Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
Hera098 wrote:U mnie podczas wizyty w srode bylo z om 6+3 a z usg 5+6.
Musi byc dobrze, niedługo znowu pójdziemy na usg i usłyszymy serduszka ❤️
Jedziemy na tym samym wózku dziewczyny 🤞
Ratuje się jak mogę każda pozytywną drobnostka,wczoraj miałam pierwszą typową zachciankę,pojechałam po fasolkę w puszce no tak mi się chciało …przywiozłam do domu i na jej widok mnie cofnęło więc czeka 😂 miałam dziś robić krem z cukini i chyba na myśl o zupie też mi rośnie wszystko.
Głupie ale łudzę się że te pojawiające się objawy będą dobrze wróżyły 🍀🤞🌈 -
Mnie wczoraj naszło na brzoskwinie w puszce takie w syropie kupiłam zjadłam moze pół połówki i reszta czeka 😂Wiolami wrote:Jedziemy na tym samym wózku dziewczyny 🤞
Ratuje się jak mogę każda pozytywną drobnostka,wczoraj miałam pierwszą typową zachciankę,pojechałam po fasolkę w puszce no tak mi się chciało …przywiozłam do domu i na jej widok mnie cofnęło więc czeka 😂 miałam dziś robić krem z cukini i chyba na myśl o zupie też mi rośnie wszystko.
Głupie ale łudzę się że te pojawiające się objawy będą dobrze wróżyły 🍀🤞🌈
Wiolami lubi tę wiadomość
-
Akacjowa_ wrote:Będzie dobrze Dziewczyny, musi być 🧡
Powiedziała ta, która od wczoraj analizuje, że objawy jakby słabną i panika na horyzoncie 🤡
Mam tak samo 🙈 u mnie dopiero jakieś 6+5? Okaze się w poniedziałek na wizycie, Wiec tak były mdłości, teraz nie i tak czekam do poniedziałku.
Ten pierwszy trymestr taki jest,pełen obaw,niewidomych, trzeba być dobrej myśli ✊✊✊2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Ja poszłam do sklepu po paluszki, a kupiłam jeszcze chipsy, rurki z kremem, żelki i colę 😂 Samo zdrowie 😂 Szkoda, że nie mam zachcianek na pomidory, paprykę, brokuły... 😂Wiolami wrote:Jedziemy na tym samym wózku dziewczyny 🤞
Głupie ale łudzę się że te pojawiające się objawy będą dobrze wróżyły 🍀🤞🌈🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Trzymaj się! Mi to już chce się płakać przez te mdłości. Od rana do wieczora, non stop. Raz mocniej a raz słabiej, ale są cały czas 😭Nadzieja 🧚🏼♀️ wrote:Hej, ja nawet was nie nadrobię bo od czytania nasilają mi się mdłości .. wpadłam ponarzekać że jest mega ciężko i dzis mdłości to już level wyżej 🫣 ja nie wiem jak dotrwać do 2 trymestru 🤞🏻🫣🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Kiedy masz kolejną wizytę? Obyśmy usłyszały dobre wieści ❤️Hera098 wrote:To podobnie jak u mnie.
U mnie ciąża mlodsza o 4 dni. I tez mnie to zestresowało, ciągle o tym myślę.
