X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina czyli jeszcze 2 tyg w dwupaku
    mam nadz, ze bez alarmow :--))

Agata Ty Fitnesko, bedziemy Cie tu Chodakowska normalnie wolac na forum i tyle hi hi

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze nie bedzie to 2 tyg .
    3 mamy wizyte i na 10 dzien wywoluja wiec wypada na 6 pazdziernika . Juz blizej niz dalej :P

Limerikowo, jaszczurka lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciazy mam wrazenie ze jestem wielka ..

jaszczurka lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska dobrze wygladasz niech dzidzia rosniej oby nie byla taka ja moja bo to przesada :D

juska19 lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
    82doj44jzrzxx8po.pnggyxwj44jol7dh729.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    Ja w tej ciazy mam wrazenie ze jestem wielka ..

Juska czy Ty widzialas "mala" kobitke w ciazy?
    wszystkie my jestesmy wieksze i jest ok i tak ma byc prawidlowo
    jak masz nawet wrazenie ze jestes wielka jak piszesz to wejdz do pierwszego lepszego centrum hand. tam dopiero big kobiety zobaszczysz ale nie w ciazy
    he he he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 22:19

juska19, jaszczurka lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w sumie racja po ciazy bede sie tymi kg martwila teraz najwazniejszy jest maluch :) Pewnie moje podejscie do tego ze jestem wielka jest przez to ze do marca cwiczylam duzo schudlam a teraz kg wracaja jak burza ..

Limerikowo lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duzy chlopak z niego :)
    jaszczurka wrote:
    juska dobrze wygladasz niech dzidzia rosniej oby nie byla taka ja moja bo to przesada :D

relge6yd0kju1g7d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    no w sumie racja po ciazy bede sie tymi kg martwila teraz najwazniejszy jest maluch :) Pewnie moje podejscie do tego ze jestem wielka jest przez to ze do marca cwiczylam duzo schudlam a teraz kg wracaja jak burza ..
    mysle ze to normalnie ciaza a nie efekt jo-jo

so don't worry be happy :--))

jaszczurka, juska19 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja własnie od of southdoca wracam M zachorował Jelitowka grypa go dopadla Boje sie o chlopaki:(

Zawsze cos jak nie urok to sraczka:(

ukdyj44j93kc68pw.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze jaszczurka wspolczuje oby chlopaki nie zalapali ... :/

relge6yd0kju1g7d.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak M sie zle czuje od 3-ej nad ranem, ze zadzwonilam po southdoca jeszcze raz ale tym razem przyjechal do domu.

M dostal zastrzyk i kazal jesc mu za 1h ale dla mnie to cos nie tak przeciesz on tak zwraca, ze jak tu jesc jak on napic sie nie moze i po lyzeczkach od herbaty popija i zwraca to wszystko to jak tu jesc...

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a macie Jaszczurka smecte moze? to by zatrzymalo natarczywe wymioty na przyswojenie paru kesow zwyklej suchej buleczki
    tu smecta jest dostepna normalnie w aptekach
    z drugiej str jak sie troche organizm przeglodzi nic mu nie bedzie nawet w chorobie byle tylko sie nie odwodnil

to tak jak pisala chyba aNiLewe wirus jakis panuje
    najwazniejsze to czyste rece, czesto porzadnie myte

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 10:21

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo smecta nie przynosiła rezultatu :(
    Irolskie specyfiki tez :(
    Ale juz lepiej ten 2 zastrzyk pomógł
    Ju mamę powiadomiłam aby mi cos z pl wysłała dla nad dorosłych i dla chłopców ale nie smecte bo nie pomaga.
    Mam tez dobry Lacidofil ale okazał sie miesiąc po terminie :(
    M mówi ze tego torta nam zatruli he he he a tylko on go jadł wiec dziś resztę torciki będzie jadł mój śmietnik :)

