Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
Słoneczko🌼 wrote:Dziewczyny macie do polecenia jakieś filmy ? Ostatnio ciężko jakoś nic mnie nie wciąga
Ja obecnie nie jestem w stanie żadnych filmów oglądać, takie rozkojarzenie. A normalnie wsysałam po kilka sezonów seriali na raz plus sporo do kina chodziłam. Ostatnio mnie zachwycił film Palkowskiego "Pojedynek" z K.Gierszałem i A.Gillenem (Gra o Tron) , świetna obsada, nieujawnione historie z czasów zbrodni katyńskiej, ale nie brakuje w filmie humoru mimo smutnego tematu. Oglądałam już 2razy w kinie, jest dostępny na tvp vod. Zanim się dowiedziałam o ciąży wsuwałam tygodniami na skyshow Dextera i dwukrotnie Langera, ale ja akurat kocham filmy i seriale o zwyrolach i seryjniakach:) Jeszcze jak ich grają przystojniaki:)
Jak ktoś lubi szpiegowskie z nutką humoru i retro to "Ponies" na skyshow, akcja w dawnej Moskwie, jedną z głównych ról gra "królowa smoków" z Gry o Tron:)
A tak poza tym majówkę zaliczyłam w pracy codziennie po 12h, więc mnie wymęczyło równo, marzyłam o śnie. Dziś w końcu wolne, to leżę i nic nie robię, nie umiem się nawet na oglądanie filmu zmobilizować. Straszne, bo zaległości się piętrzą. Pójście do sklepu po ogórki kiszone i sok (naszła ochota) było wyczynem. Nadal mdłości i wstręt do połowy posiłków. Czekam na koniec zamówienia z cateringu, bo to już bez sensu, że wywalam połowę, lepiej samemu kupować gotować, jak tak odrzuca od rzeczy, które kiedyś uwielbiałam. Czuję, że skończy się etap zdrowego jedzenia bez glutenu i laktozy i przejdę na same bułki, parówki i makarony heh. Całe szczęście jajka, wędliny i sery mi smakują, ale nic zielonego, żadnych warzyw, nawet pomidorów nie umiem zjeść ze smakiem.
Hera098 lubi tę wiadomość
👩'83👨'83
📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
2018 - 2021 starania naturalne
2022 inseminacja ❌
06/2022 I IVF
czerwiec punkcja, 3 zarodki
I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
sierpień II transfer ❄️ ❌
listopad III transfer ❄️ ❌
07/2023 II IVF
lipiec punkcja, 3 zarodki
IV transfer ❌
wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18
01/2024 III IVF
styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore
05/2024 IV IVF
maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
lipiec VII transfer ❌
07/2025 V IVF
lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
sierpień VIII transfer ❄️ ❌
wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌
10/2025 VI IVF
październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań
03/2026
X transfer ❄️❄️
8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️! -
Karola, trzymam kciuki żeby wszystko było ok❤️ Szkoda, że lekarz nie chciał Ciebie dzisiaj przyjąć.
