Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiesz co z córka miałam łożysko przodujące chyba tak sie to nazywa i faktycznie miałam straszne krwotoki przez całą ciążę ale dosłownie krwotoki ze po nogach sie lało. Tu nie wiem jak będzie cierpliwie czekam juz dużo nie zostało do wizyty.Mama Antosia wrote:Ja też mam brązowe plamienia cały czas ale lekarz mi mówił że mam łożysko nisko położone i faktycznie ma rację bo jak mam jakąś aktywność np. spacer i już się zmęczę i muszę usiąść to potem na wkładce zauważam że już mi brudzi a jak odpoczywam w domu i się oszczędzam to czysto. Mam nadzieję że to minie ale chyba samo to się nie podniesie i tak do końca ciąży trzeba będzie się oszczędzać.
-
Karla Za Odrą wrote:Rozmawiałam z lekarzem, nie przyjmie mnie dzisiaj, bo "za wcześnie i nic nie zobaczymy", mam czekać i obserwować. Termin dostałam na 18.05. dopiero. Gdyby krwawienie się rozkręciło, było bardzo obfite i bolesne to mam przyjść się pokazać.
To sporo czekania
odpoczywaj w miarę możliwości
Ja jeszcze tydzień i tez nie mogę się doczekać co zobaczę. Musze znaleźć gdziez poprzednią kartę ciąży, bo lekarka chciała wpisać toxo, a gdzieś mi się zapodziała 😬
2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Dziewczyny powodzenie na wizytach ✊️✊️
Rano zaliczałam IP w nocy dostałam lekkich krwawień zrobił się krwiak bobasek rośnie akurat był mój lekarz prowadzący ciążę schodził z dyżuru jestem spokojna innych nieprawidłowości w usg nie było widać i dużo wypoczywać 🙂
Dobrego dnia
Fermina, Angela1108 lubią tę wiadomość
-
Dobrze, że z maluchem wszystko w porządku 😊Słoneczko🌼 wrote:Dziewczyny powodzenie na wizytach ✊️✊️
Rano zaliczałam IP w nocy dostałam lekkich krwawień zrobił się krwiak bobasek rośnie akurat był mój lekarz prowadzący ciążę schodził z dyżuru jestem spokojna innych nieprawidłowości w usg nie było widać i dużo wypoczywać 🙂
Dobrego dnia🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
A miałaś tak od początku do końca ciąży? Bo ja się boję że przez to będę miała ciążę leżącą i się naczytałam że jak zostanie do 30 tygodnia ciąży to wtedy cc bo drogi rodne zablokowane 😅 Ja pierdziele zawsze mam komplikacje nie można tak po prostu łatwo sobie przejść tą ciążę u mnie w rodzinie ciotka też druga ciąża w połowie maja rodzi i zdrowa jak ryba nic się nie dzieje żadnych przebojów nie ma a u mnie na dzień dobry plamienia i zresztą nawet u nas bo wiele dziewczyn tutaj ma podobnieAngela1108 wrote:Wiesz co z córka miałam łożysko przodujące chyba tak sie to nazywa i faktycznie miałam straszne krwotoki przez całą ciążę ale dosłownie krwotoki ze po nogach sie lało. Tu nie wiem jak będzie cierpliwie czekam juz dużo nie zostało do wizyty.
