Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie, jak odpowiedzieć kulturalnie na taki tekst 😂 Choć może właśnie lepiej niekulturalnie to więcej nie wrócą do tematu 😂Lunaaa12 wrote:I co wtedy człowiek ma odpowiedzieć?
Ojej przepraszam, chciałam bardzo, ale nie udało się 😂🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Rosalinda wrote:No właśnie, jak odpowiedzieć kulturalnie na taki tekst 😂 Choć może właśnie lepiej niekulturalnie to więcej nie wrócą do tematu 😂
Ja wtedy odpowiadałam wole 3 zdrowego synka niz jedną chorą córkę chamsko ale to akurat była bardzo wścibska babka itdWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:39
Rosalinda lubi tę wiadomość
-
Rosalinda wrote:Mnie moja mama wkurza takim gadaniem "Ooo ja mam przeczucie, że teraz będzie dziewczynka", "A to tu będzie pokój Alicji?" (mamy wybrane wstępnie Alicja dla dziewczynki, Adaś dla chłopca), itd 🙄
Tak jak mowisz, najważniejsze żeby było zdrowe ☺️ A ten płacz to nie dlatego, że trafił się syn tylko za tym niespełnionym marzeniem o córce. Ja w ogóle zawsze marzyłam o dwóch córkach i synu, najlepiej w takiej kolejności 😅
Mi moja teściowa zasuwała takimi tekstami po porodzie córki. Że ona wiedziała, że to będzie dziewczynka!! I że ona sobie to dziecko wymodliła!! Bo ona się doczekać nie mogła. Nie to, że ja i mąż, komórka jajowa, plany na życie, nieeee… ona sobie wymodliła xxxd -
A co do położnictwa to cóż… moim zdaniem jest to nieodłącznie związane z tym, że mamy ujemny przyrost demograficzny
chcą zlikwidować porodówki, bo ich utrzymanie się nie opłaca to chcą i zawód położnej zlikwidować… widocznie przewidują, że za 30-40 lat porodów będzie tak mało, że wszystkie będą zabiegowe i wykonywane przez ginekologa.
-
Hahaha 😂 A to moja teściowa zapytała nas czy planowane i jak my sobie poradzimy 🙈 Nie za bardzo się ucieszyła, że będzie miała więcej wnucząt, mimo że widujemy się raz na dwa miesiące, więc nie jest obarczana opieką nad nimi 🙈Kfiatuszek666 wrote:Mi moja teściowa zasuwała takimi tekstami po porodzie córki. Że ona wiedziała, że to będzie dziewczynka!! I że ona sobie to dziecko wymodliła!! Bo ona się doczekać nie mogła. Nie to, że ja i mąż, komórka jajowa, plany na życie, nieeee… ona sobie wymodliła xxxd🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Tak, domyślam się, że to konsekwencja tego niżu demograficznego. Tylko mam wrażenie, że to jeszcze bardziej pogłębi problem, kobiety będą bardziej się bały...Kfiatuszek666 wrote:A co do położnictwa to cóż… moim zdaniem jest to nieodłącznie związane z tym, że mamy ujemny przyrost demograficzny
chcą zlikwidować porodówki, bo ich utrzymanie się nie opłaca to chcą i zawód położnej zlikwidować… widocznie przewidują, że za 30-40 lat porodów będzie tak mało, że wszystkie będą zabiegowe i wykonywane przez ginekologa.🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Tak bardzo mi przykro 💔PsychoKłaczek wrote:Cześć,
Nie odzywałam się bo wpadłam w wir pracy.
Wczoraj bulam na prywatnej wizycie, bo jakoś mnie tknęło żeby pójść... I usłyszałam najgorsze, ciaza się nie rozwija, stanela na 6 tygodniu....
Nie wiadomo czy wgl było serduszko, bo również dobrze to mogłobyć moje tętno.
W sobotę mam iść na izbę gin położnicza i jeśli drugi lekarz to potwierdzi to konieczne będzie zakończenie ciąży.
Generalnie emocjonalnie umarłam... -