Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2026 🩷💙
Odpowiedz

Grudzień 2026 🩷💙

Oceń ten wątek:
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emmac wrote:
    Bylam na sor w nocy, poronienie w toku.

Człowiek nie dowierzał ze mogło udas sie bez leków zajść w ciążę, tez czekalam na pierwszą wizytę czy to w ogóle realne, chyba przezwyczajalam się do pięknego grudnia.

Trzymam za Was wszystkie kciuki! :)

I najgorsze ze czlowiek musi w drogę i udawać ze wszystko dzis pieknie :)

Bardzo mi przykro :( trzymaj się :(

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Hej nieśmiało dołączam nie wiem na jak długo ostatnią ciążę poroniłam i teraz strach jest niesamowity , bardzo bym chciała żeby tym razem się udało . Mam już 3 córy , marzy mi się synek ale będzie co będzie byle zdrowe ❤️ pierwsza wizyta w środę pęcherzyk póki co , we wtorek mam podjechać sprawdzić czy jest serduszko , ginekolog powiedziała że wskazuje na ciążę młodsza o tydzień , teraz 5 tydzień mam nadzieję że wszystko będzie ok bo ostatnio różnica była 2 tygodnie i niestety serce przestało bić , wierzę że teraz będzie inaczej. Trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamusie. Termin na 23.12 także ciekawie będzie

Hej,witaj i trzymam kciuki,żeby było wszystko ok i za synka też 😁✊✊✊
    To mamy podobne terminy, ja też jakoś na same święta 🙈

Justi2019 lubi tę wiadomość

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emmac wrote:

Człowiek nie dowierzał ze mogło udas sie bez leków zajść w ciążę, tez czekalam na pierwszą wizytę czy to w ogóle realne, chyba przezwyczajalam się do pięknego grudnia.

Bardzo mi przykro 💔 trzymaj się 🫂

👱🏼‍♀️31👨‍🦱32
    👶🏼2024

💕2014
    💍2018
    💒2020

28.03 12 dpo ⏸️
    Beta 30,7
    Prog 25,51
    30.03 14 dpo
    Beta 125,3
    22.04 6mm Maleństwa z ❤️
    20.05 4 cm szczęścia 😍
    1.06 prenatalne 6,5 cm Maluszka 🥹
    17.06 9,5 cm Bobo ❤️

preg.png
  • emmac Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia wrote:
    I zapomniałam Ci Emmac odpisać, ale mi się trafiło, ze w tej samej grupce jest ktoś, kto doskonale rozumie temat:) U mnie na sierpień 3 śluby i właśnie się obawiam o nie czy zrobię je sama czy będę już kogoś wysyłać na zastępstwo. Nawet nie chodzi o samopoczucie i widoczny brzuch, ale obstawiam, że na etacie do sierpnia nie dociągnę i l4 mi pokrzyżuje sezon. To samo się tyczy wrześniowego lotu do Chorwacji, bo tutaj też miałam mieć szybki ślub i sesję. Szkoda mi tej lokalizacji, ale wszystkiego mieć nie można:|

Trzymam kciuki, a jakbyś potrzebowałam zastępstwa to wyślę Ci namiary w wiadomości. Wygląda na to ze bede czasowa :)

🥺2026
  • Izia Ekspertka

Wysłany: 2 maja, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam o Tobie Emmac w nocy, przeczytałam wpis w pracy i łudziłam się, że to nic, rano wstanę i przeczytam, że jakaś chwilowa niedyspozycja i już wszystko ok a Ty pędzisz do pracy. Przykro mi. Tym bardziej, że nie możesz sobie nawet pozwolić na opłakanie tego, tylko ubrać uśmiech i pracować na najwyższych obrotach. I jeszcze ta długa podróż, podczas której będziesz pewnie myśleć:| Niestety są zawody, gdzie w najgorszych momentach życia nie możemy sobie pozwolić na przerwę, musimy udawać, zakładać maski i mimo rozdzierającego bólu zachowywać trzeźwość umysłu i gotowość działania. Mnie zawsze tak bolało, gdy po kolejnych negatywnych testach bety przy kolejnych transferach miałam akurat umówioną sesję rodzinną czy ciążową, a to była dla kogoś ważna chwila, radosna, uwieczniana na zawsze i absolutnie nie mogłam swoją energię komuś tego zabrać. Dzień ślubu - jeszcze bardziej wzniosłe i wymagające skupienia momenty. Przepracowywałam to po powrocie do domu, praca ( w sumie dwie) w jakimś sensie sprawiała, że trzymałam się w ryzach i coś "musiałam". Stały się dla mnie pewną ochroną, ochroną samej siebie, bo łatwo wpaść w czarną nicość.

