Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2026 🩷💙
Odpowiedz

Grudzień 2026 🩷💙

Oceń ten wątek:
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wera1211 wrote:
    Ech dziewczyny, mi to się zaczyna etap, że został tydzień do wizyty i zaczynam panikować. Mam dzisiaj bóle z lewej strony, takie kłujące, trochę podobne jak na owulację. Kłujące, pulsujące. Objawy ciąży mam, nie plamie, ani nic, ale nie wiem co to może być. Nie mija jak się położę. Wiem, że pewnie zaczynam świrować, że to pewnie rozciągające się więzadła albo milion innych rzeczy. Ale może któraś z Was ma takie bóle i może uspokoić? Nie chcę jak wariatka lecieć do jakiegokolwiek lekarza jutro jak za tydzień mam prenatalne... Szkoda, że nie możemy same jakoś zajrzeć do naszych maluszków czy wszystko u nich dobrze

Ja miałam takie bóle podbrzusza, czasem coś zakłuło, bardzo stresowałam się wczorajszą wizytą a okazało się wszystko dobrze 😉

👱🏼‍♀️31👨‍🦱32
    👶🏼2024

💕2014
    💍2018
    💒2020

28.03 12 dpo ⏸️
    Beta 30,7
    Prog 25,51
    30.03 14 dpo
    Beta 125,3
    22.04 6mm Maleństwa z ❤️
    20.05 4 cm szczęścia 😍

preg.png
  • botanika Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też niewiele objawów, trochę wybiórczości jedzeniowa.
    Jednak męczę się szybciej, działałam w warzywniku dwa dni to po 2 godzinach musialam chwilę poleżeć bo czułam takie ogólne zmęczenie ;p

ticker_pgn.php?v=0,3,2026-12-27,-5,u
  • Lunaaa12 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Psychokłaczek ogromnie mi przykro, serce pęka 💔

Ja na dzisiaj mam zaplanowany dzień w ogrodzie, część pomidorów już w tunelu, reszta pod chmurkę idzie,kto mi kazał tyle siać 🤣 część dam rodzicom i sąsiadom, bo roboty z tym będzie od groma a nie przewidziałam, że mogę być w ciąży i wszystkie prace będą szły wolniej 😅 No ale dla swoich pomidorów warto😅

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Lunaaa12 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    U mnie jedna ciąża z silnymi mdłościami plus wymioty a druga ze sporadycznymi mdłościami, a obaj to chłopcy 😂 Ta ciąża pod względem mdłości jest najgorsza, zobaczymy 😅 Ogólnie to wolę się nie nakręcać, że może tym razem dziewczynka, myślę o tym dziecku jak o chłopcu a jakiekolwiek fantazje, że dziewczynka szybko ucinam. Z młodszym zrobiłam sobie nadzieję a potem przepłakałam trzy dni 😂 Może jak nie będę robiła sobie nadziei to przepłaczę tylko jeden 😂
    Żeby nie było - kocham moich chłopaków najbardziej na świecie i trzeciego też będę tak samo mocno kochać ❤️

O widzisz, czyli kazda inna, u mnie dwie pierwsze bardzo podobne, wiadomo chciało się odmienna płeć, ale mimo wszystko czułam, że to będzie drugi syn :)
    A teraz czuje się różnie, raz lepiej, raz gorzej, taka przeplatanka, tez gdzieś te marzenia o dziewczynce są w głębi serca,ale z mężem bardzo byśmy się zdziwili jakby to była girl, najbliższym to samo mówimy, że częściej jednak trzeci chłopak się trafia, tesciom jeszcze nie mówiliśmy o ciąży,ale juz słyszę te ich gadki o to teraz córeczka by się przydała, dlatego wolę jeszcze trochę spokoju i poczekać z przekazaniem im nowiny 🙈
    A te emocje tez są potrzebne, człowiek sie nastawia często, potem czuje pewnego rodzaju rozczarowanie, niektóre kobiety przechodzą swego rodzaju żałobę, muszą popłakać, oswoić się z tym i to tez ok, bo ostatecznie najważniejsze, żeby było zdrowe i nie zamieniłoby się na żadne inne💜

