Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2026 🩷💙
Odpowiedz

Grudzień 2026 🩷💙

Oceń ten wątek:
  • emmac Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia wrote:
    Myślałam o Tobie Emmac w nocy, przeczytałam wpis w pracy i łudziłam się, że to nic, rano wstanę i przeczytam, że jakaś chwilowa niedyspozycja i już wszystko ok a Ty pędzisz do pracy. Przykro mi. Tym bardziej, że nie możesz sobie nawet pozwolić na opłakanie tego, tylko ubrać uśmiech i pracować na najwyższych obrotach. I jeszcze ta długa podróż, podczas której będziesz pewnie myśleć:| Niestety są zawody, gdzie w najgorszych momentach życia nie możemy sobie pozwolić na przerwę, musimy udawać, zakładać maski i mimo rozdzierającego bólu zachowywać trzeźwość umysłu i gotowość działania. Mnie zawsze tak bolało, gdy po kolejnych negatywnych testach bety przy kolejnych transferach miałam akurat umówioną sesję rodzinną czy ciążową, a to była dla kogoś ważna chwila, radosna, uwieczniana na zawsze i absolutnie nie mogłam swoją energię komuś tego zabrać. Dzień ślubu - jeszcze bardziej wzniosłe i wymagające skupienia momenty. Przepracowywałam to po powrocie do domu, praca ( w sumie dwie) w jakimś sensie sprawiała, że trzymałam się w ryzach i coś "musiałam". Stały się dla mnie pewną ochroną, ochroną samej siebie, bo łatwo wpaść w czarną nicość.

Trzymaj się dzisiaj na tym ślubie, wypłacz jak odeśpisz po powrocie. Nie wiem w jakich regionach pracujesz, ale u mnie Śląsk/Małopolska jak coś.

Przytulam.

Ja łódzkie/slaskie/malopolskie/mazowieckie , napisz wiadomość priv jeśli będziesz potrzebować.

dlugie starania i leczenie 2022 🩵
    2026
  • Wiolami Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas majówka na spokojnie, wczoraj grill u moich rodziców,dziś u nas przyjeżdżają przyszli teście.
    Mieliśmy jechać nad morze ale chyba odpuścimy .

Czy wy też macie taki armagedon ze spaniem?bydzw się w nocy co godzinę, o 5 to już definitywnie koniec spania, dziś rekord 4 poszłam się kąpać 🫢

A tak ogólnie 6:30 pierwszy delikatny pokłon przed klozetem zaliczony-ja to się cieszę z każdego objawu😂🫢

2008👧 2009 👦
    04.2023 👼💔(5tc)
    O3.3024👼💔(Biochem)
    O6.2024👼💔(6tc)
    01.2025 👼💔(9tc)
    14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)

19.04.2026 ⏸️

preg.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolami wrote:
    U nas majówka na spokojnie, wczoraj grill u moich rodziców,dziś u nas przyjeżdżają przyszli teście.

Czy wy też macie taki armagedon ze spaniem?bydzw się w nocy co godzinę, o 5 to już definitywnie koniec spania, dziś rekord 4 poszłam się kąpać 🫢

A tak ogólnie 6:30 pierwszy delikatny pokłon przed klozetem zaliczony-ja to się cieszę z każdego objawu😂🫢
    U mnie z miłościami różnie raz sa raz nie. Ciągnie mnie podbrzusze jak wstaje i piersi raz tak ze nie mozna dotknąć raz tak delikatnie.
    Wczoraj mi sie śniło ze wsiadłam do męża auta i maluszek byl i sie darłam na niego ze nie zatrzasnął bazy od fotelika 😂 ale jakiej płci bylo dziecko nie wiem 🤷‍♀️

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • Słoneczko🌼 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmac bardzo mi przykro 😔

Któraś poruszała temat clexany i siniaków podobno najwięcej wychodzi w okolicy pępka tak od 5 cm w linii pępka podawać i zmieniać miejsca wkłucia

preg.png

2023 15tc 💔👼
    2 procedury ivf

FET 5.1.1 acard ,clexana ,estrofem ,lanzeto ,medargin ,prolutex 2x ,cyclogest ,duphaston ,acofil,immunoglobuliny, atosiban
    👱‍♀️32 l 🧔‍♂️ 34l
  • Mira.huntrix Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Emmac bardzo mi przykro, nie jestem sobie w stanie wyobrazić jak musisz być bardzo silna kobieta, że byłaś w stanie pojechać do pracy.

