Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2026 🩷💙
Odpowiedz

Grudzień 2026 🩷💙

Oceń ten wątek:
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa, dzięki 😄 Były dwie osoby przede mną, więc luzik 😄 Ale za to cena tych badań 😱 Szkoda, że teraz mam tak daleko do RCKiK bo tam pewnie by było o połowę mniej...

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie wie nikt i raczej tak zostanie ile sie da bo nie potrzebuje zbędnych komentarzy swoją drogą troche śmieszne że człowiek przejmuje sie tym co powiedza inni o jego życiu.
    Moich rodziców juz z nami nie ma od dawna a teściowie i reszta nie wiem kiedy powiemy fajnie by bylo uprzedzić wcześniej bo w sierpniu mam byc jedna z 3 druhen na weselu siostry mojego meza i nie wiem czy chcem w takiej sytuacji bo wiadomo juz urosnę do tego czasu i mamy miec tez zamawiane sukienki. No zobaczymy

Ja narazie siedze czekam na klientkę dzisiaj mam co robic bo jedna po drugiej a najchętniej bom spac pojechala do domu 😂

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Akacjowa, dzięki 😄 Były dwie osoby przede mną, więc luzik 😄 Ale za to cena tych badań 😱 Szkoda, że teraz mam tak daleko do RCKiK bo tam pewnie by było o połowę mniej...
    No grubo jest, chociaż lekarze różnie zlecają, niektórzy wcale aż tyle nie mają do zrobienia 🫣 u mnie było sporo, ostatnio tylko mocz, a na kolejną znowu troche dłuższa lista, ale wiadomo, człowiek jak ma zlecone to robi 🤪

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Ja też dziś na pobraniu i byłam w wielkim szoku , pamiętam jak w poprzednich ciążach kolejki na 20 osób i to od samej 7 czekali przed wejściem a dziś poszłam po 8 i żywej duszy 😅
    Powiem wam że w środę mam wizytę i czym bliżej to bardziej się stresuje szczególnie że w takim czasie ostatnia ciąża moja się zatrzymała i boje się co usłyszę eh
    Jeśli chodzi o powiedzenie rodzinie to też myślimy powiedzieć jeśli będzie wszystko ok po prenatalnych tylko nawet nie wiem kiedy będą dowiem się w środę pewnie 😅 u mnie wie tylko przyjaciółka i osoby w pracy bo niestety od razu musiałam pójść na L4. Szczerze to już męczy mnie to że muszę najbliższych ściemniać jak pytają na którą mam jutro do pracy 😅 ale jeśli się okaże tak jak ostatnio to chce to przejść sama nie chce żeby ktoś wiedział . Choć wierzę że tym razem się uda ❤️ Miłego dnia i dajcie znać jak po wizytach dzisiejszych

preg.png
  • Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tutaj dzisiaj cisza - nie ma żadnych wizyt przed weekendem? 😁

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Izia Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z wizyty w klinice. No powiem wam, że się bałam, takie dziwne myśli, bo na tym wyjeździe do Włoch przeszły mi totalnie objawy zero mulenia, zero bólu piersi i podczas 3nocy przyśniło mi się, że poroniłam. Nie mówiłam nawet o tym mężowi, ale gdzieś mi to w głowie siedziało. Koniec końców wszystko jest w porządku. Lekarz zapytał czy robimy prenatalne w przyszłym tyg, bo zaczynam teraz 13tydzień, więc mu mówiłam, że już mam umówione na nfz we wt, bo u niego miałabym odpłatnie. On w sumie nie wiedział, że też chodzę do luxmedu, dzisiaj powiedziałam, że tam jeżdżę jak mam jakieś badania z krwi, bo dostaję wtedy skierowania, ale nadal chcę przyjeżdżać tu do kliniki jeśli jest możliwość. Następna wizyta za miesiąc. Kazał odstawić accofil, więc koniec zastrzyków i mam też zejść z 3 globulek utrogestanu na jedną i jeszcze tylko kilka dni stosować. Dziwnie się czuję, że zostaję na samych witaminach, bez leków.

Uspokoił mnie też, że z racji 42lat wyniki z krwi na prenatalnych będą różne, ale to statystyki i ryzyko ze względu na wiek, żeby się nie niepokoić, w razie czego dopiero wtedy zrobić test NIFT. To co on widzi już teraz na usg jest ok, dzidziuś ma prawidłowy rozwój główki, noska, karku i na usg we wtorek pewnie mnie w tym utwierdzą. Dostałam zaświadczenie o ciąży, także w pracy już oficjalnie będę pracować jako ciężarna:) Dzisiaj oficjalnie wyszedł grafik pracy na czerwiec. Pozostałe dziewczyny z działu też mają trochę pozmieniane godziny pracy, bo u nas musi to hulać 24h na dobę 7dni w tygodniu.