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałyście o projekcie ustawy o likwidacji studiów położniczych i dołożenie 1,5-rocznej specjalizacji dla pielęgniarek jako pielęgniarki położnicze? Co o tym myślicie?
    Ja mam mieszane uczucia. Z jednej strony jest to pokazywane w mediach w straszący sposób (jak zazwyczaj...) i faktycznie w pierwszej chwili wzbudziło mój niepokój, a z drugiej to na pielęgniarstwie przecież też uczą się jak zająć się pacjentem, na pewno mają trochę punktów wspólnych, a potem ta specjalizacja. Do tego przy takim niżu demograficznym to dla tych pielęgniarek lepiej jak będą miały szersze możliwości.
    Takie rozkminy mam, bo od wczoraj juz trzeci raz się z tym tematem spotykam 🤔

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • wera1211 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Słyszałyście o projekcie ustawy o likwidacji studiów położniczych i dołożenie 1,5-rocznej specjalizacji dla pielęgniarek jako pielęgniarki położnicze? Co o tym myślicie?
    Ja mam mieszane uczucia. Z jednej strony jest to pokazywane w mediach w straszący sposób (jak zazwyczaj...) i faktycznie w pierwszej chwili wzbudziło mój niepokój, a z drugiej to na pielęgniarstwie przecież też uczą się jak zająć się pacjentem, na pewno mają trochę punktów wspólnych, a potem ta specjalizacja. Do tego przy takim niżu demograficznym to dla tych pielęgniarek lepiej jak będą miały szersze możliwości.
    Takie rozkminy mam, bo od wczoraj juz trzeci raz się z tym tematem spotykam 🤔

Z mojej strony jako pielęgniarki, to myślę, że byłoby to mega krzywdzące i dla położnych i dla pacjentek później. Niestety, ale na studiach jest tyle materiału do przerobienia, że tak naprawdę każda specjalizacja jest "liźnięta" i tak naprawdę dopiero uczymy się w danym zakresie dopiero jak zaczynamy pracę na swoim oddziałem. Na studiach pielęgniarskich też mieliśmy przedmiot o położnictwie, ale to była mrga podstawowa wiedza, z której ja nic nie pamiętam. I to jest całkowicie co innego. Naprawdę położnictwo jest takim wąskim zakresem, że uważam, że muszą zostać osobne studia, żeby też nie było takiego "podkradania" miejsc pracy. My jako pielęgniarki naprawdę możemy próbować gdzie chcemy. Każdy wybiera świadomie. A jak ktoś chcę się przebranżowić potem, to też nie ma przeszkód 😁 więc podsumowując jak dla mnie jest to ze szkodą i dla położnych i dla pacjentek. Ja naprawdę od kiedy zaczęłam etap macierzyństwa, to bardzo doceniłam pracę położnych, to są często anioły 🤍

🧔'95 🧑 '96

12.2022 🩵 3425g
    12.2024 💔 biochem
    07.2025 💔 24tc 👼🩷

⏸️ 31.03.
    preg.png
  • Rybka94 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wera1211 wrote:
    Ech dziewczyny, mi to się zaczyna etap, że został tydzień do wizyty i zaczynam panikować. Mam dzisiaj bóle z lewej strony, takie kłujące, trochę podobne jak na owulację. Kłujące, pulsujące. Objawy ciąży mam, nie plamie, ani nic, ale nie wiem co to może być. Nie mija jak się położę. Wiem, że pewnie zaczynam świrować, że to pewnie rozciągające się więzadła albo milion innych rzeczy. Ale może któraś z Was ma takie bóle i może uspokoić? Nie chcę jak wariatka lecieć do jakiegokolwiek lekarza jutro jak za tydzień mam prenatalne... Szkoda, że nie możemy same jakoś zajrzeć do naszych maluszków czy wszystko u nich dobrze

