Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2026 🩷💙
Odpowiedz

Grudzień 2026 🩷💙

Oceń ten wątek:
  • Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Dziewczyny 🧡 tyle dobrych wiadomości ☺️

Co do wyprawki to też coś jeszcze mam po synu, ale z uwagi na to, że był okres, że ustaliliśmy, że zostanie jedynakiem to część sprzedałam - fotelik, łóżeczko, przewijak, to takie chyba najkonkretniejsze braki 🫣
    A koszta też bym nie chciała żeby wyszły jakieś ogromne, bo jesteśmy w trakcie kupowania domu i przebieram nogami ze stresu, że nie ogarniemy tego wykonczenia i sprzedaży obecnego mieszkania przed porodem bobo2 🫣☺️

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️ 🧡 🥹
    29.05.2026 - niskie ryzyka - chłopczyk ☺️

preg.png
  • Wiolami Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieszkamy w małym domku od 3 lat na wsi i powiem Wan raj na ziemi po życiu w mieście od zawsze.Msmy blisko dużo domów ale wychodząc na ogród mam lasek ciszę i spokój.Moj narzeczony zawsze mieszkał na wsi ,tak mnie zaraził polami łąkami lasami , że nie wyobrażam sobie innego odpoczynku.

Ja dziś wstałam z takim bólem głowy ,że żyć się nie chce.Wzielam paracetamol , ale po 20 min zwymiotowałam razem ze śniadaniem .Mam nadzieję że jakoś przejdzie.

2008👧 2009 👦
    04.2023 👼💔(5tc)
    O3.3024👼💔(Biochem)
    O6.2024👼💔(6tc)
    01.2025 👼💔(9tc)
    14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)

19.04.2026 ⏸️
    13.05 1,09cm małego cudu z ♥️ 7t+1
    21.05 1,86cm małego cudu 8t+2

preg.png
  • Lunaaa12 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera098 wrote:
    Ooo🤪
    Wczoraj byliśmy właśnie zobaczyć postępy i zaczęli dopiero robić dach😀
    Przed nami jeszcze daleka droga, bo kredyt mieliśmy na stan deweloperski, ale weszły nam dwie poprawki i dwie podwyższki, więc nawet do stanu deweloperskiego zabraknie nam z dobre 30tys. Jeszcze to nie koniec budowy, także może tego wyjść więcej.
    Wykończenie chcemy robić sami z bieżących pieniędzy z bieżących pensji, także to potrwa zanim się tam wprowadzimy😝 Moi rodzice wspominali coś o tym, że się dołożą lub pożyczą, a nie rzucają słów na wiatr, więc liczę że ułatwi nam to trochę ❤️

Pierwszy etap dom rośnie w oczach mury, okna,dach, powodzenia✊✊✊potem nie widać efektów z zewnątrz, a w środek się inwestuje dużo🙈🙈🙈 my też dużo przeszliśmy, ale finalnie cytując klasyka było ciężko, ale było warto 😍 Mieszkamy na przedmieściach, blisko do przedszkola później szkoły, widok na las,przestrzeń dla dzieci, o tym marzyliśmy 💜

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Lunaaa12 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    Gratulacje Dziewczyny 🧡 tyle dobrych wiadomości ☺️

Co do wyprawki to też coś jeszcze mam po synu, ale z uwagi na to, że był okres, że ustaliliśmy, że zostanie jedynakiem to część sprzedałam - fotelik, łóżeczko, przewijak, to takie chyba najkonkretniejsze braki 🫣
    A koszta też bym nie chciała żeby wyszły jakieś ogromne, bo jesteśmy w trakcie kupowania domu i przebieram nogami ze stresu, że nie ogarniemy tego wykonczenia i sprzedaży obecnego mieszkania przed porodem bobo2 🫣☺️

Trzymam kciuki, żeby poszło sprawnie ✊✊ gotowy dom kupujecie czy w stanie deweloperskim?

