Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2026 🩷💙
Odpowiedz

Grudzień 2026 🩷💙

Oceń ten wątek:
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blancaa12 wrote:
    Dzień dobry ja właśnie jadę na wizytę
    Trzymam kciuki! 😀

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    Hej dziewczyny !!! Gratuluje udanych wizyt , widzę same pozytywne info 😍
    Ja jeszcze tydzień do wizyty i powiem wam że czasem łapie mnie stres .. np dzis bolało mnie podbrzusze a już dawno mnie nie bolało dodatkowo pierwszy raz zapomniałam o swoich lekach i dostałam zawału … i byłam wściekła na siebie ..
    co do wyprawki to myślę że zacznę koło września dopiero , muszę zrobić remont w mieszkaniu bo sobie wymyśliłam wymianę podłóg przemeblowania itd więc dopiero jak wszystko ogarnę to będzie wyprawka 😃
    Co do grupy ja jestem za żeby w późniejszym etapie powstała grupa może na whatsup? Proponuję bo zawsze jakieś grupy pracownicze itd tam miałam 🤣
    Ja dziś miałam ochotę na kanapkę z białym serkiem i skończyło się to mdłościami i zgaga .. spałam dzisiaj też w dzień od 16 do jakieś 18 ale czuję że coś obejrzę i lecę spać , czy wgl was też już wybudza sikanie .. niestety malutko pije a i tak 6/7 już budzę się z bolącym aż pęcherzem 🫣 oczywiście potem zasypiam i śpię jak najdłużej 🤣
    O jej mam to samo tak mnie wybudza pęcherz że głowa mała i to z bólem że muszę szybko wstać i do łazienki .
    Kciuki za dzisiejsze wizyty . Dziewczyny mam pytanie czy miałyście kiedy kolwiek w ciąży wysypkę? Od 2 dni mam na nogach z tyłu szczególnie pod kolanami jakąś wysypkę nie widać tego bardzo bo to nie jest czerwone tylko jak skóra bardziej czuje pod ręką że mam wysypkę i to tylko nogi z tyłu nie wiem co to moze być i wogole czym to smarować myślałam że nie będę musiała odwiedzić lekarza ale póki co nie znika , moze któraś miała coś takiego?

preg.png
  • blancaa12 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po . Wszystko ok. Jedynie co to mój lekarz nie prowadzi ciąży i muszę szukać kogoś innego

Justi2019, przyszłamama96, Myszkaaa20, Rosalinda, Wiolami, Minimalti lubią tę wiadomość

• Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blancaa12 wrote:
    Już po . Wszystko ok. Jedynie co to mój lekarz nie prowadzi ciąży i muszę szukać kogoś innego

Ale usg miałaś dzisiaj? Wszystko ok? Który tydzień u Ciebie?

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boys' mum wrote:
    No my razem już 19 lat😂🫢 12 po ślubie 😂 znamy się jak łyse konie 😁 ale lubię z nim spędzać czas... Wkurzam się jak tego czasu mamy mało... Np. ja wracam z pracy a on jest np. na polu bo żniwa czy coś takiego... Lubię jak mamy czas dla siebie. Nie umiałabym chyba funkcjonować gdybyśmy np. Mieli pracę z delegacją...

Tak, stwierdzam po wyrostku 🫢🫣 tu ewidentnie jest płaski... Z chłopcami był sterczący do góry 😁 też z tego tygodnia... Zobaczymy czy się potwierdzi ☺️

To trzymam kciuki ✊✊✊

My z moim mamy zdecydowanie za mało czasu i większość spraw jest na mojej glowie, czekam na urlop, w czerwcu mamy trochę uroczystości, tydzień na pewno wolnego, no i wakacje,ale jeszcze nie wiemy kiedy,chyba padnie na Sycylię, ale czekam na drugi trymestr i żeby juz było stabilnie z samopoczuciem😀

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • blancaa12 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa12 wrote:
    Ale usg miałaś dzisiaj? Wszystko ok? Który tydzień u Ciebie?

Dziś 13+1 kolejna wizyta za 3 tygodnie. Zapisałam się do lekarza jakiegoś innego ale będę szukać jeszcze kogoś

• Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blancaa12 wrote:
    Dziś 13+1 kolejna wizyta za 3 tygodnie. Zapisałam się do lekarza jakiegoś innego ale będę szukać jeszcze kogoś

Najważniejsze, że wszystko ok🙌 jakieś podejrzenia co do płci juz są?

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • blancaa12 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nie wiadomo ;)

• bambari Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy też wstaje na siusiu, albo jak młody przyjdzie (śpi u siebie w pokoju, ale czasem w nocy przychodzi, przytulam odnoszę i śpi dalej), albo rano - czyli okolo 5 jak wstanie 😜 moje dziecko niestety wstaje bardzo wcześnie.

