Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2026 🩷💙
Odpowiedz

Grudzień 2026 🩷💙

Oceń ten wątek:
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 23 maja, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsychoKłaczek wrote:
    Hejka.
    U mnie niestety poronienie indukowane.
    Jeztem na oddziale na lekach, więc niestety już nie będę xie udzielać w tym watku
    Tak bardzo mi przykro 💔

preg.png
  • Ritaaa Koleżanka

Wysłany: 23 maja, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsychoKłaczek wrote:
    Hejka.
    Jeztem na oddziale na lekach, więc niestety już nie będę xie udzielać w tym watku

Ojoj, tak bardzo mi przykro 🥺🫂

5.04 : ⏸️
    8.04 : beta 170, prog 56
    10.04 : beta 360, prog 44
    13.04 : beta 1250, prog 49
    20.04 : beta 10 329, prog 47

14.04 : Widoczny pęcherzyk na USG
    26.04 : Bijące Serduszko 💚
    12.05 : 2,31 🫒
    26.05 : 3,81 🍒
    09.06 : 6,1 🍓

💔Marzec 2025 : Poronienie zatrzymane 9tyg
    💔 Paź 2025 : Ciąża pozamaciczna, laparoskopia
  • Debris Znajoma

Wysłany: 23 maja, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Dziewczyny wczoraj sprawdziłam sobie wyniki badań i mam pytanie do was TSH mam 3,431 pisze że norma do 2,82 czy któraś ma taki wynik i bierze jakieś leki? Nie miałam nigdy problemu z TSH , często miałam robione ze względu na problemy z tarczycą u mojej mamy ale u mnie wyniki zawsze były ok
    Ja w pierwszej ciąży miałam tsh koło 4 to dostałam skierowanie do endokrynologa, tylko musiał to być endokrynolog ginekolog. Przyjmują głównie w poradniach przyszpitalnych w szpitalach typowo położniczych. Piszę tu o NFZ. Byłam pod kontrolą przez całą ciążę do dziś (kolejna ciąża). Lekarz prowadzący od razu wypisał mi euthyrox 50, bo zanim człowiek dostanie się do specjalisty to ten czas dobrze się już leczyć. Położna mi mówiła, że nie każdy ginekolog zleca od razu euthyrox tylko czekają na specjalistę. Ogólnie w ciąży są szybsze terminy. Mi się wtedy udało szybko zapisać.

Dawno się nie odzywałam to przede wszystkim bardzo współczuję dziewczynom, które straciły ciążę. Nawet nie wyobrażam sobie co musicie czuć. Trzymajcie się cieplutko i nie traćcie nadziei.
    Ja czekam na prenatalne 3 czerwca, Brzuch mam wrażenie, że jest dużo większy a największy wieczorem po jedzeniu. Mam straszne napady głodu i wtedy czuje mdłości. Ogólnie najlepiej ciągle coś jeść. Ludzie czasami mówią, że ciężarne się obżerają, można zjeść trochę ciasta a nie całą blachę. Odkąd jestem w ciąży to wiem, że głód może być tak silny, że ciężko się opanować. Nie mam nadwagi. Waze 58 kg. Chociaż ginekolog mi mówiła, że jak organizm miał niedobory przed ciążą to w trakcie potrafi to nadrabiać. Mam 31 lat. Kiedyś chciałam mieć pierwsze dziecko do 25 lat ale życie nie dało takich warunków. Chcieliśmy mieć jakąś stabilizację. Później przy nieudanych staraniach żałowałam, że nie zdecydowaliśmy się wcześniej. Wydaje mi się, że biologicznie z wiekiem jest trudniej ale z drugiej strony teraz mam taki czas, że mogę się bardziej poświęcić dzieciom. Widzę, że jest tu dużo dziewczyn z paroma dzieciaczkami na pokładzie. Podziwiam i ciesz się, że więcej osób decyduje się na większą rodzinę. Ja kocham dzieci, nie wiem jak będzie z dwójką ale myślę, że mogłabym mieć i 3. Niestety mąż nie chce więcej i raczej go nie namówię.