Serduszka u nas tez brak nadal, ale ponoć za wcześnie jeszcze.🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Widziałam na DOZ Bonjestę za chyba 170 zł 😉przyszłamama96 wrote:Hej, ja wczoraj spontanicznie poszłam na wizytę którą miałam mieć dopiero we wtorek. Było 6+3 i to samo pokazało USG, mamy serduszko, bardzo się cieszę i boję jednocześnie🙈 dostałam tez receptę na Bonjeste, masakra zapłaciłam w aptece za 2 opakowania 460 zł więc mam ogromne nadzieje że pomoże … na razie po wczorajszej dawce chce mi się tylko spać a mdłości dalej są, nie pamiętam kiedy poczułam różnicę w pierwszej ciąży ale może chwilkę trzeba to brać żeby był efekt

Super, że jest serduszko ❤️
przyszłamama96 lubi tę wiadomość
🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Rosalinda wrote:Trzymaj się! Mi to już chce się płakać przez te mdłości. Od rana do wieczora, non stop. Raz mocniej a raz słabiej, ale są cały czas 😭
Współczuję
coś okropnego, ciężko funkcjonować
Mi się poprawiło, ale tamten czas to wole nie wracać,chcesz jeszcze wcześnie, nie jest powiedziane, że nie wrócą, ale oby nie🙈
Mnie za to warzywa wchodzą, młodszy syn mowi,że chce bobo siostrzyczkę i mam jeść dużo warzyw😆
Rosalinda lubi tę wiadomość
2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Angela1108 wrote:Super wieści z rana 🥰 gratuluję ❤️
Dziekuję 🥰 Dwa dni przed wizyta sie tak stresowalam ze mąż tylko patrzyl z politowaniem i malo mowil bo nie chcial mnie bardziej stresowac dobrym slowem,pojechal ze mna bo bardzo chcial i troszke mi to pomoglo. Jestem troche panikara ale szczerze jak bylam w 1 ciazy to jakos na luzie do wszystkiego podchodzilam i nie wiem dlaczego teraz bylo inaczej. Mam zalecane prenatalne ale nie wiem czy sie zdecyduje bo na sama mysl znowu zaczynam sie stresowac czy wszystko bedzie dobrze. Jakie wy dziewczyny macie podejscie do prenatalnego?
Z moich zachcianek to ogorki konserwowe bym jadla na okraglo i batony o smaku kokosowym i mlecznym. Mdlosci mam tylko jak nie zjem zaraz gdy poczuje glód,jem malo ale czesto. Za to oczy by jadly tonami😂 -
Rosalinda wrote:Ja poszłam do sklepu po paluszki, a kupiłam jeszcze chipsy, rurki z kremem, żelki i colę 😂 Samo zdrowie 😂 Szkoda, że nie mam zachcianek na pomidory, paprykę, brokuły... 😂
Haha u mnie właśnie królują jajka, pomidory,szparagi ,teraz chodzi za mną kalafior taki zapiekany 😂 -
Ooo to mamy podobne smaki 😁 u mnie jeszcze ogórki małosolne 😍Wiolami wrote:Haha u mnie właśnie królują jajka, pomidory,szparagi ,teraz chodzi za mną kalafior taki zapiekany 😂
Za to najbardziej odrzuca mnie od serka wiejskiego 🤢 co wcześniej jadłam kilka razy w tygodniu 😁
Wiolami lubi tę wiadomość
-
Rybka94 wrote:Czy któraś z Was ma może dodatni antykoagulant tocznia i przeciwciała przeciwkardiolipinie ? 🤔ja mam i właśnie od samego początku mam acard + heparynę . Ale lekarz wysyła mnie też do szpitala na oddział reumatologiczny w celu poszerzenia diagnostyki i tak się zastanawiam co oni mogą jeszcze mi tam zlecić . Lekarz twierdzi że acard i heparyna mnie zabezpieczają ale skoro dała skierowanie to już w sumie nie wiem czy to wystarczy ..