Trzymaj się dzisiaj na tym ślubie, wypłacz jak odeśpisz po powrocie. Nie wiem w jakich regionach pracujesz, ale u mnie Śląsk/Małopolska jak coś.

Przytulam.

👩'83👨'83
    📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
    2018 - 2021 starania naturalne
    2022 inseminacja ❌

06/2022 I IVF
    czerwiec punkcja, 3 zarodki
    I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
    sierpień II transfer ❄️ ❌
    listopad III transfer ❄️ ❌

07/2023 II IVF
    lipiec punkcja, 3 zarodki
    IV transfer ❌
    wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
    listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18

01/2024 III IVF
    styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore

05/2024 IV IVF
    maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
    lipiec VII transfer ❌

07/2025 V IVF
    lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
    sierpień VIII transfer ❄️ ❌
    wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌

10/2025 VI IVF
    październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań

03/2026
    X transfer ❄️❄️
    8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️!
  • PsychoKłaczek Znajoma

Wysłany: 2 maja, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmac tulę bardzo mocno!!! Jak już skończy się praca to mam nadzieje ze uda Ci się odpocząć i zadbać o swoje emocje. Dużo siły!

• PsychoKłaczek Znajoma

Wysłany: 2 maja, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam u was połowa majówki?
    My z mężem wysokoczylismy na 1 dniową wycieczkę, dzisiaj wróciliśmy i czeka nas rodzinny grill u teściów, siedzimy w rodzinnych stronach męża a t¥ 150 km ode mnie.

Pisałyście o zachciankach: mnie ciśnie na... wątróbkę z cebulką i jabłkiem i mama obiecała mi taka zrobić po weekendzie.

II. Mówiłam że nie mam objawów to... zaczęły mi się gazy i to przeraźliwe i mdłości. Póki co znośne.

Zadzwonili do mnie też z przychodzi i zwolnił się wcześniejszy termin do lekarki która została mi polecona... mialam wizytę na 1 czerwca- żeby się przenieść od tej co teraz do niej, a okazało się że może być już w ten poniedziałek i to o 18, więc mąż będzie mógł pojechać że mną...

Ritaaa lubi tę wiadomość

• przyszłamama96 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmac tak strasznie mi przykro :( trzymaj się, daj sobie przestrzeń na upust emocji po pracy, nie musisz być ciągle twarda🥺

Ja też objawy raz mam, potem długo nic przez co schizuje .. do tego są momenty w ciągu dnia że zapominam że jestem w ciąży bo przy małym dziecku ciezko czasem znaleźć chwile żeby spokojnie pomyśleć i przez to że też się stresuje że mogę zaszkodzić ciąży XD jakby moje myślenie miało na to wypływ, eh … ciaze po przejściach są takie trudne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja, 18:50

👩🏼30 🧔🏻‍♂️33

01.2023 Eurofertil CZ 6x❄️
    02.2023 I FET bhcg 0
    03.2023 II FET bhcg 0, 1❄️ źle rozmrożona
    07.2023 I histeroskopia dr Janowiec (zapalenie endometrium)
    09.2023 II histeroskopia dr Janowiec (adenomioza -> 6xDipherline)
    12.2023 immunologia, dr Paśnik
    02.2024 III FET CB💔 bhcg max 650 i spadek
    03.2024 IV FET CB💔 bhcg 23 i złe przyrosty
    05.2024 ciąża naturalna, puste jajo💔
    07.2024 V FET 2x❄️ 💔bhcg 220, złe przyrosty

