jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
juska19 wrote:Ja w tej ciazy mam wrazenie ze jestem wielka ..
Juska czy Ty widzialas "mala" kobitke w ciazy?
wszystkie my jestesmy wieksze i jest ok i tak ma byc prawidlowo
jak masz nawet wrazenie ze jestes wielka jak piszesz to wejdz do pierwszego lepszego centrum hand. tam dopiero big kobiety zobaszczysz ale nie w ciazy
he he heWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 22:19
juska19, jaszczurka lubią tę wiadomość
-
juska19 wrote:no w sumie racja po ciazy bede sie tymi kg martwila teraz najwazniejszy jest maluch Pewnie moje podejscie do tego ze jestem wielka jest przez to ze do marca cwiczylam duzo schudlam a teraz kg wracaja jak burza ..
so don't worry be happy :--))jaszczurka, juska19 lubią tę wiadomość
-
Tak M sie zle czuje od 3-ej nad ranem, ze zadzwonilam po southdoca jeszcze raz ale tym razem przyjechal do domu.
M dostal zastrzyk i kazal jesc mu za 1h ale dla mnie to cos nie tak przeciesz on tak zwraca, ze jak tu jesc jak on napic sie nie moze i po lyzeczkach od herbaty popija i zwraca to wszystko to jak tu jesc... -
a macie Jaszczurka smecte moze? to by zatrzymalo natarczywe wymioty na przyswojenie paru kesow zwyklej suchej buleczki
tu smecta jest dostepna normalnie w aptekach
z drugiej str jak sie troche organizm przeglodzi nic mu nie bedzie nawet w chorobie byle tylko sie nie odwodnil
to tak jak pisala chyba aNiLewe wirus jakis panuje
najwazniejsze to czyste rece, czesto porzadnie myteWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 10:21
-
Limerikowo smecta nie przynosiła rezultatu
Irolskie specyfiki tez
Ale juz lepiej ten 2 zastrzyk pomógł
Ju mamę powiadomiłam aby mi cos z pl wysłała dla nad dorosłych i dla chłopców ale nie smecte bo nie pomaga.
Mam tez dobry Lacidofil ale okazał sie miesiąc po terminie
M mówi ze tego torta nam zatruli he he he a tylko on go jadł wiec dziś resztę torciki będzie jadł mój śmietnik
Wystarczy, ze ktoś robił tego torta i rak nie umył .
Dobrze , ze moje chłopcy pod tym względem to mali pedanty tylko jak sie ręka kleju albo pródna to juz w łazience myją.
Starszy to jeszcze psa pogkaska i zaraz leci umyć ręce bo psem mu pachną .
clean hands save the live
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
no moze to i tort, moze jakis skladnik byl po terminie lub zle tort przechowywany bo temp jest jak na lato irl
to chyba tylko wegiel moze pomoc w ostrej biegunce
tu jest ok w aptece imodium na klopoty zoladkowe, jak bylam 4dni potruta starymi sledziami to imodium mi pomogloWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 11:47
jaszczurka lubi tę wiadomość
-
jak bylam wczor w pl hurtowni na Ballysimon pan mowi, ze go plecy bola na dole i ze od dzwigania tak sie szefowej skarzyl
a ona ze ja, tez bola a przestaja jak odpoczywa
mowie do pana, ze mozna sprobowac krem deep heat z dunnsa by wygrzal plus termofor, moga byc plecy przewiane lub nerki/korzonki lub od poddzwigniecia miesnie lub ledzwiowy odcinek kregoslupa nadwyrezony
to podziekowal i zapisal nazwe tego kremu, mowie ze troche mocny jak kiedys pl masc żmijowa, ale dziala
tak sobie potem jade i mysle, ze nada sobie radzic z dolegliwosciami :--))jaszczurka lubi tę wiadomość
-
Kurcze Jaszczurka- twojego pecha ciag dalszy. Masakra.
Smecta albo loperamid na biegunke.
lekkostrawna dieta- jakies wafle ryzowe albo kaszki i troche probiotykow zeby flore bakeryjna w przewodzie pokarmowym odbudowac i bedzie dobrze.
Juska- spory maszbrzuszek jak na 19y tydzien, ale masz juz dzieci i podobno w kolejnych ciazach jest wiekszy brzusio.
Ciesz sie i glaskaj brzuszek- ja mialam maly i dopiero tak kolo23- 24 tyg bylo co poglaskac.
Wazne zeby dzidzia byla zdrowa.
Ewelina- masz racje - korzystaj poki mozesz bo potem ciezko bedzie taki obiadek wciagnac jesli bedziesz piersia karmic:)
U nas wyglada ze kupka sie ustabilizowala na poziomie 1 na 2 dni- nie wiem czy wspominalam. Mala wydaje sie jakby szczesliwsza. Wode zaczela popijac dosc chetnie miedzy posilkami wiec czekamy tez na efekt tego.
Spi juz od ok 19ej 20ej do 1ej- wtedy je- wraca spac do 4ej- znow je i spi do ok 7-9ej.
Fajnie bylo by ten posilek o 4ej wyeliminowac najpierw a potem moze skorygowac zeby jadla dodatkowo ok 23ej- jak np my idziemy spac i zeby starczylo jej to do rana.
