Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
Anaketon krople powiem wam ze bralam je z synem na mdlosci wczoraj na wieczór tez je wzięłam i moze nie ma rewelacji ale jest lepiej bo u mnie od paru dni mdlosci sie tak nasiliły ze masakra . Jak mialam apetyt tak teraz samo patrzenie mnie dobija ja nawet jak pomysle ze moze bym cos zjadla tak idrazu mi wszystko sie przewraca
-
I jakbym miała początek ciazy porównaj do tego z córka to ten jest taki jak z synem z córka bylo łagodnie jakieś tam lekkie mdlosci wieczorami a teraz jest to samo co z młodym
-
Oj mam ten sam ból... Bardzo Ci współczuję bo wiem jakie to utrapienie nie mieć na nic ochoty i wymiotować...😞Dobrze, że dzieci jedzą obiad w szkole i teściowa ich woła na obiady bo ja nie jestem w stanie nic ugotować.... A lodówki otworzyć to wcale... Masakra jakaś... Wczoraj miałam ochotę na kalafior z bułką tartą i zjadłam trochę i mnie zaraz odrzuciło... Żadnego mięsa, kiełbasy nie mogę... Wciskam płatki na śniadanie chociaż dziś i one ledwo co weszły... Ale jeszcze co mi wchodzi to takie mocno spalone sandwiche z serem 😅 haha no ja się wykończe... Jestem już chudsza niż przed ciążą...Mama Antosia wrote:Ale mam dzisiaj wymioty wstałam i nawet nie mogę lodówki otworzyć poczułam tylko mokra karme moich kotów i nagle mi tak zaśmierdziało że biegłam do łazienki. Apetytu brak nawet nie mam pomysłu co zjeść do mięsa mnie odrzuca wyjątkowo na samą myśl jak mam zrobić obiad i np powąchać mielone to nie mogę 🤢 Chyba w tej ciąży weganką zostanę.
-
Bądź dobrej myśli ❤️ może faktycznie owu Ci się przesunęła i te 4-5 dni robi naprawdę dużą różnicę na początku ciąży.Wiolami wrote:Hej,
U mnie po wczorajszej wizycie załamka.
Z om 6+3 tak też pokazał wymiar pęcherzyka ciążowego i żółtkowego ,ale nie ma zarodka.Moja lekarka stwierdziła że na jej oko coś się tworzy pokazała nawet w którym miejscu ,pytała o owulację i długość cyklu i stwierdziła że owulacja w cyklu 32-33 była później i zarodek możecie pojawić bo wtedy wychodzi że jest ciąża o 4-5 dni młodsza.
Ja już się załamałam i czekam do 13 moja bo wtedy mam wizytę.
Do tego wogole nie bola mnie piersi tylko lekko sutki i to przy ucisku,a w kazdejvciazy bolały,Staram się pocieszać jeszcze bo jakieś tam objawy inne są i że faktycznie cykl miałam ten dłuższy i test wyszedł później i w nim testy miałam jednodniowy różowy śluz .
Przepraszam musiałam się wygadać 😞🙏🍀
Wiolami lubi tę wiadomość
-
U mnie tryb spanie & spanie. Wczoraj wstałam popołudniu, bo odsypiałam nockę i myślałam, że co najmniej do 3 nie usnę, bo jak praca, to kładę się 6:30-7. Ale gdzie tam, już przed północą byłam w łóżku, przebudziłam się po 6 coś posiedziałam w telefonie potem śniadanie i znów odpływ na 3h z mocnymi snami. Moja mobilizacja żeby obrabiać zdjęcia dla klientów albo chociaż w domu coś ogarnąć poziom zerowy. Czekam z utęsknieniem na jutrzejszą wizytę w klinice, bez tego nie odetchnę czy wszystko jest ok.👩'83👨'83
📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
2018 - 2021 starania naturalne
2022 inseminacja ❌
06/2022 I IVF
czerwiec punkcja, 3 zarodki
I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
sierpień II transfer ❄️ ❌
listopad III transfer ❄️ ❌
07/2023 II IVF
lipiec punkcja, 3 zarodki
IV transfer ❌
wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18
01/2024 III IVF
styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore
05/2024 IV IVF
maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
lipiec VII transfer ❌
07/2025 V IVF
lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
sierpień VIII transfer ❄️ ❌
wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌
10/2025 VI IVF
październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań
03/2026
X transfer ❄️❄️
8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️! -
Każda kobieta inaczej 😉 ja w ciąży z chłopcami mogłam jeść wszystko i żadnych mdłości, cera gladziutka... Zawsze powtarzałam że mogę chodzić w ciąży byle ktoś za mnie rodził 😅🫣(takie małe traumy z porodu) a teraz ta ciąża już mnie tak przeorała, że współczuję wszystkim kobietom które mają takie objawy w każdej ciąży...Angela1108 wrote:Anaketon krople powiem wam ze bralam je z synem na mdlosci wczoraj na wieczór tez je wzięłam i moze nie ma rewelacji ale jest lepiej bo u mnie od paru dni mdlosci sie tak nasiliły ze masakra . Jak mialam apetyt tak teraz samo patrzenie mnie dobija ja nawet jak pomysle ze moze bym cos zjadla tak idrazu mi wszystko sie przewraca
-
boys' mum wrote:Każda kobieta inaczej 😉 ja w ciąży z chłopcami mogłam jeść wszystko i żadnych mdłości, cera gladziutka... Zawsze powtarzałam że mogę chodzić w ciąży byle ktoś za mnie rodził 😅🫣(takie małe traumy z porodu) a teraz ta ciąża już mnie tak przeorała, że współczuję wszystkim kobietom które mają takie objawy w każdej ciąży...
Czyli teraz dziewczynkę przeczuwasz?😁2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Angela1108 wrote:I jakbym miała początek ciazy porównaj do tego z córka to ten jest taki jak z synem z córka bylo łagodnie jakieś tam lekkie mdlosci wieczorami a teraz jest to samo co z młodym
Jestem ciekawa czy się sprawdzi
Jeszcze chwila i pierwsze prenatalne albo jak ktoś robi test ro zaraz się dowie kto mieszka w brzuszku💜2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Wiolami trzymam kciuki żeby lada chwila zarodek się pojawił 🤞🏼
Widzę że nie tylko mnie odrzuca od mięsa 🤢 nigdy nie byłam fanką ale teraz to w ogóle nie mam ochoty...
Czuję się różnie raz lepiej raz gorzej ale ogólnie nie mogę narzekać bo mąż dużo przejmuje młodego więc ja mogę odpoczywać 😁 mam nadzieję że drugi trymestr przyniesie przypływ energii i wezmę się za jakieś porządki w domu.
Wiolami lubi tę wiadomość
-
Hahaha 😅 czuje się inaczej i może stąd tak myślę, że może dziewczynka... No ale to już niebawem się okaże 😅 a może to już i wiek robi swoje bo tamte ciąże miałam 20 kilka lat a teraz już mam 35😅 też mogę inaczej przechodzićLunaaa12 wrote:Czyli teraz dziewczynkę przeczuwasz?😁
-
Ja w sobotę miałam przypływ energii i umyłam 2 okna w kuchni a mam ich 6🫣😅 haha także wena i siła mi się skończyła i teraz czekam na kolejny przypływ energii to umyje kolejne 😂Myszkaaa20 wrote:Wiolami trzymam kciuki żeby lada chwila zarodek się pojawił 🤞🏼
Widzę że nie tylko mnie odrzuca od mięsa 🤢 nigdy nie byłam fanką ale teraz to w ogóle nie mam ochoty...
Czuję się różnie raz lepiej raz gorzej ale ogólnie nie mogę narzekać bo mąż dużo przejmuje młodego więc ja mogę odpoczywać 😁 mam nadzieję że drugi trymestr przyniesie przypływ energii i wezmę się za jakieś porządki w domu.
Myszkaaa20 lubi tę wiadomość
-
W drugiej ciąży właśnie w 12 tygodniu dowiedziałam się, że noszę pod sercem drugiego chłopca ❤️ był taki wyraźny nub chłopięcy, że nie było mowy o dziewczynce 😂Lunaaa12 wrote:Jestem ciekawa czy się sprawdzi

Jeszcze chwila i pierwsze prenatalne albo jak ktoś robi test ro zaraz się dowie kto mieszka w brzuszku💜 -
Bardzo ciekawe 🙂 to ani z chłopcami ani z dziewczynkami nie miałaś jakiś specyficznych objawów bądź zachcianek? moja siostra mówiła że z córką wymiotowała rano a z synem wieczorem 🫣 że z córką przeszło jej ok. 5 miesiąca a z synem wcale. Także zadziwiające, że każdy kobiecy organizm inaczej przechodzi ciążę 🙂Fermina wrote:Ja w ogóle nie widzę róznicy w ciążach chłopięcych i dziewczęcych. To ciekawe, że każda ma inaczej.

