jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina, Domi ma racje z woda, nalezy pic mimo, ze sie zatrzymuje i biega sie do toalety, bo woda popycha wode przez limfe i krazenie jest ok
ja musze wrocic do ok ilosci szklanek, bo lapie sie wieczorem na big pragnienie i moge stwierdzic ze moze 3max z sokiem pilam, reszta to wzmacniajaca tea lub inka, ale to nie to samo przeciez
na glowce widze ze oilatum krem na ciemieniuche ok dziala, zmiekczyl 1go big plata co byl uparty od poczatku i dostal wlasnie eksmisje he he heWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 10:52
Ewelina.Irl, jaszczurka lubią tę wiadomość
-
Dzis znowu pieknie na dworze ale ja jestem tak wykonczona dzis nie wiem czemu
Malo spie po nocach z mojm skarbem zwiedzamy pokoje w nocy bo nie moze spac cos a dzis z rana mnie zaskoczyl o 6-ej pobodka wypil 90mil za 1,5h prawie o malo co by smoczka zjadl tak go ciagnol i dorobilam mu mleczko 60mil i odsypia chyba nocke tera bo juz od 8:45 spiocha smacznie.
Nawet ja do szkoly jechalam zawiezdz chlopow to nawet nie drgnol tak mocno spi moje slonko
Limerkowo fajne to nosidelko.
Szczeze to Wam powiem , ze nie uzywalismy tak tego nosidelka nie wiem czemu tak wyszlo moze z TJ bedziemy wiecej uzywacLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Limerikowo - Plyn do kapieli tez jest bardzo dobry Oliatum Juunior zawsze chlopca dolewam do kapieli super skore nawilza.
My narazie nie mamy ciemieniuchy ale powiem wam, ze tyle co widzie dzieci irlandzkich z zawansowana juz skoropa na glowe to mnie bierze obrzydzenie gdzie ta matka ma oczy tylko zeby sie wypindrzyc a dziecku skrupa na glowe rosnie.
Jeszcze glutki z podn noska wystaja posklejany caly nosek i nie przedsze tylko malych zjada to co ma podnokiem istny koszar. jak mozna nie dbac o wlasne dziecko by wygladalo czysto i schludnie.
Moje dzien w dzien odprasowani buty na polysk wypastowane nawet dzis z mlodszym seynkiem rano pastowalismy.
U mnie czytsosc i schludnosc to podstawa.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Hej . Ja wstalam 15 minut temu zasnelam kolo 4 skurcze mnie zlapaly ale nie regularne i wogole . Biegunka w nocy . Pije duzo dziewczynki Wczoraj w niecale 2 h wypilam prawie 2l wody . Czy pije czy nie i tak latam do toalety wiec nie ma co przesadzac .
Milego dniaLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Ewelina i to wlasnie na tym polega:pijesz i biegniesz, to jest to!! i dobrze robisz
moja bratowa tu jak wiecie miala za malo wod, pytalam jej sie kilka x czy pije te minimum 8glassow na dzien a ona ze nie liczy ale chyba cos kolo tego bedzie, a figa bo kawke popijala
no nie zawsze malo wod zalezy od tego ile sie pije,ale jedyna metoda
u mnie dziennie szly 2 butle po 1.5l po prostu mi sie chcialo i wod mialam w huk, az pomiar usg mylily na wieksza wage :--))
na koniec u bratowej bylo juz tych wod za malo tak ze w szpitalu jej powiedzieli, ze nie za bardzo i brzuch b.maly
pytam sie brata bo ciagnela sie od grudnia ta sytuacja czy Zaneta pije 8 szklanek a on :a po co bedzie pila jak do toalety zaraz bedzie musiala iscc>?