09.2024 Invimed Warszawa 6x❄️
    09.2024 immunologia, dr Jarosz
    10.2024 polip w USG
    12.2024 histeroskopia
    01.2025 VI FET 6dpt - 38; 7dpt - 84; 9dpt - 256; 10dpt - 370; 12dpt - 926; 14dpt - 2475; 16dpt - 4973; 20dpt mamy ❤️; 29dpt- CRL 1,12cm, FHR 150 ; 7+5 1,62cm; 8+5 2,27cm; 9+5 3,21cm; 10+5 4,13cm
    12+0 prenatalne 5,44cm
    6.10.2025 córka na świecie 🩷

event.png
  • Alora Koleżanka

Wysłany: 2 maja, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emmac wrote:

Właśnie przeczytałam co się stało. Tak bardzo mi przykro 🫂🫂

preg.png
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 2 maja, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszłamama96 wrote:
    Emmac tak strasznie mi przykro :( trzymaj się, daj sobie przestrzeń na upust emocji po pracy, nie musisz być ciągle twarda🥺

Ja też objawy raz mam, potem długo nic przez co schizuje .. do tego są momenty w ciągu dnia że zapominam że jestem w ciąży bo przy małym dziecku ciezko czasem znaleźć chwile żeby spokojnie pomyśleć i przez to że też się stresuje że mogę zaszkodzić ciąży XD jakby moje myślenie miało na to wypływ, eh … ciaze po przejściach są takie trudne
    Rozumiem te rozterki 😅 W drugą ciążę zaszłam jak starszy synek miał ponad 3,5 roku, nie chciał na ręce, zasypiał przy czytaniu bajki, umiał pobawić się chwilę sam, itp. Teraz młodszy ma ponad 2 lata, często chce na ręce, zasypianie to też muszę go chwilę ponosić a dopiero później się kładziemy, jest mamusiowy, więc zamiana na tatę nie wchodzi w grę. I też się obawiam tego noszenia, staram się jak najmniej...🫣

przyszłamama96 lubi tę wiadomość

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Wiolami Autorytet

Wysłany: 2 maja, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszłamama96 wrote:

Oj to prawda, stres i myślenie nic nie da , a i tak głowa pracuje-to jest silniejsze.

Mnie tak strasznie ogarnia lęk, że wkręciłam sobie że na wizycie pewnie będzie znowu to samo 😞bardzo się boję poniedziałku 🤞🙏😞

przyszłamama96 lubi tę wiadomość

2008👧 2009 👦
    04.2023 👼💔(5tc)
    O3.3024👼💔(Biochem)
    O6.2024👼💔(6tc)
    01.2025 👼💔(9tc)
    14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)

19.04.2026 ⏸️
    13.05 1,09cm małego cudu z ♥️ 7t+1
    21.05 1,86cm małego cudu 8t+2
    5.06. 3,98cm małego cudu 10t+3
    18.06 6,76cm małego cudu,badania prenatalne-wszystko dobrze 12t+2

preg.png
  • Mama Antosia Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @emmac bardzo mi przykro mam nadzieję że te nerwy nie były akurat powodem poronienia przytulam cię mocno 😢
    Dopiero teraz czytam co się działo i nadrabiam i widzę tak smutna wiadomość 😔
    Byłam dziś nad morzem bo ogólnie jestem z trojmiasta i zjadłam rybę z frytkami i surówką a po powrocie już w samochodzie ledwo wytrzymywałam do łazienki i miałam wymioty a potem jeszcze biegunka i bóle podbrzusza, dreszcze. Nie podoba mi się ta majówka na dodatek wyłączyli nam wodę w bloku bo jest jakaś awaria i musimy sobie radzić od wczoraj z niemowlakiem. Mam jakieś przeczucie że chyba będzie córka zbladłam na twarzy mam podkrążone oczy spuchłam i czuję się wykończona marzę tylko o tym żeby iść spać i nie mogę na siebie patrzeć w lustro tata aż się mnie dziś zapytał czy ja się w ogóle dobrze czuję bo takie mam sińce pod oczami i potem robił mi wodę z cytryną żeby mnie trochę wzmocnić po męczarni w łazience 😪 Na spacerze z małym też nie miałam siły iść. Teraz idę pod koc odpoczywam i nic nie robię 😄 Może w 2 trymestrze będzie lepiej bo teraz to mnie faktycznie dopadło 😅

