Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2026 🩷💙
Odpowiedz

Grudzień 2026 🩷💙

Oceń ten wątek:
  • Słoneczko🌼 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Nie mam własnej działalności gospodarczej, póki co nie czuje się na siłach żeby gdzie kolwiek jechać na weekend , ale może w końcu poczuje się lepiej a dzieci bardzo chcą lecieć na wakacje , to byłby tydzień i kurcze mam zagwozdke co w razie jak mni nie będzie a będzie kontrola, nigdy nie miałam i nie wiem jak taka kontrol wygląda

Bardzo różnie może być kontrola zdrowotna albo taka w której zus bada czy w ogóle masz prawo do pobierania zasiłku trzeba przedstawić wszystkie dokumenty ( najczęściej małe przedsiębiorstwa) Osobiście dla własnego spokoju bym zgłosiła jeśli będzie dłuższy wyjazd

preg.png

2023 15tc 💔👼
    2 procedury ivf
    Panorama wszystko ok dziewczynka 🩷

FET 5.1.1 acard ,clexana ,estrofem ,lanzeto ,medargin ,prolutex 2x ,cyclogest ,duphaston ,acofil,immunoglobuliny, atosiban
    👱‍♀️32 l 🧔‍♂️ 34l
  • wera1211 Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaaa20 wrote:
    Ja dzisiaj miałam prenatalne, wszystko wygląda dobrze, maluszek ma 6,5 cm 🥹 jednak nie chciał się ujawnić więc ja dalej nie wiem kto mieszka w brzuszku 🩷🩵
    Mój też miał na prenatalnych 6,5cm 🩷🩵 super, że wszystko okej, niech rosną maluszki ❤️

Myszkaaa20, Minimalti lubią tę wiadomość

🧔'95 🧑 '96

12.2022 🩵 3425g
    12.2024 💔 biochem
    07.2025 💔 24tc 👼🩷

⏸️ 31.03.
    preg.png
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się nie odważyła lecieć na zagraniczne wakacje będąc na L4. Co prawda dwie ciąże i nie miałam ani jednej kontroli, ale jednak te kontrole się zdarzają...

przyszłamama96 lubi tę wiadomość

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie maluchy maja sie dobrze mam anemie i wprowadzić żelazo i dodatkowo magnez. dostałam skierowanie na wyniki tarczycy i na pilne skierowanie do neurologa bardzo miło jestem zaskoczona tym lekarzem nowym.

Nataleńka, Lunaaa12, Myszkaaa20, Kfiatuszek666, Justi2019, Wiolami, boys' mum, Hera098, przyszłamama96, Akacjowa_, Minimalti lubią tę wiadomość

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
    29.05.26 mamy ❤️❤️
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1108 wrote:
    Ja po wizycie maluchy maja sie dobrze mam anemie i wprowadzić żelazo i dodatkowo magnez. dostałam skierowanie na wyniki tarczycy i na pilne skierowanie do neurologa bardzo miło jestem zaskoczona tym lekarzem nowym.

Super, że zostałaś tak zaopiekowana,oby żelazo pomogło ✊

A mi wyszło białko w moczu,.napisałam do gin, powtarzałam dzisiaj i to samo co przed weekendem wyszło. Ajj w dwóch pierwszych nie miałam nigdy problemów z moczem,a tu😬

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Izia Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Dziewczyny a czy któraś z was na L4 zamierza na wakacje lecieć za granicę ? Jak to wygląda np podczas kontroli , można czy nie można?

Mnie każda dziewczyna, która była w ciąży mówi, że nie miała nigdy takiej kontroli i że się naczytałam w necie i niepotrzebnie stresuję, że przecież na wychodzącym mam prawo wychodzić spacerować, odwiedzić rodziców a kto to sprawdzi czy jestem u nich czy na wyjeździe. I dużo osób w pracy się dziwi czemu po takich długich staraniach narażam się i chodzę do pracy zamiast korzystać z pogody i być na zwolnieniu już od dawna. A ja właśnie się obawiam, że mogłoby tak trafić akurat na mnie i dlatego chcę na urlop zagraniczny wyjechać w trakcie wypisanego urlopu nie zwolnienia. Zależy mi też na na ciągnięciu drugiej pracy w sezonie, stąd obawa przed l4. Ale fakt jest mi szkoda, że go nie wykorzystuję, bo ze względu na wiek i przejścia mogłabym iść n al4 już od pierwszej pozytywnej bety. Z drugiej strony uświadomiłam sobie, że tak na prawdę mogłabym siedzieć na dupie w domu a np brać prysznic nie usłyszeć dzwonka, ba! Ja go nigdy nie usłyszę, jeśli potencjalna kontrola nie pofatygowałaby się na górę, bo nie mamy domofonu i mąż nie planuje tego zakładać od lat, więc po prostu nikt z zew. do nas się nie dodzwoni😀. I jak niby potem miałabym udowodnić, że w domu byłam. No w żaden sposób. Więc może po prostu się faktycznie tym nie przejmować. Co do wyjazdu gdyby był to np nad nasze morze zgłosiłabym zmianę adresu, argumentacja zdrowotna potrzeba jodu etc Z zagranicznym już trudniej.

Justi2019, Hera098 lubią tę wiadomość

👩'83👨'83
    📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
    2018 - 2021 starania naturalne
    2022 inseminacja ❌

06/2022 I IVF
    czerwiec punkcja, 3 zarodki
    I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
    sierpień II transfer ❄️ ❌
    listopad III transfer ❄️ ❌

07/2023 II IVF
    lipiec punkcja, 3 zarodki
    IV transfer ❌
    wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
    listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18

01/2024 III IVF
    styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore

05/2024 IV IVF
    maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
    lipiec VII transfer ❌

07/2025 V IVF
    lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
    sierpień VIII transfer ❄️ ❌
    wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌

10/2025 VI IVF
    październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań

03/2026
    X transfer ❄️❄️
    8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️!
  • Izia Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minimalti wrote:
    Dziewczyny przyszły do mnie wyniki Sanco - wynik prawidłowy, ryzyka niskie i będzie chłopiec 🩵

Cudownie! Czyli równy tydzień na wyniki czekałaś jeśli dobrze pamiętam. Ja robiłam w zeszłą środę, więc liczę, że jutro w środę też wyniki sanco będą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 17:31

Minimalti lubi tę wiadomość

👩'83👨'83
    2022 inseminacja ❌

06/2022 I IVF

07/2023 II IVF
    IV transfer ❌
    wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105

01/2024 III IVF

05/2024 IV IVF
    lipiec VII transfer ❌

07/2025 V IVF

10/2025 VI IVF

03/2026
    X transfer ❄️❄️
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1108 wrote:

A czemu neurolog?

• botanika Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka (lekarka!) miała kontrolę gdy była na fizjoterapii. I od razu wstrzymano wypłatę świadczeń i musiała odkręcać, więc nic przyjemnego.

Na pewno warto obgadać to z lekarzem, mają większe doświadczenie. I jeśli zaleceniem jest podróż dla np poprawy nastroju bo widzą zagrożenie depresja… no ale z kontrolą i tak loteria.

ticker_pgn.php?v=0,3,2026-12-27,-5,u

Wysłany: 2 czerwca, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Ja bym się nie odważyła lecieć na zagraniczne wakacje będąc na L4. Co prawda dwie ciąże i nie miałam ani jednej kontroli, ale jednak te kontrole się zdarzają...

Ja po macierzyńskim byłam dosłownie chwilę na l4 od psychiatry i zostałam wezwana na badanie przez lekarza orzecznika… nic przyjemnego i mam nadzieję, że nigdy więcej mnie to nie spotka 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 17:50

Wysłany: 2 czerwca, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia wrote:
    Mnie każda dziewczyna, która była w ciąży mówi, że nie miała nigdy takiej kontroli i że się naczytałam w necie i niepotrzebnie stresuję, że przecież na wychodzącym mam prawo wychodzić spacerować, odwiedzić rodziców a kto to sprawdzi czy jestem u nich czy na wyjeździe. I dużo osób w pracy się dziwi czemu po takich długich staraniach narażam się i chodzę do pracy zamiast korzystać z pogody i być na zwolnieniu już od dawna. A ja właśnie się obawiam, że mogłoby tak trafić akurat na mnie i dlatego chcę na urlop zagraniczny wyjechać w trakcie wypisanego urlopu nie zwolnienia. Zależy mi też na na ciągnięciu drugiej pracy w sezonie, stąd obawa przed l4. Ale fakt jest mi szkoda, że go nie wykorzystuję, bo ze względu na wiek i przejścia mogłabym iść n al4 już od pierwszej pozytywnej bety. Z drugiej strony uświadomiłam sobie, że tak na prawdę mogłabym siedzieć na dupie w domu a np brać prysznic nie usłyszeć dzwonka, ba! Ja go nigdy nie usłyszę, jeśli potencjalna kontrola nie pofatygowałaby się na górę, bo nie mamy domofonu i mąż nie planuje tego zakładać od lat, więc po prostu nikt z zew. do nas się nie dodzwoni😀. I jak niby potem miałabym udowodnić, że w domu byłam. No w żaden sposób. Więc może po prostu się faktycznie tym nie przejmować. Co do wyjazdu gdyby był to np nad nasze morze zgłosiłabym zmianę adresu, argumentacja zdrowotna potrzeba jodu etc Z zagranicznym już trudniej.

Poszłabym na l4 już dawno, ale jeśli zależy Ci na pracy to pracuj póki czujesz się na siłach byle nie przemęczać się.

A co do wakacji - l4 z założenia jest czasem rekonwalescencji, w razie kontroli mogą być kłopoty. Lekarz musiałby mocno uzasadnić dlaczego ten wyjazd miałby pomóc i w jaki sposób…

No ale też z drugiej strony jak jest kontrola, a Ciebie nie ma to musis się wytłumaczyć. Podobno nie ma problemu z tłumaczeniem, że byłaś na spacerze czy w sklepie. Prośbę o wytłumaczenie ZUS wysyła pocztą polską więc… zanim do Ciebie trafi to też chwila minie. Ja bym się chyba nie przejmowała.

Poza tym, za pierwsze 33 dni niezdolności do pracy w roku płaci pracodawca więc jeśli jeszcze nie byłaś w tym roku lub nie wykorzystałaś to marne szanse, że ZUS się zainteresuje. No i na koniec: musisz mieć zwolnienie min 2 tygodnie ciągiem od tego samego lekarza/chorobę aby ZUS wszczął kontrolę.

Justi2019 lubi tę wiadomość

• Izia Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi kontrolami to też mi się wydaje, że ma znaczenie czy ktoś jest na umowie na czas nieokreślony, z długim stażem w jednym miejscu, czy jdg. Jeśli ma się umowę o pracę to pierwszy miesiąc opłaca pracodawca, więc kontrola z zusu się nie trafi. Kiedyś gdzieś wyczytałam, ze jakaś dziewczyna miała kontrolę w dniu porodu, wiec zanosił mąż potwierdzenie ze szpitala i koniec tematu, ktoś inny pisał, że był po prostu poza domem w trakcie ich wizyty i nast. dnia pojechał do zusu to powiedzieć i to wystarczyło, więc chyba zależy na kogo się trafi. Ja nie mam nawet balkonu w mieszkaniu, więc jak zacznie się lato i duchota i będę na l4 to dla swojego zdrowia nawet nie powinnam w takiej duchocie siedzieć i spacery jakiś cień tężnia w parku będą wskazane. Ważne, żeby wiedzieć z jakiego powodu jest się na l4 w związku z ciążą. Bo nie ma czegos takiego jak l4 z powodu ciąży czy z powodu pracy. To są potoczne określenia, ale prawnicy wyczulają by ich nie używać w rozmowie z orzecznikami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 18:02

👩'83👨'83
    2022 inseminacja ❌

06/2022 I IVF

07/2023 II IVF
    IV transfer ❌

01/2024 III IVF

05/2024 IV IVF
    lipiec VII transfer ❌

07/2025 V IVF

10/2025 VI IVF

03/2026
    X transfer ❄️❄️
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    A czemu neurolog?
    Endokrynolog pomyliłam 🫣

Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
    29.05.26 mamy ❤️❤️
  • boys' mum Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minimalti wrote:
    Dziewczyny przyszły do mnie wyniki Sanco - wynik prawidłowy, ryzyka niskie i będzie chłopiec 🩵
    Gratulacje 🩵🩵🩵

Minimalti lubi tę wiadomość

M🩵12
    A🩵8
    ⏸️ 3.04.2026
    preg.png
  • boys' mum Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ❤️ ja po prenatalnych, ryzyka bardzo niskie ❤️ z dzidzią wszystko na ten moment w porządku, kolejne prenatalne mam 28 lipca. Później będę miała jeszcze echo serca maluszka ze względu na wadę serca młodszego syna i mojego brata, który zmarł mając 8 lat. Wiecie kamień z serca mi spadł bo tak się bałam, że coś może będzie nie tak... W głowie miałam że mam już dwójkę zdrowych dzieci, a jak trzecie byłoby chore? Ale na ten moment jest dobrze ❤️ kamień z serca... Co do płci to powiedział, że na tak wczesnym etapie nie mówi, ale mam zdjęcie i wg niego obstawiam dziewczynkę 🩷 u chłopców wyglądało to zupełnie inaczej 😉 zobaczymy czy moje przeczucie i to co jest na USg się potwierdzi 😁
    Co do wyprawki jeżeli okaże się, że córka to już mówiłam, żeby pilnował konta 🤣 bo wyczyszcze 🤣 haha

Co do budowy domu to my zaczęliśmy zaraz po szkole średniej w 2010r. Mieszkamy na wsi, działkę mamy od męża rodziców. Mąż ma gospodarstwo i tak od 12 lat już mieszkamy u siebie ❤️ nie ma nic lepszego 😁

Kfiatuszek666, Rosalinda, Wiolami, Justi2019, przyszłamama96, Myszkaaa20, Minimalti lubią tę wiadomość

M🩵12
    A🩵8
    ⏸️ 3.04.2026
    preg.png
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boys' mum wrote:
    Hej dziewczyny ❤️ ja po prenatalnych, ryzyka bardzo niskie ❤️ z dzidzią wszystko na ten moment w porządku, kolejne prenatalne mam 28 lipca. Później będę miała jeszcze echo serca maluszka ze względu na wadę serca młodszego syna i mojego brata, który zmarł mając 8 lat. Wiecie kamień z serca mi spadł bo tak się bałam, że coś może będzie nie tak... W głowie miałam że mam już dwójkę zdrowych dzieci, a jak trzecie byłoby chore? Ale na ten moment jest dobrze ❤️ kamień z serca... Co do płci to powiedział, że na tak wczesnym etapie nie mówi, ale mam zdjęcie i wg niego obstawiam dziewczynkę 🩷 u chłopców wyglądało to zupełnie inaczej 😉 zobaczymy czy moje przeczucie i to co jest na USg się potwierdzi 😁
    Co do wyprawki jeżeli okaże się, że córka to już mówiłam, żeby pilnował konta 🤣 bo wyczyszcze 🤣 haha

Co do budowy domu to my zaczęliśmy zaraz po szkole średniej w 2010r. Mieszkamy na wsi, działkę mamy od męża rodziców. Mąż ma gospodarstwo i tak od 12 lat już mieszkamy u siebie ❤️ nie ma nic lepszego 😁

Cieszę się bardzo,oby Twoje przeczucie się sprawdziło 💜💜💜 najważniejsze w tym wszystkim jest zdrowie ✊✊✊
    Pokaż zdjęcie 🤩🤩🤩

To juz ładny staż macie :)

boys' mum lubi tę wiadomość

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boys' mum wrote:

Super wieści! 🤩 A jaką wadę serca ma Twój syn? Mój VSD okołobłoniaste, jest po operacji. Też będę miała echo serca płodu 🙂

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Wiolami Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje udanych wizyt😊

Ja się dziś tak fatalnie czuję , że szkoda gadać mdłości ból głowy od rana , do tego narzeczony wrócił z pracy o 17 ,a o 19 znowu pojechał na szkolenie do niedzieli już z tego wszystkiego się poryczałam że zostałam znowu bez niego 🫢 hormony mi buzują.
    Jutro lecę do laboratorium , a w piątek wizyta (i stres)mam nadzieję że będzie wszystko dobrze.

boys' mum lubi tę wiadomość

2008👧 2009 👦
    04.2023 👼💔(5tc)
    O3.3024👼💔(Biochem)
    O6.2024👼💔(6tc)
    01.2025 👼💔(9tc)
    14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)

19.04.2026 ⏸️
    13.05 1,09cm małego cudu z ♥️ 7t+1
    21.05 1,86cm małego cudu 8t+2
    5.06. 3,98cm małego cudu 10t+3
    18.06 6,76cm małego cudu,badania prenatalne-wszystko dobrze 12t+2

preg.png
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolami wrote:
    Dziewczyny gratulacje udanych wizyt😊

Ja się dziś tak fatalnie czuję , że szkoda gadać mdłości ból głowy od rana , do tego narzeczony wrócił z pracy o 17 ,a o 19 znowu pojechał na szkolenie do niedzieli już z tego wszystkiego się poryczałam że zostałam znowu bez niego 🫢 hormony mi buzują.
    Jutro lecę do laboratorium , a w piątek wizyta (i stres)mam nadzieję że będzie wszystko dobrze.
    Hehe rozumiem, ja też nie lubię zostawać bez męża 😄 Pracujemy oboje zdalnie, więc jesteśmy ciągle razem i jak ma jakąś konferencję czy coś to też mi smutno 😄 Nie wiem jak żyją małżeństwa gdzie facet jest np. kierowcą międzynarodowym i więcej go nie ma niż jest, ja bym tak nie mogła 🫣
    Kciuki za badania i wizytę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 19:46

Wiolami lubi tę wiadomość

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • bambari Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę właśnie pojechać na urlop na urlopie a nie zwolnieniu, dlatego nie brałam jeszcze zwolnienia.

Izia, Rosalinda lubią tę wiadomość

‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