Co myslicie?
Limerikowo, Ewelina.Irl, jaszczurka lubią tę wiadomość
-
Domi super, ze Veronica juz da Wam troche pospac nocka
ja mysle, ze maluch sam sie wyreguluje w swoim czasie i bedzie ok
na razie wiadomo trud rodzicielski, bedzie co malutkiej potem opowiadac he he
mi jak mama opowiadala ze u niani robilam caly dzien chrr a w nocy z mama bawic sie chcialam, tak sobie dzien z nocy zrobilam a mama rano do job hi hi to do tej pory jak sobie przypomne to smieje sie i jak dziure w scianie paluchem zrobilam i sobie jadlam sciane, bo wapnia mi chyba w diecie brakowalo ;--)))
oczyw mozesz na godziny probowac regulowac baby, wydluzyc przerwy miedzy posilkami do 3,5/4h tak by ost posilek przypadl na 11pm i potem pobudka o 5am
ja bym jednak tak nie robila, bowiem bez kupy placzu i nerow glodowych baby nie obejdzie sie, a i Ty bedziesz sie denerwowac na placze malej i szukac przyczyny czy to na pewno tylko glod
moim zd nie ma co draznic dzieciaczka i zostawic h posilkow malemu zoladkowi, po prostu trzeba czekac
na mama zone w 5mcu ok pediatra wyjasnia jak dziala maly ukad pokarmowy
http://www.mamazone.pl/kalendarz-rozwoju-niemowlaka/miesiac-5.aspx
Domi IRL lubi tę wiadomość
-
LImerkowo juz z nim lepiej 2 zastrzyk pomogl.
Domi tak to jest jak sie cos przyczepi to pozniej sie ciagnie w nieskonczonosc.
M spi caly dzien bo w nocy byla masakra ja tez nie spalam ale jakos sie trzymam niech on wypocznie jutro do pracy wraca wiec musi byc wypaczety:)
Ja sie lwasnie zabieram za prasowanie ciuchow mundurkow do szkoly buty juz wypastowane.
baby No. 3 spi jak susel
A chlopcy sie bawia wiec mam chwile by prasnac wszystko szybko.
Pogoda taka nijaka do spania...
Limerikowo wlasnie najgorsze jest to jak sie baby dzien z noca pomysli rodzice na wykonczeniu..
Tj wczoraj pieknie caly dzien spal Normalnie jak bym dziecka nie miala:)
Domi ja pamientam jak Baby No.2 byl kapany o 19-tej i do 5-tej max 6-ej rano spiochal wiec to chyba zalezy od dziecka bo TJ to odwrotnosc brata jej np o 22-j i o 2:30 skonczyl poc o 3-ej bo tak ciamkal dzis i nastepny posilek mila o 8:30 wiec i tak jestem zadowolona choc dzis w nocy chcial si udzelac towazysko a to, ja i tak nie spalam to mi pasowalo hehe od 3-5 na doktora czekalismy zanim pojechal zanim zasnelam to byla 6 a o 8:30 TJ hungry
Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
No poczekam jeszcze z ta korekcja w sumie- moze sama sie skoryguje:) Nie jest zle teraz w sumie nawet sie wysypiam.
Najbardziej jak moj M jest w domu bo on mala zabiera z rana i wtedy moge pospac.Dzieki Bogu za prace na zmiany heheheLimerikowo, jaszczurka lubią tę wiadomość
-
Domi tak to wlasnie jest jak ja wstane o 3-ej to sie juz rozbudze to pozniej jeszcze do odbicia go potrzymam to tak 1h zleci pozniej jeszcze przebrac pampercha i tak do 2h wiec pozniej zasnac nie moge.
Ale czasami w dzien ja zawioze chlopcow to moge sobie kimnac z TJ
ALe nie zawsze jest czas bo czloweiek ma caly dom na glowie wiec taka zaspana nieraz tez chodze no dzis to w szczegulnosci po nocnych przebojach z M
I co znowu jutro ten nieszczesny Poniedzialek
Wczoraj wlascicelka nas nawiedzila i miala pecha po trafilam na M a M byl troszku juz sick wiec nie byl w Humorze i troszke jej wytknol, ze ma trawe kosic w sezon bo on nie bedzie to jest conajmiej 1.5h pracy plus paliwo co 2 tyg czasami co 3tyg.
Przyjechala nowa umowe przyniesc na nowy price no i oczywiescie dokumenty na wode a M a to ta woda nie bedzie w 100 € co podnioslas a ona nie nie absolutnie ,
Ale co bylo najlepsze, ze powiedzial M do niej to co za dwa lata znowu przyjdziesz i podniesiesz o 100€ a ona , ze moze nawet za rok.
WIec M sie obrucil i powiedzial Bay.
I jak poszla to domnie tylko Micha bo tak na mnie mowi mamy rok na wyprowadzke.
Jak ja nie cierpie wyprowadzek..
Mam nadzieje,ze moze juz na swoje
Cel bank w Cork 7-go Pazdziernika
Dobra nie zadnudzam
Dobranac mam z Babiaczkami i ty w dwupaku:*Domi IRL lubi tę wiadomość