• Minimalti Koleżanka

Wysłany: 23 maja, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera098 wrote:
    Kto teraz następny jest z testami nipt? Nie jestem na bieżąco. Któraś z Was już po pobraniu krwi i czeka na wyniki? Czy dopiero przed?😊

Ja w poniedziałek mam wizytę i jak wszystko będzie ok to we wtorek będę miała 10+0 i planuję pobrać krew na Sanco

Hera098 lubi tę wiadomość

👧 29 👦 30

Starania od 01/2025

08.2025 ⏸️
    08.2025 💔 cb

08.03.2026 ⏸️
    09.03.2026 Beta HCG 16, progesteron 8,7
    11.03.2026 Beta HCG 16,3, progesteron 1,3
    CB 💔

09.04 ⏸️ beta HCG 16
    11.04 beta HCG 75
    13.04 beta HCG 198
    16.04 beta HCG 641
    20.04 beta HCG 4321

22.04 5+5 GS 14,3 mm, YS 2,6 mm, bez echa zarodka
    06.05 7+5 GS 27,9 mm, YS 4 mm, obecny zarodek z ❤️ CRL 1,01 cm - wiek 7+1
    25.05 CRL 3,31 cm - wiek 10+1
    26.05 Test Sanco - ryzyka niskie, synek 💙
    11.06 prenatalne prawidłowe, CRL 6,55 cm - 12+6

preg.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 24 maja, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsychoKłaczek wrote:
    Hejka.
    Bardzo mi przykro 😞

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
    29.05.26 mamy ❤️❤️
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 24 maja, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj mieliśmy duża rodzinna imprezę bylo bardzo fajnie. Mieliśmy jechac na godzinkę dwie wróciliśmy po 8 🫣 moje gdziecko sie tak wyszalały ze usnął w aucie po drodze do domu. I o dziwo wczoraj nie brałam kropelek na mdlosci bo nie były potrzebne jedyne co to po tylu godzinach juz na koniec odczuwałam ogromną potrzebę zeby sie położyć

preg.png

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
    29.05.26 mamy ❤️❤️
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 24 maja, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Debris wrote:
    Ja w pierwszej ciąży miałam tsh koło 4 to dostałam skierowanie do endokrynologa, tylko musiał to być endokrynolog ginekolog. Przyjmują głównie w poradniach przyszpitalnych w szpitalach typowo położniczych. Piszę tu o NFZ. Byłam pod kontrolą przez całą ciążę do dziś (kolejna ciąża). Lekarz prowadzący od razu wypisał mi euthyrox 50, bo zanim człowiek dostanie się do specjalisty to ten czas dobrze się już leczyć. Położna mi mówiła, że nie każdy ginekolog zleca od razu euthyrox tylko czekają na specjalistę. Ogólnie w ciąży są szybsze terminy. Mi się wtedy udało szybko zapisać.

Dawno się nie odzywałam to przede wszystkim bardzo współczuję dziewczynom, które straciły ciążę. Nawet nie wyobrażam sobie co musicie czuć. Trzymajcie się cieplutko i nie traćcie nadziei.
    Ja czekam na prenatalne 3 czerwca, Brzuch mam wrażenie, że jest dużo większy a największy wieczorem po jedzeniu. Mam straszne napady głodu i wtedy czuje mdłości. Ogólnie najlepiej ciągle coś jeść. Ludzie czasami mówią, że ciężarne się obżerają, można zjeść trochę ciasta a nie całą blachę. Odkąd jestem w ciąży to wiem, że głód może być tak silny, że ciężko się opanować. Nie mam nadwagi. Waze 58 kg. Chociaż ginekolog mi mówiła, że jak organizm miał niedobory przed ciążą to w trakcie potrafi to nadrabiać. Mam 31 lat. Kiedyś chciałam mieć pierwsze dziecko do 25 lat ale życie nie dało takich warunków. Chcieliśmy mieć jakąś stabilizację. Później przy nieudanych staraniach żałowałam, że nie zdecydowaliśmy się wcześniej. Wydaje mi się, że biologicznie z wiekiem jest trudniej ale z drugiej strony teraz mam taki czas, że mogę się bardziej poświęcić dzieciom. Widzę, że jest tu dużo dziewczyn z paroma dzieciaczkami na pokładzie. Podziwiam i ciesz się, że więcej osób decyduje się na większą rodzinę. Ja kocham dzieci, nie wiem jak będzie z dwójką ale myślę, że mogłabym mieć i 3. Niestety mąż nie chce więcej i raczej go nie namówię.
    Mój mąż chciał 1-2, a jednak dał się namówić na trzecie, także nie trać nadziei 😄