Ja nie miałam takich bóli, bardziej jak na miesiączkę . Czasami jak wstanę za szybko albo kichne to mam kłujące bóle , ale mam usunięta jajowody więc obstawiam że to bardziej to .
    Ja czasami biorę nospe jak mam jakieś mocniejsze bóle

2023- Synek 💙
    12.2024- ciąża pozamaciczna 💔
    7.01.2025- beta 8,6 🤞
    10.01.2025 - beta 49,3 🤞progesteron 13 (2xluteina)
    13.01.2025 - 382,4
    16.01.2025-1994,1
    21.01.25 - ciąża pozamaciczna prawostronna 💔
    Oba jajowody usunięte.

02.2025- kwalifikacja do IVF
    Torbiel krwotoczna - odroczenie stymulacji 😥
    11.03.2025 - wizyta w klinice
    14.04.25- punkcja (7 dojrzałych -3 blastki)
    19.04.25- transfer ♥️🍀
    Nieudany 😔
    20.05.25- transfer 2 🍀🤞
    😔
    17.06.25- transfer 3 , ostatni zarodek 🍀🤞
    💔💔😭
    01.09.25- zmiana kliniki/stymulacja
    12.09.25 - punkcja (16 pobranych- 14 komórek )
    17.09.25 - 6❄️
  • Gosia9901 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj tylko pochwale że znalazłam serduszko na detektorze ❤️ jestem 10+4

Wiolami, Ritaaa, przyszłamama96, Minimalti, Myszkaaa20, Angela1108 lubią tę wiadomość

• Rosalinda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa12 wrote:
    O widzisz, czyli kazda inna, u mnie dwie pierwsze bardzo podobne, wiadomo chciało się odmienna płeć, ale mimo wszystko czułam, że to będzie drugi syn :)
    A teraz czuje się różnie, raz lepiej, raz gorzej, taka przeplatanka, tez gdzieś te marzenia o dziewczynce są w głębi serca,ale z mężem bardzo byśmy się zdziwili jakby to była girl, najbliższym to samo mówimy, że częściej jednak trzeci chłopak się trafia, tesciom jeszcze nie mówiliśmy o ciąży,ale juz słyszę te ich gadki o to teraz córeczka by się przydała, dlatego wolę jeszcze trochę spokoju i poczekać z przekazaniem im nowiny 🙈
    A te emocje tez są potrzebne, człowiek sie nastawia często, potem czuje pewnego rodzaju rozczarowanie, niektóre kobiety przechodzą swego rodzaju żałobę, muszą popłakać, oswoić się z tym i to tez ok, bo ostatecznie najważniejsze, żeby było zdrowe i nie zamieniłoby się na żadne inne💜
    Mnie moja mama wkurza takim gadaniem "Ooo ja mam przeczucie, że teraz będzie dziewczynka", "A to tu będzie pokój Alicji?" (mamy wybrane wstępnie Alicja dla dziewczynki, Adaś dla chłopca), itd 🙄
    Tak jak mowisz, najważniejsze żeby było zdrowe ☺️ A ten płacz to nie dlatego, że trafił się syn tylko za tym niespełnionym marzeniem o córce. Ja w ogóle zawsze marzyłam o dwóch córkach i synu, najlepiej w takiej kolejności 😅

