Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2026 🩷💙
Odpowiedz

Grudzień 2026 🩷💙

Oceń ten wątek:
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa12 wrote:
    I co wtedy człowiek ma odpowiedzieć?
    Ojej przepraszam, chciałam bardzo, ale nie udało się 😂
    No właśnie, jak odpowiedzieć kulturalnie na taki tekst 😂 Choć może właśnie lepiej niekulturalnie to więcej nie wrócą do tematu 😂

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • blancaa12 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    No właśnie, jak odpowiedzieć kulturalnie na taki tekst 😂 Choć może właśnie lepiej niekulturalnie to więcej nie wrócą do tematu 😂

Ja wtedy odpowiadałam wole 3 zdrowego synka niz jedną chorą córkę chamsko ale to akurat była bardzo wścibska babka itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:39

Rosalinda lubi tę wiadomość

• Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Mnie moja mama wkurza takim gadaniem "Ooo ja mam przeczucie, że teraz będzie dziewczynka", "A to tu będzie pokój Alicji?" (mamy wybrane wstępnie Alicja dla dziewczynki, Adaś dla chłopca), itd 🙄
    Tak jak mowisz, najważniejsze żeby było zdrowe ☺️ A ten płacz to nie dlatego, że trafił się syn tylko za tym niespełnionym marzeniem o córce. Ja w ogóle zawsze marzyłam o dwóch córkach i synu, najlepiej w takiej kolejności 😅

Mi moja teściowa zasuwała takimi tekstami po porodzie córki. Że ona wiedziała, że to będzie dziewczynka!! I że ona sobie to dziecko wymodliła!! Bo ona się doczekać nie mogła. Nie to, że ja i mąż, komórka jajowa, plany na życie, nieeee… ona sobie wymodliła xxxd

• Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do położnictwa to cóż… moim zdaniem jest to nieodłącznie związane z tym, że mamy ujemny przyrost demograficzny :( chcą zlikwidować porodówki, bo ich utrzymanie się nie opłaca to chcą i zawód położnej zlikwidować… widocznie przewidują, że za 30-40 lat porodów będzie tak mało, że wszystkie będą zabiegowe i wykonywane przez ginekologa.

• Rosalinda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Mi moja teściowa zasuwała takimi tekstami po porodzie córki. Że ona wiedziała, że to będzie dziewczynka!! I że ona sobie to dziecko wymodliła!! Bo ona się doczekać nie mogła. Nie to, że ja i mąż, komórka jajowa, plany na życie, nieeee… ona sobie wymodliła xxxd
    Hahaha 😂 A to moja teściowa zapytała nas czy planowane i jak my sobie poradzimy 🙈 Nie za bardzo się ucieszyła, że będzie miała więcej wnucząt, mimo że widujemy się raz na dwa miesiące, więc nie jest obarczana opieką nad nimi 🙈

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    A co do położnictwa to cóż… moim zdaniem jest to nieodłącznie związane z tym, że mamy ujemny przyrost demograficzny :( chcą zlikwidować porodówki, bo ich utrzymanie się nie opłaca to chcą i zawód położnej zlikwidować… widocznie przewidują, że za 30-40 lat porodów będzie tak mało, że wszystkie będą zabiegowe i wykonywane przez ginekologa.
    Tak, domyślam się, że to konsekwencja tego niżu demograficznego. Tylko mam wrażenie, że to jeszcze bardziej pogłębi problem, kobiety będą bardziej się bały...

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • boys' mum Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsychoKłaczek wrote:
    Cześć,
    Nie odzywałam się bo wpadłam w wir pracy.
    Wczoraj bulam na prywatnej wizycie, bo jakoś mnie tknęło żeby pójść... I usłyszałam najgorsze, ciaza się nie rozwija, stanela na 6 tygodniu....
    Nie wiadomo czy wgl było serduszko, bo również dobrze to mogłobyć moje tętno.
    W sobotę mam iść na izbę gin położnicza i jeśli drugi lekarz to potwierdzi to konieczne będzie zakończenie ciąży.
    Generalnie emocjonalnie umarłam...
    Tak bardzo mi przykro 💔

M🩵12
    A🩵8
    ⏸️ 3.04.2026
    preg.png
‹‹ 65 66 67 68 69
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