Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2026 🩷💙
Odpowiedz

Grudzień 2026 🩷💙

Oceń ten wątek:
  • Lunaaa12 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia wszystkim remontującym, budującym, duuuużo cierpliwości i wytrwałości w tym wszystkim ✊✊✊

Angela1108, Minimalti lubią tę wiadomość

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Słoneczko🌼 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Nie mam własnej działalności gospodarczej, póki co nie czuje się na siłach żeby gdzie kolwiek jechać na weekend , ale może w końcu poczuje się lepiej a dzieci bardzo chcą lecieć na wakacje , to byłby tydzień i kurcze mam zagwozdke co w razie jak mni nie będzie a będzie kontrola, nigdy nie miałam i nie wiem jak taka kontrol wygląda

Bardzo różnie może być kontrola zdrowotna albo taka w której zus bada czy w ogóle masz prawo do pobierania zasiłku trzeba przedstawić wszystkie dokumenty ( najczęściej małe przedsiębiorstwa) Osobiście dla własnego spokoju bym zgłosiła jeśli będzie dłuższy wyjazd

preg.png

2023 15tc 💔👼
    2 procedury ivf
    Panorama wszystko ok dziewczynka 🩷

FET 5.1.1 acard ,clexana ,estrofem ,lanzeto ,medargin ,prolutex 2x ,cyclogest ,duphaston ,acofil,immunoglobuliny, atosiban
    👱‍♀️32 l 🧔‍♂️ 34l
  • wera1211 Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaaa20 wrote:
    Ja dzisiaj miałam prenatalne, wszystko wygląda dobrze, maluszek ma 6,5 cm 🥹 jednak nie chciał się ujawnić więc ja dalej nie wiem kto mieszka w brzuszku 🩷🩵
    Mój też miał na prenatalnych 6,5cm 🩷🩵 super, że wszystko okej, niech rosną maluszki ❤️

Myszkaaa20, Minimalti lubią tę wiadomość

🧔'95 🧑 '96

12.2022 🩵 3425g
    12.2024 💔 biochem
    07.2025 💔 24tc 👼🩷

⏸️ 31.03.
    preg.png
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się nie odważyła lecieć na zagraniczne wakacje będąc na L4. Co prawda dwie ciąże i nie miałam ani jednej kontroli, ale jednak te kontrole się zdarzają...

przyszłamama96 lubi tę wiadomość

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie maluchy maja sie dobrze mam anemie i wprowadzić żelazo i dodatkowo magnez. dostałam skierowanie na wyniki tarczycy i na pilne skierowanie do neurologa bardzo miło jestem zaskoczona tym lekarzem nowym.

Nataleńka, Lunaaa12, Myszkaaa20, Kfiatuszek666, Justi2019, Wiolami, boys' mum, Hera098, przyszłamama96, Akacjowa_, Minimalti lubią tę wiadomość

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • Lunaaa12 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1108 wrote:
    Ja po wizycie maluchy maja sie dobrze mam anemie i wprowadzić żelazo i dodatkowo magnez. dostałam skierowanie na wyniki tarczycy i na pilne skierowanie do neurologa bardzo miło jestem zaskoczona tym lekarzem nowym.

Super, że zostałaś tak zaopiekowana,oby żelazo pomogło ✊

A mi wyszło białko w moczu,.napisałam do gin, powtarzałam dzisiaj i to samo co przed weekendem wyszło. Ajj w dwóch pierwszych nie miałam nigdy problemów z moczem,a tu😬

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Izia Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Dziewczyny a czy któraś z was na L4 zamierza na wakacje lecieć za granicę ? Jak to wygląda np podczas kontroli , można czy nie można?

Mnie każda dziewczyna, która była w ciąży mówi, że nie miała nigdy takiej kontroli i że się naczytałam w necie i niepotrzebnie stresuję, że przecież na wychodzącym mam prawo wychodzić spacerować, odwiedzić rodziców a kto to sprawdzi czy jestem u nich czy na wyjeździe. I dużo osób w pracy się dziwi czemu po takich długich staraniach narażam się i chodzę do pracy zamiast korzystać z pogody i być na zwolnieniu już od dawna. A ja właśnie się obawiam, że mogłoby tak trafić akurat na mnie i dlatego chcę na urlop zagraniczny wyjechać w trakcie wypisanego urlopu nie zwolnienia. Zależy mi też na na ciągnięciu drugiej pracy w sezonie, stąd obawa przed l4. Ale fakt jest mi szkoda, że go nie wykorzystuję, bo ze względu na wiek i przejścia mogłabym iść n al4 już od pierwszej pozytywnej bety. Z drugiej strony uświadomiłam sobie, że tak na prawdę mogłabym siedzieć na dupie w domu a np brać prysznic nie usłyszeć dzwonka, ba! Ja go nigdy nie usłyszę, jeśli potencjalna kontrola nie pofatygowałaby się na górę, bo nie mamy domofonu i mąż nie planuje tego zakładać od lat, więc po prostu nikt z zew. do nas się nie dodzwoni😀. I jak niby potem miałabym udowodnić, że w domu byłam. No w żaden sposób. Więc może po prostu się faktycznie tym nie przejmować. Co do wyjazdu gdyby był to np nad nasze morze zgłosiłabym zmianę adresu, argumentacja zdrowotna potrzeba jodu etc Z zagranicznym już trudniej.

