Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
Hera, ja odnośnie dr Rajewskiego niestety nie pomogę 🙂
Dziewczyny, kurcze zaraz się rozrycze 🙄 w poniedziałek dostałam receptę na antybiotyk na infekcje - lek recepturowy 🤡 wszędzie odmawiają mi wykonania, już raz była poprawiana recepta, a dzisiaj ponownie coś nie tak, od wczoraj wiszę na telefonie i niewiele postęp widać 😵💫
-
Ja słyszałam, że w Poznaniu w szpitalach kwestionują zaświadczenia o tokofobii, ale nie wiem ile w tym prawdyHera098 wrote:Ja od pierwszej ciąży przyjęłam taktykę chodzenia często i do paru różnych specjalistów. Na EnelMed mam za darmo, to moge chodzić do różnych. Prywatnie mam prowadzącą, ktora ogarnia mi prenatalne, ale oprócz niej ide do kliniki specjalizujesz sie w badaniach prenatalnych w Poznaniu, do dr Kocyłowskiego, w PreMediCare. Oprócz tego, jeszcze chcę przejść się do ordynatora szpitala gdzie będę miala cc.
Wcześniej byl to dr Przybylski, a teraz jest to dr Rajewski. Dowiedziałam się to od jednej z Was, bo juz kurcze do Przybylskiego bylam zapisana...
A wiecie może dziewczyny z Poznania czy dr Rajewski wypisuje cesarki, czy trzeba przyjść do niego z papierkiem o tokofobii?🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Według mojej wiedzy SW Rodzina nie robi problemu z takim zaświadczeniem Polna podważają zależy na kogo trafisz tak nawet podważają od innych specjalistów i kolegów/ koleżanek z oddziału , Lutycka szczerze nie wiem myślę , że warto by było iść na jedną wizytę jeszcze polecany jest dr Gawron.Dr Rajewski słyszałam różne opinie jeśli chodzi o tokofobie
.Dr Przybylski inny szpital ciekawe który niestety nie ma infoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 14:41
-
Widziałam ,że temat wagi się pojawił🫢 ja w tej chwili startuje z waga 63 kg 161 cm . W poprzedniej ciąży szybko mi się tyło, bo też i jadłam ciągle -głód niesamowity,a startowałam z 52kg.
Teraz się szczerze pilnuję,jem 3 główne posilki plus jedna przekąska i jak narazie jestem taka pełna,wzdęta,opuchnięta (pewnie też zastrzyki)trochę, ciasno jest w jeansach ale waga jak narazie stoi w miejscu.
Staram się też robic te 8tys kroków dziennie głównie to spacery z psem.
-
A ja dziewczyny mam problem od wczoraj mi nie daje spokoju a wiec moj ten nowy lekarz to taki dziadeczek no i ostatnio mialam przełożoną wizyte z 7 na 19 bo byl chory on sie mnie wczoraj pyta czemu tak późno przychodzę patrzę sie na niego jak na debila mowie ze no mialam wizyte przełożoną bo doktor byl chory on do mnie :A no tak. Mówię mu ze mieliśmy założyć kartę ciazy to nie wiedzial gdzie sa o prenatalne musiałam sama powiedzieć nie umiał znaleźć na kompie takiego skierowania 🫣
-
Patrzy na te moje wyniki i pyta czy choruje na tarczycę mowie ze nie wiem i nic zero reakcji na te wyniki z morfologi tez nic a tam tez były nieprawidłowości. Ani skierowania na dodatkowe badanie tej tarczycy czy cos. Ja sie juz za ukryta kamera rozglądałam bo to bylo dziwne
-
Kurcze wydaje mi sie juz troche późno na zmianę lekarza prowadzącego ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie zeby to tak miało caly czas wyglądać. Żałuję ze nie zmieniłam wcześniejRosalinda wrote:Angela, ja bym poszukała innego lekarza skoro ten taki mało rozgarnięty...
Wiolami, jakiego masz psa 😉 ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 15:54
-
Myślę, że lepiej zmienić późno niż zostać u takiego kiepskiego i się denerwowaćAngela1108 wrote:Kurcze wydaje mi sie juz troche późno na zmianę lekarza prowadzącego ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie zeby to tak miało caly czas wyglądać. Żałuję ze nie zmieniłam wcześniej🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Rosalinda wrote:Angela, ja bym poszukała innego lekarza skoro ten taki mało rozgarnięty...
Wiolami, jakiego masz psa 😉 ?
Owczarek belgijski
Angela zmieniłabym zdecydowanie lekarza. -
Zapisałam sie na 03.06 do tej lekarki co bylam u niej za pierwszym razem potwierdzic ciążę juz naprawde wolę ja i do niej mam dużo bliżej. Ja wczoraj naprawdę nie wiedziałam jak sie zachować. I dopiero dzisiaj tak na spokojnie zaczęłam to analizować i no to juz nawet nie chodzi o mnie ale o bezpieczeństwo maluszka
Wiolami, Hera098 lubią tę wiadomość
-
Dokładnie, bardzo dobrze zrobiłaś .Angela1108 wrote:Zapisałam sie na 03.06 do tej lekarki co bylam u niej za pierwszym razem potwierdzic ciążę juz naprawde wolę ja i do niej mam dużo bliżej. Ja wczoraj naprawdę nie wiedziałam jak sie zachować. I dopiero dzisiaj tak na spokojnie zaczęłam to analizować i no to juz nawet nie chodzi o mnie ale o bezpieczeństwo maluszka
Angela1108 lubi tę wiadomość
-
I tym powinnaś się kierować, dobra decyzja, a na zmianę nigdy nie jest za późno, to dopiero początek, nie jest powiedziane,że trzeba sie trzymać jednego lekarza, jak mamy wątpliwości i czujemy, że to nie to,to uciekać jak najszybciej 🙆♀️Angela1108 wrote:Zapisałam sie na 03.06 do tej lekarki co bylam u niej za pierwszym razem potwierdzic ciążę juz naprawde wolę ja i do niej mam dużo bliżej. Ja wczoraj naprawdę nie wiedziałam jak sie zachować. I dopiero dzisiaj tak na spokojnie zaczęłam to analizować i no to juz nawet nie chodzi o mnie ale o bezpieczeństwo maluszka
U mnie faza na ogórki i kanapki trwa, czuje się teraz nieźle 😳 apetyt dopisuje, nie mam czegoś takiego, że mnie odrzuca od czegoś, aż czasami można zapomnieć, ze jest się w ciąży 😳🙆♀️
Angela1108, Hera098 lubią tę wiadomość
2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Angela1108 wrote:Zapisałam sie na 03.06 do tej lekarki co bylam u niej za pierwszym razem potwierdzic ciążę juz naprawde wolę ja i do niej mam dużo bliżej. Ja wczoraj naprawdę nie wiedziałam jak sie zachować. I dopiero dzisiaj tak na spokojnie zaczęłam to analizować i no to juz nawet nie chodzi o mnie ale o bezpieczeństwo maluszka
Moja koleżanka zmieniła po 20 tc według mnie dobra decyzja 🙂
Dostaliśmy zielone światło zaraz ruszamy krwiaczek jest minimalny u bobasa wszystko dobrze 🙂 Jutro podeślę zdjęcie z regat 🙂
Rosalinda, Wiolami, Angela1108, Akacjowa_, Justi2019, Hera098 lubią tę wiadomość
-
Ja mam fazę na ser - rolada ustrzycka, ser kaszubski 😂Lunaaa12 wrote:I tym powinnaś się kierować, dobra decyzja, a na zmianę nigdy nie jest za późno, to dopiero początek, nie jest powiedziane,że trzeba sie trzymać jednego lekarza, jak mamy wątpliwości i czujemy, że to nie to,to uciekać jak najszybciej 🙆♀️
U mnie faza na ogórki i kanapki trwa, czuje się teraz nieźle 😳 apetyt dopisuje, nie mam czegoś takiego, że mnie odrzuca od czegoś, aż czasami można zapomnieć, ze jest się w ciąży 😳🙆♀️🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Super, odpoczywajcie! 🙂Słoneczko🌼 wrote:Moja koleżanka zmieniła po 20 tc według mnie dobra decyzja 🙂
Dostaliśmy zielone światło zaraz ruszamy krwiaczek jest minimalny u bobasa wszystko dobrze 🙂 Jutro podeślę zdjęcie z regat 🙂🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Angela1108 wrote:Zapisałam sie na 03.06 do tej lekarki co bylam u niej za pierwszym razem potwierdzic ciążę juz naprawde wolę ja i do niej mam dużo bliżej. Ja wczoraj naprawdę nie wiedziałam jak sie zachować. I dopiero dzisiaj tak na spokojnie zaczęłam to analizować i no to juz nawet nie chodzi o mnie ale o bezpieczeństwo maluszka
Bardzo dobra decyzja 😊
Ja jestem ciekawa co moja powie jutro , po wczorajszej akcji.Powiem Wam że mam złotą lekarkę-dzwoniła wczoraj dwa razy i dziś rano o 6 już miałam smsa z terminem wizyty.
Mam cichą nadzieję i chcę wierzyć,że może skończy się to wszystko dobrze🤞🍀🌈 Dziś nic się nie dzieje zero plamien. Ciesze sie, bo narzeczony zjeżdża z trasy i prawdopodobnie zdąży na wizytę-w ostatniej ciąży był ze mną zawsze ,a teraz zmienił pracę i nie był ani razu.
P.S
Ale mnie naszła ochota na frytki 😂🫢 -
Słoneczko🌼 wrote:Moja koleżanka zmieniła po 20 tc według mnie dobra decyzja 🙂
Dostaliśmy zielone światło zaraz ruszamy krwiaczek jest minimalny u bobasa wszystko dobrze 🙂 Jutro podeślę zdjęcie z regat 🙂
Super, udanego wyjazdu
2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Wiolami wrote:Bardzo dobra decyzja 😊
Ja jestem ciekawa co moja powie jutro , po wczorajszej akcji.Powiem Wam że mam złotą lekarkę-dzwoniła wczoraj dwa razy i dziś rano o 6 już miałam smsa z terminem wizyty.
Mam cichą nadzieję i chcę wierzyć,że może skończy się to wszystko dobrze🤞🍀🌈 Dziś nic się nie dzieje zero plamien. Ciesze sie, bo narzeczony zjeżdża z trasy i prawdopodobnie zdąży na wizytę-w ostatniej ciąży był ze mną zawsze ,a teraz zmienił pracę i nie był ani razu.
P.S
Ale mnie naszła ochota na frytki 😂🫢
Taki lekarz to skarb! Czekamy jutro na dobre wieści ✊✊
Ja mam tak,ze ktoś powie o jakimś jedzeniu to mam smaka i muszę zrobić 😆
Albo coś na ig mi się przewinie i nie ma bata trzeba robić, teraz burger za mną chodzi 😋
Wiolami lubi tę wiadomość
2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