-
boys' mum wrote:Bardzo ciekawe 🙂 to ani z chłopcami ani z dziewczynkami nie miałaś jakiś specyficznych objawów bądź zachcianek? moja siostra mówiła że z córką wymiotowała rano a z synem wieczorem 🫣 że z córką przeszło jej ok. 5 miesiąca a z synem wcale. Także zadziwiające, że każdy kobiecy organizm inaczej przechodzi ciążę 🙂
Nie, mialam zawsze podobne poza 1 ciążą kiedy wymiotowałam bardzo ale uważam, że to wina sztucznego proga, którego brałam bardzo dużo. -
Moze u mnie to tez wiek swoje juz robi z córka bylam młoda pełna energii to moze inaczej przechodziłam sama nie wiem ale ja juz chcem grudzień 😂Lunaaa12 wrote:Jestem ciekawa czy się sprawdzi

Jeszcze chwila i pierwsze prenatalne albo jak ktoś robi test ro zaraz się dowie kto mieszka w brzuszku💜 -
Ja z synem mdlosci mialam cała ciążę do dnia porodu najgorsze były noceboys' mum wrote:Bardzo ciekawe 🙂 to ani z chłopcami ani z dziewczynkami nie miałaś jakiś specyficznych objawów bądź zachcianek? moja siostra mówiła że z córką wymiotowała rano a z synem wieczorem 🫣 że z córką przeszło jej ok. 5 miesiąca a z synem wcale. Także zadziwiające, że każdy kobiecy organizm inaczej przechodzi ciążę 🙂
-
Izia wrote:Ja obecnie nie jestem w stanie żadnych filmów oglądać, takie rozkojarzenie. A normalnie wsysałam po kilka sezonów seriali na raz plus sporo do kina chodziłam. Ostatnio mnie zachwycił film Palkowskiego "Pojedynek" z K.Gierszałem i A.Gillenem (Gra o Tron) , świetna obsada, nieujawnione historie z czasów zbrodni katyńskiej, ale nie brakuje w filmie humoru mimo smutnego tematu. Oglądałam już 2razy w kinie, jest dostępny na tvp vod. Zanim się dowiedziałam o ciąży wsuwałam tygodniami na skyshow Dextera i dwukrotnie Langera, ale ja akurat kocham filmy i seriale o zwyrolach i seryjniakach:) Jeszcze jak ich grają przystojniaki:)
Jak ktoś lubi szpiegowskie z nutką humoru i retro to "Ponies" na skyshow, akcja w dawnej Moskwie, jedną z głównych ról gra "królowa smoków" z Gry o Tron:)
A tak poza tym majówkę zaliczyłam w pracy codziennie po 12h, więc mnie wymęczyło równo, marzyłam o śnie. Dziś w końcu wolne, to leżę i nic nie robię, nie umiem się nawet na oglądanie filmu zmobilizować. Straszne, bo zaległości się piętrzą. Pójście do sklepu po ogórki kiszone i sok (naszła ochota) było wyczynem. Nadal mdłości i wstręt do połowy posiłków. Czekam na koniec zamówienia z cateringu, bo to już bez sensu, że wywalam połowę, lepiej samemu kupować gotować, jak tak odrzuca od rzeczy, które kiedyś uwielbiałam. Czuję, że skończy się etap zdrowego jedzenia bez glutenu i laktozy i przejdę na same bułki, parówki i makarony heh. Całe szczęście jajka, wędliny i sery mi smakują, ale nic zielonego, żadnych warzyw, nawet pomidorów nie umiem zjeść ze smakiem.
Dziękuję 😊 -
U mnie z samopoczuciem różnie czsami mam extra dzień inne masakra ale zauważyłam zależności pietwszy dni po zastrzyku acofil najlepiej przespać cały dzień jeszcze chwilka i będziemy mogli zrobić panoramę 😊 chociaż ciut odetchne po 15 tc niestety nie znamy przyczyny wcześniejszej straty .