Justi2019, Hera098 lubią tę wiadomość

👩'83👨'83
    📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
    2018 - 2021 starania naturalne
    2022 inseminacja ❌

06/2022 I IVF
    czerwiec punkcja, 3 zarodki
    I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
    sierpień II transfer ❄️ ❌
    listopad III transfer ❄️ ❌

07/2023 II IVF
    lipiec punkcja, 3 zarodki
    IV transfer ❌
    wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
    listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18

01/2024 III IVF
    styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore

05/2024 IV IVF
    maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
    lipiec VII transfer ❌

07/2025 V IVF
    lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
    sierpień VIII transfer ❄️ ❌
    wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌

10/2025 VI IVF
    październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań

03/2026
    X transfer ❄️❄️
    8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️!
  • Izia Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minimalti wrote:
    Dziewczyny przyszły do mnie wyniki Sanco - wynik prawidłowy, ryzyka niskie i będzie chłopiec 🩵

Cudownie! Czyli równy tydzień na wyniki czekałaś jeśli dobrze pamiętam. Ja robiłam w zeszłą środę, więc liczę, że jutro w środę też wyniki sanco będą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 17:31

Minimalti lubi tę wiadomość

👩'83👨'83
    2022 inseminacja ❌

06/2022 I IVF

07/2023 II IVF
    IV transfer ❌
    wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105

01/2024 III IVF

05/2024 IV IVF
    lipiec VII transfer ❌

07/2025 V IVF

10/2025 VI IVF

03/2026
    X transfer ❄️❄️
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1108 wrote:

A czemu neurolog?

• botanika Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka (lekarka!) miała kontrolę gdy była na fizjoterapii. I od razu wstrzymano wypłatę świadczeń i musiała odkręcać, więc nic przyjemnego.

Na pewno warto obgadać to z lekarzem, mają większe doświadczenie. I jeśli zaleceniem jest podróż dla np poprawy nastroju bo widzą zagrożenie depresja… no ale z kontrolą i tak loteria.

ticker_pgn.php?v=0,3,2026-12-27,-5,u

Wysłany: 2 czerwca, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Ja bym się nie odważyła lecieć na zagraniczne wakacje będąc na L4. Co prawda dwie ciąże i nie miałam ani jednej kontroli, ale jednak te kontrole się zdarzają...

Ja po macierzyńskim byłam dosłownie chwilę na l4 od psychiatry i zostałam wezwana na badanie przez lekarza orzecznika… nic przyjemnego i mam nadzieję, że nigdy więcej mnie to nie spotka 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 17:50

Wysłany: 2 czerwca, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia wrote:
    Mnie każda dziewczyna, która była w ciąży mówi, że nie miała nigdy takiej kontroli i że się naczytałam w necie i niepotrzebnie stresuję, że przecież na wychodzącym mam prawo wychodzić spacerować, odwiedzić rodziców a kto to sprawdzi czy jestem u nich czy na wyjeździe. I dużo osób w pracy się dziwi czemu po takich długich staraniach narażam się i chodzę do pracy zamiast korzystać z pogody i być na zwolnieniu już od dawna. A ja właśnie się obawiam, że mogłoby tak trafić akurat na mnie i dlatego chcę na urlop zagraniczny wyjechać w trakcie wypisanego urlopu nie zwolnienia. Zależy mi też na na ciągnięciu drugiej pracy w sezonie, stąd obawa przed l4. Ale fakt jest mi szkoda, że go nie wykorzystuję, bo ze względu na wiek i przejścia mogłabym iść n al4 już od pierwszej pozytywnej bety. Z drugiej strony uświadomiłam sobie, że tak na prawdę mogłabym siedzieć na dupie w domu a np brać prysznic nie usłyszeć dzwonka, ba! Ja go nigdy nie usłyszę, jeśli potencjalna kontrola nie pofatygowałaby się na górę, bo nie mamy domofonu i mąż nie planuje tego zakładać od lat, więc po prostu nikt z zew. do nas się nie dodzwoni😀. I jak niby potem miałabym udowodnić, że w domu byłam. No w żaden sposób. Więc może po prostu się faktycznie tym nie przejmować. Co do wyjazdu gdyby był to np nad nasze morze zgłosiłabym zmianę adresu, argumentacja zdrowotna potrzeba jodu etc Z zagranicznym już trudniej.