Wystarczy, ze ktoś robił tego torta i rak nie umył .
    Dobrze , ze moje chłopcy pod tym względem to mali pedanty tylko jak sie ręka kleju albo pródna to juz w łazience myją.
    Starszy to jeszcze psa pogkaska i zaraz leci umyć ręce bo psem mu pachną .

clean hands save the live

Limerikowo lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moze to i tort, moze jakis skladnik byl po terminie lub zle tort przechowywany bo temp jest jak na lato irl

to chyba tylko wegiel moze pomoc w ostrej biegunce
    tu jest ok w aptece imodium na klopoty zoladkowe, jak bylam 4dni potruta starymi sledziami to imodium mi pomoglo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 11:47

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak bylam wczor w pl hurtowni na Ballysimon pan mowi, ze go plecy bola na dole i ze od dzwigania tak sie szefowej skarzyl
    a ona ze ja, tez bola a przestaja jak odpoczywa

mowie do pana, ze mozna sprobowac krem deep heat z dunnsa by wygrzal plus termofor, moga byc plecy przewiane lub nerki/korzonki lub od poddzwigniecia miesnie lub ledzwiowy odcinek kregoslupa nadwyrezony
    to podziekowal i zapisal nazwe tego kremu, mowie ze troche mocny jak kiedys pl masc żmijowa, ale dziala
    tak sobie potem jade i mysle, ze nada sobie radzic z dolegliwosciami :--))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Jaszczurka- twojego pecha ciag dalszy. Masakra.
    Smecta albo loperamid na biegunke.
    lekkostrawna dieta- jakies wafle ryzowe albo kaszki i troche probiotykow zeby flore bakeryjna w przewodzie pokarmowym odbudowac i bedzie dobrze.

Juska- spory maszbrzuszek jak na 19y tydzien, ale masz juz dzieci i podobno w kolejnych ciazach jest wiekszy brzusio.
    Ciesz sie i glaskaj brzuszek- ja mialam maly i dopiero tak kolo23- 24 tyg bylo co poglaskac.
    Wazne zeby dzidzia byla zdrowa.

Ewelina- masz racje - korzystaj poki mozesz bo potem ciezko bedzie taki obiadek wciagnac jesli bedziesz piersia karmic:)

U nas wyglada ze kupka sie ustabilizowala na poziomie 1 na 2 dni- nie wiem czy wspominalam. Mala wydaje sie jakby szczesliwsza. Wode zaczela popijac dosc chetnie miedzy posilkami wiec czekamy tez na efekt tego.
    Spi juz od ok 19ej 20ej do 1ej- wtedy je- wraca spac do 4ej- znow je i spi do ok 7-9ej.
    Fajnie bylo by ten posilek o 4ej wyeliminowac najpierw a potem moze skorygowac zeby jadla dodatkowo ok 23ej- jak np my idziemy spac i zeby starczylo jej to do rana.

Co myslicie?

Limerikowo, Ewelina.Irl, jaszczurka lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi super, ze Veronica juz da Wam troche pospac nocka

ja mysle, ze maluch sam sie wyreguluje w swoim czasie i bedzie ok
    na razie wiadomo trud rodzicielski, bedzie co malutkiej potem opowiadac he he
    mi jak mama opowiadala ze u niani robilam caly dzien chrr a w nocy z mama bawic sie chcialam, tak sobie dzien z nocy zrobilam a mama rano do job hi hi to do tej pory jak sobie przypomne to smieje sie i jak dziure w scianie paluchem zrobilam i sobie jadlam sciane, bo wapnia mi chyba w diecie brakowalo ;--)))

oczyw mozesz na godziny probowac regulowac baby, wydluzyc przerwy miedzy posilkami do 3,5/4h tak by ost posilek przypadl na 11pm i potem pobudka o 5am
    ja bym jednak tak nie robila, bowiem bez kupy placzu i nerow glodowych baby nie obejdzie sie, a i Ty bedziesz sie denerwowac na placze malej i szukac przyczyny czy to na pewno tylko glod

moim zd nie ma co draznic dzieciaczka i zostawic h posilkow malemu zoladkowi, po prostu trzeba czekac
    na mama zone w 5mcu ok pediatra wyjasnia jak dziala maly ukad pokarmowy
    http://www.mamazone.pl/kalendarz-rozwoju-niemowlaka/miesiac-5.aspx

Domi IRL lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LImerkowo juz z nim lepiej 2 zastrzyk pomogl.