no wlasnie efekt byl ze nie pila odpow ilosci plynow
a to nie jest tak w ciazy ze sie nie bedzie pilo lub pilo b .malo i "zaoszczedzi sie" na chodzeniu do toaletyEwelina.Irl lubi tę wiadomość
-
zgadzam sie Jaszczurka ze kosmetyki Oilatum sa ok, cenowo nie najtansze ale warte tych pieniazkow
zreszta sama mam do mycia, bo tu woda niedobra, wysusza skore i czuje roznice po Oilatum wlasnie
na razie walcze uparcie z ciemieniucha, chyba sie "przyzwyczaila" do emolium gelu, no nic smarujemy i wyczesujemy
choc nie za bardzo to czesanie platy grube, przylegajace, ciut na krawedziach odchodza, ale bylo duzo gorzej
tak jak piszesz o irl mamkach to ostatnio widzialam mame z maluchem a poliki mial malinowe doslownie, w zyciu nie widzialam czegos takiego, no nadcis to nie bylo-kolor fuksji!
grzalam z wozkiem w 2gi kat bootsa, od razu w glowie lampka ze moze jakas zakazna zaraza, piorun wie co to bylo
nam juz medycz klopotow to nie nada ;--))
a propos ciemieniuchy to sama nie zejdzie nada sie wziac w garsc i dzialac, no ale jak sie komus nie chce oliwki i szczotki to no comment
u nas jakbym nie robila to tez by byla big skorupa hormonalna a tak jeszcze poj luski -
Ciesze się ze my nie mamy problemu z ciemieniucha. A jak często myjecie główkę?
Wirus jakiś krąży i tak. W zeszłym tygodniu mojej siostry trzy osobowa rodzina złapała wirusa. Wymioty i gorączka kilka dni. W poniedziałek maz o 23 wrócił z pracy i mówi że mu nie dobrze. Pol nocy biegał biedak wymiotowac. Temp. 38-39. Masakra. Zbić nie mogliśmy. Paracetamol okłady rosolek herbatka z miodem nic w końcu myślimy polopiryna ale nigdzie nie było. Dzwoniłam po koleżankach polecily tutejsza aspiryne i w 20min temp zeszła do 36
8 gdzie prawie 20godzin non stop 38-39.
My jeśli chodzi o higienę to uważamy. Zawsze myjemy ręce przed posiłkiem jak przychodzimy do domu myjemy itp. Musial w pracy droga kropelka załapać. Dodatkowo jak dzwoniłam po koleżankach to tez mówiły ze znajomi chorowali.
Tez bym kupiła takie nosidełko jak Lim ma ale tez soe obawiam ze nie będziemy aż tak używać ;/ do ilu kg ono jest?
Nsz mały równo cały tydzień po szczepieniu dzień w dzień raz czy dwa wymiotowal i byl bardziej placzliwy. Szczęście obeszło się bez gorączki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 20:13
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nosidelko jest do 20kg , ale 20 kg to juz mozna big walizke na plecy zarzucic he he
rozne cuda sie zdarzaja, teraz w Crescencie 4latka przewijali w baby room i nosili, nie bylo widac by byl chory
w sumie to u nas maz bedzie nosil bo ma wieksza sile
chcemy by bylo ok na stawy biodrowe, na rekach to nie to samo
mysle siodelko przyda sie na wycieczki, trudno po plazy wozkiem bedzie prucWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 16:39
aNiLewe lubi tę wiadomość
-
Zapomnialam Wam powiedziec zeswietna bielizne korygujaca w lidlu kupilam- majtki z wysokim stanem takie sciagajace w talii i brzuchu plus takie wdzianko pod sukienke co trzyma wszystko na miejscu.Wszystko po 6.99 e
Nasza Veronisia znow miala zaparcie chcialam z nia do lekarza leciec-ale zrobila kupke tego samego dnia co chcialam wizyte umawiac.
W kazdym razie mnie wkurzyli- chcialam tu do przychodni w wiosce- kiedys u nich bylam, ale sie okazalo ze jak jestem w Mullingar zapisana i cala ciaze tam chodzilam to musze tam isc tak mi powiedzieli.
Nie bede sie tlukla taki kawal zeby sie dowiedziec zemam dziecku podac ''over the counter drug'' albo wode z Brazowym cukrem.
W kazdym razie pani w aptece nam dzis dala lek ktory nagminnie lekarze przepisuja maluchom mimo ze nie trzeba na niego recepty:) - nazywa sie DUPhALAC- hehehe naprawde:)
Zobaczymy jak podziala na zmiekczenie kupek naszej malej suweczki:)
-
Domi to rzeczyw klopot jak kazali Ci sie z dzieckim tluc a nie chca na miejscu przyjac, totalny bezsens
ja bym podjechala i zapytala czy jak dziecko bedzie mialo goraczke lub wymiotowac to tez go nie przyjma, o kurcze łaske robia z opieka med tu ehh
super ze dostalas lek na zaparcie
a Veronisia pije moze cos innego oprocz mleka?
udaje sie Wam ja, przepoic?
my glowke myjemy co 2gi dzien ale to takie mycie woda z paroma kroplami Hippa, zadna piana
dzis przepadnie kapiel bo mala b drazliwa caly dzien/placzliwa
wg termometru goraczki nie ma
na spacerze przykryta w wozku chrr wiec 1h sw spokoju plus 2h drzemki ale to do mnie musiala sie przytulic po kilkukrotnej probie zasniecia
mnie po 1h landlord wybudzil pukajac czy dostalismy juz list o wodzie?
no nie plus ta godz moglam chatke i obiad ogarnac :--))
jak ide pod prysznic i ona spi to doslownie w glowie slysze placz, zbzikowac idzie i tak od poczatku, glowa matki peka od placzu,choc juz jest lepiej
po szczepieniu na nozce ma pink rumien i taka zgrubiona kulke, konsultowalam z bratem ze tak ma byc plus ich 3dni maruda po szczepieniach byla
plus ich irl gp nie badal dziecka przed szczepieniem....
dr oczyw mnie nie poinformowala o skutkach ubocznych, all guglowac nada
po hexie w Poz ani zgrubienia ani rumienia nie bylo -
ANiLewe jak bedziecie mieli okazje to z Pl smecta i pyralgina
pyralgina od razu goraczke zbija plus bolesci usuwa
choc pewnie wymiotami i goraczka organizm chcial sie pozbyc wirusa
niebezpieczne te wymioty, przelyk podrazniaja i oslabiaja
kurcze co to za wirus? az strach sie bac z tak malymi dziecmi
oby tylko Sebastianek nie zalapalaNiLewe lubi tę wiadomość
-
U nas do tej pory jest zgrubienie na nóżkach po szczepieniu.
Zapisze sobie te leki a co jeszcze polecacie? Chodzi żeby z pl coś sprawdzonego dla dzieciaczka sprowadzić. Jak jedziemy w grudniu to zakupie.
Znajomej 3miesieczna córa miała zaparcie i mówiła ze ulzylo po podaniu kopru włoskiego. Takiego zsaszetki.
My nnie mamy takich problemów. Dzis znów mylam Sebka pod zlewem. Body rampers moje spodnie wszystko brudne. Az na ręce czułam wystrzal
Limerikowo zaczynasz wprowadzać coś za dwa tygodnie?Limerikowo lubi tę wiadomość
-
wow aNiLewe ok ten pomysl pod kranem w zlewie,czyli jak mowi moja Swiadkowa potrafi sie dziecie zasrac po sama szyje he he
to super ze ok to kiszki pracuja
no wlasnie nie wiem czy za 2 tyg dawac po lyzeczce soczku?
pamperki juz sie unormowaly w sumie ale niedawno a nursa mowila by czekac ze mala jest za mala , bratowa po 4mcu zaczynala 3tyg wlasnie od soczkow
sama juz nie wiem..
z 2ej str jakbym poczekala i ten 5ty mc tez chyba nie byloby najgorzej z Enfamilem
ja polecam z PL probiotyk acidolac baby, smecte i octanisept, aftin, paracetamol w czopkach ok zbija fever, sol fizjolog, syropek na kaszel = all w razie czego
wszystko jest duzo tansze z aptek internet, np geminiaNiLewe lubi tę wiadomość
-
Limerkowo moj Najstarszy syn ja skonczyl 4 miesiace to pamientam marcheweczke zajadla wiec ja mysle , ze z tym soczki albo herbate jakas delikanta romiankowa mozesz smialo dawac.
Kurde mucha mi lata pod nosem nie wiem natretne te muszysta w tym roku jak nie wiem co.
Sol fiziologiczna masz tu w aptekach odpowiednik smecty tez no ja naprzyklda zamies dla starszych chlopakow to Lacidofil dobry na biegunke takie tam i ogulnie jest przy stosowaniu antybiotykow dobry ale to u starszych dzieci nie wiem chyba jakos od roku.
Ale ja naprzyklad syropy dla synow tylko z pl Bo bez cukru
Czopki tu Paralink dobre polecam.
Co do kapieli tez kapie Malucha co dwa dni aczkolwiek glowke co kapanie jest myta i szczotkowana oliwkowana i wycalowana przez chlopcow.
Wlasnie moje 3 skarbki spia M w pracy.
Jutro chlopcy w szloe maja tance wiec jutro bez mundurka tylko na kolorowo wiec frajde maja raz na jakis czas ubrani normalnie a nie tak na galowo:)
ide Spac powoli Buziole dla waszych smykow
-
dzis noc 2ga po szczepeniu i wrocilo wszystko do normy, maly susel poszedl o 22 a wstal po 8 :--)) bez nocnych jekow
dzieki Jaszczurka za lokalne odpowiedniki juz spisuje by potem nie wertowac watku, mam wlasna apteke w domu i jak czl chory odpukac to tylko siegnac do szuflady
to widze chlopcy maja dzien luzu w szkole i super
mi bardzo podobaja sie mundurki,all kidsy jednakowo ubrane bez rewii mody kto bardziej zamozniejszy
kiedys w Pl byly fartuszki i bylismy niebieskie ludki plus tarcza oczywiscie na ramiejaszczurka lubi tę wiadomość
-
Ja tez cala apteczke z pl mam szafa z lekarstwami po chmury
kremy kremiki dla syna do stup do rak to ciala dla cukrzykow tu nic takiego nie znajdziesz z przeznaczeniem dla cukrzyka.
plus ja to pol okolicy jeszcze lecze
sasiadka moja to Amol umnie na zamowienie zamawia bo mowi ze jej pomaga:)
Mama mi teraz wody utlenionej mi nawiozla tran Z Mulersa
mi tez sie podobaja mundurki bo czlowiek wie, ze ma byc w to ubrane i juz a tak co dzien mysl co mu ubrac
tylko te koszule mogli by zastapic koszylka polo z ladnym kolnierzykiem bo tak wydgodniej a w koszuli tak sztywno:)
A wczoraj wieczorem gdzie apteke znalazla nie maja duzo rzeczy ale zawsze to cos kurcze nie moge jej znalesc.
Jak odszukam to podoam stronke.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 12:04
-
a ok to czekam na linka apteki :--))
pomysl z polo zamiast koszuli to dawaj na zebraniu rodzicow,moze przejdzie rzeczywiscie praktyczniej byloby
a nie wiedzialam, ze dla cukrzykow sa specjalne kremy, cale zycie czl sie uczy he he
my tez mamy Amol, maz tak srednio wierzy, ale ja jak potrezbuje to sie natre jak przewieje
Amol stal odlogiem w czasie ciazy ;--)) -
Hej . Skurcze co piec minut pojechalismy do szpitala podpieli pod ktg . Ale odeslali mnie do domu mam wrocic jak odejda wody ledwo chodze boli jak diabli . Mam nadzieje ze niebawem odejda wody . Trzymajcie kciuki
Domi IRL, juska19, Limerikowo, aNiLewe, AgataP lubią tę wiadomość