👶🏽 𝓐𝓷𝓽𝓸𝓼 21.07.2025
    ⏸️ 07.04.2026

age.png

preg.png
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolami wrote:
    Oj to prawda, stres i myślenie nic nie da , a i tak głowa pracuje-to jest silniejsze.

Mnie tak strasznie ogarnia lęk, że wkręciłam sobie że na wizycie pewnie będzie znowu to samo 😞bardzo się boję poniedziałku 🤞🙏😞

Przesyłam dużo pozytywnej energii, będzie dobrze ✊✊✊

Wiolami lubi tę wiadomość

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Antosia wrote:
    @emmac bardzo mi przykro mam nadzieję że te nerwy nie były akurat powodem poronienia przytulam cię mocno 😢
    Dopiero teraz czytam co się działo i nadrabiam i widzę tak smutna wiadomość 😔
    Byłam dziś nad morzem bo ogólnie jestem z trojmiasta i zjadłam rybę z frytkami i surówką a po powrocie już w samochodzie ledwo wytrzymywałam do łazienki i miałam wymioty a potem jeszcze biegunka i bóle podbrzusza, dreszcze. Nie podoba mi się ta majówka na dodatek wyłączyli nam wodę w bloku bo jest jakaś awaria i musimy sobie radzić od wczoraj z niemowlakiem. Mam jakieś przeczucie że chyba będzie córka zbladłam na twarzy mam podkrążone oczy spuchłam i czuję się wykończona marzę tylko o tym żeby iść spać i nie mogę na siebie patrzeć w lustro tata aż się mnie dziś zapytał czy ja się w ogóle dobrze czuję bo takie mam sińce pod oczami i potem robił mi wodę z cytryną żeby mnie trochę wzmocnić po męczarni w łazience 😪 Na spacerze z małym też nie miałam siły iść. Teraz idę pod koc odpoczywam i nic nie robię 😄 Może w 2 trymestrze będzie lepiej bo teraz to mnie faktycznie dopadło 😅

Współczuję przebojów 🥲 najgorzej jak gdzieś zlapie na mieście, w drodze..

My wróciliśmy z grilla, tez mi brzuch wywaliło, czuję się opuchnięta, dobrze, ze miałam sukienkę z gumką, ale jak tak dalej pójdzie to będzie ciekawie 🙈

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 2 maja, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mieszkam nad morzem i dziś mieliśmy drugi dzień plażowania. Bardzo spokojna ta majówka i taka pełna odpoczynku. Widzę, że dziś dzień mdłości i ja też się doczekałam. W kawiarni złożyłam zamówienie a potem oddałam wszystko mężowi. 😅

Ja noszę bobasa dość dużo bo musi mieć inhalacje a te najlepiej przechodzi jak jest na rękach ale nie przejmuję się tym bardzo. W drugiej ciąży też całą przenosiłam Starszaka, jakoś ufam, że mój organizm daje radę.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
    09.04 ⏸️ beta: 11.28
    11.04 beta: 39.47 prog: 23.9
    15.04 beta: 418,41 prog: 27,5 😍
    05.05 - ❤️ + crl: 1.05cm💗
    26.06 - wizyta
    15.06 - prenatalne I trym

preg.png
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @emmac tak bardzo współczuję Tobie całej tej sytuacji. Począwszy od tego w jaki sposób to się zaczęło, jak przebiegało i że jeszcze nie możesz tego teraz przepracować.

