X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola jak bedziesz miala czas to wrzuc fotke komody i lampki przy okazji :--))
    my nasza komode reklamujemy z argosa, dzis doszlam do tego wniosku ze kupiona na pare lat a tu taki szajs po 2 mcach klopot z szufladami
    reklamujemy, piszemy list, dzwonimy na infolinie , niech przyjada i ocenia, my deklarujemy wadliwosc konstrukcji, chcemy zwrot kasy i tyle
    new ok komoda bedzie z Ikea

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 16:34

carola93 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny, dzisiaj to miałam wariacki dzień. Złożyliśmy łóżeczko, posprzątaliśmy w pokoiku i teraz zostało nam tylko czekać na paczkę z Polski z materacem i pościelą do łóżeczka :) Już się nie mogę doczekać aż go dokończę :)

Limerikowo proszę bardzo już wstawiam ;)

9fp3br.jpg

wlqf11.jpg

Wybaczcie jakość ale aparat w telefonie mam kiepski.

Limerikowo, juska19, Domi IRL, Ewelina.Irl, jaszczurka, kiniusia00 lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Carola komoda elegancka, a gdzie kupiliscie i po ile ze zapytam tak bezposrednio

w tej argosowskiej rozlozylam rzeczy elegancko a tu taki klops..
    a od poczatku mezowi cos nie pasowalo jak plecy mial dopiac do reszty

ok ze zamowilas posciel z Pl, tu bratowa narzekala ze b drogo i tez ochraniacz do cota i posciel z Pl sciagala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 18:17

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina my tez mimo badania sluchu mielismy watpliwosci czy mala oki slyszy bo czesto nie reagowala na halasy na poczatku np odkurzanie czy tv a jakis czas temu sie totalnie juz zmienilo i spi jak zajac pod miedza i my na paluszkach, szczegolnie juz jak przychodzi nocna pora godz 10pm na usypianie i chrrr

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obie rzeczy w IKEA w Dublinie, chyba tylko ta jedna jest w "okolicy". Komoda 90 euro a lampka 7 euro. :)
    Myślę jeszcze nad czymś wyższym i węższym żeby móc kilka wieszaków powiesić (sukieneczki, kurteczki czy coś tam).

Limerikowo, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no fajna komoda Carola- komoda dla malucha bardzo praktyczna my mamyw szafie ciuszki i jakos tak bez ladu i skladu a na komode miejsca nie ma.

Wlasnie tak z mezem rozmawialam ze cala szafa sukienek a mala wogole w nich nie chodzi bo jakos nie ma okazji- chyba ze po domu by chodzila ale tak jakos niepraktycznie- rajstopki na nia wszystkie za duze- stupki jej tona wiec jak sie zalozy wyglada jak sierotka- na gole nozki to juz za chlodno.
    Chyba jak ktos mnie bedzie pytal co kupic dla malej dziewczynki to bede radzic e sukienki to od gzies 6 miesiaca hehehe.

Takie piekne niektore mamy a ona nawet nie zalozy hehehe i juz wyrosla z czesci i nie miala na sobie wogole:/

Moj maz to wogole najlepiej by caly dzien ja w spioszkach trzymal bo mu tak najwygodniej hehehe.
    Mi z koleii w bodziaku z dlugim rekawkiem teraz plus jakies spodenki.
    Do spania za to body z krotkim rekawkiem i cienkie spioszki. Plus cienki kocyk.

A Wy jak kladziecie maluchy do spania mamuski??

carola93, Limerikowo lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja trzymam bardzo cieplo po polsku moze az za cieplo jesli chodzi o ubranie
    temp w domu to 20-21, na noc 20, a trzymam w bodziaku z dl rekawem w dzien plus lekki sweterek i skarpetki tak jak radzila polozna w domu
    na noc pajacyk z dl rekawem i kapotka plus kolderka i kocyk
    mala nam sie nie poci, sprawdzam jej temp po karku
    do skonczenia 6mca trzymam cieplo bo nie ma wlasnej termoregulacji i musi miec 1 warstwe extra niz my, potem normalnie
    choc wczoraj byla w bodziaku plus spodenki i bylo ok a balam sie by nue bylo jej zimno
    zawsze mam dylemat jak wychodzimy do centrum hand jak ja, ubrac by nie przegrzac i nie zaziebic plus po kapieli

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do spania kupiliśmy takie śpiochy na gumce, super sprawa raz dwa sie przewija a malec nawet nie zauwaza

http://www.coocoo.pl/product-pol-4144-Spiworek-do-spania-elephants.html

kupilam w mother care, nie wiem skad ta cena na tej stronie.

Sebastian to w ogóle nie lubi być przykryty. W noc śpi w jednej warstwie bo jak nakladam mu bodziaka krotkiego nawet pod pizamke to budzi sie caly zgrzany az spocony wiec u nas jedna warstwa. CO malego nakryje kocykiem to sie rozkopuje wiec tak sie w nocy bawimy w kolko :)

W domu sprawdza sie body z dlugim rekawkiem i spodenki. Taki zestaw mi pasuje najbardziej, pajacyków mam bardzo mało.

Potwierdzam ze meble z argosu to tandeta, napewno sa wyjatki ale akurat co do komod to nie nie i jeszcze raz nie. Nam z kolei odradzali zakupy w Ikei ze szajs ale naprawce komody super, nie dosc ze metalowe porzadne prowadnice to jeszcze zabezpieczenie pod dnem. Polecam tez przescieradla. Super jakosc jak dla mnie. Pierwsze ktore sie nie mechaca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 23:54

Limerikowo, carola93, Domi IRL lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my jutro na szczepienie 6w1 plus men c , czyli 2 igielki do doorydoyle medical center
    mam nadz, ze bedzie ciut lepiej z gulami po szczepieniu, zapytam o general check up przed badaniem, bo od konca sierp mala nie miala a juz listop widac

rte ostrzega dzis przed big atlantyckim sztormem, oby tylko swiatla nie wylaczyli no i uwaga na spadajace galezie

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki pewnie juz pisalyscie o tym a ja to przeoczylam gdzies :/.Ile razy mialyscie skan w szpitalu ??

relge6yd0kju1g7d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w szpitalu 2x, do 12 tyg i potem 26-28tydz , zalezy jak ustawia po 20tyg
    mozna i miec 3 scan jesli polozna/gp skieruje bo np za maly brzuch po 32 tyg tak miala moja bratowa tu w Lck

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha bo wlasnie zastanawiam sie bo mam wizyte w 24 tci 3 dniu i mysle czy zrobia skan czy nie bo kolejna wizyte bede miala podobno w 36 tyg

relge6yd0kju1g7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) dzisiaj była wizyta u gp i oczywiście wszystko w porządku. Mała wciąż główką w dół więc jestem dobrej myśli że już się nie przewróci :) Dostałam tabletki na zgagę dozwolone w ciąży i niestety babka nie chciała mi wypisać skierowania na scan bo po co, skoro wszystko ok...szkoda.

juska19 Ty będziesz w Droghedzie rodzić z tego co pamiętam i jeśli dobrze pamiętam to dziwne masz te wizyty. Ja miałam w 12 tygodniu scan robiony, potem w 22 tygodniu i sama byłam prywatnie w 27 tygodniu. Teraz miałam wizytę w 30 tygodniu i mam w halloween czyli w 34 tygodniu. Jak będzie wszystko dobrze to będę mieć w 38 tygodniu no i potem na termin.

Limerikowo, juska19, aNiLewe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie miałaś scana wcześniej, znaczy po 20 tygodniu to pewnie Ci zrobią. Tak mi się wydaję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 16:22

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam skan zakazdym rzem u gp plus w szpitalu pierwszy w 12 tyg potem w 20 chyba a potem od 24ego tez mialam na kazdej wizycie szybki scan plus 2 extra u specjalisty bo brzuch maly. Ale ja bylam prywatnie.

Limerikowo lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja wlasnie pierwszy skan mialam w 12 tyodniu w szpitalu a teraz mam wizyte w 24 tyg dlatego ze ma mnie prowadzic ten sam lekarz co z corcia bo zna moj porod wczesniejszy ale najdziwniejsze jest to ze ja ani razu nie widzialam swojego lekarza :P
    Podobno pozmieniali i jesli nie trzeba to nie chodzi sie tak czesto na wizyty z Jula mialam co 2 miesiace a co miesiac w gp a tu mam tak dziwnie w gp bylam na poczatku padziernika i dopiero mam isc na koniec listopada przeraza mnie ta wizja ich zobaczymy czy skan mi zrobia mam nadzieje bo chcialabym zobaczyc czy wszystko ok z maluchem
    carola93
    super ze wszystko dobrze na wizycie :)

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carola93
    tak dobrze pamietasz w droghedzie bede rodzic :)

relge6yd0kju1g7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w takim razie mają naprawdę bardzo ciekawe podejście...hmm. Trzymam kciuki żeby Ci ten scan zrobili, wiadomo że to dla matki ulga kiedy na własne oczy że z dzieckiem wszystko jest ok. :)

juska19, Limerikowo lubią tę wiadomość

• jaszczurka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam po ktotkiej przerwie:)

Z paszoprtem znowu problem moje dokumenty odeslali a dzis sie dodzwonilam i sie okazuje, ze chca cos jeszcze kurka wodna normalnie czasem nazekamy na system w Polandi a tu takie slimoki tez sa:)
    Tlumacze milej Pani ze sprawdza sie aplikacje i sie odrazu wysyla list do aplikanta, ze czegos brakuje.
    A on no no , ze on wie no to na jaki grzyb pisze , ze to paszport expres do pana Mietka...
    A zadalam jej jeszcze jedno pytanie to jak odesle dokumenty to ile bede czekac??
    No 10 dzni roboczych... i jak tu ma cie krew nie zalac...

Limerikowo ja bylam z TJ umowiona na dzis na szczepienie ale odmowilam bo ma katarek lekki wole przelozyc moze za tydzien gora dwa..
    Trzymam kcuki za mala by mocno nie plakusiala..:*

Carola lampeczka taka jak u mojego synka mlodszy ma zuka chyba :) jak wy macie fajnie wszedzie blisko ja to na koncu swiata mieszkam...
    Ikea dla mnie jeden z ulubionych sklepow jeszcze z PL
    ale co b daleko mam ..

dzis do Dentola jade bo mi koronka z zeba spadla... ciekawa jestem ile ta przyjemnosc bedzie mnie kosztowac dzis...az sie boje :)

ukdyj44j93kc68pw.png
    82doj44jzrzxx8po.pnggyxwj44jol7dh729.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zapomnialam:)

wysle wam zdjecie TJ z wczorajeszej 2 miesiecznicy... :)

37tnFa.jpg

carola93, juska19, Ewelina.Irl, Domi IRL, AgataP, Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
    82doj44jzrzxx8po.pnggyxwj44jol7dh729.png
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