Ja akurat przyjmuje neoparin, dość dużą dawkę ze względu na wagę 0,6 a po sprawdzeniu czasu anty Xa okazało się że trzeba zwiększyć na 0,8 , robiłam zastrzyki w okolicy pępka z zaleceń ulotki, mój hematolog powiedział że wykonujemy je źle, i że powinno się jak najdalej od pępka nawet aż po bokach brzucha, pomiędzy żebrami a kolcami biodrowymi przednimi, i skończył się fioletowy brzuch :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:19

Ja: '90 Mąż: '87

IO | PAI-1 homo| AMH 2,5 (2.2025)| drożność| Hashimoto| Kariotyp Ok | homocysteina 5,5 | witamina D3 50| miesiączki regularne| zawsze grube endometrium| KIR Bx mąż C1C2 | nasienie 2% reszta ok

4-6.2025. 2 IUI ❌

07.25 IVF Menopur Rekovelle 16🥚 -> 15 zapłodnionych -> 11 ❄️ -> PGT-a 4AA, 5BA, 4AA

09.2025 cykl naturalny 4AA cyclogest, neoparin 0,6, accard, luteina, progersterone besins
    10 dpt beta 0,2

Immunolog : metronidazol i tarivid, equoral 25 dni -> encotron, cross match 30%

2.2026 cykl sztuczny estromef Accofil, encorton, cyclogest, neoparin 0,8, accard, luteina, progersterone besins
    5dpt ⏸️ 8dpt 36 biochem

Marzec naturals czekając na transfer
    10dpo 21, 11dpo 45, 14dpo 218, 16dpo 601, 18dpo 987, 19dpo 1367
  • Słoneczko🌼 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mira.huntrix wrote:
    @Emmac bardzo mi przykro, nie jestem sobie w stanie wyobrazić jak musisz być bardzo silna kobieta, że byłaś w stanie pojechać do pracy.

Ja akurat przyjmuje neoparin, dość dużą dawkę ze względu na wagę 0,6 a po sprawdzeniu czasu anty Xa okazało się że trzeba zwiększyć na 0,8 , robiłam zastrzyki w okolicy pępka z zaleceń ulotki, mój hematolog powiedział że wykonujemy je źle, i że powinno się jak najdalej od pępka nawet aż po bokach brzucha, pomiędzy żebrami a kolcami biodrowymi przednimi, i skończył się fioletowy brzuch :)

To sie zgadza ja akurat nie mam za co chwycić po bokach później będę podawała w udo 🙂

preg.png

2023 15tc 💔👼
    2 procedury ivf

FET 5.1.1 acard ,clexana ,estrofem ,lanzeto ,medargin ,prolutex 2x ,cyclogest ,duphaston ,acofil,immunoglobuliny, atosiban
    👱‍♀️32 l 🧔‍♂️ 34l
  • Karla Za Odrą Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Jestem Karla, mama dwóch łobuzów, aktualnie w trzeciej bardzo wyczekanej ciąży. To dopiero 4+5 tc licząc od ostatniej miesiączki, pozytywny test wyszedł 30.04. Jutro będę dzwonić do gina i pytać o termin na 7-8 tydzień.
    Ostrożnie się z mężem cieszymy, chociaż sporo jest strachu, bo w styczniu straciliśmy ciążę w 6 tygodniu. Do tego kończę w tym roku 37 lat i nie umiem wyrzucić z głowy, że "a co jeśli coś będzie nie tak".

Myszkaaa20 lubi tę wiadomość

2018 👶🏼
    2021 👶🏼
    2026 🤰🏼
  • Fermina Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolami wrote:

Ja nie miałam nigdy w życiu problemów ze snem i w ciążach też nie miewam. To jest totalnie nie mój objaw.

