X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Agata rządzi dalej na listopadowkach w dwupaku ;--))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 16:02

aNiLewe lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halo zyje i nie urodzilam :) czytam Was codziennie i jak czytam to mam wrazenie ze tez cos pisze a zdarza sie ze nie pisze a mysle ze pisze i tak to wlasnie jest z tym baby brain :) obiecuje sie meldowac pisemnie codziennie

Limerikowo, Domi IRL, carola93, aNiLewe lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no 07 Agata zlosila sie :--))

dzis to wybaczone all na huragan

czekam na ok okno pogodowe na krotki walk
    mala po szczepieniu lepiej niz przed, zabawa na macie byla i obroty ze ho ho plus krazenie dookola wlasnej osi
    niedlugo nauczymy sie zmieniac pampera "od tylu" chyba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 16:09

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja i moja szyjka to sie tak dobrze czujemy ze urodze chyba w styczniu :) albo i na trzech kroli :),lece z psem na spacer poki nie pada bo cos czuje ze to sloneczko dlugo nie pogrzeje...okropna pogoda,nie wiadomo o co kaman jak sie ubrac i co za chwile sie stanie,deszcz grad czy co.

Ja tam chowana w bliskich kontaktach ze zwierzakami jestem (mama psi behawiorysta) wiec moja tez bedzie, kazdy robi jak uwaza i wedle wlsnego uznania ,nie ma co polemizowac.

Jeju jak wieje ..... okropienstwo!

p.s ostatnio koelzanka w Limerick w szpitalu rodzial bodaj we czwartwek i zgubili jej karte ciazy,musiala w bolach im wszytsko opowiadac,cesarke pod narkoza chcieli robic na cito,skonczylo sie na ZZO i naturanym ale bez potrzeby ZZO dali bo 2 min po podaniu wypchala glowke i reszte ciala a ponoc im mowila jak chcieli sie wkluwac ze czuje juz glowke a oni nic dalej swoje ...(a ciaza patologiczna ,krwiaki,przodujace lozysko i pare innych)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 16:24

Limerikowo, Domi IRL, aNiLewe lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany ale mnie z tym porodem kol w Lck wystraszylas
    no sa rozne numery na baby boom
    udanego spacerku!

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    o rany ale mnie z tym porodem kol w Lck wystraszylas
    no sa rozne numery na baby boom
    udanego spacerku!

no Limerikowo ja sama w strachu bo niebawem tam pojade rodzic..juz sie na pamiec ucze im swoja historie ciazy opowiadac :P

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a raz dwa wypchniesz i juz, taka laska jak Ty Fitneska
    ja dzieki walkom mialam ta sile przezyc i po dojsc ok do siebie

chyba siedzimy dzis w domu, mala robi slodkie chrr na ten wiatr, a teraz glowe urwie z chmurami i deszczem razem tak patrze za oknem
    no trudno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 16:28

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    no Limerikowo ja sama w strachu bo niebawem tam pojade rodzic..juz sie na pamiec ucze im swoja historie ciazy opowiadac :P
    a moze spiszcie na kartce w punktach
    to musialby byc totalny przypadek i pech zeby i Twoja karte zagubili

mej kol co leczyli nerki 2mce a to byl gronkowiec tez wyniki zagubili, no ale to bylo w Co. Meath/Navan

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem ze bylby niezly pech ale wiesz ze tu wszytsko jest mozliwe...niestety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 16:35

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No witaj Agata!
    Wlasnie dzis o Tobie myslalam- ze chyba wlasnie rodzic poszlas ze cos Cie nie widac:)

A jednak nie:P

Moja mala dzis dosc podsypia- a ostatnio prawie wogole nie chciala w dzien spac a na wieczor z przemeczenia maruda straszna byla. Dzis posdypia po 30-40 min od czasu do czasu i caly czas w swietnym humorze.

Ja zamowilam dzis mate do zabawy-nie moge sie doczekac jak przyjdzie- ale bedzie frajda.
    w Karuzelce sie baterie wyczerpaly- musze zakupic a mata bedzie mila odmiana bo mala coraz bardziej zainteresowana kolorowymi zabaweczkami. Zamowilam z Bootsa kupe rzeczy roznych wiec wielka paka przyjdzie. Newet jakies magiczne nowe urzadzenie do krecenia lokow tez wzielam ciekawe jak sie sprawdzi.

Mata taka:
    http://www.boots.ie/en/Fisher-Price-Rainforest-Melodies-Lights-Deluxe-Baby-Play-Gym_982767/

A do krecenia lokow takie cos:
    http://www.boots.ie/en/BaByliss-Curl-Secret-Styler-Limited-Edition-2667BU_1537304/

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajny ten byliss, daj fotke Domi jak zakrecisz glowe :--))
    moze tez sie skusze
    mam lokowke ale babyliss to renomowana firmowka jednak

wczoraj wlasnie Pani Gadzet, czyli Anka Ibisz na tvn style pokazywala curla bylissa z takim mechanizmem co sam sobie wciaga pasmo podane i zakreca na zadana temp i super to na glowie wygladalo
    na christmas party fryzurka jak znalazl ;==))))))))))))))))))))))

no ja wlasnie zamowilam max kuriera z kojcem-baby design play, dl wanienka 102cm ze stelazem i mleko 2 Enfamil plus z empiku kontrastowe ksiazeczki dla Loli, w nast tyg bedzie

Domi IRL, jaszczurka, kiniusia00 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiitam Agata znowu w srod nas :)

Domi super spawa troszku drogo wasnie Limerikowo ma racje jak nakrecisz wloski dawaj mocie jeste b ciekawa..

Moze tez zainwestuje a mam dlugie kudly to bylo by co krecic:)

Mata tez wajna mala bedzie zadowolona z prezetu do mamusi :)

Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
    82doj44jzrzxx8po.pnggyxwj44jol7dh729.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i dalo sie ostatecznie pojsc juz w 3 na spacerek, sztorm ucichl na ok okno pogodowe z przeblyskami ostatniego dzis slonca
    wszyscy dotlenieni ;--))

Domi IRL lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem wiem ze troche drogo- ale do fryzjera chodze bardzo rzadko- ostatni raz to chyba z 5 miesiecy temu bylam zreszta u mnie na wiosce tylko 30 e kosztuje hehehe. Wlosy sama w domu robie no i punkty zbieram z bootsa wiec taniej zaplacilam bo zwykle uzbieram wieksza ilosc i potem kupuje sobie cos drozszego:) I wlasnie soboie uswiadomilam ze moja suszarka do wlosow ma juz 11 lat- uwiezycie??? i ciagle swietnie dziala:)

Wogole ostatnio dosc duzo zakupow robie przez internet- ciezko sie wybrac gdzies po sklepach polazic. No ale wyglada na to ze oszczedzam bo porownam ceny w roznych miejscach zanim cos kupie- nawet papierowe reczniki i jedzenie dla psow ostatnio zamawiam przez internet heheheh.

Moja niunia jak skonczy zapasy pieluszek wskakuje w rozmiar 3:)

Limerikowo, juska19, aNiLewe lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi to b ladnie Veronica rosnie
    my konczymy powoli 3+ i bedziemy w 4 vwskakiwac

a tam na sprzecie nie ma co oszczedzac, zawsze jest szansa ze lepszy dluzej nam posluzy
    choc maz z branzy tech twierdzi ze coraz gorsza chin jakosc wszedzie mimo licencji, tylko by new kupowac
    a nam popsul sie dehumidifier i maz ma rozkrecac i fixowac bo juz po gwarancji

juska19, Domi IRL lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo Limerikowo a jaki macie ten dehumidifier?? i jak sie sprawdza?-no oprocz tego ze sie popsol heheh:)

t60z7qg.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi to i tak chcesto chodzi ja to raz na rok ostatnio bylam w zeszym roku i kosztowala mnie ta przyjemnosc 100 €

WIec teraz zama sobie farbe pace i mam za 20€ nowy fryz:D

Ja tam dihumiego wlaczonego miec nie moglam bo wszyscy zaraz mieli problemy z gardlem...
    Wysuszone na pasek pozniej misialam nawilzacz kupic bo mi najbardziej gardlo siadlo..
    i specyfiki na nawilzanie gardla...
    Pale w piecu i to co ze scian odparuje to wszystko...

My juz w pamperechcach No. 4 i powiem wam . ze kupilam pampersy w tesko ostatnio ja jakos malo mi ich ubywa heheh

takie mam wrazenie :)

Domi IRL lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
    82doj44jzrzxx8po.pnggyxwj44jol7dh729.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my dalej 3 uzywamy, maly wazy 6,5 kg. w tym tyg bede robicv zapasy pampkow i nie wiem czy brac moze 3+?
    w dunnes dalej sa po 10euro duze paczki po 60-70szt wg rozmiaru

Limerikowo, jaszczurka lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka .
    Jak u Was kobitki ?
    Pogoda straszna . Wczoraj tak wialo ze nie dalo sie isc a musielismy zalatwic jeszcze pare rzeczy .
    Dzis mniej troszke wieje ale szaro buro . Poszlam do znajomej na kawke Piotrek zajol sie mala . W nocy tez dal mi pospac bo cala noc wstawal i robil malej mleko i ja karmil :) Prosze wiecej takich nocy :D

Milego dnia kochane :)

juska19, Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • kiniusia00 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za pogoda ! typowo irlandzka, hehe.
    Limericowo tea ogladalam ten odcinek pani gazdzet:)
    jejku jak ja bym chciala tez zmieniac rozmiar pieluch :) A tak wogole to wczoraj wpadlam na troche zwariowany pomysl, usg mam na 5 listopada w early pregnancy unit, a gdybym tak zadzwonila w pszyszlym tygodniu i powiedziala, ze mnie boli brzuch? Co o tym myslicie? Poza tym troche martwi mnie to, ze nie mam zadnych objawow, nic mnie nie boli,nie czuje sie jakos inaczej.

1.XII 2004 8tc [*],2.X 2005 16.07.2006 2650g moje szczescie,3.XI 2007 13 tc [*] usg 7tc,4.IV 2012 12 tc [*] usg 6tc,5.IV 2013 10 tc[*],6.VII 2013 6tc [*],7.VII 2014 10tc [*] heparyna, acard,prog,8.VIII 2015 5tc [*] haparyna, acard, prog,9.III 2016 7tc [*] heparyna, acard, prog.

‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