Domi tak to jest jak sie cos przyczepi to pozniej sie ciagnie w nieskonczonosc.

M spi caly dzien bo w nocy byla masakra ja tez nie spalam ale jakos sie trzymam niech on wypocznie jutro do pracy wraca wiec musi byc wypaczety:)

Ja sie lwasnie zabieram za prasowanie ciuchow mundurkow do szkoly buty juz wypastowane.

baby No. 3 spi jak susel

A chlopcy sie bawia wiec mam chwile by prasnac wszystko szybko.

Pogoda taka nijaka do spania...

Limerikowo wlasnie najgorsze jest to jak sie baby dzien z noca pomysli rodzice na wykonczeniu..

Tj wczoraj pieknie caly dzien spal Normalnie jak bym dziecka nie miala:)

Domi ja pamientam jak Baby No.2 byl kapany o 19-tej i do 5-tej max 6-ej rano spiochal wiec to chyba zalezy od dziecka bo TJ to odwrotnosc brata jej np o 22-j i o 2:30 skonczyl poc o 3-ej bo tak ciamkal dzis i nastepny posilek mila o 8:30 wiec i tak jestem zadowolona choc dzis w nocy chcial si udzelac towazysko a to, ja i tak nie spalam to mi pasowalo hehe od 3-5 na doktora czekalismy zanim pojechal zanim zasnelam to byla 6 a o 8:30 TJ hungry :D

Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No poczekam jeszcze z ta korekcja w sumie- moze sama sie skoryguje:) Nie jest zle teraz w sumie nawet sie wysypiam.

Najbardziej jak moj M jest w domu bo on mala zabiera z rana i wtedy moge pospac.Dzieki Bogu za prace na zmiany hehehe

Limerikowo, jaszczurka lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi tak to wlasnie jest jak ja wstane o 3-ej to sie juz rozbudze to pozniej jeszcze do odbicia go potrzymam to tak 1h zleci pozniej jeszcze przebrac pampercha i tak do 2h wiec pozniej zasnac nie moge.

Ale czasami w dzien ja zawioze chlopcow to moge sobie kimnac z TJ

ALe nie zawsze jest czas bo czloweiek ma caly dom na glowie wiec taka zaspana nieraz tez chodze no dzis to w szczegulnosci po nocnych przebojach z M

I co znowu jutro ten nieszczesny Poniedzialek

Wczoraj wlascicelka nas nawiedzila i miala pecha po trafilam na M a M byl troszku juz sick wiec nie byl w Humorze i troszke jej wytknol, ze ma trawe kosic w sezon bo on nie bedzie to jest conajmiej 1.5h pracy plus paliwo co 2 tyg czasami co 3tyg.

Przyjechala nowa umowe przyniesc na nowy price no i oczywiescie dokumenty na wode a M a to ta woda nie bedzie w 100 € co podnioslas a ona nie nie absolutnie ,

Ale co bylo najlepsze, ze powiedzial M do niej to co za dwa lata znowu przyjdziesz i podniesiesz o 100€ a ona , ze moze nawet za rok.

WIec M sie obrucil i powiedzial Bay.
    I jak poszla to domnie tylko Micha bo tak na mnie mowi mamy rok na wyprowadzke.
    Jak ja nie cierpie wyprowadzek..
    Mam nadzieje,ze moze juz na swoje :)
    Cel bank w Cork 7-go Pazdziernika

Dobra nie zadnudzam
    Dobranac mam z Babiaczkami i ty w dwupaku:*

Domi IRL lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