taka zrobić po weekendzie.

II. Mówiłam że nie mam objawów to... zaczęły mi się gazy i to przeraźliwe i mdłości. Póki co znośne.

Zadzwonili do mnie też z przychodzi i zwolnił się wcześniejszy termin do lekarki która została mi polecona... mialam wizytę na 1 czerwca- żeby się przenieść od tej co teraz do niej, a okazało się że może być już w ten poniedziałek i to o 18, więc mąż będzie mógł pojechać że mną...

Ritaaa lubi tę wiadomość

• przyszłamama96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmac tak strasznie mi przykro :( trzymaj się, daj sobie przestrzeń na upust emocji po pracy, nie musisz być ciągle twarda🥺

Ja też objawy raz mam, potem długo nic przez co schizuje .. do tego są momenty w ciągu dnia że zapominam że jestem w ciąży bo przy małym dziecku ciezko czasem znaleźć chwile żeby spokojnie pomyśleć i przez to że też się stresuje że mogę zaszkodzić ciąży XD jakby moje myślenie miało na to wypływ, eh … ciaze po przejściach są takie trudne

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:50

👩🏼30 🧔🏻‍♂️33

01.2023 Eurofertil CZ 6x❄️
    02.2023 I FET bhcg 0
    03.2023 II FET bhcg 0, 1❄️ źle rozmrożona
    07.2023 I histeroskopia dr Janowiec (zapalenie endometrium)
    09.2023 II histeroskopia dr Janowiec (adenomioza -> 6xDipherline)
    12.2023 immunologia, dr Paśnik
    02.2024 III FET CB💔 bhcg max 650 i spadek
    03.2024 IV FET CB💔 bhcg 23 i złe przyrosty
    05.2024 ciąża naturalna, puste jajo💔
    07.2024 V FET 2x❄️ 💔bhcg 220, złe przyrosty

09.2024 Invimed Warszawa 6x❄️
    09.2024 immunologia, dr Jarosz
    10.2024 polip w USG
    12.2024 histeroskopia
    01.2025 VI FET 6dpt - 38; 7dpt - 84; 9dpt - 256; 10dpt - 370; 12dpt - 926; 14dpt - 2475; 16dpt - 4973; 20dpt mamy ❤️; 29dpt- CRL 1,12cm, FHR 150 ; 7+5 1,62cm; 8+5 2,27cm; 9+5 3,21cm; 10+5 4,13cm
    12+0 prenatalne 5,44cm
    6.10.2025 córka na świecie 🩷

event.png
‹‹ 12 13 14 15 16
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