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wera1211 wrote:
    Z mojej strony jako pielęgniarki, to myślę, że byłoby to mega krzywdzące i dla położnych i dla pacjentek później. Niestety, ale na studiach jest tyle materiału do przerobienia, że tak naprawdę każda specjalizacja jest "liźnięta" i tak naprawdę dopiero uczymy się w danym zakresie dopiero jak zaczynamy pracę na swoim oddziałem. Na studiach pielęgniarskich też mieliśmy przedmiot o położnictwie, ale to była mrga podstawowa wiedza, z której ja nic nie pamiętam. I to jest całkowicie co innego. Naprawdę położnictwo jest takim wąskim zakresem, że uważam, że muszą zostać osobne studia, żeby też nie było takiego "podkradania" miejsc pracy. My jako pielęgniarki naprawdę możemy próbować gdzie chcemy. Każdy wybiera świadomie. A jak ktoś chcę się przebranżowić potem, to też nie ma przeszkód 😁 więc podsumowując jak dla mnie jest to ze szkodą i dla położnych i dla pacjentek. Ja naprawdę od kiedy zaczęłam etap macierzyństwa, to bardzo doceniłam pracę położnych, to są często anioły 🤍
    O widzisz, dobrze poznać opinię osoby pracującej w zawodzie! Kurcze, no ciekawe czy to wejdzie czy jednak nie 🤔

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsychoKłaczek wrote:
    Cześć,
    Nie odzywałam się bo wpadłam w wir pracy.
    Wczoraj bulam na prywatnej wizycie, bo jakoś mnie tknęło żeby pójść... I usłyszałam najgorsze, ciaza się nie rozwija, stanela na 6 tygodniu....
    Nie wiadomo czy wgl było serduszko, bo również dobrze to mogłobyć moje tętno.
    W sobotę mam iść na izbę gin położnicza i jeśli drugi lekarz to potwierdzi to konieczne będzie zakończenie ciąży.
    Generalnie emocjonalnie umarłam...

Bardzo mi przykro 💔 trzymaj się kochana 🫂

👱🏼‍♀️31👨‍🦱32
    👶🏼2024

💕2014
    💍2018
    💒2020

28.03 12 dpo ⏸️
    Beta 30,7
    Prog 25,51
    30.03 14 dpo
    Beta 125,3
    22.04 6mm Maleństwa z ❤️
    20.05 4 cm szczęścia 😍

preg.png
  • Wiolami Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9901 wrote:
    Ja się dzisiaj tylko pochwale że znalazłam serduszko na detektorze ❤️ jestem 10+4

Wow 😍 super 😊

2008👧 2009 👦
    04.2023 👼💔(5tc)
    O3.3024👼💔(Biochem)
    O6.2024👼💔(6tc)
    01.2025 👼💔(9tc)
    14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)

19.04.2026 ⏸️
    13.05 1,09cm małego cudu z ♥️ 7t+1

preg.png
  • Lunaaa12 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9901 wrote:

Wow super 😍

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Lunaaa12 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Mnie moja mama wkurza takim gadaniem "Ooo ja mam przeczucie, że teraz będzie dziewczynka", "A to tu będzie pokój Alicji?" (mamy wybrane wstępnie Alicja dla dziewczynki, Adaś dla chłopca), itd 🙄
    Tak jak mowisz, najważniejsze żeby było zdrowe ☺️ A ten płacz to nie dlatego, że trafił się syn tylko za tym niespełnionym marzeniem o córce. Ja w ogóle zawsze marzyłam o dwóch córkach i synu, najlepiej w takiej kolejności 😅

To trochę kolejność nie wyszła🙈 ale jest szansa na dwóch chloocow i dziewczynkę i tego Ci życzę 😊
    Te teksty są wkurzające, jakby od nas zależało co się urodzi 😏

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa12 wrote:
    To trochę kolejność nie wyszła🙈 ale jest szansa na dwóch chloocow i dziewczynkę i tego Ci życzę 😊
    Te teksty są wkurzające, jakby od nas zależało co się urodzi 😏
    Najbardziej się boję tekstów "ooo szkoda" jak się okaże, że trzeci syn 😅

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Minimalti Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsychoKłaczek wrote:
    Cześć,
    Nie odzywałam się bo wpadłam w wir pracy.
    Wczoraj bulam na prywatnej wizycie, bo jakoś mnie tknęło żeby pójść... I usłyszałam najgorsze, ciaza się nie rozwija, stanela na 6 tygodniu....
    Nie wiadomo czy wgl było serduszko, bo również dobrze to mogłobyć moje tętno.
    W sobotę mam iść na izbę gin położnicza i jeśli drugi lekarz to potwierdzi to konieczne będzie zakończenie ciąży.
    Generalnie emocjonalnie umarłam...

