Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
Izia wrote:Mnie lekarz próbował puszczać jak było 9+4 ale coś wyłączył dość szybko😆
U mnie to dosłownie na 2 sekundy puściła, ale już się wystraszyłam i pojechałam do innego lekarza (tak, jestem nienormalna) i bobas cały czas się wiercił, serce widoczne, także już się nie stresuję, że coś nie tak. -
botanika wrote:Przepraszam, nie miałam dać like tylko cytuj.
Przykro mi że musisz się stresować, co do dodatkowej bety - to zależy co zrobisz z wynikiem. Bo jak wyjdzie ładna to czy Cię to rzeczywiście uspokoi? A jak niska to czy przyspieszysz wizytę u lekarza? Wiesz, czasem dodatkowa informacja niestety nie przynosi ulgi.
Trzymam za Ciebie kciuki
Jak wyjdzie ładna to będę mieć nadzieję, aczkolwiek pewnie cały czas z tyłu głowy, że coś było nie tak i tego już się nie cofnie. Jak przejrzałam pół forum to niestety ale w większości przypadków takie historie nie kończyły się dobrze, często zarodek się pojawiał, serce się pojawiało ale ciąża tak czy siak przestawała się rozwijać prędzej czy później. Jeśli u mnie ma być taki scenariusz- wolę prędzej.
Jeśli beta wyjdzie znowu z beznadziejnym przyrostem albo spadkiem- chyba odstawię luteinę i będę czekać, wolę tak niż szpitalStarania od 06.2022
👩🏼 34
Kwiecien 2024 1 IUI 😭
Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻
Luty 2025 🍼👶❤️
21.04.2026 II 🙏🏻 -
Panikara97 wrote:U mnie to dosłownie na 2 sekundy puściła, ale już się wystraszyłam i pojechałam do innego lekarza (tak, jestem nienormalna) i bobas cały czas się wiercił, serce widoczne, także już się nie stresuję, że coś nie tak.
Dziewczyny o co chodzi z tym wczesnym puszczaniem dźwięku serca? To się da posłuchać dopiero od jakiegoś momentu mimo że serce już wcześniej widoczne? -
botanika wrote:Dziewczyny o co chodzi z tym wczesnym puszczaniem dźwięku serca? To się da posłuchać dopiero od jakiegoś momentu mimo że serce już wcześniej widoczne?
Teraz lekarz mi wytłumaczył, że chodzi o to, że nie zaleca się słuchać w 7-8 tygodniu. Najlepiej po 11 tygodniu. Tworzą się wtedy ciepłe fale, które mogą uszkodzić serce. -
botanika wrote:Dziewczyny o co chodzi z tym wczesnym puszczaniem dźwięku serca? To się da posłuchać dopiero od jakiegoś momentu mimo że serce już wcześniej widoczne?
Niby nie powinno się za wcześnie słuchać bo doppler podwyższa temperaturę co może być groźne dla małego plodu, są jakieś badania. Mi dopiero na 1 prenatalnych puszczali, wcześniej obaj lekarze u których prowadziłam mówili że nie powinno się puszczaćStarania od 06.2022
👩🏼 34
Kwiecien 2024 1 IUI 😭
Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻
Luty 2025 🍼👶❤️
21.04.2026 II 🙏🏻 -
Panikara97 wrote:Ja właśnie jestem po wizycie. Bobas szybko rośnie, serduszko bije. Także to ustąpienie objawów tylko mnie niepotrzebnie nastraszyło.
Następna wizyta to prenatalne 26 maja.
Panikara super wieści💪 i dzięki za ten wpis, bo u mnie właśnie od wczoraj nastąpiło osłabienie objawów i też wjechała lekka panika. Cycki jakoś mniej bolą i przestało mnie mdlić. Jedynie dziwne smaki zostały i tego się trzymam że jednak jest ok, chce mi się kalafiora w bułce i jajek a normalnie nie jestem fanką. We wt mam USG i chyba jajo zniosę
[/url] -
Mi ginekolodzy puszczali serduszko w 7-8 tygodniu i młodszy urodził się z wadą serca wymagającą operacji. Może to przez to, może nie, ale teraz poproszę, żeby nie włączać tak szybko...Panikara97 wrote:Teraz lekarz mi wytłumaczył, że chodzi o to, że nie zaleca się słuchać w 7-8 tygodniu. Najlepiej po 11 tygodniu. Tworzą się wtedy ciepłe fale, które mogą uszkodzić serce.🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Przepraszam moze głupie to pytanie bedzie ale ten ginekolog u którego byłaś ma dobry sprzęt? Bo wiesz co u mnie na pierwszym usg w innym gabinecie wyszło ze ciąża ponad tydzień młodsza a w tym drugim bylo wszystko ok zgodnie z om. Jednak te przyrosty sa wiec cos sie dzieje rozwija na becie sie nie znam bo ja raczej nie robię zabardzo mnie stresowało. Trzymam kciuki i mam nadzieję ze będzie dobrzebluebell wrote:Jak wyjdzie ładna to będę mieć nadzieję, aczkolwiek pewnie cały czas z tyłu głowy, że coś było nie tak i tego już się nie cofnie. Jak przejrzałam pół forum to niestety ale w większości przypadków takie historie nie kończyły się dobrze, często zarodek się pojawiał, serce się pojawiało ale ciąża tak czy siak przestawała się rozwijać prędzej czy później. Jeśli u mnie ma być taki scenariusz- wolę prędzej.
Jeśli beta wyjdzie znowu z beznadziejnym przyrostem albo spadkiem- chyba odstawię luteinę i będę czekać, wolę tak niż szpital -
Alora wrote:Panikara super wieści💪 i dzięki za ten wpis, bo u mnie właśnie od wczoraj nastąpiło osłabienie objawów i też wjechała lekka panika. Cycki jakoś mniej bolą i przestało mnie mdlić. Jedynie dziwne smaki zostały i tego się trzymam że jednak jest ok, chce mi się kalafiora w bułce i jajek a normalnie nie jestem fanką. We wt mam USG i chyba jajo zniosę
Czyli nie jesteśmy jedyne!
To będziemy obie w stresie,byle do następnego tygodnia, ja się cieszę, że z samego poniedziałku, będzie z głowy
Alora lubi tę wiadomość
2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -