X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina czyli jeszcze 2 tyg w dwupaku
    mam nadz, ze bez alarmow :--))

Agata Ty Fitnesko, bedziemy Cie tu Chodakowska normalnie wolac na forum i tyle hi hi

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze nie bedzie to 2 tyg .
    3 mamy wizyte i na 10 dzien wywoluja wiec wypada na 6 pazdziernika . Juz blizej niz dalej :P

Limerikowo, jaszczurka lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciazy mam wrazenie ze jestem wielka ..

jaszczurka lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska dobrze wygladasz niech dzidzia rosniej oby nie byla taka ja moja bo to przesada :D

juska19 lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
    82doj44jzrzxx8po.pnggyxwj44jol7dh729.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    Ja w tej ciazy mam wrazenie ze jestem wielka ..

Juska czy Ty widzialas "mala" kobitke w ciazy?
    wszystkie my jestesmy wieksze i jest ok i tak ma byc prawidlowo
    jak masz nawet wrazenie ze jestes wielka jak piszesz to wejdz do pierwszego lepszego centrum hand. tam dopiero big kobiety zobaszczysz ale nie w ciazy
    he he he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 22:19

juska19, jaszczurka lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w sumie racja po ciazy bede sie tymi kg martwila teraz najwazniejszy jest maluch :) Pewnie moje podejscie do tego ze jestem wielka jest przez to ze do marca cwiczylam duzo schudlam a teraz kg wracaja jak burza ..

Limerikowo lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duzy chlopak z niego :)
    jaszczurka wrote:
    juska dobrze wygladasz niech dzidzia rosniej oby nie byla taka ja moja bo to przesada :D

relge6yd0kju1g7d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    no w sumie racja po ciazy bede sie tymi kg martwila teraz najwazniejszy jest maluch :) Pewnie moje podejscie do tego ze jestem wielka jest przez to ze do marca cwiczylam duzo schudlam a teraz kg wracaja jak burza ..
    mysle ze to normalnie ciaza a nie efekt jo-jo

so don't worry be happy :--))

jaszczurka, juska19 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja własnie od of southdoca wracam M zachorował Jelitowka grypa go dopadla Boje sie o chlopaki:(

Zawsze cos jak nie urok to sraczka:(

ukdyj44j93kc68pw.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze jaszczurka wspolczuje oby chlopaki nie zalapali ... :/

relge6yd0kju1g7d.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak M sie zle czuje od 3-ej nad ranem, ze zadzwonilam po southdoca jeszcze raz ale tym razem przyjechal do domu.

M dostal zastrzyk i kazal jesc mu za 1h ale dla mnie to cos nie tak przeciesz on tak zwraca, ze jak tu jesc jak on napic sie nie moze i po lyzeczkach od herbaty popija i zwraca to wszystko to jak tu jesc...

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a macie Jaszczurka smecte moze? to by zatrzymalo natarczywe wymioty na przyswojenie paru kesow zwyklej suchej buleczki
    tu smecta jest dostepna normalnie w aptekach
    z drugiej str jak sie troche organizm przeglodzi nic mu nie bedzie nawet w chorobie byle tylko sie nie odwodnil

to tak jak pisala chyba aNiLewe wirus jakis panuje
    najwazniejsze to czyste rece, czesto porzadnie myte

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 10:21

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo smecta nie przynosiła rezultatu :(
    Irolskie specyfiki tez :(
    Ale juz lepiej ten 2 zastrzyk pomógł
    Ju mamę powiadomiłam aby mi cos z pl wysłała dla nad dorosłych i dla chłopców ale nie smecte bo nie pomaga.
    Mam tez dobry Lacidofil ale okazał sie miesiąc po terminie :(
    M mówi ze tego torta nam zatruli he he he a tylko on go jadł wiec dziś resztę torciki będzie jadł mój śmietnik :)