Słoneczko - cieszę się, że wszystko okazało się dobrze 😊Ja 1998, On 1990
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
2024:
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️
2026:
23.04 - Beta 54 😍
11.05 - serduszko ❤️
26.05 - 1,73cm

-
Nutka-koloru wrote:Dzień dobry, to i ja się bardzo nieśmiało przywitam . Ciąża w ogóle nie planowana na ten moment bo każda jest na lekach zastrzykach 🤦🏻♀️ A tu niespodzianka w zeszłą środę dowiedziałam się na rutynowej kontroli E jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym w macicy . Odrazu włączone leki . Bardzo się boje ponieważ jest to moja 7 ciąża Z których mam 3 ziemskich dzieci najmłodszy ma 2 lata teraz 9 maja . Karmiony nadal piersią przez co myślałam że dlatego nadal nie mam miesiączki i piersi nie bolą jakoś szczególnie jedynie jak mały pociągnie do jedzenia . Mdłości są jak nie zjem tak to nawet idzie przeżyć co też mnie nie pokoi . Był ogromny szok jak się dowiedzieliśmy obecnie jest ogromna nadzieję że będzie dobrze modłę się i boję za razem potrzebuje się wygadać a narazie nie mogę bo wiem jak wielki ból może mi sprawić odejście dzieciątka 😓😓😓
Cześć, masz tu w nas wsparcie i wszystkie bedziemy trzymać mocni kciuki ❤️Ja 1998, On 1990
PCOS, lekka IO,
PAI - 4G/4G homo
2024:
26.01 - Beta 9,9😍
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
2026:
23.04 - Beta 54 😍
11.05 - serduszko ❤️
26.05 - 1,73cm

-
Ja jedno co zauważyłam to w pierwszej ciąży i teraz mam ogrom emocji w sobie. Szybciej odpalam się na płacz i kłótnie. I od soboty czuję cały czas ogromne zmęczenie.Ja 1998, On 1990
PCOS, lekka IO,
PAI - 4G/4G homo
2024:
26.01 - Beta 9,9😍
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
2026:
23.04 - Beta 54 😍
11.05 - serduszko ❤️
26.05 - 1,73cm

-
Ja dzisiaj wstałam z okropnym bólem głowy zawiozę małego do przedszkola I skocze na te wyniki. Szkoda ze mam je w innym mieście to kawałek drogi i tak mi sie nie chce
-
Dziękuję dziewczyny za każde dobre słowo za tydzień mam kolejną wizytę i mam nadzieję że zobaczę już ❤️ obecnie te dość stresujący czas bo dopiero coś lutym zmieniłam pracę o nie mogę tak szybko odejść na l4 bo pracuję w żłobku .
-
Nutka-koloru wrote:Dziękuję dziewczyny za każde dobre słowo za tydzień mam kolejną wizytę i mam nadzieję że zobaczę już ❤️ obecnie te dość stresujący czas bo dopiero coś lutym zmieniłam pracę o nie mogę tak szybko odejść na l4 bo pracuję w żłobku .
Myśl o sobie.
Zawsze można iśc na l4 a ze żłobka tym bardziej bo to jest siedlisko patogenów często groźnych dla dziecka.
Cieszę się, że wczorajsze wizyty udane. Oby tak dalej! Ja mam dziś o 18.30 i już przeżywam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 07:33
Rosalinda lubi tę wiadomość
-
Fermina wrote:Myśl o sobie.
Zawsze można iśc na l4 a ze żłobka tym bardziej bo to jest siedlisko patogenów często groźnych dla dziecka.
Cieszę się, że wczorajsze wizyty udane. Oby tak dalej! Ja mam dziś o 18.30 i już przeżywam.
Powodzenia i czekamy na wieści ✊
Fermina lubi tę wiadomość
2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Hej👋
Młody kręci mi dramy,nie chce isc do żłobka, mial przerwę chorobową, tak to nie było problemu, chętnie chodził, mam nadzieję, że zażegnamy niedługo kryzys🙈
Ostatnio mam jakieś gorsze dni i spadki energii, musze mieć przekąskę przy sobie,bo przychodzi moment,ze mdłości się pojawią i mi słabo
U Was znośnie z samopoczuciem? Plus taki,że 2 trymestr idealnie w lato przypada, mam nadzieję, że wszystkie tu będziemy w świetnych nastrojach 😀2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Hej,
U mnie po wczorajszej wizycie załamka.
Z om 6+3 tak też pokazał wymiar pęcherzyka ciążowego i żółtkowego ,ale nie ma zarodka.Moja lekarka stwierdziła że na jej oko coś się tworzy pokazała nawet w którym miejscu ,pytała o owulację i długość cyklu i stwierdziła że owulacja w cyklu 32-33 była później i zarodek możecie pojawić bo wtedy wychodzi że jest ciąża o 4-5 dni młodsza.
Ja już się załamałam i czekam do 13 moja bo wtedy mam wizytę.
Do tego wogole nie bola mnie piersi tylko lekko sutki i to przy ucisku,a w kazdejvciazy bolały,Staram się pocieszać jeszcze bo jakieś tam objawy inne są i że faktycznie cykl miałam ten dłuższy i test wyszedł później i w nim testy miałam jednodniowy różowy śluz .