Witam nowe osoby ❤️

U mnie majówka u moich rodziców nadal z chrzestnymi córki i jej prababcią. Fajny dzisiaj dzień był. Jutro w ogole ma być 29 stopnii😱

Co do noszenia, to córka ma 19msc i 13kg, wiec duzo się nosimy. Dzisiaj mieliśmy też dodatkowo trekking kilka kilometrów, z wózkiem i nosząc ją naprzemian.
    W ciąży z nią to bałam się wyciągać paczki z paczkomatu (te większe gabaraty), wejść na rower i wchodzić po schodach 🙈
    Teraz człowiek jakoś tym się nie przejmuje. Moze tez kwestia tego, że w pierwszej ciąży już od samego początku pojawiały się jakieś problemy, i pozniej się nakręciłam az na 9msc.
    W tej ciazy narazie wszystko ok, i oby tak dalej ❤️

Fermina lubi tę wiadomość

Ja 1998, On 1990
    PCOS, lekka IO,
    MTHFR A1298C - A/C hetero
    PAI - 4G/4G homo

2024:

26.01 - Beta 9,9😍
    07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
    24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
    11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍

Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
    02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️

2026:

23.04 - Beta 54 😍
    11.05 - serduszko ❤️
    26.05 - 1,73cm

event.png

preg.png
  • Mama Antosia Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera098 wrote:
    @emmac tak bardzo współczuję Tobie całej tej sytuacji. Począwszy od tego w jaki sposób to się zaczęło, jak przebiegało i że jeszcze nie możesz tego teraz przepracować.

Witam nowe osoby ❤️

U mnie majówka u moich rodziców nadal z chrzestnymi córki i jej prababcią. Fajny dzisiaj dzień był. Jutro w ogole ma być 29 stopnii😱

Co do noszenia, to córka ma 19msc i 13kg, wiec duzo się nosimy. Dzisiaj mieliśmy też dodatkowo trekking kilka kilometrów, z wózkiem i nosząc ją naprzemian.
    W ciąży z nią to bałam się wyciągać paczki z paczkomatu (te większe gabaraty), wejść na rower i wchodzić po schodach 🙈
    Teraz człowiek jakoś tym się nie przejmuje. Moze tez kwestia tego, że w pierwszej ciąży już od samego początku pojawiały się jakieś problemy, i pozniej się nakręciłam az na 9msc.
    W tej ciazy narazie wszystko ok, i oby tak dalej ❤️
    To ja mam syna 9 miesięcy i też nosze przy 2 dziecku już tak się nie boję ale staram się oszczędzać bo coraz cięższy dziś już mnie w krzyżu zabolało więc dopóki nie chodzi to staram się na spacerze odkładać do wózka ale wiadomo że po dłuższej chwili już jest płacz bo wszystko chce oglądać 😅 Partner mnie odciąża naszczescie i nosi częściej 😄 Chciałabym żeby już chodził ale z drugiej strony to dopiero będzie pilnowanie i schylanie się jak brzuch urośnie 😁

👶🏽 𝓐𝓷𝓽𝓸𝓼 21.07.2025
    ⏸️ 07.04.2026

age.png

preg.png
  • Nadzieja 🧚🏼‍♀️ Ekspertka

Wysłany: 3 maja, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju emmac nawet nie wiem co napisać … bardzo mi przykro trzymaj się 😭 trzymam za Ciebie kciuki 🤞🏻

Przebadani - zdrowi :)
    starania od 08.2024 .

15.04- rośnie nowe życie !
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 3 maja, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko stwierdziło ze wstanie sobie dzisiaj o 5 i tak urzędujemy razem normalnie ja wstaje zaraz po 5 na siku i herbatke posiedze i idę sie jeszcze na chwile zdrzemnąć a dzisiaj guzik. To będzie długi dzień

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
    29.05.26 mamy ❤️❤️
  • emmac Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo dziewczyny za ciepłe myśli. Ciężko było nie myśleć ale też ciezko byloby mi wczoraj zostać w domu i udawać przy dzieciach ze jest wszystko ok. Mija glowa musi to na nowo ułożyć, ten rok który miał być spełnieniem marzen.

Myślę o Was cieplo i rosnijcie zdrowo :)

🥺2026
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