Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2026 🩷💙
Odpowiedz

Grudzień 2026 🩷💙

Oceń ten wątek:
  • Wiolami Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blancaa12 wrote:
    Dzień dobry ja właśnie jadę na wizytę

Powodzenia 🤞🍀

Ja już po badaniu krwi 🩸 i właśnie zjadłam śniadanie z głodu mnie mdliło, ale po jedzeniu też 🫢 a że wzięłam leki , to skupiam się aby nie wylądować w objęciach WC.

Angela .. by do niedzieli, bo wtedy wraca 🫢😊tymczasem dziś umówiłam się do mamy ,a jutro do koleżanki w piątek wizyta jakoś zleci chyba 😂

2008👧 2009 👦
    04.2023 👼💔(5tc)
    O3.3024👼💔(Biochem)
    O6.2024👼💔(6tc)
    01.2025 👼💔(9tc)
    14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)

19.04.2026 ⏸️
    13.05 1,09cm małego cudu z ♥️ 7t+1
    21.05 1,86cm małego cudu 8t+2

preg.png
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blancaa12 wrote:
    Dzień dobry ja właśnie jadę na wizytę
    Trzymam kciuki! 😀

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    Hej dziewczyny !!! Gratuluje udanych wizyt , widzę same pozytywne info 😍
    Ja jeszcze tydzień do wizyty i powiem wam że czasem łapie mnie stres .. np dzis bolało mnie podbrzusze a już dawno mnie nie bolało dodatkowo pierwszy raz zapomniałam o swoich lekach i dostałam zawału … i byłam wściekła na siebie ..
    co do wyprawki to myślę że zacznę koło września dopiero , muszę zrobić remont w mieszkaniu bo sobie wymyśliłam wymianę podłóg przemeblowania itd więc dopiero jak wszystko ogarnę to będzie wyprawka 😃
    Co do grupy ja jestem za żeby w późniejszym etapie powstała grupa może na whatsup? Proponuję bo zawsze jakieś grupy pracownicze itd tam miałam 🤣
    Ja dziś miałam ochotę na kanapkę z białym serkiem i skończyło się to mdłościami i zgaga .. spałam dzisiaj też w dzień od 16 do jakieś 18 ale czuję że coś obejrzę i lecę spać , czy wgl was też już wybudza sikanie .. niestety malutko pije a i tak 6/7 już budzę się z bolącym aż pęcherzem 🫣 oczywiście potem zasypiam i śpię jak najdłużej 🤣
    O jej mam to samo tak mnie wybudza pęcherz że głowa mała i to z bólem że muszę szybko wstać i do łazienki .
    Kciuki za dzisiejsze wizyty . Dziewczyny mam pytanie czy miałyście kiedy kolwiek w ciąży wysypkę? Od 2 dni mam na nogach z tyłu szczególnie pod kolanami jakąś wysypkę nie widać tego bardzo bo to nie jest czerwone tylko jak skóra bardziej czuje pod ręką że mam wysypkę i to tylko nogi z tyłu nie wiem co to moze być i wogole czym to smarować myślałam że nie będę musiała odwiedzić lekarza ale póki co nie znika , moze któraś miała coś takiego?

preg.png
  • blancaa12 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po . Wszystko ok. Jedynie co to mój lekarz nie prowadzi ciąży i muszę szukać kogoś innego

Justi2019, przyszłamama96, Myszkaaa20, Rosalinda, Wiolami, Minimalti lubią tę wiadomość

• Lunaaa12 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blancaa12 wrote:
    Już po . Wszystko ok. Jedynie co to mój lekarz nie prowadzi ciąży i muszę szukać kogoś innego

Ale usg miałaś dzisiaj? Wszystko ok? Który tydzień u Ciebie?

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Lunaaa12 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boys' mum wrote:
    No my razem już 19 lat😂🫢 12 po ślubie 😂 znamy się jak łyse konie 😁 ale lubię z nim spędzać czas... Wkurzam się jak tego czasu mamy mało... Np. ja wracam z pracy a on jest np. na polu bo żniwa czy coś takiego... Lubię jak mamy czas dla siebie. Nie umiałabym chyba funkcjonować gdybyśmy np. Mieli pracę z delegacją...

Tak, stwierdzam po wyrostku 🫢🫣 tu ewidentnie jest płaski... Z chłopcami był sterczący do góry 😁 też z tego tygodnia... Zobaczymy czy się potwierdzi ☺️

To trzymam kciuki ✊✊✊

My z moim mamy zdecydowanie za mało czasu i większość spraw jest na mojej glowie, czekam na urlop, w czerwcu mamy trochę uroczystości, tydzień na pewno wolnego, no i wakacje,ale jeszcze nie wiemy kiedy,chyba padnie na Sycylię, ale czekam na drugi trymestr i żeby juz było stabilnie z samopoczuciem😀

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • blancaa12 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa12 wrote:
    Ale usg miałaś dzisiaj? Wszystko ok? Który tydzień u Ciebie?

Dziś 13+1 kolejna wizyta za 3 tygodnie. Zapisałam się do lekarza jakiegoś innego ale będę szukać jeszcze kogoś

• Lunaaa12 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blancaa12 wrote:
    Dziś 13+1 kolejna wizyta za 3 tygodnie. Zapisałam się do lekarza jakiegoś innego ale będę szukać jeszcze kogoś

Najważniejsze, że wszystko ok🙌 jakieś podejrzenia co do płci juz są?

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • blancaa12 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nie wiadomo ;)

• bambari Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy też wstaje na siusiu, albo jak młody przyjdzie (śpi u siebie w pokoju, ale czasem w nocy przychodzi, przytulam odnoszę i śpi dalej), albo rano - czyli okolo 5 jak wstanie 😜 moje dziecko niestety wstaje bardzo wcześnie.

Przeraża mnie to, takie wczesne poranki po nieprzespanej nocy z niemowlakiem. I w ogóle ta różnica dwóch lat też mnie przeraża 😃 tu bunty, tu niemowlę i niewyspana ja

• Angela1108 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambari wrote:
    Ja w nocy też wstaje na siusiu, albo jak młody przyjdzie (śpi u siebie w pokoju, ale czasem w nocy przychodzi, przytulam odnoszę i śpi dalej), albo rano - czyli okolo 5 jak wstanie 😜 moje dziecko niestety wstaje bardzo wcześnie.

Przeraża mnie to, takie wczesne poranki po nieprzespanej nocy z niemowlakiem. I w ogóle ta różnica dwóch lat też mnie przeraża 😃 tu bunty, tu niemowlę i niewyspana ja
    Tak mnie też przeraża wizja prawie 4 latka i 2 maluszków . Bo tak myślę że ze względu na zimę i noworodki w domu syn raczej nie bedzie chodził do przedszkola przez pewien czas.

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 lata to fajna różnica wieku 🙂 4-latek już jest bardziej ogarnięty, rozumie, że dzidziuś śpi i trzeba być ciszej, poda pampersa czy body 🙂

Ja mam między chłopcami 4 lata i 4 miesiące różnicy i bardzo dobrze wspominam czas jak młodszy był malutki 🙂

Teraz młodszy jest zbuntowanym dwulatkiem - nie lubiłam tego okresu u starszego, u młodszego również nie lubię 🙈

A dwulatek i ciąża to ciężkie połączenie 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca, 12:38

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam obawy co do wieku - u nas będzie 3 lata i 4 miesiące, a syn obecnie większy buntownik niż jako 2 latek 🫣 strach się bać co to będzie.

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️ 🧡 🥹
    29.05.2026 - niskie ryzyka - chłopczyk ☺️

preg.png
  • Wiolami Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Między moimi starszymi dziećmi różnica jest 1 rok i 9 miesięcy 😊 i było super jedno przy drugim się chowało.Twraz też jest oki,mają świetny kontakt ze sobą.

Myszkaaa20 lubi tę wiadomość

2008👧 2009 👦
    04.2023 👼💔(5tc)
    O3.3024👼💔(Biochem)
    O6.2024👼💔(6tc)
    01.2025 👼💔(9tc)
    14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)

19.04.2026 ⏸️
    13.05 1,09cm małego cudu z ♥️ 7t+1
    21.05 1,86cm małego cudu 8t+2

preg.png
  • botanika Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    Też mam obawy co do wieku - u nas będzie 3 lata i 4 miesiące, a syn obecnie większy buntownik niż jako 2 latek 🫣 strach się bać co to będzie.
    Chyba ciężko przewidzieć. Bo jednak taka zmiana wpływa na atmosferę między wszystkimi domownikami i taki maluch też może odczuć, że dzieje się coś ważnego i zachować się inaczej niż się obawiamy ;)

ticker_pgn.php?v=0,3,2026-12-27,-5,u
  • botanika Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was dziewczyny prowadzi ciążę na NFZ? Ja obecnie luxmed, na razie jest to ok, ale jak dowiedziałam się o ciąży to umówiłam się też na NFZ (terminy były od lipca! Więc jeszcze tam nie byłam) bo pomyślałam że może część badań które nie mam w luxmed wtedy łatwiej na NFZ… czy są jeszcze jakieś korzyści? Ma to sens przenieść się na NFZ/ mieć dwie karty?

ticker_pgn.php?v=0,3,2026-12-27,-5,u
  • Minimalti Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    botanika wrote:
    Czy któraś z Was dziewczyny prowadzi ciążę na NFZ? Ja obecnie luxmed, na razie jest to ok, ale jak dowiedziałam się o ciąży to umówiłam się też na NFZ (terminy były od lipca! Więc jeszcze tam nie byłam) bo pomyślałam że może część badań które nie mam w luxmed wtedy łatwiej na NFZ… czy są jeszcze jakieś korzyści? Ma to sens przenieść się na NFZ/ mieć dwie karty?

Ja prowadzę na NFZ w szpitalu klinicznym, ale lekarzem prowadzącym jest moja dobra znajoma więc ciężko mi się wypowiadać co jest lepsze a co gorsze. Wiadomo wszystkie badania są darmowe, plus jak mam opiekę w szpitalu klinicznym to jestem objęta takim programem że przysługuje mi pierwszeństwo przy porodzie, albo jak coś się dzieje to pierwszeństwo przyjęcia na sorze ginekologicznym. Wizyty raz w miesiącu, jedynie co to jakość USG jest trochę gorsza, dlatego chodzę do tej znajomej w międzyczasie też na pojedyncze wizyty prywatne

👧 29 👦 30

Starania od 01/2025

08.2025 ⏸️
    08.2025 💔 cb

08.03.2026 ⏸️
    09.03.2026 Beta HCG 16, progesteron 8,7
    11.03.2026 Beta HCG 16,3, progesteron 1,3
    CB 💔

09.04 ⏸️ beta HCG 16
    11.04 beta HCG 75
    13.04 beta HCG 198
    16.04 beta HCG 641
    20.04 beta HCG 4321

22.04 5+5 GS 14,3 mm, YS 2,6 mm, bez echa zarodka
    06.05 7+5 GS 27,9 mm, YS 4 mm, obecny zarodek z ❤️ CRL 1,01 cm - wiek 7+1
    25.05 CRL 3,31 cm - wiek 10+1
    26.05 Test Sanco - ryzyka niskie, synek 💙

preg.png
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziewczyny ja też zastanawiam się jak to u Nas przebiegnie jak pojawi się nowy członek rodziny, różnica u Nas będzie 2,5 roku i mam dużą nadzieję że synek szybko zaakceptuje nową sytuację a później będą się razem bawić i budować piękną relację na całe życie 🥹🥰

👱🏼‍♀️31👨‍🦱32
    👶🏼2024

💕2014
    💍2018
    💒2020

28.03 12 dpo ⏸️
    Beta 30,7
    Prog 25,51
    30.03 14 dpo
    Beta 125,3
    22.04 6mm Maleństwa z ❤️
    20.05 4 cm szczęścia 😍
    1.06 prenatalne 6,5 cm Maluszka 🥹

preg.png
  • Lunaaa12 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas między chłopakami jest 2 lata 9 miesięcy i z perspektywy czasu chwalę sobie bardzo taką różnice. Obecnie chłopaki są na fajnym etapie, młodszy juz się bawi ładnie, nie tylko przeszkadza starszemu 😆 i jest ta nić porozumienia, że się zajmą sobą, wiadomo do pierwszej awantury, zwłaszcza jak jeden drugiemu coś weźmie albo w tym samym momencie chcą się bawić akurat tą samą zabawką 🤣🤣🤣
    A jak najmniejsze bobo się urodzi to między młodszym będzie 4 lata różnicy, starszy prawie 7,więc już ogarnięci chłopcy :) mam nadzieję, że się naciesze najmniejszą dzidzia i jakoś ogarniemy wszyscy wspólnie nową rzeczywistość:)

zobaczymy jak wyjdzie z przedszkolem/zerówka starszych, na pewno długiej przerwy nie będę im robić, zależy kiedy jeszcze bobo planuje przywitać się z nami

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa12 wrote:
    U nas między chłopakami jest 2 lata 9 miesięcy i z perspektywy czasu chwalę sobie bardzo taką różnice. Obecnie chłopaki są na fajnym etapie, młodszy juz się bawi ładnie, nie tylko przeszkadza starszemu 😆 i jest ta nić porozumienia, że się zajmą sobą, wiadomo do pierwszej awantury, zwłaszcza jak jeden drugiemu coś weźmie albo w tym samym momencie chcą się bawić akurat tą samą zabawką 🤣🤣🤣
    A jak najmniejsze bobo się urodzi to między młodszym będzie 4 lata różnicy, starszy prawie 7,więc już ogarnięci chłopcy :) mam nadzieję, że się naciesze najmniejszą dzidzia i jakoś ogarniemy wszyscy wspólnie nową rzeczywistość:)

zobaczymy jak wyjdzie z przedszkolem/zerówka starszych, na pewno długiej przerwy nie będę im robić, zależy kiedy jeszcze bobo planuje przywitać się z nami
    Ja sie boje tego okresu jesien zima w przedszkolu teraz w listopadzie i styczniu mieliśmy dwa razy jelitowke katar praktycznie co miesiąc i wole nie ryzykowac tym bardziej że to blizniaki

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
‹‹ 92 93 94 95 96
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