@Karla ja mam 40 lat, 3 dziecko urodziłam w wieku 38. W tych czasach to całkiem normalny wiek na ciążę. :) Witaj u nas i powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:47

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
    09.04 ⏸️ beta: 11.28
    11.04 beta: 39.47 prog: 23.9
    15.04 beta: 418,41 prog: 27,5 😍
    05.05 - wizyta.

preg.png
  • Lunaaa12 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karla Za Odrą wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Jestem Karla, mama dwóch łobuzów, aktualnie w trzeciej bardzo wyczekanej ciąży. To dopiero 4+5 tc licząc od ostatniej miesiączki, pozytywny test wyszedł 30.04. Jutro będę dzwonić do gina i pytać o termin na 7-8 tydzień.
    Ostrożnie się z mężem cieszymy, chociaż sporo jest strachu, bo w styczniu straciliśmy ciążę w 6 tygodniu. Do tego kończę w tym roku 37 lat i nie umiem wyrzucić z głowy, że "a co jeśli coś będzie nie tak".

Hej 👋
    To trzymam kciuki mocno✊

Kto wizytuje po niedzieli?
    Ja jeszcze tydzień i nie mogę się doczekać

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Wiolami Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytuje jutro o 11:30

Ritaaa, Myszkaaa20, Angela1108, przyszłamama96 lubią tę wiadomość

2008👧 2009 👦
    04.2023 👼💔(5tc)
    O3.3024👼💔(Biochem)
    O6.2024👼💔(6tc)
    01.2025 👼💔(9tc)
    14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)

19.04.2026 ⏸️

preg.png
  • Słoneczko🌼 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wizyta w środę 🙂

Wiolami, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość

preg.png

2023 15tc 💔👼
    2 procedury ivf

👱‍♀️32 l 🧔‍♂️ 34l
  • Rosalinda Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytuję w czwartek 🤩

Karla, witamy! 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:03

Myszkaaa20, Wiolami lubią tę wiadomość

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Fermina Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę we worek. :)

Myszkaaa20, Wiolami lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
    09.04 ⏸️ beta: 11.28
    11.04 beta: 39.47 prog: 23.9
    15.04 beta: 418,41 prog: 27,5 😍
    05.05 - wizyta.

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emmac wrote:
    Bylam na sor w nocy, poronienie w toku.

Człowiek nie dowierzał ze mogło udas sie bez leków zajść w ciążę, tez czekalam na pierwszą wizytę czy to w ogóle realne, chyba przezwyczajalam się do pięknego grudnia.

Trzymam za Was wszystkie kciuki! :)

I najgorsze ze czlowiek musi w drogę i udawać ze wszystko dzis pieknie :)
    Dopiero nadrabiam wiadomości , bardzo bardzo mi przykro , tulę mocno

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolami wrote:

U mnie to samo budzę się w nocy 2 razy na siku a już 3:40 jak się obudzę to już po spaniu , dziś obudziłam się po 1 potem o 5 , mąż się zrywa i pyta czy wszystko ok 😅
    Co do mdłości , poszłam na 10 do Kościoła i myślałam że nie wysiedze i słabo i niedobrze masakra jakaś

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karla Za Odrą wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Hej Karla witam Cię serdecznie , czuje to samo co Ty ostatnia ciąża poronienie , we wtorek jadę sprawdzić czy jest serduszko i boje się jak nigdy , mam 38 lat i też myśli pełno czy wszystko będzie dobrze , ale mam pełno znajomych które rodziły mając 40/41 więc tak jak ktoś tu napisał to już robi się "normalny" czas na rodzenie 😉Trzymam kciuki za nas wszystkie✊

preg.png
  • Ukwiecona Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka dni nie zaglądałam, emmac bardzo mi przykro, mega silna z Ciebie kobitka.

Witaj Karla!

U mnie jeszcze kilka dni zostało do pierwszego USG, jakiś stres mnie ogarnął przed nim.

👦🏼 2014

🤰🏻29.12

preg.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę w czwartek

Myszkaaa20 lubi tę wiadomość

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • Panikara97 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę w piątek. A co do spania to mam to samo, budzę się po 2 w nocy, potem męczę się, żeby zasnąć. Masakra.

• Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wizyt się szykuje 🥰

U mnie teraz dopiero 18 maja 🫣

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
‹‹ 14 15 16 17 18
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