Jeszcze miałam w zabiegowym zmierzone ciśnienie i tradycyjnie u mnie niskie, pielęgniarka rzuciła, że to koniecznie na kawkę, więc pojechałam potem od razu do maczka i jeszcze wsunęłam chikkera z frytkami hah

Justi2019, Wiolami, Myszkaaa20, Ritaaa, Minimalti, Mira.huntrix, przyszłamama96 lubią tę wiadomość

👩'83👨'83
    📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
    2018 - 2021 starania naturalne
    2022 inseminacja ❌

06/2022 I IVF
    czerwiec punkcja, 3 zarodki
    I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
    sierpień II transfer ❄️ ❌
    listopad III transfer ❄️ ❌

07/2023 II IVF
    lipiec punkcja, 3 zarodki
    IV transfer ❌
    wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
    listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18

01/2024 III IVF
    styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore

05/2024 IV IVF
    maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
    lipiec VII transfer ❌

07/2025 V IVF
    lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
    sierpień VIII transfer ❄️ ❌
    wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌

10/2025 VI IVF
    październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań

03/2026
    X transfer ❄️❄️
    8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️!
  • Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia, super wiadomość 😊

Izia lubi tę wiadomość

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia wrote:
    Ja właśnie wróciłam z wizyty w klinice. No powiem wam, że się bałam, takie dziwne myśli, bo na tym wyjeździe do Włoch przeszły mi totalnie objawy zero mulenia, zero bólu piersi i podczas 3nocy przyśniło mi się, że poroniłam. Nie mówiłam nawet o tym mężowi, ale gdzieś mi to w głowie siedziało. Koniec końców wszystko jest w porządku. Lekarz zapytał czy robimy prenatalne w przyszłym tyg, bo zaczynam teraz 13tydzień, więc mu mówiłam, że już mam umówione na nfz we wt, bo u niego miałabym odpłatnie. On w sumie nie wiedział, że też chodzę do luxmedu, dzisiaj powiedziałam, że tam jeżdżę jak mam jakieś badania z krwi, bo dostaję wtedy skierowania, ale nadal chcę przyjeżdżać tu do kliniki jeśli jest możliwość. Następna wizyta za miesiąc. Kazał odstawić accofil, więc koniec zastrzyków i mam też zejść z 3 globulek utrogestanu na jedną i jeszcze tylko kilka dni stosować. Dziwnie się czuję, że zostaję na samych witaminach, bez leków.

Uspokoił mnie też, że z racji 42lat wyniki z krwi na prenatalnych będą różne, ale to statystyki i ryzyko ze względu na wiek, żeby się nie niepokoić, w razie czego dopiero wtedy zrobić test NIFT. To co on widzi już teraz na usg jest ok, dzidziuś ma prawidłowy rozwój główki, noska, karku i na usg we wtorek pewnie mnie w tym utwierdzą. Dostałam zaświadczenie o ciąży, także w pracy już oficjalnie będę pracować jako ciężarna:) Dzisiaj oficjalnie wyszedł grafik pracy na czerwiec. Pozostałe dziewczyny z działu też mają trochę pozmieniane godziny pracy, bo u nas musi to hulać 24h na dobę 7dni w tygodniu.

Jeszcze miałam w zabiegowym zmierzone ciśnienie i tradycyjnie u mnie niskie, pielęgniarka rzuciła, że to koniecznie na kawkę, więc pojechałam potem od razu do maczka i jeszcze wsunęłam chikkera z frytkami hah
    Też się martwię tymi właśnie prenatalnymi że ze względu na wiek już z góry mogą wyjść nie tak przez te statystyki , będziesz robiła dodatkowe badania ? Test NIFT?

preg.png
  • Wiolami Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia wrote:

Ja też jeśli się zdecyduje na sanco to po prenatalnych,u mnie też będzie ciekawie bo wiek-jesteśmy prawie w takim samym 😉
    I podam przykład t21 w poprzedniej ciąży z racji wieku 1:39 ,a po skorygowaniu 1:800 , oczywiście synek był zdrowy.Tez mnie uprzedzono że to głównie statystyka.

2008👧 2009 👦
    04.2023 👼💔(5tc)
    O3.3024👼💔(Biochem)
    O6.2024👼💔(6tc)
    01.2025 👼💔(9tc)
    14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)

19.04.2026 ⏸️
    13.05 1,09cm małego cudu z ♥️ 7t+1

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolami wrote:
    Ja też jeśli się zdecyduje na sanco to po prenatalnych,u mnie też będzie ciekawie bo wiek-jesteśmy prawie w takim samym 😉
    I podam przykład t21 w poprzedniej ciąży z racji wieku 1:39 ,a po skorygowaniu 1:800 , oczywiście synek był zdrowy.Tez mnie uprzedzono że to głównie statystyka.
    Ile miałaś lat w poprzedniej ciąży? Jakie badania robiłaś dodatkowe ? Po jakim czasie się je robi?

preg.png
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 37 lat, na razie jedynie utrogestan i neoparin. Liczymy, że na prenatalnych będzie wszystko ok, a jak nie to bierzemy dodatkowe. I jak coś nie wyjdzie to będziemy się martwic, ale mój doktor mówi, żeby wyluzować, że to nie jest tak, że jak kobieta przekroczy 35 rok życia to na 50% dziecko będzie chore. Że ryzyko rośnie, ale statystyka to statystyka i nie ma co z fusów wróżyć.

• Wiolami Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Ile miałaś lat w poprzedniej ciąży? Jakie badania robiłaś dodatkowe ? Po jakim czasie się je robi?

42lata,w tym roku 43.
    Ja robiłam sanko po prenatalnych dla swojej spokojnej głowy ok 13 tygodnia,ale można je robić od 10tc.

2008👧 2009 👦
    04.2023 👼💔(5tc)
    O3.3024👼💔(Biochem)
    O6.2024👼💔(6tc)
    01.2025 👼💔(9tc)
    14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)

19.04.2026 ⏸️
    13.05 1,09cm małego cudu z ♥️ 7t+1

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki koszt jest tych dodatkowych badań?

preg.png
‹‹ 66 67 68 69 70
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