Przeraża mnie to, takie wczesne poranki po nieprzespanej nocy z niemowlakiem. I w ogóle ta różnica dwóch lat też mnie przeraża 😃 tu bunty, tu niemowlę i niewyspana ja

• Angela1108 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambari wrote:
    Ja w nocy też wstaje na siusiu, albo jak młody przyjdzie (śpi u siebie w pokoju, ale czasem w nocy przychodzi, przytulam odnoszę i śpi dalej), albo rano - czyli okolo 5 jak wstanie 😜 moje dziecko niestety wstaje bardzo wcześnie.

Przeraża mnie to, takie wczesne poranki po nieprzespanej nocy z niemowlakiem. I w ogóle ta różnica dwóch lat też mnie przeraża 😃 tu bunty, tu niemowlę i niewyspana ja
    Tak mnie też przeraża wizja prawie 4 latka i 2 maluszków . Bo tak myślę że ze względu na zimę i noworodki w domu syn raczej nie bedzie chodził do przedszkola przez pewien czas.

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
    29.05.26 mamy ❤️❤️
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 lata to fajna różnica wieku 🙂 4-latek już jest bardziej ogarnięty, rozumie, że dzidziuś śpi i trzeba być ciszej, poda pampersa czy body 🙂

Ja mam między chłopcami 4 lata i 4 miesiące różnicy i bardzo dobrze wspominam czas jak młodszy był malutki 🙂

Teraz młodszy jest zbuntowanym dwulatkiem - nie lubiłam tego okresu u starszego, u młodszego również nie lubię 🙈

A dwulatek i ciąża to ciężkie połączenie 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca, 12:38

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam obawy co do wieku - u nas będzie 3 lata i 4 miesiące, a syn obecnie większy buntownik niż jako 2 latek 🫣 strach się bać co to będzie.

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️ 🧡 🥹
    29.05.2026 - niskie ryzyka - chłopczyk ☺️

preg.png
  • Wiolami Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Między moimi starszymi dziećmi różnica jest 1 rok i 9 miesięcy 😊 i było super jedno przy drugim się chowało.Twraz też jest oki,mają świetny kontakt ze sobą.

Myszkaaa20 lubi tę wiadomość

2008👧 2009 👦
    04.2023 👼💔(5tc)
    O3.3024👼💔(Biochem)
    O6.2024👼💔(6tc)
    01.2025 👼💔(9tc)
    14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)

19.04.2026 ⏸️
    13.05 1,09cm małego cudu z ♥️ 7t+1
    21.05 1,86cm małego cudu 8t+2
    5.06. 3,98cm małego cudu 10t+3
    18.06 6,76cm małego cudu,badania prenatalne-wszystko dobrze 12t+2

preg.png
  • botanika Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    Też mam obawy co do wieku - u nas będzie 3 lata i 4 miesiące, a syn obecnie większy buntownik niż jako 2 latek 🫣 strach się bać co to będzie.
    Chyba ciężko przewidzieć. Bo jednak taka zmiana wpływa na atmosferę między wszystkimi domownikami i taki maluch też może odczuć, że dzieje się coś ważnego i zachować się inaczej niż się obawiamy ;)

ticker_pgn.php?v=0,3,2026-12-27,-5,u
  • botanika Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was dziewczyny prowadzi ciążę na NFZ? Ja obecnie luxmed, na razie jest to ok, ale jak dowiedziałam się o ciąży to umówiłam się też na NFZ (terminy były od lipca! Więc jeszcze tam nie byłam) bo pomyślałam że może część badań które nie mam w luxmed wtedy łatwiej na NFZ… czy są jeszcze jakieś korzyści? Ma to sens przenieść się na NFZ/ mieć dwie karty?

ticker_pgn.php?v=0,3,2026-12-27,-5,u
  • Minimalti Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    botanika wrote:
    Czy któraś z Was dziewczyny prowadzi ciążę na NFZ? Ja obecnie luxmed, na razie jest to ok, ale jak dowiedziałam się o ciąży to umówiłam się też na NFZ (terminy były od lipca! Więc jeszcze tam nie byłam) bo pomyślałam że może część badań które nie mam w luxmed wtedy łatwiej na NFZ… czy są jeszcze jakieś korzyści? Ma to sens przenieść się na NFZ/ mieć dwie karty?

Ja prowadzę na NFZ w szpitalu klinicznym, ale lekarzem prowadzącym jest moja dobra znajoma więc ciężko mi się wypowiadać co jest lepsze a co gorsze. Wiadomo wszystkie badania są darmowe, plus jak mam opiekę w szpitalu klinicznym to jestem objęta takim programem że przysługuje mi pierwszeństwo przy porodzie, albo jak coś się dzieje to pierwszeństwo przyjęcia na sorze ginekologicznym. Wizyty raz w miesiącu, jedynie co to jakość USG jest trochę gorsza, dlatego chodzę do tej znajomej w międzyczasie też na pojedyncze wizyty prywatne

👧 29 👦 30

Starania od 01/2025

08.2025 ⏸️
    08.2025 💔 cb

08.03.2026 ⏸️
    09.03.2026 Beta HCG 16, progesteron 8,7
    11.03.2026 Beta HCG 16,3, progesteron 1,3
    CB 💔

09.04 ⏸️ beta HCG 16
    11.04 beta HCG 75
    13.04 beta HCG 198
    16.04 beta HCG 641
    20.04 beta HCG 4321

22.04 5+5 GS 14,3 mm, YS 2,6 mm, bez echa zarodka
    06.05 7+5 GS 27,9 mm, YS 4 mm, obecny zarodek z ❤️ CRL 1,01 cm - wiek 7+1
    25.05 CRL 3,31 cm - wiek 10+1
    26.05 Test Sanco - ryzyka niskie, synek 💙
    11.06 prenatalne prawidłowe, CRL 6,55 cm - 12+6

preg.png
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziewczyny ja też zastanawiam się jak to u Nas przebiegnie jak pojawi się nowy członek rodziny, różnica u Nas będzie 2,5 roku i mam dużą nadzieję że synek szybko zaakceptuje nową sytuację a później będą się razem bawić i budować piękną relację na całe życie 🥹🥰

👱🏼‍♀️31👨‍🦱32
    👶🏼2024

💕2014
    💍2018
    💒2020

28.03 12 dpo ⏸️
    Beta 30,7
    Prog 25,51
    30.03 14 dpo
    Beta 125,3
    22.04 6mm Maleństwa z ❤️
    20.05 4 cm szczęścia 😍
    1.06 prenatalne 6,5 cm Maluszka 🥹
    17.06 9,5 cm Bobo ❤️

preg.png
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas między chłopakami jest 2 lata 9 miesięcy i z perspektywy czasu chwalę sobie bardzo taką różnice. Obecnie chłopaki są na fajnym etapie, młodszy juz się bawi ładnie, nie tylko przeszkadza starszemu 😆 i jest ta nić porozumienia, że się zajmą sobą, wiadomo do pierwszej awantury, zwłaszcza jak jeden drugiemu coś weźmie albo w tym samym momencie chcą się bawić akurat tą samą zabawką 🤣🤣🤣
    A jak najmniejsze bobo się urodzi to między młodszym będzie 4 lata różnicy, starszy prawie 7,więc już ogarnięci chłopcy :) mam nadzieję, że się naciesze najmniejszą dzidzia i jakoś ogarniemy wszyscy wspólnie nową rzeczywistość:)

zobaczymy jak wyjdzie z przedszkolem/zerówka starszych, na pewno długiej przerwy nie będę im robić, zależy kiedy jeszcze bobo planuje przywitać się z nami

2020 💁‍♂️
    2023 🙋
    Grudzień 2026 🤰
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa12 wrote:
    U nas między chłopakami jest 2 lata 9 miesięcy i z perspektywy czasu chwalę sobie bardzo taką różnice. Obecnie chłopaki są na fajnym etapie, młodszy juz się bawi ładnie, nie tylko przeszkadza starszemu 😆 i jest ta nić porozumienia, że się zajmą sobą, wiadomo do pierwszej awantury, zwłaszcza jak jeden drugiemu coś weźmie albo w tym samym momencie chcą się bawić akurat tą samą zabawką 🤣🤣🤣
    A jak najmniejsze bobo się urodzi to między młodszym będzie 4 lata różnicy, starszy prawie 7,więc już ogarnięci chłopcy :) mam nadzieję, że się naciesze najmniejszą dzidzia i jakoś ogarniemy wszyscy wspólnie nową rzeczywistość:)

zobaczymy jak wyjdzie z przedszkolem/zerówka starszych, na pewno długiej przerwy nie będę im robić, zależy kiedy jeszcze bobo planuje przywitać się z nami
    Ja sie boje tego okresu jesien zima w przedszkolu teraz w listopadzie i styczniu mieliśmy dwa razy jelitowke katar praktycznie co miesiąc i wole nie ryzykowac tym bardziej że to blizniaki

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
    29.05.26 mamy ❤️❤️
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja młodszemu na pewno zrobię jakąś przerwę jak bobas się urodzi, ale starszy będzie chodził normalnie, bo już będzie w pierwszej klasie to będzie miał obowiązek szkolny 😄

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