Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
My z córka też nie mieliśmy i ja uważam że to zależy jak wychowamy bo do tej pory wystarczy że zadzwonię napisze to czy ja cos potrzebuje czy dla małego zawsze pomoże. Jeszcze jako nastolatka jak wracala pierwsza ze szkoły to ona ogarniała w domu bo taka mieliśmy zasadę ze kto pierwszy w domu ten ogarnia. Ja zawsze wiedziałam z kim i gdzie jest. Z dziecmi trzeba duzo rozmawiać i stawiając granice itp. Tłumaczyć dlaczego no jak miała wracać o 20 do domu to marudziła ale jak jej wytłumaczyłam dlaczego to zrozumiala a jak miała sie nie wyrobić to dzwoniła ze sie zagadała czy przyjadę po nią. Więc nastolatki nie sa takie złe jak o nich mówiąWiolami wrote:Ja Wam powiem , że chyba mam złote dzieci , bo mimo że są rok o roku i wychowywałam je prakrycznie sama . To nie miałam jakiś większych dram,buntów jak byli mali ,a tym bardziej w wieku nastoletnim.Czasem wiadomo są jakieś zgrzyty, ale zgrzeszyłabym gdybym narzekała ,a teraz jak momentami ledwo jestem żywa to córa ogarnia obiad itp,czy ostatnio nawet leciała z miską 🫢🤢
A tak poza tym …rany bezsenność króluje 🫢
Miłego dnia dla Was ….ja już trzęsę portkami przed jutrzejszą wizytą ,chociaż mdłości rano dały mi rano popalić więc liczę że jest dobrze 😊🫢
Wiolami lubi tę wiadomość
-
Kiedyś w jakiejś mądrej książce czytałam, że bunt dwulatka może występować między pierwszym, a drugim rokiem życia 😂 my na przykład już jesteśmy po, ale do 22go miesiąca życia nie szło żyć z córką 🤣🤣 a teraz miodzio

Chociaż teraz jak czytam w necie, to zaczyna się koło 18 miesiąca i może trwać do 3go roku życia. To ja jednak nie mam pewności, czy my już jesteśmy po, czy to dopiero było preludium 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 10:14
Rosalinda lubi tę wiadomość
-
A ja uważam że łatwiej mi uspokoić dwulatka niż noworodka 🙈 przy noworodku nie wiedziałam czy płacze bo coś go boli, a te boli brzuszki na początku jednak mogą być, czy głodny, czy śpiący no kosmos a połóg nie pomagał 🫠 za to teraz można się z nim dogadać, pokaże czy coś go boli, co chce itd. wiadomo są bunty ale moim zdaniem łatwiej mi jest teraz 😁
Wiolami trzymam kciuki, będzie dobrze 🤞🏼❤️
-
Angela1108 wrote:My z córka też nie mieliśmy i ja uważam że to zależy jak wychowamy bo do tej pory wystarczy że zadzwonię napisze to czy ja cos potrzebuje czy dla małego zawsze pomoże. Jeszcze jako nastolatka jak wracala pierwsza ze szkoły to ona ogarniała w domu bo taka mieliśmy zasadę ze kto pierwszy w domu ten ogarnia. Ja zawsze wiedziałam z kim i gdzie jest. Z dziecmi trzeba duzo rozmawiać i stawiając granice itp. Tłumaczyć dlaczego no jak miała wracać o 20 do domu to marudziła ale jak jej wytłumaczyłam dlaczego to zrozumiala a jak miała sie nie wyrobić to dzwoniła ze sie zagadała czy przyjadę po nią. Więc nastolatki nie sa takie złe jak o nich mówią
Dokładnie, ja z moimi dzieci mam relacje przyjacielskie.Bardzo dużo rozmawiamy od zawsze na wszystkie tematy.Mysle ,ze jeśli od samego początku buduje się relacje , później nie ma większych problemów.
Angela1108, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość
-
A jak wasze samopoczucia? Macie jeszcze mdlosci ? Ja juz niby nie ale zapachy mnie drażnią i od wczoraj mogłabym spac caly czas. Mąż pojechał w nocy do Niemiec wroci albo dzisiaj w nocy albo jutro zależy od montażu wiec siedze sama z małym. Jeszcze sie smarka i kaszel doszedł wiec jest fajnie. Dobrze ze dzisiaj nie pada to pójdziemy troche na dworek zeby sie wyganiał.
-
Angela1108 wrote:A jak wasze samopoczucia? Macie jeszcze mdlosci ? Ja juz niby nie ale zapachy mnie drażnią i od wczoraj mogłabym spac caly czas. Mąż pojechał w nocy do Niemiec wroci albo dzisiaj w nocy albo jutro zależy od montażu wiec siedze sama z małym. Jeszcze sie smarka i kaszel doszedł wiec jest fajnie. Dobrze ze dzisiaj nie pada to pójdziemy troche na dworek zeby sie wyganiał.
Ja mam mdłości i to w różnych porach dnia dziś walczyłam żeby nie wymiotować bo bałam się o leki.
Poza tym brak energii , jestem ciągle zmęczona a w nocy nie mogę spać.Zauwazylam tez ze od kilku dni jak mówię wiecej to łapie mnie zadyszka i się męczę.
Ja dziś popołudniu jadę z młodzieżą do znajomych , a przed chwilą jeszcze siostra narzeczonego zaprosiła nas na grilla więc pojedziemy też na chwile 😊 już wiem że po takich atrakcjach padnę 😂🫢Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 12:06
Angela1108 lubi tę wiadomość
-
Angela1108 wrote:A jak wasze samopoczucia? Macie jeszcze mdlosci ? Ja juz niby nie ale zapachy mnie drażnią i od wczoraj mogłabym spac caly czas. Mąż pojechał w nocy do Niemiec wroci albo dzisiaj w nocy albo jutro zależy od montażu wiec siedze sama z małym. Jeszcze sie smarka i kaszel doszedł wiec jest fajnie. Dobrze ze dzisiaj nie pada to pójdziemy troche na dworek zeby sie wyganiał.
U mnie do tej 14 jeszcze zdarzają się mdłości i czuje się i wyglądam jak 💩💩💩
Jeszcze półtorej tygodnia do wizyty, po takim czasie jest stres 🥲
2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
U mnie mdłości są trochę mniejsze, ale nadal są. No i wszystko mnie męczy, ciężko mi ustać na nogach bo zaraz mi słabo... Za tydzień idziemy ze starszakiem na ognisko z okazji zakończenia zerówki i trochę się boję czy dam radę 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 12:21
🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Wiem co czujesz, my dzisiaj mówimy moim rodzicom i też jakoś się stresuje 😁 przy pierwszym dziecku wiedziałam, że się ucieszą, a teraz trudno przewidzieć 🫣 jutro chyba też powiem kierownicze w pracy, bo tak myśle o L4 już za miesiąc, więc w sumie czas najwyższy ☺️bambari wrote:My chcemy w ten weekend powiedzieć u mnie w rodzinie, stresuje mnie to 😆
-
Powodzenia 😁Akacjowa_ wrote:Wiem co czujesz, my dzisiaj mówimy moim rodzicom i też jakoś się stresuje 😁 przy pierwszym dziecku wiedziałam, że się ucieszą, a teraz trudno przewidzieć 🫣 jutro chyba też powiem kierownicze w pracy, bo tak myśle o L4 już za miesiąc, więc w sumie czas najwyższy ☺️
U mnie z drugiej ciąży wszyscy się ucieszyli, ale w mojej rodzinie jest taka mentalność, że dwoje to minimum bo jedynak to krzywda dla dziecka 😅 Z trzeciej moi rodzice i siostry się ucieszyli, a teściowie byli zdziwieni i musieli to przetrawić a teraz się cieszą 😉
Mnie najbardziej wkurzają teksty "to oby teraz dziewczynka", jakby to można było sobie wybrać 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 12:51
Akacjowa_ lubi tę wiadomość
🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Zadyszkę z mówienia tez mam ale ostatnio lekarz na wizycie po badaniu ginekologicznym piwiedzial ze u mnie przy ciazy bliźniaczej wszystko wygląda jakby byl to 15-16 tydzień. Ale spac moge caly czas za to budze sie codziennie o 5 lub przed na siku i latam kilka razy dziennie masakraWiolami wrote:Ja mam mdłości i to w różnych porach dnia dziś walczyłam żeby nie wymiotować bo bałam się o leki.
Poza tym brak energii , jestem ciągle zmęczona a w nocy nie mogę spać.Zauwazylam tez ze od kilku dni jak mówię wiecej to łapie mnie zadyszka i się męczę.
Ja dziś popołudniu jadę z młodzieżą do znajomych , a przed chwilą jeszcze siostra narzeczonego zaprosiła nas na grilla więc pojedziemy też na chwile 😊 już wiem że po takich atrakcjach padnę 😂🫢 -
Powodzenia daj znać jak zareagują 🥰Akacjowa_ wrote:Wiem co czujesz, my dzisiaj mówimy moim rodzicom i też jakoś się stresuje 😁 przy pierwszym dziecku wiedziałam, że się ucieszą, a teraz trudno przewidzieć 🫣 jutro chyba też powiem kierownicze w pracy, bo tak myśle o L4 już za miesiąc, więc w sumie czas najwyższy ☺️
-
Ja sie tak stresowałam w niedzielę bo mieliśmy powiedzieć teścia naszej córce i rodzeństwu i o dziwo każdy sie cieszył najpierw nikt nie wierzył ale później sie cieszylibambari wrote:My chcemy w ten weekend powiedzieć u mnie w rodzinie, stresuje mnie to 😆
-
Cześć dziewczyny. Wczoraj miałam prenatalne. Trochę się stresowałam ale wg USG wszystko rozwija się prawidłowo. Termin wyliczył mi lekarz na 10 grudnia. Pytałam czy widać płeć, bo sam nic nie wspomniał. Najprawdopodobniej będzie chłopiec ale wiadomo jest wcześnie, więc to nie jest 100%. Czekam teraz na wyniki ryzyk z badań prenatalnych.
Co do wysypki w ciąży to w 3 trymestrze miałam kiedyś świąd skóry i przy tym drapaniu wychodziła mi taka pokrzywka ale to dopiero od drapania. Cholestazy nie miałam. Może ta wysypka to jakieś uczulenie?
Angela1108, Rosalinda, przyszłamama96, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość
-
Super wieści gratuluję ❤️Debris wrote:Cześć dziewczyny. Wczoraj miałam prenatalne. Trochę się stresowałam ale wg USG wszystko rozwija się prawidłowo. Termin wyliczył mi lekarz na 10 grudnia. Pytałam czy widać płeć, bo sam nic nie wspomniał. Najprawdopodobniej będzie chłopiec ale wiadomo jest wcześnie, więc to nie jest 100%. Czekam teraz na wyniki ryzyk z badań prenatalnych.
Co do wysypki w ciąży to w 3 trymestrze miałam kiedyś świąd skóry i przy tym drapaniu wychodziła mi taka pokrzywka ale to dopiero od drapania. Cholestazy nie miałam. Może ta wysypka to jakieś uczulenie? -
My jeszcze nie ogłosiliśmy nowiny i też jestem ciekawa i nie umiem przewidzieć reakcji.
A objawów u mnie od jakiegoś tygodnia brak, wczoraj ćwiczyłam na silowni, dzisiaj rower i czuję się jakby ciąży nie było. Wiadomo, wygodne to i przyjemne ale dziwnie dziwnie. -
U mnie dziś 10+4 i objawami tak na przemian, jeden dzień jest okej, a kolejnego ledwo żyję bo mam takie mdłości .. ogólnie ciężko, moja córka zaraz kończy msc i to chyba najtrudniejszy moment jak do tej pory, mamy silny lek separacyjny, idą zęby, uczy się wstawać itp więc jest ciekawie z🙈👩🏼30 🧔🏻♂️33
01.2023 Eurofertil CZ 6x❄️
02.2023 I FET bhcg 0
03.2023 II FET bhcg 0, 1❄️ źle rozmrożona
07.2023 I histeroskopia dr Janowiec (zapalenie endometrium)
09.2023 II histeroskopia dr Janowiec (adenomioza -> 6xDipherline)
12.2023 immunologia, dr Paśnik
02.2024 III FET CB💔 bhcg max 650 i spadek
03.2024 IV FET CB💔 bhcg 23 i złe przyrosty
05.2024 ciąża naturalna, puste jajo💔
07.2024 V FET 2x❄️ 💔bhcg 220, złe przyrosty
09.2024 Invimed Warszawa 6x❄️
09.2024 immunologia, dr Jarosz
10.2024 polip w USG
12.2024 histeroskopia
01.2025 VI FET 6dpt - 38; 7dpt - 84; 9dpt - 256; 10dpt - 370; 12dpt - 926; 14dpt - 2475; 16dpt - 4973; 20dpt mamy ❤️; 29dpt- CRL 1,12cm, FHR 150 ; 7+5 1,62cm; 8+5 2,27cm; 9+5 3,21cm; 10+5 4,13cm
12+0 prenatalne 5,44cm
6.10.2025 córka na świecie 🩷