Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2026 🩷💙
Odpowiedz

Grudzień 2026 🩷💙

Oceń ten wątek:
  • Panikara97 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia wrote:
    Mnie lekarz próbował puszczać jak było 9+4 ale coś wyłączył dość szybko😆

U mnie to dosłownie na 2 sekundy puściła, ale już się wystraszyłam i pojechałam do innego lekarza (tak, jestem nienormalna) i bobas cały czas się wiercił, serce widoczne, także już się nie stresuję, że coś nie tak.

• bluebell Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    botanika wrote:
    Przepraszam, nie miałam dać like tylko cytuj.
    Przykro mi że musisz się stresować, co do dodatkowej bety - to zależy co zrobisz z wynikiem. Bo jak wyjdzie ładna to czy Cię to rzeczywiście uspokoi? A jak niska to czy przyspieszysz wizytę u lekarza? Wiesz, czasem dodatkowa informacja niestety nie przynosi ulgi.
    Trzymam za Ciebie kciuki

Jak wyjdzie ładna to będę mieć nadzieję, aczkolwiek pewnie cały czas z tyłu głowy, że coś było nie tak i tego już się nie cofnie. Jak przejrzałam pół forum to niestety ale w większości przypadków takie historie nie kończyły się dobrze, często zarodek się pojawiał, serce się pojawiało ale ciąża tak czy siak przestawała się rozwijać prędzej czy później. Jeśli u mnie ma być taki scenariusz- wolę prędzej.
    Jeśli beta wyjdzie znowu z beznadziejnym przyrostem albo spadkiem- chyba odstawię luteinę i będę czekać, wolę tak niż szpital

Starania od 06.2022

👩🏼 34

Kwiecien 2024 1 IUI 😭
    Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻
    Luty 2025 🍼👶❤️

21.04.2026 II 🙏🏻
  • botanika Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panikara97 wrote:
    U mnie to dosłownie na 2 sekundy puściła, ale już się wystraszyłam i pojechałam do innego lekarza (tak, jestem nienormalna) i bobas cały czas się wiercił, serce widoczne, także już się nie stresuję, że coś nie tak.

Dziewczyny o co chodzi z tym wczesnym puszczaniem dźwięku serca? To się da posłuchać dopiero od jakiegoś momentu mimo że serce już wcześniej widoczne?

ticker_pgn.php?v=0,3,2026-12-27,-5,u
  • Panikara97 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    botanika wrote:
    Dziewczyny o co chodzi z tym wczesnym puszczaniem dźwięku serca? To się da posłuchać dopiero od jakiegoś momentu mimo że serce już wcześniej widoczne?

Teraz lekarz mi wytłumaczył, że chodzi o to, że nie zaleca się słuchać w 7-8 tygodniu. Najlepiej po 11 tygodniu. Tworzą się wtedy ciepłe fale, które mogą uszkodzić serce.

• bluebell Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    botanika wrote:

Niby nie powinno się za wcześnie słuchać bo doppler podwyższa temperaturę co może być groźne dla małego plodu, są jakieś badania. Mi dopiero na 1 prenatalnych puszczali, wcześniej obaj lekarze u których prowadziłam mówili że nie powinno się puszczać

Starania od 06.2022

👩🏼 34

Kwiecien 2024 1 IUI 😭
    Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻
    Luty 2025 🍼👶❤️

21.04.2026 II 🙏🏻
  • Alora Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panikara97 wrote:
    Ja właśnie jestem po wizycie. Bobas szybko rośnie, serduszko bije. Także to ustąpienie objawów tylko mnie niepotrzebnie nastraszyło.
    Następna wizyta to prenatalne 26 maja.

Panikara super wieści💪 i dzięki za ten wpis, bo u mnie właśnie od wczoraj nastąpiło osłabienie objawów i też wjechała lekka panika. Cycki jakoś mniej bolą i przestało mnie mdlić. Jedynie dziwne smaki zostały i tego się trzymam że jednak jest ok, chce mi się kalafiora w bułce i jajek a normalnie nie jestem fanką. We wt mam USG i chyba jajo zniosę

preg.png[/url]
  • Rosalinda Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panikara97 wrote:
    Teraz lekarz mi wytłumaczył, że chodzi o to, że nie zaleca się słuchać w 7-8 tygodniu. Najlepiej po 11 tygodniu. Tworzą się wtedy ciepłe fale, które mogą uszkodzić serce.
    Mi ginekolodzy puszczali serduszko w 7-8 tygodniu i młodszy urodził się z wadą serca wymagającą operacji. Może to przez to, może nie, ale teraz poproszę, żeby nie włączać tak szybko...

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluebell wrote:
    Jak wyjdzie ładna to będę mieć nadzieję, aczkolwiek pewnie cały czas z tyłu głowy, że coś było nie tak i tego już się nie cofnie. Jak przejrzałam pół forum to niestety ale w większości przypadków takie historie nie kończyły się dobrze, często zarodek się pojawiał, serce się pojawiało ale ciąża tak czy siak przestawała się rozwijać prędzej czy później. Jeśli u mnie ma być taki scenariusz- wolę prędzej.
    Jeśli beta wyjdzie znowu z beznadziejnym przyrostem albo spadkiem- chyba odstawię luteinę i będę czekać, wolę tak niż szpital
    Przepraszam moze głupie to pytanie bedzie ale ten ginekolog u którego byłaś ma dobry sprzęt? Bo wiesz co u mnie na pierwszym usg w innym gabinecie wyszło ze ciąża ponad tydzień młodsza a w tym drugim bylo wszystko ok zgodnie z om. Jednak te przyrosty sa wiec cos sie dzieje rozwija na becie sie nie znam bo ja raczej nie robię zabardzo mnie stresowało. Trzymam kciuki i mam nadzieję ze będzie dobrze

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • Lunaaa12 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alora wrote:
    Panikara super wieści💪 i dzięki za ten wpis, bo u mnie właśnie od wczoraj nastąpiło osłabienie objawów i też wjechała lekka panika. Cycki jakoś mniej bolą i przestało mnie mdlić. Jedynie dziwne smaki zostały i tego się trzymam że jednak jest ok, chce mi się kalafiora w bułce i jajek a normalnie nie jestem fanką. We wt mam USG i chyba jajo zniosę

Czyli nie jesteśmy jedyne!
    To będziemy obie w stresie,byle do następnego tygodnia, ja się cieszę, że z samego poniedziałku, będzie z głowy

Alora lubi tę wiadomość

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
‹‹ 27 28 29 30 31
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