Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj mialam wizytę o 16ej, ale dzień z toddlerem nie należy do łatwych i zawsze odzywam się wieczorem 🤣 Do tego Laura odmawia ostatnie 4 dni drzemek w dzień. Bardzo nas to męczy. Chyba jeszcze za mała jest aby je tak w ogóle odpuszczać.
Wracając do wizyty🤪

Z usg wychodzi 5+6, a z miesiączki 6+3, takze ciąża mlodsza o 4 dni, ale ja mam bardzo nieregularne i długie cykle, więc wszystko jest ok ☺️
Jest zarodek, ale jeszcze nie było serduszka. Chyba za wcześnie nadal 🙈
W sobotę mam swój ślub, a za tydzien wyjeżdżamy w podróż poślubną na Mazury, także chcę jeszcze przed wyjazdem zobaczyć się z moją prowadzącą. Do tej pory chodziłam na Enel Med bo u nich mozna umówić sie z dnia na dzień a mi zależało aby tak na szybko sie skontrolować i bajlando, do chaty. Na dokładne wizyty będę chodzić do swojej prowadzącej.
Termin na pierwszą wizytę u niej mam na poniedziałek. Kurcze, fajny jakby juz wtedy widac było bijące serduszko, bo na koniec tygodnia wyjeżdżamy i wolałabym nie myśleć przez pół wyjazdu o tym czy serduszko bije czy nie🫣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 00:03
Angela1108, Słoneczko🌼, Wiolami, Ritaaa, Rosalinda, Myszkaaa20, Cerva, boys' mum, Alora, Sylaada lubią tę wiadomość
Ja 1998, On 1990
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
2024:
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️
2026:
23.04 - Beta 54 😍
11.05 - serduszko ❤️
26.05 - 1,73cm

-
Super ze wszystko ok oby tak dalej 🥰Hera098 wrote:Dzisiaj mialam wizytę o 16ej, ale dzień z toddlerem nie należy do łatwych i zawsze odzywam się wieczorem 🤣 Do tego Laura odmawia ostatnie 4 dni drzemek w dzień. Bardzo nas to męczy. Chyba jeszcze za mała jest aby je tak w ogóle odpuszczać.
Wracając do wizyty🤪

Z usg wychodzi 5+6, a z miesiączki 6+3, takze ciąża mlodsza o 4 dni, ale ja mam bardzo nieregularne i długie cykle, więc wszystko jest ok ☺️
W sobotę mam swój ślub, a za tydzien wyjeżdżamy w podróż poślubną na Mazury, także chcę jeszcze przed wyjazdem zobaczyć się z moją prowadzącą. Do tej pory chodziłam na Enel Med bo u nich mozna umówić sie z dnia na dzień a mi zależało aby tak na szybko sie skontrolować i bajlando, do chaty. Na dokładne wizyty będę chodzić do swojej prowadzącej.
Termin na pierwszą wizytę u niej mam na poniedziałek. Kurcze, fajny jakby juz wtedy widac było bijące serduszko, bo na koniec tygodnia wyjeżdżamy i wolałabym nie myśleć przez pół wyjazdu o tym czy serduszko bije czy nie🫣
Ojoj swoj ślub ale fajnie gratuluję jejku my ponad 20 lat temu mieliśmy takie typowo wiejskie wesele na świetlicy orkiestra balony takie wiecie jak to kiedys wygladalo 😂😂😂
Marti126 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny zostało mi wypoczywać odpalić seriale i czekać na kolejną wizytę 🙂
Ogólnie słabo u mnie z jedzeniem ( leki trzeba brać ) na razie pije nutridrinki i ostatnio na IP gin mówił aby kupić takie żele dla sportowców staram się patrzeć na skład aby był jak najlepszy i mam ciut więcej energi
Wiolami lubi tę wiadomość
-
Współczuję niestety trzeba przetrwać ten pierwszy trymestr i miec nadzieję ze drugi bedzie łagodnySłoneczko🌼 wrote:Dziękuję dziewczyny zostało mi wypoczywać odpalić seriale i czekać na kolejną wizytę 🙂
Ogólnie słabo u mnie z jedzeniem ( leki trzeba brać ) na razie pije nutridrinki i ostatnio na IP gin mówił aby kupić takie żele dla sportowców staram się patrzeć na skład aby był jak najlepszy i mam ciut więcej energi
Rosalinda lubi tę wiadomość
-
My mieliśmy w pandemii 😅 Ograniczenia co do ilości osób i te sprawy 😅Angela1108 wrote:Super ze wszystko ok oby tak dalej 🥰
Ojoj swoj ślub ale fajnie gratuluję jejku my ponad 20 lat temu mieliśmy takie typowo wiejskie wesele na świetlicy orkiestra balony takie wiecie jak to kiedys wygladalo 😂😂😂🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Tak, pierwsza ciąża to luksus 😄 U mnie ciąża z młodszym była akurat lekka, ale teraz mdłości od rana do wieczora, senność, szybkie męczenie się i dwójka dzieci 🙈 Chodzą do żłobka i przedszkola, to chociaż wtedy mogę trochę odsapnąć, aczkolwiek też nie do końca, bo jeszcze praca (na szczęście zdalna) 🙈przyszłamama96 wrote:Rany ja mam takie mdłości, ciężkość na żołądku i ogólnie beznadziejne samopoczucie ze masakra … rok temu będąc w ciąży podziwiałam kobiety które tak się czują i mają pod opieką już dzieci, dziś jestem w tym miejscu 🙈 no hardkor … wizytę mam dopiero 12 maja, będę prosiła o receptę bo w tamtej ciąży brałam Xonvea i coś tam pomagała chociaż ostatecznie mdłości odpuściły około 18 tyg .. trzymajcie mnie🙈🙈🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 08:28
przyszłamama96 lubi tę wiadomość
🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Hera098 wrote:Dzisiaj mialam wizytę o 16ej, ale dzień z toddlerem nie należy do łatwych i zawsze odzywam się wieczorem 🤣 Do tego Laura odmawia ostatnie 4 dni drzemek w dzień. Bardzo nas to męczy. Chyba jeszcze za mała jest aby je tak w ogóle odpuszczać.
