jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
No to kochana mozesz sie szykowac powoli:)
Limerikowo fajne to nosidelko tez mam ale po mlodszym synku
Ewelina.Irl wrote:Hej..
Ja to chyba polece na porodówkę dzis bo od wczoraj bole @ twardnieje strasznie brzuch a od rana biegunka i strasznie mi niedobrze nadal z tym bolem @ .
Wizyte u gp na 11;40
Mala od wczoraj znacznie mniej sie rusza . Ale rusza daje znac co jakis czas . I mam jakies przeczucie ze moja godzina sie zbliżaLimerikowo lubi tę wiadomość
-
uff nareszcie chwila by zjesc zupke, mam nadz ze nie raz dwa jednym haustem, tak to wcina sie chipsy i co tam pod reka i na 1na reke obsluga zoladka ,
mala spi, drazliwa, placzliwa po szczepieniu, pewnie ja, nozka boli
byla 1igla zalegla PCV, 2 koloejne wlasciwe na 4mc za mc czyli irl hexa 6w1 i meningokoki
niestety nie jestem zadwolona w pl przychodni,
czytaja nie czytaja tego watku nic mnie to nie interesi, kase dostaja z hse za szczepienia a dr ma klopot spr baby 5min
przed szczepieniem to gl procedura general check up a tu nic, wielka kicha
nawet nie zapytano mnie sie jak sie Lola ma!
i to ma byc jej GP?!
tym bardziej ze 30min czekalysmy do wyznaczonej godz, pani dr sie ok uwinela z poprzednim pacjentem o 11 a po nas nie bylo nikogo
a nawet jesli tlum kurcze by walil to me baby ma prawo do check upu
bylsymy tam mxc temu z biegunka , i przez mc nie ma rekordu w tej pzrychodni np wagi Loli czy przybiera ok
wiem ze tak bo gdzie indziej sprawdzalam,nie zawsze rece nasze oddadza wage dziecka czy waga lazienkowa
nei ukrywajmy ze nie kazdy rodzic co dzien spr temp i prowadzi dziennik dziecka, no juz na pewno rzadko ktory irl
i niechyby ktora mama chore baby miala przed szczepieniem...komedia
nast raz za mc ide na to szczepeinie na doorydole medical center
no i sorry powiem ze bez general check upu nie wyrazam zgody na szczepienie
i me dziecko raz na mc powinno genmeral check up miec mimo ze czasem to kupa placzu w obcym miejscu, ale przeglad zaliczony
jestem zla,ale niestety o kolejne doświadczenie madrzejsza!
w tym kraju czl i pl i irl lekarza pilnowac musi..ehhhhhhhhhhhhhhhh
a jak sie ok nazloszcze to zadzwonie do HSE jak znajde chwile i zapytam ich o procedury przed szczepieniem,
moze tu sie nie sprawdza i szczepi kurcze z bieguna , goraczka, wysypka etc i skoro irl doktory nie chcek upuja niemowlat to po co pl bedzie sie wychylal przed szereg?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 17:58
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mysle ze nie ma co sie czarowac w nazwy
chodzi o dawny Medipol czyli now health wise
my tam mozemy chodzic, ok nam dr pomogla z lekami na mooda po 2ej stracie nie powiem, ale sorry do Loli pediatrycznego ok podejscia tam brak
tak twierdze i po akcji z gardlem i terazWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 18:42
AgataP lubi tę wiadomość
-
na oconellu jest jakas pl przychodnia?
kolo pomnika OConella na Barrington st jest
dla mnie ok jak z cholestaza od razu chcial list dawac dr do szpitala mi w 33tyg ale wtedy lecielim do Pl na koncowke ciazy
tak nie powiem Loli przeglad zrobi za kazdym razem plus waga, ale na posiew kupki ze sluzem nie chcial dac i tu wrrrrrrr..i szczepien on nie ma, kieruje do Irka
mial byc tam pl pediatra, ale mimo irl baby boomu ni ma, nie przyjechalWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 18:43
AgataP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno Medipol to jest tragedia niestety ,wiem bo juz wiele razy sie zawiodlam.
A to tak chodzilo mi o te druga na barrington street a nie oconnel.tam nie bylam jeszcze nigdy.
A jest jeszcze jakas bio force kolo absolute hotel ale tez ludzie narzekaja.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
a dzieki za newsy . kolo absoluta to nie wiedzialam o tej przychodni
Boze nie daj nam chorowac w tym kraju..
pamietam jak Lola miala z niedz na pon o 5am pare tyg temu ta big goraczke to myslalam bysmy tylko na kompetentnego doktora trafili..no i w sumie udalo sie plus Lola walczyla z choroba
te zarazki z klimy samolotu ja, zalatwily, biedna odchorowalaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 19:02
-
Wizyta u gp byla krótka .
Zmierzyl cisnienie serduszko podotykal brzuch i to wszystko . Cisnienie 110/70 .
Duzo przytylam bo przez 2 tyg 2 kg a nie powinnam juz tak tyc bo koncowka . Musze powiedziec w piatek na wizycie w szpitalu . Ale ja jestem cala napuchnieta i mysle ze wody mi sie zatrzymuja i moze z tad te 2 kg w ciagu 2 tyg ?
Na koniec mowi powodzenia . Niech pani sie zrelaksuje wizyta kolejna z mala jak bedzie miala 2 tygWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 19:04
Limerikowo, aNiLewe, juska19, Domi IRL lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ewelina super, ze wizyta udana, na pewno woda sie zatrzymuje, tez tak mialam choc chyba tez przez czekolade,mniam waga szla w gore
ale zobacz niby 17kg a zostalo 2 i nawet nie bylam ani na cw ani na diecie po prostu bizi przy baby only
dobrze, ze Ci juz powiedzial kiedy z maluszkiem przyjscEwelina.Irl lubi tę wiadomość
-
Teraz tylko wizyta w szpitalu . Ciekawe co beda robic na tej wizyccie i kiedy beda kazali przyjsc . Znow biegunka mnie dopadla i jem jak opentana dzis a czuje ze mi niedobrze ale co jak silniejsze odemnie dzis to oszalalam z jedzeniem . Zjadlam wieksza pol pizzy ciastka francuskie z cukrem na wieszchu cheetosy wieksze pol i sernik a co . Ale musze sie opanowac . Chociaz dzis taki dzien mam . brzuch nadal boli
Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość
-
Hehehe Ewelina- niezly apetycik!
Nie ma co sie glodzic przed porodem- jeszcze sieokaze potem ze nic ci nie pozwola jesc ani pic i klops:)
Ja nie moglam jesc od polnocy w dniu przed cesarka do cesarki ktora mialam o 9 rano a rano bylam juz tak glodna ze w poczekalni myslalam ze kapuste z lodowki dla matek zjem z glodu:)
Takze nie zaluj sobie- tlko pij tez duzo zebys nawodniona byla!!! mimo ze wode zatrzymujesz!Limerikowo, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość
-
Witam Drogie Panie
nam nocka po szczepieniu PCV dala sie calej 3 we znaki
maz ostatecznie poszedl po 2ej spac do innego pokoju by jakos dzis w job funkcjonowac, zrobil jeszcze butle bo chcialo sie baby pic i gwaltownie ssala dydka niespokojnie lezac w big lozku z nami wyjatkowo
my z Karola do 3 choc ja dluzej bo mimo niani nasluchiwalam oddechow/placzow/pojekiwan , rano to samo
w nocy byla goraczka z oslabieniem, raz termometr w uchu pokazywal ciut goraczke a raz oslabienie na 34.6, nie chcialam wierzyc i 2x te oslabienie mierzylam koncu dalam spokoj myslac, ze do rana musimy przetrzymac i w nocy jeszcze inne cuda po szczepieniu mi termometr pokaze-tu mam dos z poprzed epizodu goraczki
ostatecznie Karolka kolo 3 wyladowala w cotcie na niani, bo balam sie pilnowania jej oddechow, tym bardziej ze mimo 15min noszenia na spiocha nie odbila, wiec na boczek i do cota pod kontrole maszyny Angelcare
w sumie to juz wczor widzialam wieczorem na jej twarzy zaczerwienienie na goraczke ale termometr pokazywal normalnie
dzis rano smiala sie do mnie, wlasnie mamy butle i mam nadz ze bedzie ok
z nocnych rozmyslan to ze kiedys nasze mamy po szczepieniach to mialy pod gorke z pilnowaniem naszego oddychania, tu chapeau basDomi IRL lubi tę wiadomość