X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy tez tak mialyscie jak sie nachodze to mam wrazenie ze maluch mi sie pcha na dol cale krocze mnie boli :/

relge6yd0kju1g7d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    Dziewczyny czy wy tez tak mialyscie jak sie nachodze to mam wrazenie ze maluch mi sie pcha na dol cale krocze mnie boli :/
    tak jest ale raczej po 30tyg
    no chyba ze Twoje mocno w dol nizej glowa ulozone
    poza tym mialas odpoczywac, nu nu tu paluchem

carola93 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda, ja tak mam mniej więcej od tygodnia jak przegnę z ruszaniem się.
    I otóż to właśnie, miałaś odpoczywać, ja sobie leżę grzecznie pomimo że nudzi mi się niemiłosiernie.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• juska19 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lezalam ale po syna do szkoly musialam isc i po powrocie zaczelo sie ruchy malucha czuje wlasnie bardzo nisko wiec moze dlatego oj chyba zabardzo panikuje

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja trzecia ciaza a ja zachowuje sie jak bym po raz pierwszy byla w ciazy

carola93, Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda ciąża inna więc się nie dziwię że się przejmujesz. :) spokojnie, jeszcze czas :)

juska19, Limerikowo lubią tę wiadomość

• juska19 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje ze maluch wysiedzi spokojnie do konca:) z synkek od 30 tyg sie pchal na swiat w 33 trafilam do szpitala i spedzilam tam 3 tyg bo dawali tabletki na rozwiniecie pluc:/oj musze przestac sie dolowac co chwile bo szkodze tym maluchowi

carola93, Limerikowo lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, głowa do góry. :) będzie dobrze, na pewno.

U mnie ciąg dalszy atrakcji. Brzuch jak bolał tak boli ale że zgłodniałam to zjadłam serek i co? Po niecałej godzinie toaleta i znów pusto w żołądku. Po prostu cudnie ;/

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola sprobuj cos lekkostrawnego i bardziej pozywnego np kleik ryzowy

a co Ty masz takie wymioty niepowsciagliwe ciezarnych jeszcze?
    czy zatrucie zoladkowe?, to wtedy tylko smecta, imodium by zoladek wyleczyc
    Ty i baby musza ok jesc
    no i ok pic by sie nie odwodnic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 17:27

carola93 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia Limerkowo co jest grane ale to nie pierwszy raz. Jakoś w 27 tygodniu też miałam taką ciężką noc i modliłam się żeby zwymiotować ale za nic się nie dało. Palce w gardło nawet szły i nic. No i teraz to samo...tylko że wcześniej nie goniło mnie tak do toalety po wszystkim co zjadłam jak dzisiaj.

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas spacerek zaliczony :)

Limerykowo do fotki tylko ta gitara :)

carola93, juska19, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma mowy o spacerze bo nie przestaje lac i wiać nawet na chwilę a szkoda bo zawsze było to okienko pogodowe i chociaż na godzinkę wychodzilismy.

Czekam każdego dnia na przesyłkę z pl z moja baby tula. Ale babka wpisala wartość 420zl i boje się ze zatrzymali i będę płacić jeszcze cło. Wkurze się bo mogła babka wpisać gift. Ale dziś już nie przyjdzie wiec weekend wózek ;)

Ewelina a jak to tak z dnia na dzień ci mleko zanikło? Karmilas na żądanie? Widzę że ja jedyna utrzymała laktacje chociaż czasem też było mniej czy więcej mleka ale daliśmy rade bo maly ładnie przybiera więc nic mu nie brakuje.

Agatko która z nas nie chciała jechać szybciej na porodowke. Gdyby tak można było to zaplanować (wykluczając cc oczywiście) ;)

Juska chyba tak wcześnie dziecko nie napiera na krocze. Bidulko za bardzo się przejmujesz. Odpoczywaj i ciesz się tym pięknym stanem.

Carola pewnie zatrucie jakieś albo łapią cie mdłości które mogą powrócić w 3trymestrze.

carola93, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe ja z tych co nie miały żadnych nudności ani zachcianek przez całą ciążę, znaczy do tej pory. Dlatego to trochę dla mnie dziwne i wkurza mnie że nie mogę zwymiotować a wiem że byłoby mi lżej.

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe wrote:
    U nas nie ma mowy o spacerze bo nie przestaje lac i wiać nawet na chwilę a szkoda bo zawsze było to okienko pogodowe i chociaż na godzinkę wychodzilismy.

Czekam każdego dnia na przesyłkę z pl z moja baby tula. Ale babka wpisala wartość 420zl i boje się ze zatrzymali i będę płacić jeszcze cło. Wkurze się bo mogła babka wpisać gift. Ale dziś już nie przyjdzie wiec weekend wózek ;)

Ewelina a jak to tak z dnia na dzień ci mleko zanikło? Karmilas na żądanie? Widzę że ja jedyna utrzymała laktacje chociaż czasem też było mniej czy więcej mleka ale daliśmy rade bo maly ładnie przybiera więc nic mu nie brakuje.

Agatko która z nas nie chciała jechać szybciej na porodowke. Gdyby tak można było to zaplanować (wykluczając cc oczywiście) ;)

Juska chyba tak wcześnie dziecko nie napiera na krocze. Bidulko za bardzo się przejmujesz. Odpoczywaj i ciesz się tym pięknym stanem.

Carola pewnie zatrucie jakieś albo łapią cie mdłości które mogą powrócić w 3trymestrze.
    Sciagalam przed kazydm karmieniem nawet do 120 ml rano wstalam zaczelam sciagac z ledwocia 40 ml z dwuch piersi i to z wielkim wysilkiem musialm naciskac i wogole i tak caly dzien a mala sie nie najadala juz od 2 dni nie odciagam wogole bo nie ma co a tak to coraz mniej coraz mniej i raz dziennie :/ i pilam cherbatki bawarki pilam duzo wody i niewiem czemu tak ze rano juz tak malo bylo

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina najwazniejsze ze najcenniejsza siare dostala i chociaz troszke twojego mleczka. Niech Nikolce wyjdzie na zdrowie.

Jaszczurka i Juska a wy swoje dwie pociechy wykarmilyscie na piersi czy mm?

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie kochane od ktorego tyg mozna klasc na leżaczek ? Bo jak czytam to pisza roznie ze od 2 tyg od 4 tyg . A my mamy taki lezaczek ze ona napewno bedzie lezala bo mamy pozycjie od wyboru az do calkiem siedzacej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 21:02

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez po spacerku, towarzysz mimo wiatru i deszczu polbiegl z nami
    glowy nie urwalo, ale 30min starczy w tej wichurze, mala pod budka deszczyk i wietrzyk uspily elegancko
    byl nr ze owner wolal buldoga a ten za moment dogonil nas i przyszedl na kawalek pl kielbaski - nagrody za towarzystwo na walku
    2z8stab.jpg

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kladlam od poczatku by miec baby kolo siebie, no wlaczalam te wibracje choc moja mama jak przyjechala po 5tyg byla przeciwna wibracjom i "wstrzasaniem mozgu"
    wlaczalam na troche, jak zasnela to wylaczalam plus oszczednosc baterii

teraz mala w ogole nie znosi tych wibracji, a myslalam ze to bedzie fun, no jedne dzieci lubia drugie nie wiadomo, badz co badz na usypianie i spokojenie jak byla tiny tiny przydaly sie
    teraz mamy bujaczek w salnie, idelanie sprawdza sie po podwyzszeniu i zablokowaniu funkcji bujania na karmienie jabluszkiem/marchewka plus lezenie i zamontowalam gryzaki na wstazkach i tez tu sie sprawdza
    mamy tiny love i jest do 18kg

na noc kladlam do lozeczka na ok materac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 21:21

Ewelina.Irl, juska19 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilew
    synek byl 3 tyg na piersi z corka bylo gorzej bo w szpitalu miala problem z lapaniem brodawki probowalysmy 5 dni i dalam jej mm:/ bylam zla ale nie dalo rady inaczej

aNiLewe lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • kiniusia00 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka pozdrawiam wszystkie mamuski i przyszle mamusci. Czytam i czytam topic i jakos nie wpadla mi w ooko zadna poczatkujaca mama. Ja wlasnie zaczynam 5 tc. Mieszkam w westmeath.

AgataP, carola93, Ewelina.Irl, Domi IRL, Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość

1.XII 2004 8tc [*],2.X 2005 16.07.2006 2650g moje szczescie,3.XI 2007 13 tc [*] usg 7tc,4.IV 2012 12 tc [*] usg 6tc,5.IV 2013 10 tc[*],6.VII 2013 6tc [*],7.VII 2014 10tc [*] heparyna, acard,prog,8.VIII 2015 5tc [*] haparyna, acard, prog,9.III 2016 7tc [*] heparyna, acard, prog.

‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