Wracając do wizyty🤪

To trzymam kciuki za najpiękniejszy prezent akurat na podróż poślubną ✊✊
No i oczywiście pięknego Dnia,niech wszystko się uklada po Waszej myśli ✊2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Rosalinda wrote:Tak, pierwsza ciąża to luksus 😄 U mnie ciąża z młodszym była akurat lekka, ale teraz mdłości od rana do wieczora, senność, szybkie męczenie się i dwójka dzieci 🙈 Chodzą do żłobka i przedszkola, to chociaż wtedy mogę trochę odsapnąć, aczkolwiek też nie do końca, bo jeszcze praca (na szczęście zdalna) 🙈
Oj potwierdzam 🙈 u mnie od miłości do wojny między chłopakami jest jeden krok🤣
A u mnie wczoraj i dzisiaj jakby mniejsze mdłości, nie to ze tęsknię, ale człowiek sie martwi czy wszystko dobrze
wizyta dopiero w pon, tez będę myśleć. Jeszcze ostatnio tyle historii się nasłuchałam u znajomych,jakie ciągle komplikacje w ciąży, także stres jest
2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Wiem coś o tym, mnie też stresowała poprawa samopoczucia 🫣 A teraz już zdążyłam zapomnieć jak to jest czuć się dobrze 🫣 Powodzenia w poniedziałek!Lunaaa12 wrote:Oj potwierdzam 🙈 u mnie od miłości do wojny między chłopakami jest jeden krok🤣
A u mnie wczoraj i dzisiaj jakby mniejsze mdłości, nie to ze tęsknię, ale człowiek sie martwi czy wszystko dobrze
wizyta dopiero w pon, tez będę myśleć. Jeszcze ostatnio tyle historii się nasłuchałam u znajomych,jakie ciągle komplikacje w ciąży, także stres jest🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Hej dziewczyny ❤️ ja dziś miałam wizytę na NFZ u lekarza u którego byłam prywatnie. I powiem Wam, że aż płakać mi się zachciało. W sumie to była 1 wizyta na NFZ w ciąży więc powinien mi zrobić USG aby zobaczyć maluszka. A zrobił mi USG przez brzuch gdzie wiecie jak widać przez brzuch na początku 😞 zobaczył tylko czy serduszko bije i tyle.... Stwierdził, że miałam USG 2 tyg temu... Ale gdybym poszła do innego lekarza prywatnie to tutaj musiałby zrobić mi normalne USG na potwierdzenie ciąży prawda? Wkurzyłam się strasznie bo nawet nie wiem ile kluseczka już ma cm. Widziałam tylko pęcherzyk i w pęcherzyku ,,kluskę" z serduszkiem . Nie było widać ani rączek ani nic. A w drugiej ciąży jak byłam ale tylko prywatnie i miałam wizyty co 2tyg na początku ze względu na krwiaka to robił mi normalne USG. Płakać mi się aż chce bo wkurzyłam się nieziemsko. Karty ciąży nie mam jeszcze założonej bo mam zrobić najpierw wyniki i za tydzień przyjść przed pacjentkami na założenie karty. Czyli na kolejną wizytę umówią mnie za miesiąc to bez USG będę 6 tygodni! Szybciej będę miała prenatalne 2 czerwca niż kolejną wizytę... Mąż mówi, abym się uspokoiła i że za tydzień pójdziemy do niego prywatnie niech zrobi USG czy z maluchem wszystko jest w porządku.
-
Lunaaa12 wrote:Oj potwierdzam 🙈 u mnie od miłości do wojny między chłopakami jest jeden krok🤣
wizyta dopiero w pon, tez będę myśleć. Jeszcze ostatnio tyle historii się nasłuchałam u znajomych,jakie ciągle komplikacje w ciąży, także stres jest
Mam to samo, też się lepiej poczułam i już panikuję mimo, że u mnie te objawy tak przychodzą falowo.
Na szczęście jutro wizyta o 9 to się dowiem, czy wszystko jest dobrze
Rosalinda lubi tę wiadomość
-
Ale to jest słabe, tak bo napewno na wczesnym etapie ciąży kobieta będzie super spokojna, bo miała ysg 2 tygodnie temu 🫣 dlatego ja omijam nfz szerokim łukiem, niby wiadomo, że to nie reguła i można trafić dobrze (tak jak i kijowo na prywacie) ale za dużo historii z nfz właśmie słyszałam i wole nie kusić losu jako panikara 🤡boys' mum wrote:Hej dziewczyny ❤️ ja dziś miałam wizytę na NFZ u lekarza u którego byłam prywatnie. I powiem Wam, że aż płakać mi się zachciało. W sumie to była 1 wizyta na NFZ w ciąży więc powinien mi zrobić USG aby zobaczyć maluszka. A zrobił mi USG przez brzuch gdzie wiecie jak widać przez brzuch na początku 😞 zobaczył tylko czy serduszko bije i tyle.... Stwierdził, że miałam USG 2 tyg temu... Ale gdybym poszła do innego lekarza prywatnie to tutaj musiałby zrobić mi normalne USG na potwierdzenie ciąży prawda? Wkurzyłam się strasznie bo nawet nie wiem ile kluseczka już ma cm. Widziałam tylko pęcherzyk i w pęcherzyku ,,kluskę" z serduszkiem . Nie było widać ani rączek ani nic. A w drugiej ciąży jak byłam ale tylko prywatnie i miałam wizyty co 2tyg na początku ze względu na krwiaka to robił mi normalne USG. Płakać mi się aż chce bo wkurzyłam się nieziemsko. Karty ciąży nie mam jeszcze założonej bo mam zrobić najpierw wyniki i za tydzień przyjść przed pacjentkami na założenie karty. Czyli na kolejną wizytę umówią mnie za miesiąc to bez USG będę 6 tygodni! Szybciej będę miała prenatalne 2 czerwca niż kolejną wizytę... Mąż mówi, abym się uspokoiła i że za tydzień pójdziemy do niego prywatnie niech zrobi USG czy z maluchem wszystko jest w porządku.
-
Tylko najlepsze jest to, że ja do tego lekarza chodzę prywatnie.... I tam pełna profeska... USG za każdym razem dostawałam po 3 zdjęcia maluszka, a tu przeżyłam szok... Bo już nawet nie o te zdjęcie mi chodziło tylko o fakt zobaczenia maluszka i zmierzenia ile już ma cm 😞Akacjowa_ wrote:Ale to jest słabe, tak bo napewno na wczesnym etapie ciąży kobieta będzie super spokojna, bo miała ysg 2 tygodnie temu 🫣 dlatego ja omijam nfz szerokim łukiem, niby wiadomo, że to nie reguła i można trafić dobrze (tak jak i kijowo na prywacie) ale za dużo historii z nfz właśmie słyszałam i wole nie kusić losu jako panikara 🤡
-
Wiadomo, niby spokojniej, że serduszko bije i wg lekarza wszystko ok, ale co zobaczys Bobaska to też inaczej 🧡 szkoda, że tak bardzo widać różnice w tych wizytach, tym bardziej, że wie że chodząc do niego i na nfz i prywatnie będziesz to inne podejście zauważać 🫣boys' mum wrote:Tylko najlepsze jest to, że ja do tego lekarza chodzę prywatnie.... I tam pełna profeska... USG za każdym razem dostawałam po 3 zdjęcia maluszka, a tu przeżyłam szok... Bo już nawet nie o te zdjęcie mi chodziło tylko o fakt zobaczenia maluszka i zmierzenia ile już ma cm 😞
-
Z synem chodzilam na nfz i prywatnie od czasu do czasu prenatalne tez robiłam u niego prywatnie chciał mi dać skierowanie na nfz ale powiedziałam ze tylko jemu ufam i nie chcem i zawsze czy na nfz czy prywatnie traktował mnie super zapisal mnie na CC na termin kiedy chciałam i specjalnie dla mnie przyjechał na moje CC mimo ze zawsze ordynator z zastępca robili CC a moje wykonywał ordynator i moj ginekolog. Złoty człowiek ale przeniósł sie tak jakby troche na emeryturę przeszedł a szkoda bo jemu naprade ufałam