Wystarczy, ze ktoś robił tego torta i rak nie umył .
    Dobrze , ze moje chłopcy pod tym względem to mali pedanty tylko jak sie ręka kleju albo pródna to juz w łazience myją.
    Starszy to jeszcze psa pogkaska i zaraz leci umyć ręce bo psem mu pachną .

clean hands save the live

Limerikowo lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moze to i tort, moze jakis skladnik byl po terminie lub zle tort przechowywany bo temp jest jak na lato irl

to chyba tylko wegiel moze pomoc w ostrej biegunce
    tu jest ok w aptece imodium na klopoty zoladkowe, jak bylam 4dni potruta starymi sledziami to imodium mi pomoglo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 11:47

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak bylam wczor w pl hurtowni na Ballysimon pan mowi, ze go plecy bola na dole i ze od dzwigania tak sie szefowej skarzyl
    a ona ze ja, tez bola a przestaja jak odpoczywa

mowie do pana, ze mozna sprobowac krem deep heat z dunnsa by wygrzal plus termofor, moga byc plecy przewiane lub nerki/korzonki lub od poddzwigniecia miesnie lub ledzwiowy odcinek kregoslupa nadwyrezony
    to podziekowal i zapisal nazwe tego kremu, mowie ze troche mocny jak kiedys pl masc żmijowa, ale dziala
    tak sobie potem jade i mysle, ze nada sobie radzic z dolegliwosciami :--))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Jaszczurka- twojego pecha ciag dalszy. Masakra.
    Smecta albo loperamid na biegunke.
    lekkostrawna dieta- jakies wafle ryzowe albo kaszki i troche probiotykow zeby flore bakeryjna w przewodzie pokarmowym odbudowac i bedzie dobrze.

Juska- spory maszbrzuszek jak na 19y tydzien, ale masz juz dzieci i podobno w kolejnych ciazach jest wiekszy brzusio.
    Ciesz sie i glaskaj brzuszek- ja mialam maly i dopiero tak kolo23- 24 tyg bylo co poglaskac.
    Wazne zeby dzidzia byla zdrowa.

Ewelina- masz racje - korzystaj poki mozesz bo potem ciezko bedzie taki obiadek wciagnac jesli bedziesz piersia karmic:)

U nas wyglada ze kupka sie ustabilizowala na poziomie 1 na 2 dni- nie wiem czy wspominalam. Mala wydaje sie jakby szczesliwsza. Wode zaczela popijac dosc chetnie miedzy posilkami wiec czekamy tez na efekt tego.
    Spi juz od ok 19ej 20ej do 1ej- wtedy je- wraca spac do 4ej- znow je i spi do ok 7-9ej.
    Fajnie bylo by ten posilek o 4ej wyeliminowac najpierw a potem moze skorygowac zeby jadla dodatkowo ok 23ej- jak np my idziemy spac i zeby starczylo jej to do rana.

Co myslicie?

Limerikowo, Ewelina.Irl, jaszczurka lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi super, ze Veronica juz da Wam troche pospac nocka

ja mysle, ze maluch sam sie wyreguluje w swoim czasie i bedzie ok
    na razie wiadomo trud rodzicielski, bedzie co malutkiej potem opowiadac he he
    mi jak mama opowiadala ze u niani robilam caly dzien chrr a w nocy z mama bawic sie chcialam, tak sobie dzien z nocy zrobilam a mama rano do job hi hi to do tej pory jak sobie przypomne to smieje sie i jak dziure w scianie paluchem zrobilam i sobie jadlam sciane, bo wapnia mi chyba w diecie brakowalo ;--)))

oczyw mozesz na godziny probowac regulowac baby, wydluzyc przerwy miedzy posilkami do 3,5/4h tak by ost posilek przypadl na 11pm i potem pobudka o 5am
    ja bym jednak tak nie robila, bowiem bez kupy placzu i nerow glodowych baby nie obejdzie sie, a i Ty bedziesz sie denerwowac na placze malej i szukac przyczyny czy to na pewno tylko glod

moim zd nie ma co draznic dzieciaczka i zostawic h posilkow malemu zoladkowi, po prostu trzeba czekac
    na mama zone w 5mcu ok pediatra wyjasnia jak dziala maly ukad pokarmowy
    http://www.mamazone.pl/kalendarz-rozwoju-niemowlaka/miesiac-5.aspx

Domi IRL lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LImerkowo juz z nim lepiej 2 zastrzyk pomogl.

Domi tak to jest jak sie cos przyczepi to pozniej sie ciagnie w nieskonczonosc.

M spi caly dzien bo w nocy byla masakra ja tez nie spalam ale jakos sie trzymam niech on wypocznie jutro do pracy wraca wiec musi byc wypaczety:)

Ja sie lwasnie zabieram za prasowanie ciuchow mundurkow do szkoly buty juz wypastowane.

baby No. 3 spi jak susel

A chlopcy sie bawia wiec mam chwile by prasnac wszystko szybko.

Pogoda taka nijaka do spania...

Limerikowo wlasnie najgorsze jest to jak sie baby dzien z noca pomysli rodzice na wykonczeniu..

Tj wczoraj pieknie caly dzien spal Normalnie jak bym dziecka nie miala:)

Domi ja pamientam jak Baby No.2 byl kapany o 19-tej i do 5-tej max 6-ej rano spiochal wiec to chyba zalezy od dziecka bo TJ to odwrotnosc brata jej np o 22-j i o 2:30 skonczyl poc o 3-ej bo tak ciamkal dzis i nastepny posilek mila o 8:30 wiec i tak jestem zadowolona choc dzis w nocy chcial si udzelac towazysko a to, ja i tak nie spalam to mi pasowalo hehe od 3-5 na doktora czekalismy zanim pojechal zanim zasnelam to byla 6 a o 8:30 TJ hungry :D

Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No poczekam jeszcze z ta korekcja w sumie- moze sama sie skoryguje:) Nie jest zle teraz w sumie nawet sie wysypiam.

Najbardziej jak moj M jest w domu bo on mala zabiera z rana i wtedy moge pospac.Dzieki Bogu za prace na zmiany hehehe

Limerikowo, jaszczurka lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi tak to wlasnie jest jak ja wstane o 3-ej to sie juz rozbudze to pozniej jeszcze do odbicia go potrzymam to tak 1h zleci pozniej jeszcze przebrac pampercha i tak do 2h wiec pozniej zasnac nie moge.

Ale czasami w dzien ja zawioze chlopcow to moge sobie kimnac z TJ

ALe nie zawsze jest czas bo czloweiek ma caly dom na glowie wiec taka zaspana nieraz tez chodze no dzis to w szczegulnosci po nocnych przebojach z M

I co znowu jutro ten nieszczesny Poniedzialek

Wczoraj wlascicelka nas nawiedzila i miala pecha po trafilam na M a M byl troszku juz sick wiec nie byl w Humorze i troszke jej wytknol, ze ma trawe kosic w sezon bo on nie bedzie to jest conajmiej 1.5h pracy plus paliwo co 2 tyg czasami co 3tyg.

Przyjechala nowa umowe przyniesc na nowy price no i oczywiescie dokumenty na wode a M a to ta woda nie bedzie w 100 € co podnioslas a ona nie nie absolutnie ,

Ale co bylo najlepsze, ze powiedzial M do niej to co za dwa lata znowu przyjdziesz i podniesiesz o 100€ a ona , ze moze nawet za rok.

WIec M sie obrucil i powiedzial Bay.
    I jak poszla to domnie tylko Micha bo tak na mnie mowi mamy rok na wyprowadzke.
    Jak ja nie cierpie wyprowadzek..
    Mam nadzieje,ze moze juz na swoje :)
    Cel bank w Cork 7-go Pazdziernika

Dobra nie zadnudzam
    Dobranac mam z Babiaczkami i ty w dwupaku:*

Domi IRL lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