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • blancaa12 Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Debris wrote:

My chcieliśmy dwójkę a własne oczekuje na czwarte dziecko także nigdy nie mów nigdy

Rosalinda, Hera098 lubią tę wiadomość

• Izia Ekspertka

Wysłany: 24 maja, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj znów od 6 w pracy i akurat dzisiaj taki dzień, gdzie co chwilę ktoś podchodzi i gratuluje, więc jest tak miło. Najstarsza barmanka mnie wyściskała, bo wiedziała ile lat walczyłam (jej córka chodziła do tych samych klinik co ja, tylko jej się szybciej udało i ma już córeczkę). Kierownik zmiany, który w przeszłości był akurat na zmianie gdzie mu powiedziałam zapłakana o poronieniu i mi wtedy kazał wracać natychmiast do domu i też wiedział o tych nieudanych in vitro teraz jak usłyszał przyszedł mnie wyściskać i że bardzo się cieszy. A wczoraj był i ten ochroniarz, który tak paplał o mojej ciąży ze sprzątaczką, nie odzywałam się całą zmianę, po czym wyciągnęłam z zaplecza czerwony arkusz a4 i mu mówię, ta czerwona kartka jest dla ciebie😂. Nie wiedział o co chodzi, a jak powiedziałam wprost, to chyba dalej nie ogarniał sytuacji, no cóż.

👩'83👨'83
    📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
    2018 - 2021 starania naturalne
    2022 inseminacja ❌

06/2022 I IVF
    czerwiec punkcja, 3 zarodki
    I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
    sierpień II transfer ❄️ ❌
    listopad III transfer ❄️ ❌

07/2023 II IVF
    lipiec punkcja, 3 zarodki
    IV transfer ❌
    wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
    listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18

01/2024 III IVF
    styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore

05/2024 IV IVF
    maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
    lipiec VII transfer ❌

07/2025 V IVF
    lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
    sierpień VIII transfer ❄️ ❌
    wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌

10/2025 VI IVF
    październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań

03/2026
    X transfer ❄️❄️
    8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️!
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 24 maja, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak u was mija niedziela? Ja rano tak się źle czułam że musiałam zrezygnować z Kościoła , tak mnie mdli na samą myśl o kawie że głowa mała , nie wiem jak wy ale mąż bardzo chciał mi na śniadanie zrobić jajecznicę a ja ostatnio jak tylko poczuje jajecznicę to mi niedobrze 🥴

preg.png
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 24 maja, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Hej dziewczyny jak u was mija niedziela? Ja rano tak się źle czułam że musiałam zrezygnować z Kościoła , tak mnie mdli na samą myśl o kawie że głowa mała , nie wiem jak wy ale mąż bardzo chciał mi na śniadanie zrobić jajecznicę a ja ostatnio jak tylko poczuje jajecznicę to mi niedobrze 🥴
    Oj ja jajek nie mogę 🙈
    A niedziela jakoś leci 😉 Wstałam z bólem głowy, ale mąż zabrał dzieci na podwórko to trochę sobie poleżałam i jest znośnie 😅

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Izia Ekspertka

Wysłany: 24 maja, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jajka w każdej postaci:) Nawet dzisiaj przed wyjazdem do pracy wjechała kanapka z jajkiem na twardo:) Natomiast w ostatnich dniach zauważyłam, że nie mam fazy na kiszone ogórki, za to umiem już zjeść kanapkę z dodatkiem pomidora no i na słodkie i lody ochota.