-
Ja mam jakieś bóle z lewej strony brzucha, zawsze w tym samym miejscu. Są chwilowe, zaraz mijają, ale i tak mnie to stresuje i już mam myśli czy to nie ciąża pozamaciczna w lewym jajowodzie 🫣 W poprzednich ciążach tak nie miałam. Byle do czwartku do wizyty 🙏🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Dzień dobry, to i ja się bardzo nieśmiało przywitam . Ciąża w ogóle nie planowana na ten moment bo każda jest na lekach zastrzykach 🤦🏻♀️ A tu niespodzianka w zeszłą środę dowiedziałam się na rutynowej kontroli E jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym w macicy . Odrazu włączone leki . Bardzo się boje ponieważ jest to moja 7 ciąża Z których mam 3 ziemskich dzieci najmłodszy ma 2 lata teraz 9 maja . Karmiony nadal piersią przez co myślałam że dlatego nadal nie mam miesiączki i piersi nie bolą jakoś szczególnie jedynie jak mały pociągnie do jedzenia . Mdłości są jak nie zjem tak to nawet idzie przeżyć co też mnie nie pokoi . Był ogromny szok jak się dowiedzieliśmy obecnie jest ogromna nadzieję że będzie dobrze modłę się i boję za razem potrzebuje się wygadać a narazie nie mogę bo wiem jak wielki ból może mi sprawić odejście dzieciątka 😓😓😓
Angela1108 lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie dopiero tak teraz widzę ile tych plamień/krwawień może się pojawiać po tym co piszecie 🫣 u mnie to się mogę obawiać problemów z szyjką, bo poprzednio dość szybko już się skracała, a teraz też mniej oszczędnie człowiek funkcjonuje przy dziecku, więc oby historia nie chciała się powtarzać 🙄
Z pozytywów wykupiłam sanco 😁 trochę szybko, ale miałam zniżkę do dzisiaj 🫣 zrobię razem z prenatalnymi, akurat za jedną drogą 😊
Mama Antosia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ❤️ jakiś czas mnie nie było...ale to z powodu złego samopoczucia... Do moich mdłości i zgagi doszły wymioty o różnych porach dnia 😞 jestem wykończona.... Nie zawsze je mam...ale jak czuje ciężar na żołądku to wiem,że się zaczyna.... Apetytu nadal nie mam na nic konkretnego... Wmuszam w siebie cokolwiek... Najchętniej spałabym cały czas... A tu do pracy trzeba chodzić...miałam zamiar powiedzieć szefostwu w lipcu po naszych wakacjach ale nie wiem co będzie dalej skoro się tak źle czuje. W czwartek mam wizytę u mojego lekarza ale na NFZ zobaczymy co u maluszka 😀 ostatnio śniło mi się, że urodziłam córeczkę, a dziś w nocy śniło mi się że na badaniach lekarz mówi że prawdziwy chłop 😀 hahaha fakt, że ta ciąża to istny rollercoaster dla mnie.... W żadnej ciąży nie miałam żadnych mdłości , zgagi na początku i wymiotów... No i nie mogę patrzeć na siebie w lustrze jestem taka wysypana jakbym miała trądzik młodzieńczy 🫣🙄
-
Mam nadzieję że te plamienia i krwawienia ustaną dziewczyny, miałam je w pierwszej ciąży i wiem jaki to ogromny stres. Trzymam kciuki za nas wszystkie 💪
Mnie dzisiaj cały dzień mdli, ciężko wysiedzieć w pracy 🤢Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:47
-
boys' mum wrote:Hej dziewczyny ❤️ jakiś czas mnie nie było...ale to z powodu złego samopoczucia... Do moich mdłości i zgagi doszły wymioty o różnych porach dnia 😞 jestem wykończona.... Nie zawsze je mam...ale jak czuje ciężar na żołądku to wiem,że się zaczyna.... Apetytu nadal nie mam na nic konkretnego... Wmuszam w siebie cokolwiek... Najchętniej spałabym cały czas... A tu do pracy trzeba chodzić...miałam zamiar powiedzieć szefostwu w lipcu po naszych wakacjach ale nie wiem co będzie dalej skoro się tak źle czuje. W czwartek mam wizytę u mojego lekarza ale na NFZ zobaczymy co u maluszka 😀 ostatnio śniło mi się, że urodziłam córeczkę, a dziś w nocy śniło mi się że na badaniach lekarz mówi że prawdziwy chłop 😀 hahaha fakt, że ta ciąża to istny rollercoaster dla mnie.... W żadnej ciąży nie miałam żadnych mdłości , zgagi na początku i wymiotów... No i nie mogę patrzeć na siebie w lustrze jestem taka wysypana jakbym miała trądzik młodzieńczy 🫣🙄