Przepraszam musiałam się wygadać 😞🙏🍀 -
Ale mam dzisiaj wymioty wstałam i nawet nie mogę lodówki otworzyć poczułam tylko mokra karme moich kotów i nagle mi tak zaśmierdziało że biegłam do łazienki. Apetytu brak nawet nie mam pomysłu co zjeść do mięsa mnie odrzuca wyjątkowo na samą myśl jak mam zrobić obiad i np powąchać mielone to nie mogę 🤢 Chyba w tej ciąży weganką zostanę.
-
Wiolami wrote:Hej,
Z om 6+3 tak też pokazał wymiar pęcherzyka ciążowego i żółtkowego ,ale nie ma zarodka.Moja lekarka stwierdziła że na jej oko coś się tworzy pokazała nawet w którym miejscu ,pytała o owulację i długość cyklu i stwierdziła że owulacja w cyklu 32-33 była później i zarodek możecie pojawić bo wtedy wychodzi że jest ciąża o 4-5 dni młodsza.
Do tego wogole nie bola mnie piersi tylko lekko sutki i to przy ucisku,a w kazdejvciazy bolały,Staram się pocieszać jeszcze bo jakieś tam objawy inne są i że faktycznie cykl miałam ten dłuższy i test wyszedł później i w nim testy miałam jednodniowy różowy śluz .
Przepraszam musiałam się wygadać 😞🙏🍀
Staraj się nie stresować, chociaż pewnie to trudne
ja mam cykle 33 dniowe okolo, na ostatnim badaniu nie było zarodka, a wiem,ze ta owu byla później, dlatego czekam, czasem dwa trzy dni ma ogromne znaczenie to co widać na usg, wysyłam dużo dobrych myśli ✊
Wiolami lubi tę wiadomość
2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Z domu do przedszkola jakieś 25 km i z przedszkola do laboratorium jakieś 31km ale na powrocie zajechałam sobie do domu tak mnie strasznie hloea boli dzisiaj. Wyniki maja byc dzisiaj popołudniuLunaaa12 wrote:Daleko masz?
-
Mysl pozytywnie wiem ze trudno ale ja juz pisałam kiedys ze duzo robi sprzęt ja na pierwszej wizycie w innej przychoodni miałam ciążę tydzień młodsza a poszłam do innego ginekologa i bylo jak według om . I moze faktycznie ta owulacje była później trzymam mocno kciuki ❤️Wiolami wrote:Hej,
-
Nutka-koloru - Witamy 🍀
Wiolami - tak jak piszą dziewczyny, jest jeszcze wcześnie, trzeba dać sobie jeszcze trochę czasu, chodź wiem, że oczekiwanie bywa bardzo trudne 💚
A mnie męczy ten przymus leżenia, teraz już 3 tygodnie z boku na bok, mdłości raz lżejsze raz gorsze, mięśnie już zapomniały co to spacer, ale jak trzeba to trzeba, czego to się nie zrobi dla małego okruszka 🥹
Wiolami, Mama Antosia lubią tę wiadomość
5.04 : ⏸️
8.04 : beta 170, prog 56
10.04 : beta 360, prog 44
13.04 : beta 1250, prog 49
20.04 : beta 10 329, prog 47
14.04 : Widoczny pęcherzyk na USG
26.04 : Bijące Serduszko 💚
12.05 : 2,31cm Maluszka
💔Marzec 2025 : Poronienie zatrzymane 9tyg
💔 Paź 2025 : Ciąża pozamaciczna, laparoskopia -
Spokojnie u mnie też tak było tylko pusty pęcherzyk ciążowy i też ciąża młodsza nawet o 6 dni musiałam poczekać z 2 tygodnie i zarodek się pojawił wcześniej lekarka mnie uspokoiła i powiedziała że wszystko ku dobrej drodze cykl miałam dłuższy nieregularny owulacja bardzo późno ale myśl pozytywnie nie załamuj się 🫶🏻Wiolami wrote:Hej,
-
Dziękuję dziewczyny,oby dobrze się skończyło.