Obecnie wchodzę w 12 tydzień
Odpowiem na pytanie .Najczęstrzym postępowaniem acard i clexana już masz jeśli mamy zespół APS trój pozytywny czyli dodatni antykoagulant tocznia b2 glikoproteina i przeciwciała antykardiolipidalne ewentualnych powikłań może być więcej ( zalezy jaki poziom i miano przeciwciał ) antykoagulant tocznia najwięcej ewentualnych powikłań w 2 trymestrze .Dalsze postępowania bardzo różne zależy od danego oddziału i lekarza przy wysokich przeciwcialach można dodatkowo włączyć sterydy również " falować " dawką clexany badając anty-xa ( nie każdy lekarz zleca i ma wiedzę w dobieraniu dawek ) Na koniec warto iść i zrobić dodatkową diagnostyke ale bez stresu .Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:43
-
Dzięki! A Twoje dzieci już wiedzą o ciąży? Ja moim jeszcze nie mówiłam, ale starszy wczoraj powiedział, że chciałby mieć jeszcze siostrę 😄 Zapytałam go czy w razie gdyby był drugi brat to też byłoby ok to powiedział że tak i że nawet ma pomysł na imię 😄Lunaaa12 wrote:Współczuję
coś okropnego, ciężko funkcjonować
Mi się poprawiło, ale tamten czas to wole nie wracać,chcesz jeszcze wcześnie, nie jest powiedziane, że nie wrócą, ale oby nie🙈
Mnie za to warzywa wchodzą, młodszy syn mowi,że chce bobo siostrzyczkę i mam jeść dużo warzyw😆🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Akacjowa_ wrote:Ooo to mamy podobne smaki 😁 u mnie jeszcze ogórki małosolne 😍
Za to najbardziej odrzuca mnie od serka wiejskiego 🤢 co wcześniej jadłam kilka razy w tygodniu 😁
😁 u mnie jeszcze był sok pomarańczowy ,ale od wczoraj mam po nim mega gorzki smak w ustach 🫢 ogólnie to ten dziwny smak w ustach mam bardzo często…o takiego ogórka też bym chyba zjadła😂
W weekend mieliśmy jechać na burgera z frytkami ,ale już chyba został mi tylko smak na frytki 😂🫢
A tak ogólnie to mam takie mega zmęczenie ,że w szoku jestem coś zrobię i już nie mam siły😱 najchętniej z domu bym nie wychodziła -
Lunaaa12 wrote:O rety,oby szybko zleciało, daj znać po wizycie✊✊✊
Na tej wizycie przedwczoraj trochę się wkurzyłam, bo nie działało USG....a tak się cieszyłam, że mam pakiet w Luxmed 🤭
Całe szczęście miła doktor zaprosiła mnie do swojego gabinetu prywatnie (za darmo) na wczoraj. Uspokoiłam się.
Mamy 1.93 cm Misia 😭❤️ Wzruszające. Pani pokazała mi, z której strony jest główka a z której pupka ukazujące się mikro nóżki i rączki. Sama ledwo bym co dojrzała, ale wierzę Jej na słowo 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:10
przyszłamama96, Rosalinda lubią tę wiadomość
♀️ 90' ♂️ 90'
Starania o pierwsze 🤱od 10.2023 Klinika od 09.2024
❌Cukrzyca HbA1c 01.26 6,75 ➡️ 03.26 6,34 ➡️ 05.06 6,02 💪
❌USG Endometriozy 🗓️ 09.25 - endometrioza
AMH 1,720 🗓️10.25
03.26 1 Transfer ❄️
❄️❄️ na zimowisku
5dpt ⏸️ beta 39,9 8dpt 215 11dpt 794 14dpt 3501 17dpt 11257
18.04.26 mamy GS 🫧
24.04.26 jest ❤️
28.04.26 ostatnia wizyta w klinice 🥳
07.05.25 1.93 cm Misia 🥹

-
I dzień dobry w piątek ☺️
Widzę, że rozmawiałyście o jedzeniu. A czy któraś ma szał na pomidory? 🤣
U mnie to może podświadomie ciało ciągnie, bo mam trochę w dole normy sód i potas a jednocześnie muszę uważać z ilościami przez cukrzycę 😬
No, ale bym jadła i jadła. Nigdy nie kochałam pomidorów jak teraz 😂🍅♀️ 90' ♂️ 90'
Starania o pierwsze 🤱od 10.2023 Klinika od 09.2024
❌Cukrzyca HbA1c 01.26 6,75 ➡️ 03.26 6,34 ➡️ 05.06 6,02 💪
❌USG Endometriozy 🗓️ 09.25 - endometrioza
AMH 1,720 🗓️10.25
03.26 1 Transfer ❄️
❄️❄️ na zimowisku
5dpt ⏸️ beta 39,9 8dpt 215 11dpt 794 14dpt 3501 17dpt 11257
18.04.26 mamy GS 🫧
24.04.26 jest ❤️
28.04.26 ostatnia wizyta w klinice 🥳
07.05.25 1.93 cm Misia 🥹

-
Super! 🥰Panikara97 wrote:Ja właśnie jestem po wizycie. Bobas szybko rośnie, serduszko bije. Także to ustąpienie objawów tylko mnie niepotrzebnie nastraszyło.
Następna wizyta to prenatalne 26 maja.
Panikara97 lubi tę wiadomość
🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc)