Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2026 🩷💙
Odpowiedz

Grudzień 2026 🩷💙

Oceń ten wątek:
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 23 maja, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsychoKłaczek wrote:
    Hejka.
    U mnie niestety poronienie indukowane.
    Jeztem na oddziale na lekach, więc niestety już nie będę xie udzielać w tym watku
    Tak bardzo mi przykro 💔

preg.png
  • Ritaaa Koleżanka

Wysłany: 23 maja, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsychoKłaczek wrote:
    Hejka.
    U mnie niestety poronienie indukowane.
    Jeztem na oddziale na lekach, więc niestety już nie będę xie udzielać w tym watku

Ojoj, tak bardzo mi przykro 🥺🫂

5.04 : ⏸️
    8.04 : beta 170, prog 56
    10.04 : beta 360, prog 44
    13.04 : beta 1250, prog 49
    20.04 : beta 10 329, prog 47

14.04 : Widoczny pęcherzyk na USG
    26.04 : Bijące Serduszko 💚
    12.05 : 2,31cm Maluszka

💔Marzec 2025 : Poronienie zatrzymane 9tyg
    💔 Paź 2025 : Ciąża pozamaciczna, laparoskopia
  • Debris Znajoma

Wysłany: 23 maja, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Dziewczyny wczoraj sprawdziłam sobie wyniki badań i mam pytanie do was TSH mam 3,431 pisze że norma do 2,82 czy któraś ma taki wynik i bierze jakieś leki? Nie miałam nigdy problemu z TSH , często miałam robione ze względu na problemy z tarczycą u mojej mamy ale u mnie wyniki zawsze były ok
    Ja w pierwszej ciąży miałam tsh koło 4 to dostałam skierowanie do endokrynologa, tylko musiał to być endokrynolog ginekolog. Przyjmują głównie w poradniach przyszpitalnych w szpitalach typowo położniczych. Piszę tu o NFZ. Byłam pod kontrolą przez całą ciążę do dziś (kolejna ciąża). Lekarz prowadzący od razu wypisał mi euthyrox 50, bo zanim człowiek dostanie się do specjalisty to ten czas dobrze się już leczyć. Położna mi mówiła, że nie każdy ginekolog zleca od razu euthyrox tylko czekają na specjalistę. Ogólnie w ciąży są szybsze terminy. Mi się wtedy udało szybko zapisać.

Dawno się nie odzywałam to przede wszystkim bardzo współczuję dziewczynom, które straciły ciążę. Nawet nie wyobrażam sobie co musicie czuć. Trzymajcie się cieplutko i nie traćcie nadziei.
    Ja czekam na prenatalne 3 czerwca, Brzuch mam wrażenie, że jest dużo większy a największy wieczorem po jedzeniu. Mam straszne napady głodu i wtedy czuje mdłości. Ogólnie najlepiej ciągle coś jeść. Ludzie czasami mówią, że ciężarne się obżerają, można zjeść trochę ciasta a nie całą blachę. Odkąd jestem w ciąży to wiem, że głód może być tak silny, że ciężko się opanować. Nie mam nadwagi. Waze 58 kg. Chociaż ginekolog mi mówiła, że jak organizm miał niedobory przed ciążą to w trakcie potrafi to nadrabiać. Mam 31 lat. Kiedyś chciałam mieć pierwsze dziecko do 25 lat ale życie nie dało takich warunków. Chcieliśmy mieć jakąś stabilizację. Później przy nieudanych staraniach żałowałam, że nie zdecydowaliśmy się wcześniej. Wydaje mi się, że biologicznie z wiekiem jest trudniej ale z drugiej strony teraz mam taki czas, że mogę się bardziej poświęcić dzieciom. Widzę, że jest tu dużo dziewczyn z paroma dzieciaczkami na pokładzie. Podziwiam i ciesz się, że więcej osób decyduje się na większą rodzinę. Ja kocham dzieci, nie wiem jak będzie z dwójką ale myślę, że mogłabym mieć i 3. Niestety mąż nie chce więcej i raczej go nie namówię.

• Minimalti Znajoma

Wysłany: 23 maja, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera098 wrote:
    Kto teraz następny jest z testami nipt? Nie jestem na bieżąco. Któraś z Was już po pobraniu krwi i czeka na wyniki? Czy dopiero przed?😊

Ja w poniedziałek mam wizytę i jak wszystko będzie ok to we wtorek będę miała 10+0 i planuję pobrać krew na Sanco

Hera098 lubi tę wiadomość

👧 29 👦 30

Starania od 01/2025

08.2025 ⏸️
    08.2025 💔 cb

08.03.2026 ⏸️
    09.03.2026 Beta HCG 16, progesteron 8,7
    11.03.2026 Beta HCG 16,3, progesteron 1,3
    CB 💔

09.04 ⏸️ beta HCG 16
    11.04 beta HCG 75
    13.04 beta HCG 198
    16.04 beta HCG 641
    20.04 beta HCG 4321

22.04 5+5 GS 14,3 mm, YS 2,6 mm, bez echa zarodka
    06.05 7+5 GS 27,9 mm, YS 4 mm, obecny zarodek z ❤️ CRL 10,1 mm - wiek 7+1

preg.png
‹‹ 69 70 71 72 73
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