👩'83👨'83
    📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
    2018 - 2021 starania naturalne
    2022 inseminacja ❌

06/2022 I IVF
    czerwiec punkcja, 3 zarodki
    I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
    sierpień II transfer ❄️ ❌
    listopad III transfer ❄️ ❌

07/2023 II IVF
    lipiec punkcja, 3 zarodki
    IV transfer ❌
    wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
    listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18

01/2024 III IVF
    styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore

05/2024 IV IVF
    maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
    lipiec VII transfer ❌

07/2025 V IVF
    lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
    sierpień VIII transfer ❄️ ❌
    wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌

10/2025 VI IVF
    październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań

03/2026
    X transfer ❄️❄️
    8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️!
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: 24 maja, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jajka również uwielbiam❤️ i w każdej postaci

Co do wiekszej ilosci dzieci - jakoś tak wyszlo, że macie wiecej niż planowalyscie ? Czy jest tu jakaś historia dająca nadzieję, że po pierwszym bardzo trudnym dziecku, kolejne odczarowały Wam rodzicielstwo?🤣

Ja bym chętnie chciala trójkę lub czwórkę dzieci, ale jeżeli drugie okaże się tak samo trudnym dzieckiem jak pierwsze, to na więcej się nie zdecyduję. Pozostaniemy przy dwójce.

boys' mum lubi tę wiadomość

Ja 1998, On 1990
    PCOS, lekka IO,
    MTHFR A1298C - A/C hetero
    PAI - 4G/4G homo

2024:

26.01 - Beta 9,9😍
    07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
    24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
    11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍

Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
    02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️

2026:

23.04 - Beta 54 😍
    11.05 - serduszko ❤️
    26.05 - 1,73cm

event.png

preg.png
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 24 maja, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera098 wrote:

Co do wiekszej ilosci dzieci - jakoś tak wyszlo, że macie wiecej niż planowalyscie ? Czy jest tu jakaś historia dająca nadzieję, że po pierwszym bardzo trudnym dziecku, kolejne odczarowały Wam rodzicielstwo?🤣

Ja bym chętnie chciala trójkę lub czwórkę dzieci, ale jeżeli drugie okaże się tak samo trudnym dzieckiem jak pierwsze, to na więcej się nie zdecyduję. Pozostaniemy przy dwójce.
    My jak się poznaliśmy z mężem i rozmawialiśmy o dzieciach to on chciał 1-2, a ja 2-3, także przez długi czas myślałam, że będziemy mieli dwoje, bo to akurat był taki "złoty środek". Jak byłam w ciąży z młodszym to oboje pomyśleliśmy, że może by tak trzecie, tym razem z małą różnicą wieku. Mały urodził się z wadą serca, wtedy ja powiedziałam, że za bardzo się boję trzeciego i zostańmy przy dwójce. Mimo wszystko jakoś to marzenie o trzecim co chwilę się odzywało, w końcu pogadaliśmy z mężem i był na nie. Kilka miesięcy później stwierdził, że w sumie to byłby taki ostatni dzwonek, bo już blisko do 40-tki i żebyśmy jednak się postarali 😜

Mój starszy syn dał mocno w kość jako małe dziecko, dlatego jest większa różnica wieku 😂 Młodszy spokojniejszy 😄

I dodam, że z dwójką jest mi łatwiej niż jak starszak był sam 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja, 15:26

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • boys' mum Ekspertka

Wysłany: 24 maja, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera098 wrote:

U mnie akurat było odwrotnie 😅 pierwsze dziecko i byłam oczarowana rodzicielstwem, drugie już mnie zweryfikowało 😂 dał mi w kość jak był mniejszy, ale za to teraz jest takim kochanym chłopcem❤️

U mnie dziś na dworze żar z nieba... Byliśmy z dziaciaczkami na basenie i powiem Wam, że się zrelaksowalam, poplywalam trochę 🙂 później byliśmy w KFC ale nie jadłam nic tylko loda, którego i tak oddałam mężowi 😅 dziś na śniadanko zjadłam naleśniki z Biedry 😅 tak mnie naszła ochota wczoraj, że kupiłam 😅 no i żelki kwaśne zjadłam przed chwilą....🫣 Sądzę, że z dnia na dzień będzie już coraz lepiej... Chociaż wczoraj tak się źle czułam, że zjadłam tylko dwie kanapki rano i dwie na kolację...🙄 Za to dziś nadrabiam 😂