Współczuję
Od którego tygodnia zaczęły Ci się wymioty? To któryś ze snów na pewno się sprawdzi🤣🤣🤣
U mnie mdłości jak nie zjem, ciekawe jak dalej,bo to jeszcze wczesny etap, za tydzień na wizycie dowiem się w końcu który to dokładny tydzień2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Mama Antosia wrote:A miałaś tak od początku do końca ciąży? Bo ja się boję że przez to będę miała ciążę leżącą i się naczytałam że jak zostanie do 30 tygodnia ciąży to wtedy cc bo drogi rodne zablokowane 😅 Ja pierdziele zawsze mam komplikacje nie można tak po prostu łatwo sobie przejść tą ciążę u mnie w rodzinie ciotka też druga ciąża w połowie maja rodzi i zdrowa jak ryba nic się nie dzieje żadnych przebojów nie ma a u mnie na dzień dobry plamienia i zresztą nawet u nas bo wiele dziewczyn tutaj ma podobnie
Na tym etapie to nie powinno się w ogóle stwierdzać przodującego, ja miałam nisko łożysko w 20 tc jeszcze a potem się podniosło i przy porodzie było w dnie macicy. Także na spokojnie
Starania od 06.2022
👩🏼 34
Kwiecien 2024 1 IUI 😭
Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻
Luty 2025 🍼👶❤️
21.04.2026 II 🙏🏻 -
Tak nawet swieta leżałam w szpitalu pamiętam bo bylam tylko ja na oddziale. I to prawda tez mialam duzo leżeć wypoczywać. Ale to bylo 20 lat temu prawie 21 teraz moze juz maja na to sposobyMama Antosia wrote:A miałaś tak od początku do końca ciąży? Bo ja się boję że przez to będę miała ciążę leżącą i się naczytałam że jak zostanie do 30 tygodnia ciąży to wtedy cc bo drogi rodne zablokowane 😅 Ja pierdziele zawsze mam komplikacje nie można tak po prostu łatwo sobie przejść tą ciążę u mnie w rodzinie ciotka też druga ciąża w połowie maja rodzi i zdrowa jak ryba nic się nie dzieje żadnych przebojów nie ma a u mnie na dzień dobry plamienia i zresztą nawet u nas bo wiele dziewczyn tutaj ma podobnie
-
To nie tylko ja mam ciążę z zaskoczenia 😂 bo u nas tez bez żadnych badan leków lekarzy monitoringu poprostu tak wyszło i nawet nie sądziłam ze to ciąża dlatego test zrobiłam tyle po terminie kiedy powinna byc miesiączka.Nutka-koloru wrote:Dzień dobry, to i ja się bardzo nieśmiało przywitam . Ciąża w ogóle nie planowana na ten moment bo każda jest na lekach zastrzykach 🤦🏻♀️ A tu niespodzianka w zeszłą środę dowiedziałam się na rutynowej kontroli E jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym w macicy . Odrazu włączone leki . Bardzo się boje ponieważ jest to moja 7 ciąża Z których mam 3 ziemskich dzieci najmłodszy ma 2 lata teraz 9 maja . Karmiony nadal piersią przez co myślałam że dlatego nadal nie mam miesiączki i piersi nie bolą jakoś szczególnie jedynie jak mały pociągnie do jedzenia . Mdłości są jak nie zjem tak to nawet idzie przeżyć co też mnie nie pokoi . Był ogromny szok jak się dowiedzieliśmy obecnie jest ogromna nadzieję że będzie dobrze modłę się i boję za razem potrzebuje się wygadać a narazie nie mogę bo wiem jak wielki ból może mi sprawić odejście dzieciątka 😓😓😓
Jest nas tu wiele co mamy aniołki pisz nam jak cos cie martwi nawet pierdoły jak czujesz taka potrzebę po to tu jesteśmy zeby sie wspierać gdy jest dobrze razem sie cieszymy gdy jest źle razem przezywamy. Musimy wierzyć że będzie dobrze trzymam mocno kciuki fajnie ze jesteś z nami 🙂 -