Bardzo mi przykro 😢 mam nadzieję że jednak w sobotę będą dobre wiadomości

👧 29 👦 30

Starania od 01/2025

08.2025 ⏸️
    08.2025 💔 cb

08.03.2026 ⏸️
    09.03.2026 Beta HCG 16, progesteron 8,7
    11.03.2026 Beta HCG 16,3, progesteron 1,3
    CB 💔

09.04 ⏸️ beta HCG 16
    11.04 beta HCG 75
    13.04 beta HCG 198
    16.04 beta HCG 641
    20.04 beta HCG 4321

22.04 5+5 GS 14,3 mm, YS 2,6 mm, bez echa zarodka
    06.05 7+5 GS 27,9 mm, YS 4 mm, obecny zarodek z ❤️ CRL 10,1 mm - wiek 7+1

preg.png
  • Słoneczko🌼 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem do końca przekonana co do zmiany .Owszem np endokrynologia rozrodczości jest w nowym systemie modułowym i trwa dość krótko często robią ginekolodzy którzy zajmują się niepłodnością ale doświadczenia według mnie nie da się zdobyć w tak krótkim czasie jednak położne to położne według mnie może doprowadzić do większej ilości błędów medycznych .Jak już dla chętnych pielęgniarek dodatkowo szkolenie na położną 🙂

Pozdrawiamy akurat wypływał statek

1a9bc02d459ca.jpghttps://zapodaj.net/plik-K9ncceJsLf

preg.png

2023 15tc 💔👼
    2 procedury ivf

FET 5.1.1 acard ,clexana ,estrofem ,lanzeto ,medargin ,prolutex 2x ,cyclogest ,duphaston ,acofil,immunoglobuliny, atosiban
    👱‍♀️32 l 🧔‍♂️ 34l
  • Wiolami Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie ….
    Wszystko jest dobrze ,mały człowieczek ma 1,86 cm rośnie idealnie ,widzieliśmy bijące serduszko bez słuchania jeszcze.Wyniki też dobre, mam małą przestrzeń z płynem lub jest to malutki krwiaczek ,więc mogę jeszcze plamić troszkę zwłaszcza że biorę leki przeciwzakrzepowe.Mam zalecony odpoczynek i L4.

Dostałam pochwałę za wagę 😂 bo stoi w miejscu 😂
    To teraz może na dwa dni będę spokojna🫢🍀🌈

Ritaaa, przyszłamama96, Rosalinda, Akacjowa_, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość

2008👧 2009 👦
    04.2023 👼💔(5tc)
    O3.3024👼💔(Biochem)
    O6.2024👼💔(6tc)
    01.2025 👼💔(9tc)
    14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)

19.04.2026 ⏸️
    13.05 1,09cm małego cudu z ♥️ 7t+1

preg.png
  • Nataleńka Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam wątek :)

Proszę o trzymanie kciuków za dzisiejszą wizytę kontrolną! Mam już też umówione prenatalne na 8.06.

A jeśli chodzi o poruszane wcześniej tematy - u mnie start był z 74, ale już jest 3+ 😭 Ale tłumaczę to sobie zwiększoną objętością krwi (co potwierdza hematokryt) no i piersi z naleśników, zrobiły się małymi kokosami haha

Miłego dnia dziewczyny!

Wiolami lubi tę wiadomość

01.2024 - 👶🏼

10.04.2026 - ⏸️
    BETA 13.04 - 132 | 15.04 - 397 | 20.04 - 3 536
  • Lunaaa12 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Najbardziej się boję tekstów "ooo szkoda" jak się okaże, że trzeci syn 😅

I co wtedy człowiek ma odpowiedzieć?
    Ojej przepraszam, chciałam bardzo, ale nie udało się 😂

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
‹‹ 65 66 67 68 69
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