M🩵12
    A🩵8
    ⏸️ 3.04.2026
    preg.png
  • Buzoloka Koleżanka

Wysłany: 24 maja, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to dzisiaj nie próżnuje jem wszystko co popadnie. Mąż zdziwiony ile ja jem bo zawsze mu oddawałam. Założyłam dzisiaj pierwszy raz spodnie ciążowe- jaka ulga aż nie umiem tego opisać słowami. Niby waga ta sama a jednak wszystko już mnie uciskało.

Hera098, Nataleńka lubią tę wiadomość

• botanika Koleżanka

Wysłany: 24 maja, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niedziela też intensywna, najpierw chwilę nas przejażdżce rowerowej, później w sumie cały dzień w parku i wieczorem byli u nas znajomi. Czuję się dzisiaj (i wczoraj w sumie też) tak normalnie, że aż ten brak objawów jakoś lekko niepokoi. Ale w środę wizyta to liczę na potwierdzenie że wszystko w porządku.

Zważyłam się i jednak muszę pilnować co jem , ma mój wilczy apetyt przynosi efekty na wadze, a wydaje mi się że czasem wystarczyłaby mi mała porcja lub jabłko. :)

ticker_pgn.php?v=0,3,2026-12-27,-5,u
  • Nadzieja 🧚🏼‍♀️ Ekspertka

Wysłany: 25 maja, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie odzywałam się .. czas leci jakoś za szybko , mam mgłę ciążową serio .. bo byłam pewna że wam odpisałam dawno a propos mojej wizyty 🤣
    No więc miałam wizytę w tygodniu , dzidzia rośnie jak na drożdżach , lekarz zadowolony a ja w końcu w połowie czerwca odkładam leki , za dwa tyg prenatalne i pobieram krewn, zdecydowaliśmy się na sanco , pobiorę w dniu prenatalnych jak radził lekarz . Co do mdłości to nie ustępują cholery jedne … ale lepiej jem i wprowadzam jak dziecku „nowe produkty „ dziś był zapiekany ser i troszkę ketchupu po którym mam zgagę .. ale z dobrych jeszcze info w czerwcu jedziemy na urlop.
    Nie nadrobię pewnie ale oczywiście wyrazy współczucia dla Psychoklaczek (której pewnie już tu nie ma z nami )🙏🏻

Angela1108, Hera098, przyszłamama96 lubią tę wiadomość

Przebadani - zdrowi :)
    starania od 08.2024 .

15.04- rośnie nowe życie !
  • Słoneczko🌼 Ekspertka

Wysłany: 25 maja, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w nocy wróciliśmy do domu 🙂 Dzień prania 🙂

Co do samopoczucia odpukać bardzo dobre z jedzeniem coraz lepiej jedynie mam od czasu do czasu zawroty głowy u nie mogę stać, siedzieć za długo w jednej pozycji

preg.png

2023 15tc 💔👼
    2 procedury ivf
    Panorama wszystko ok dziewczynka 🩷

FET 5.1.1 acard ,clexana ,estrofem ,lanzeto ,medargin ,prolutex 2x ,cyclogest ,duphaston ,acofil,immunoglobuliny, atosiban
    👱‍♀️32 l 🧔‍♂️ 34l
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 25 maja, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w pracy i drugi dzien wczoraj nie brałam kropelek bo czułam sie tak w miarę a teraz siedze czekam na klientkę i jest mi niedobrze 🙄 mam nadzieję że minie zanim klientka przyjdzie 🫣
    Tak mi sie dzisiaj rano nie chciało wstawać gdzie ostatnio 5 rano ja juz na dole a dzisiaj przed 6 mnie budzik obudzil i tak mi sie nie chciało. Muszę jeszcze dom wysprzątać bo na dniach będziemy mieli gości a ze nie wszyscy jeszcze widzieli nasz dom to będą pewnie chciało pozwiedzać wiec mam roboty od cholery tylko chęci brak

preg.png

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
    29.05.26 mamy ❤️❤️
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