Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
blancaa12 wrote:Dzień dobry ja właśnie jadę na wizytę
Powodzenia 🤞🍀
Ja już po badaniu krwi 🩸 i właśnie zjadłam śniadanie z głodu mnie mdliło, ale po jedzeniu też 🫢 a że wzięłam leki , to skupiam się aby nie wylądować w objęciach WC.
Angela .. by do niedzieli, bo wtedy wraca 🫢😊tymczasem dziś umówiłam się do mamy ,a jutro do koleżanki w piątek wizyta jakoś zleci chyba 😂 -
O jej mam to samo tak mnie wybudza pęcherz że głowa mała i to z bólem że muszę szybko wstać i do łazienki .Nadzieja 🧚🏼♀️ wrote:Hej dziewczyny !!! Gratuluje udanych wizyt , widzę same pozytywne info 😍
Ja jeszcze tydzień do wizyty i powiem wam że czasem łapie mnie stres .. np dzis bolało mnie podbrzusze a już dawno mnie nie bolało dodatkowo pierwszy raz zapomniałam o swoich lekach i dostałam zawału … i byłam wściekła na siebie ..
co do wyprawki to myślę że zacznę koło września dopiero , muszę zrobić remont w mieszkaniu bo sobie wymyśliłam wymianę podłóg przemeblowania itd więc dopiero jak wszystko ogarnę to będzie wyprawka 😃
Co do grupy ja jestem za żeby w późniejszym etapie powstała grupa może na whatsup? Proponuję bo zawsze jakieś grupy pracownicze itd tam miałam 🤣
Ja dziś miałam ochotę na kanapkę z białym serkiem i skończyło się to mdłościami i zgaga .. spałam dzisiaj też w dzień od 16 do jakieś 18 ale czuję że coś obejrzę i lecę spać , czy wgl was też już wybudza sikanie .. niestety malutko pije a i tak 6/7 już budzę się z bolącym aż pęcherzem 🫣 oczywiście potem zasypiam i śpię jak najdłużej 🤣
Kciuki za dzisiejsze wizyty . Dziewczyny mam pytanie czy miałyście kiedy kolwiek w ciąży wysypkę? Od 2 dni mam na nogach z tyłu szczególnie pod kolanami jakąś wysypkę nie widać tego bardzo bo to nie jest czerwone tylko jak skóra bardziej czuje pod ręką że mam wysypkę i to tylko nogi z tyłu nie wiem co to moze być i wogole czym to smarować myślałam że nie będę musiała odwiedzić lekarza ale póki co nie znika , moze któraś miała coś takiego? -
boys' mum wrote:No my razem już 19 lat😂🫢 12 po ślubie 😂 znamy się jak łyse konie 😁 ale lubię z nim spędzać czas... Wkurzam się jak tego czasu mamy mało... Np. ja wracam z pracy a on jest np. na polu bo żniwa czy coś takiego... Lubię jak mamy czas dla siebie. Nie umiałabym chyba funkcjonować gdybyśmy np. Mieli pracę z delegacją...
Tak, stwierdzam po wyrostku 🫢🫣 tu ewidentnie jest płaski... Z chłopcami był sterczący do góry 😁 też z tego tygodnia... Zobaczymy czy się potwierdzi ☺️
To trzymam kciuki ✊✊✊
My z moim mamy zdecydowanie za mało czasu i większość spraw jest na mojej glowie, czekam na urlop, w czerwcu mamy trochę uroczystości, tydzień na pewno wolnego, no i wakacje,ale jeszcze nie wiemy kiedy,chyba padnie na Sycylię, ale czekam na drugi trymestr i żeby juz było stabilnie z samopoczuciem😀2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Ja w nocy też wstaje na siusiu, albo jak młody przyjdzie (śpi u siebie w pokoju, ale czasem w nocy przychodzi, przytulam odnoszę i śpi dalej), albo rano - czyli okolo 5 jak wstanie 😜 moje dziecko niestety wstaje bardzo wcześnie.
Przeraża mnie to, takie wczesne poranki po nieprzespanej nocy z niemowlakiem. I w ogóle ta różnica dwóch lat też mnie przeraża 😃 tu bunty, tu niemowlę i niewyspana ja -
Tak mnie też przeraża wizja prawie 4 latka i 2 maluszków . Bo tak myślę że ze względu na zimę i noworodki w domu syn raczej nie bedzie chodził do przedszkola przez pewien czas.bambari wrote:Ja w nocy też wstaje na siusiu, albo jak młody przyjdzie (śpi u siebie w pokoju, ale czasem w nocy przychodzi, przytulam odnoszę i śpi dalej), albo rano - czyli okolo 5 jak wstanie 😜 moje dziecko niestety wstaje bardzo wcześnie.
Przeraża mnie to, takie wczesne poranki po nieprzespanej nocy z niemowlakiem. I w ogóle ta różnica dwóch lat też mnie przeraża 😃 tu bunty, tu niemowlę i niewyspana ja -
4 lata to fajna różnica wieku 🙂 4-latek już jest bardziej ogarnięty, rozumie, że dzidziuś śpi i trzeba być ciszej, poda pampersa czy body 🙂
Ja mam między chłopcami 4 lata i 4 miesiące różnicy i bardzo dobrze wspominam czas jak młodszy był malutki 🙂
Teraz młodszy jest zbuntowanym dwulatkiem - nie lubiłam tego okresu u starszego, u młodszego również nie lubię 🙈
A dwulatek i ciąża to ciężkie połączenie 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca, 12:38
🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Też mam obawy co do wieku - u nas będzie 3 lata i 4 miesiące, a syn obecnie większy buntownik niż jako 2 latek 🫣 strach się bać co to będzie.
-
Między moimi starszymi dziećmi różnica jest 1 rok i 9 miesięcy 😊 i było super jedno przy drugim się chowało.Twraz też jest oki,mają świetny kontakt ze sobą.
Myszkaaa20 lubi tę wiadomość
-
Chyba ciężko przewidzieć. Bo jednak taka zmiana wpływa na atmosferę między wszystkimi domownikami i taki maluch też może odczuć, że dzieje się coś ważnego i zachować się inaczej niż się obawiamyAkacjowa_ wrote:Też mam obawy co do wieku - u nas będzie 3 lata i 4 miesiące, a syn obecnie większy buntownik niż jako 2 latek 🫣 strach się bać co to będzie.
-
Czy któraś z Was dziewczyny prowadzi ciążę na NFZ? Ja obecnie luxmed, na razie jest to ok, ale jak dowiedziałam się o ciąży to umówiłam się też na NFZ (terminy były od lipca! Więc jeszcze tam nie byłam) bo pomyślałam że może część badań które nie mam w luxmed wtedy łatwiej na NFZ… czy są jeszcze jakieś korzyści? Ma to sens przenieść się na NFZ/ mieć dwie karty?
-
botanika wrote:Czy któraś z Was dziewczyny prowadzi ciążę na NFZ? Ja obecnie luxmed, na razie jest to ok, ale jak dowiedziałam się o ciąży to umówiłam się też na NFZ (terminy były od lipca! Więc jeszcze tam nie byłam) bo pomyślałam że może część badań które nie mam w luxmed wtedy łatwiej na NFZ… czy są jeszcze jakieś korzyści? Ma to sens przenieść się na NFZ/ mieć dwie karty?
Ja prowadzę na NFZ w szpitalu klinicznym, ale lekarzem prowadzącym jest moja dobra znajoma więc ciężko mi się wypowiadać co jest lepsze a co gorsze. Wiadomo wszystkie badania są darmowe, plus jak mam opiekę w szpitalu klinicznym to jestem objęta takim programem że przysługuje mi pierwszeństwo przy porodzie, albo jak coś się dzieje to pierwszeństwo przyjęcia na sorze ginekologicznym. Wizyty raz w miesiącu, jedynie co to jakość USG jest trochę gorsza, dlatego chodzę do tej znajomej w międzyczasie też na pojedyncze wizyty prywatne👧 29 👦 30
Starania od 01/2025
08.2025 ⏸️
08.2025 💔 cb
08.03.2026 ⏸️
09.03.2026 Beta HCG 16, progesteron 8,7
11.03.2026 Beta HCG 16,3, progesteron 1,3
CB 💔
09.04 ⏸️ beta HCG 16
11.04 beta HCG 75
13.04 beta HCG 198
16.04 beta HCG 641
20.04 beta HCG 4321
22.04 5+5 GS 14,3 mm, YS 2,6 mm, bez echa zarodka
06.05 7+5 GS 27,9 mm, YS 4 mm, obecny zarodek z ❤️ CRL 1,01 cm - wiek 7+1
25.05 CRL 3,31 cm - wiek 10+1
26.05 Test Sanco - ryzyka niskie, synek 💙

-
O dziewczyny ja też zastanawiam się jak to u Nas przebiegnie jak pojawi się nowy członek rodziny, różnica u Nas będzie 2,5 roku i mam dużą nadzieję że synek szybko zaakceptuje nową sytuację a później będą się razem bawić i budować piękną relację na całe życie 🥹🥰
-
U nas między chłopakami jest 2 lata 9 miesięcy i z perspektywy czasu chwalę sobie bardzo taką różnice. Obecnie chłopaki są na fajnym etapie, młodszy juz się bawi ładnie, nie tylko przeszkadza starszemu 😆 i jest ta nić porozumienia, że się zajmą sobą, wiadomo do pierwszej awantury, zwłaszcza jak jeden drugiemu coś weźmie albo w tym samym momencie chcą się bawić akurat tą samą zabawką 🤣🤣🤣
A jak najmniejsze bobo się urodzi to między młodszym będzie 4 lata różnicy, starszy prawie 7,więc już ogarnięci chłopcy
mam nadzieję, że się naciesze najmniejszą dzidzia i jakoś ogarniemy wszyscy wspólnie nową rzeczywistość
zobaczymy jak wyjdzie z przedszkolem/zerówka starszych, na pewno długiej przerwy nie będę im robić, zależy kiedy jeszcze bobo planuje przywitać się z nami2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Ja sie boje tego okresu jesien zima w przedszkolu teraz w listopadzie i styczniu mieliśmy dwa razy jelitowke katar praktycznie co miesiąc i wole nie ryzykowac tym bardziej że to blizniakiLunaaa12 wrote:U nas między chłopakami jest 2 lata 9 miesięcy i z perspektywy czasu chwalę sobie bardzo taką różnice. Obecnie chłopaki są na fajnym etapie, młodszy juz się bawi ładnie, nie tylko przeszkadza starszemu 😆 i jest ta nić porozumienia, że się zajmą sobą, wiadomo do pierwszej awantury, zwłaszcza jak jeden drugiemu coś weźmie albo w tym samym momencie chcą się bawić akurat tą samą zabawką 🤣🤣🤣
A jak najmniejsze bobo się urodzi to między młodszym będzie 4 lata różnicy, starszy prawie 7,więc już ogarnięci chłopcy
mam nadzieję, że się naciesze najmniejszą dzidzia i jakoś ogarniemy wszyscy wspólnie nową rzeczywistość
zobaczymy jak wyjdzie z przedszkolem/zerówka starszych, na pewno długiej przerwy nie będę im robić, zależy kiedy jeszcze bobo planuje przywitać się z nami