Poszłabym na l4 już dawno, ale jeśli zależy Ci na pracy to pracuj póki czujesz się na siłach byle nie przemęczać się.

A co do wakacji - l4 z założenia jest czasem rekonwalescencji, w razie kontroli mogą być kłopoty. Lekarz musiałby mocno uzasadnić dlaczego ten wyjazd miałby pomóc i w jaki sposób…

No ale też z drugiej strony jak jest kontrola, a Ciebie nie ma to musis się wytłumaczyć. Podobno nie ma problemu z tłumaczeniem, że byłaś na spacerze czy w sklepie. Prośbę o wytłumaczenie ZUS wysyła pocztą polską więc… zanim do Ciebie trafi to też chwila minie. Ja bym się chyba nie przejmowała.

Poza tym, za pierwsze 33 dni niezdolności do pracy w roku płaci pracodawca więc jeśli jeszcze nie byłaś w tym roku lub nie wykorzystałaś to marne szanse, że ZUS się zainteresuje. No i na koniec: musisz mieć zwolnienie min 2 tygodnie ciągiem od tego samego lekarza/chorobę aby ZUS wszczął kontrolę.

Justi2019 lubi tę wiadomość

• Izia Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi kontrolami to też mi się wydaje, że ma znaczenie czy ktoś jest na umowie na czas nieokreślony, z długim stażem w jednym miejscu, czy jdg. Jeśli ma się umowę o pracę to pierwszy miesiąc opłaca pracodawca, więc kontrola z zusu się nie trafi. Kiedyś gdzieś wyczytałam, ze jakaś dziewczyna miała kontrolę w dniu porodu, wiec zanosił mąż potwierdzenie ze szpitala i koniec tematu, ktoś inny pisał, że był po prostu poza domem w trakcie ich wizyty i nast. dnia pojechał do zusu to powiedzieć i to wystarczyło, więc chyba zależy na kogo się trafi. Ja nie mam nawet balkonu w mieszkaniu, więc jak zacznie się lato i duchota i będę na l4 to dla swojego zdrowia nawet nie powinnam w takiej duchocie siedzieć i spacery jakiś cień tężnia w parku będą wskazane. Ważne, żeby wiedzieć z jakiego powodu jest się na l4 w związku z ciążą. Bo nie ma czegos takiego jak l4 z powodu ciąży czy z powodu pracy. To są potoczne określenia, ale prawnicy wyczulają by ich nie używać w rozmowie z orzecznikami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 18:02

👩'83👨'83
    2022 inseminacja ❌

06/2022 I IVF

07/2023 II IVF
    IV transfer ❌

01/2024 III IVF

05/2024 IV IVF
    lipiec VII transfer ❌

07/2025 V IVF

10/2025 VI IVF

03/2026
    X transfer ❄️❄️
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    A czemu neurolog?
    Endokrynolog pomyliłam 🫣

Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • boys' mum Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minimalti wrote:
    Dziewczyny przyszły do mnie wyniki Sanco - wynik prawidłowy, ryzyka niskie i będzie chłopiec 🩵
    Gratulacje 🩵🩵🩵

Minimalti lubi tę wiadomość

M🩵12
    A🩵8
    ⏸️ 3.04.2026
    preg.png
  • boys' mum Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ❤️ ja po prenatalnych, ryzyka bardzo niskie ❤️ z dzidzią wszystko na ten moment w porządku, kolejne prenatalne mam 28 lipca. Później będę miała jeszcze echo serca maluszka ze względu na wadę serca młodszego syna i mojego brata, który zmarł mając 8 lat. Wiecie kamień z serca mi spadł bo tak się bałam, że coś może będzie nie tak... W głowie miałam że mam już dwójkę zdrowych dzieci, a jak trzecie byłoby chore? Ale na ten moment jest dobrze ❤️ kamień z serca... Co do płci to powiedział, że na tak wczesnym etapie nie mówi, ale mam zdjęcie i wg niego obstawiam dziewczynkę 🩷 u chłopców wyglądało to zupełnie inaczej 😉 zobaczymy czy moje przeczucie i to co jest na USg się potwierdzi 😁
    Co do wyprawki jeżeli okaże się, że córka to już mówiłam, żeby pilnował konta 🤣 bo wyczyszcze 🤣 haha

Co do budowy domu to my zaczęliśmy zaraz po szkole średniej w 2010r. Mieszkamy na wsi, działkę mamy od męża rodziców. Mąż ma gospodarstwo i tak od 12 lat już mieszkamy u siebie ❤️ nie ma nic lepszego 😁

Kfiatuszek666, Rosalinda, Wiolami, Justi2019, przyszłamama96, Myszkaaa20, Minimalti lubią tę wiadomość

M🩵12
    A🩵8
    ⏸️ 3.04.2026
    preg.png
  • Lunaaa12 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boys' mum wrote:
    Hej dziewczyny ❤️ ja po prenatalnych, ryzyka bardzo niskie ❤️ z dzidzią wszystko na ten moment w porządku, kolejne prenatalne mam 28 lipca. Później będę miała jeszcze echo serca maluszka ze względu na wadę serca młodszego syna i mojego brata, który zmarł mając 8 lat. Wiecie kamień z serca mi spadł bo tak się bałam, że coś może będzie nie tak... W głowie miałam że mam już dwójkę zdrowych dzieci, a jak trzecie byłoby chore? Ale na ten moment jest dobrze ❤️ kamień z serca... Co do płci to powiedział, że na tak wczesnym etapie nie mówi, ale mam zdjęcie i wg niego obstawiam dziewczynkę 🩷 u chłopców wyglądało to zupełnie inaczej 😉 zobaczymy czy moje przeczucie i to co jest na USg się potwierdzi 😁
    Co do wyprawki jeżeli okaże się, że córka to już mówiłam, żeby pilnował konta 🤣 bo wyczyszcze 🤣 haha

Co do budowy domu to my zaczęliśmy zaraz po szkole średniej w 2010r. Mieszkamy na wsi, działkę mamy od męża rodziców. Mąż ma gospodarstwo i tak od 12 lat już mieszkamy u siebie ❤️ nie ma nic lepszego 😁

Cieszę się bardzo,oby Twoje przeczucie się sprawdziło 💜💜💜 najważniejsze w tym wszystkim jest zdrowie ✊✊✊
    Pokaż zdjęcie 🤩🤩🤩

To juz ładny staż macie :)

boys' mum lubi tę wiadomość

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boys' mum wrote:

Super wieści! 🤩 A jaką wadę serca ma Twój syn? Mój VSD okołobłoniaste, jest po operacji. Też będę miała echo serca płodu 🙂

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Wiolami Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje udanych wizyt😊

Ja się dziś tak fatalnie czuję , że szkoda gadać mdłości ból głowy od rana , do tego narzeczony wrócił z pracy o 17 ,a o 19 znowu pojechał na szkolenie do niedzieli już z tego wszystkiego się poryczałam że zostałam znowu bez niego 🫢 hormony mi buzują.
    Jutro lecę do laboratorium , a w piątek wizyta (i stres)mam nadzieję że będzie wszystko dobrze.

boys' mum lubi tę wiadomość

2008👧 2009 👦
    04.2023 👼💔(5tc)
    O3.3024👼💔(Biochem)
    O6.2024👼💔(6tc)
    01.2025 👼💔(9tc)
    14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)

19.04.2026 ⏸️
    13.05 1,09cm małego cudu z ♥️ 7t+1
    21.05 1,86cm małego cudu 8t+2

preg.png
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolami wrote:
    Dziewczyny gratulacje udanych wizyt😊

Ja się dziś tak fatalnie czuję , że szkoda gadać mdłości ból głowy od rana , do tego narzeczony wrócił z pracy o 17 ,a o 19 znowu pojechał na szkolenie do niedzieli już z tego wszystkiego się poryczałam że zostałam znowu bez niego 🫢 hormony mi buzują.
    Jutro lecę do laboratorium , a w piątek wizyta (i stres)mam nadzieję że będzie wszystko dobrze.
    Hehe rozumiem, ja też nie lubię zostawać bez męża 😄 Pracujemy oboje zdalnie, więc jesteśmy ciągle razem i jak ma jakąś konferencję czy coś to też mi smutno 😄 Nie wiem jak żyją małżeństwa gdzie facet jest np. kierowcą międzynarodowym i więcej go nie ma niż jest, ja bym tak nie mogła 🫣
    Kciuki za badania i wizytę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 19:46

Wiolami lubi tę wiadomość

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
‹‹ 90 91 92 93 94
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