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • botanika Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też na wsi, choć niedawno byłam w miejskim parku i zazdrościłam że tak można miło wózeczkiem pojeździć a u nas zima i wiosna to będzie wielkie błoto…

A wyprawkowo liczę na darmowe zdobycze od rodziny i znajomych i na tej podstawie będę uzupełniać, ale zakładam że to dopiero od jesieni. W ogóle mi się nie spieszy

Wiolami lubi tę wiadomość

ticker_pgn.php?v=0,3,2026-12-27,-5,u
  • Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa12 wrote:
    Trzymam kciuki, żeby poszło sprawnie ✊✊ gotowy dom kupujecie czy w stanie deweloperskim?
    Deweloperka, więc trudno przewidzieć jak to pójdzie 🫣☺️

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️ 🧡 🥹
    29.05.2026 - niskie ryzyka - chłopczyk ☺️

preg.png
  • Mira.huntrix Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z racji tego że wiele z Was zostanie mamą po raz kolejny, chciałabym zapytać czy któraś z Was może pracowała na umowie zlecenie i jest mi w stanie opowiedzieć jak wygląda załatwianie spraw związanych z L4 ? Chciałabym pójść na zwolnienie od 5,5 miesiąca, tylko nie wiem czy nie muszę czegoś załatwić dostarczyć jakiś dokumentów? Jak to wygląda od formalnej strony ? Pracodawca wie o ciąży od 8 tygodnia, więc nie będzie postawiony pod ścianą, tylko jest mi coraz ciężej pracować a mam pracę fizyczną

Ja: '90 Mąż: '87

IO | PAI-1 homo| AMH 2,5 (2.2025)| drożność| Hashimoto| Kariotyp Ok | homocysteina 5,5 | witamina D3 50| miesiączki regularne| zawsze grube endometrium| KIR Bx mąż C1C2 | nasienie 2% reszta ok

4-6.2025. 2 IUI ❌

07.25 IVF Menopur Rekovelle 16🥚 -> 15 zapłodnionych -> 11 ❄️ -> PGT-a 4AA, 5BA, 4AA

09.2025 cykl naturalny 4AA cyclogest, neoparin 0,6, accard, luteina, progersterone besins
    10 dpt beta 0,2

Immunolog : metronidazol i tarivid, equoral 25 dni -> encotron, cross match 30%

2.2026 cykl sztuczny estromef Accofil, encorton, cyclogest, neoparin 0,8, accard, luteina, progersterone besins
    5dpt ⏸️ 8dpt 36 biochem

Marzec naturals czekając na transfer
    10dpo 21, 11dpo 45,
    preg.png
  • bambari Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mira.huntrix wrote:
    Dziewczyny z racji tego że wiele z Was zostanie mamą po raz kolejny, chciałabym zapytać czy któraś z Was może pracowała na umowie zlecenie i jest mi w stanie opowiedzieć jak wygląda załatwianie spraw związanych z L4 ? Chciałabym pójść na zwolnienie od 5,5 miesiąca, tylko nie wiem czy nie muszę czegoś załatwić dostarczyć jakiś dokumentów? Jak to wygląda od formalnej strony ? Pracodawca wie o ciąży od 8 tygodnia, więc nie będzie postawiony pod ścianą, tylko jest mi coraz ciężej pracować a mam pracę fizyczną
    Jeśli opłacasz dobrowolna składkę chorobową od min. 3 miesięcy (okres wyczekiwania), to normalnie idziesz na zwolnienie. I standardowo 100% podstawy chorobowej na zwolnieniu z kodem b

• Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z budową domu zwlekaliśmy kilka lat, żałuje, bo ceny bardzo poszły w górę. Ostatecznie niecałe półtora roku temu kupiliśmy działkę z fundamentami i znaleźliśmy firmę, która doprowadziła nam dom do stanu deweloperskiego. System w 100% zlecony, ale co zrobić, córka miała pół roku, nie mieliśmy możliwości zajmować się budowa, a już bardzo chcieliśmy dom… mieszkamy 3 miesiące, do miasta mamy rzut mokrym beretem, jest ekstra.

Wiolami, Hera098 lubią tę wiadomość

• Mira.huntrix Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambari wrote:
    Jeśli opłacasz dobrowolna składkę chorobową od min. 3 miesięcy (okres wyczekiwania), to normalnie idziesz na zwolnienie. I standardowo 100% podstawy chorobowej na zwolnieniu z kodem b
    To wiem, pracuje od ponad 8 lat i wszytsko odprowadzane :) czyli nie muszę nic do kadr zanosić jakiś zaświadczeń że jestem w ciąży itp ?

Ja: '90 Mąż: '87

IO | PAI-1 homo| AMH 2,5 (2.2025)| drożność| Hashimoto| Kariotyp Ok | homocysteina 5,5 | witamina D3 50| miesiączki regularne| zawsze grube endometrium| KIR Bx mąż C1C2 | nasienie 2% reszta ok

4-6.2025. 2 IUI ❌

07.25 IVF Menopur Rekovelle 16🥚 -> 15 zapłodnionych -> 11 ❄️ -> PGT-a 4AA, 5BA, 4AA

09.2025 cykl naturalny 4AA cyclogest, neoparin 0,6, accard, luteina, progersterone besins
    10 dpt beta 0,2

Immunolog : metronidazol i tarivid, equoral 25 dni -> encotron, cross match 30%

2.2026 cykl sztuczny estromef Accofil, encorton, cyclogest, neoparin 0,8, accard, luteina, progersterone besins
    5dpt ⏸️ 8dpt 36 biochem

Marzec naturals czekając na transfer
    10dpo 21, 11dpo 45,
    preg.png
  • Słoneczko🌼 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia w budowach ,urządzeniu domu ✊️

My od roku mieszkamy na swoim budowaliśmy od podstaw kilka lat nam to zajęło 🫠🫠 myślałam, że będzie szybciej teraz jest cudownie w tym roku chcemy zrobić ogród myślimy o oczku wodnym ,szklarni itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 10:11

preg.png

2023 15tc 💔👼
    2 procedury ivf
    Panorama wszystko ok dziewczynka 🩷

FET 5.1.1 acard ,clexana ,estrofem ,lanzeto ,medargin ,prolutex 2x ,cyclogest ,duphaston ,acofil,immunoglobuliny, atosiban
    👱‍♀️32 l 🧔‍♂️ 34l
  • Minimalti Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się też akurat budowa domu zbiegła z ciążą, zaczęliśmy 2 tygodnie temu, budujemy od podstaw, także daleka droga przed nami.

W ogóle zaczęłyście pisać o tych wyprawkach, to z ciekawości zaczęłam szukać co jest potrzebne na początek i jestem zaskoczona jak dużo jest tego - nie tylko ubranek ale i wszystkich akcesoriów, totalnie nie wiem jak się do tego zabrać, jestem totalnie zielona w tej kwestii.

👧 29 👦 30

Starania od 01/2025

08.2025 ⏸️
    08.2025 💔 cb

08.03.2026 ⏸️
    09.03.2026 Beta HCG 16, progesteron 8,7
    11.03.2026 Beta HCG 16,3, progesteron 1,3
    CB 💔

09.04 ⏸️ beta HCG 16
    11.04 beta HCG 75
    13.04 beta HCG 198
    16.04 beta HCG 641
    20.04 beta HCG 4321

22.04 5+5 GS 14,3 mm, YS 2,6 mm, bez echa zarodka
    06.05 7+5 GS 27,9 mm, YS 4 mm, obecny zarodek z ❤️ CRL 1,01 cm - wiek 7+1
    25.05 CRL 3,31 cm - wiek 10+1
    26.05 Test Sanco - ryzyka niskie, synek 💙

preg.png
  • bambari Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyprawki to my mamy wszystko po synku, czekam na płeć i albo porządki, neutralne zostaja i dokupuje dziewczęcy róż, albo segregacja jakoś sensownie rozmiarami m póki co mam w tym ogromny bałagan, cześć jest u rodziców w domu, cześć po szafach pochowana 🤪 na szczęście ta sama pora roku to jakieś śpiworki do gondoli, mufki czy inne takie bada ok niezależnie od płci

• bambari Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mira.huntrix wrote:
    To wiem, pracuje od ponad 8 lat i wszytsko odprowadzane :) czyli nie muszę nic do kadr zanosić jakiś zaświadczeń że jestem w ciąży itp ?

Nie, to zaświadczenie jest ważne na umowie o pracę dla ochrony + dla "benefitow" typu możliwość wyjścia z pracy na badania, brak nadgodzin, pracy w godzinach nocnych, dostosowania stanowiska pracy, zwiększonej przerwy na pracę przy komputerze.
    Na zleceniu i tak tego nie ma. Zlecenie nie jest regulowane kp tylko kodeksem cywilnym, nie ma ochrony w czasie ciąży = nie trzeba zanosić zaświadczenia.

Mira.huntrix lubi tę wiadomość

• Angela1108 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jedyne z wyprawki to przejrzałam wózki o reszcie nawet nie myślę narazie teraz w tych czasach to mozna na leżąco nawet zakupy robic. Jak mi sie uda dotrwać to moze po 30 tyg cos zacznę kompletować szykować itd. Zazdroszczę wam że możecie isc na L4 ja niestety nie moge i bardzo żałuję bo chciałbym.

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z was na L4 zamierza na wakacje lecieć za granicę ? Jak to wygląda np podczas kontroli , można czy nie można?

preg.png
  • blancaa12 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minimalti wrote:
    Nam się też akurat budowa domu zbiegła z ciążą, zaczęliśmy 2 tygodnie temu, budujemy od podstaw, także daleka droga przed nami.

W ogóle zaczęłyście pisać o tych wyprawkach, to z ciekawości zaczęłam szukać co jest potrzebne na początek i jestem zaskoczona jak dużo jest tego - nie tylko ubranek ale i wszystkich akcesoriów, totalnie nie wiem jak się do tego zabrać, jestem totalnie zielona w tej kwestii.

Z doświadczenia wiem że jest dużo rzeczy które się kupuje bo polecane a potem leżą i się kurzą.

• Słoneczko🌼 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Dziewczyny a czy któraś z was na L4 zamierza na wakacje lecieć za granicę ? Jak to wygląda np podczas kontroli , można czy nie można?

Wyjazd dłuższy niż tydzień warto zgłosić do Zusu szczególnie jeśli własna działalność gospodarcza ciężko przewidzieć jedno pewne kontrolują ostatnio częściej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 11:14

preg.png

2023 15tc 💔👼
    2 procedury ivf
    Panorama wszystko ok dziewczynka 🩷

FET 5.1.1 acard ,clexana ,estrofem ,lanzeto ,medargin ,prolutex 2x ,cyclogest ,duphaston ,acofil,immunoglobuliny, atosiban
    👱‍♀️32 l 🧔‍♂️ 34l
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy dom pod miastem. Trzy lata mi zajęło, żeby się przyzwyczaić do życia na wsi, baaaardzo brakowało mi miasta i żałowałam tego zakupu. Dopiero zrobienie prawa jazdy sprawiło, że przestałam się czuć jak w klatce 😛 Uwielbiam miasta, ludzi, życie dookoła, muszę z czasu wyskoczyć do miasta naładować baterie 😄

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko🌼 wrote:
    Wyjazd dłuższy niż tydzień warto zgłosić do Zusu szczególnie jeśli własna działalność gospodarcza ciężko przewidzieć jedno pewne kontrolują ostatnio częściej
    Nie mam własnej działalności gospodarczej, póki co nie czuje się na siłach żeby gdzie kolwiek jechać na weekend , ale może w końcu poczuje się lepiej a dzieci bardzo chcą lecieć na wakacje , to byłby tydzień i kurcze mam zagwozdke co w razie jak mni nie będzie a będzie kontrola, nigdy nie miałam i nie wiem jak taka kontrol wygląda

preg.png
‹‹ 90 91 92 93 94
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