X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie ciekawie wygląda ta wysypka.
    Moj mial lekka raz jak zjadlam czekoladowe ciasto w pierwszych tygodniach. Teraz jem wszystko oprócz kapusty i jest ok.

Ewelina czekamy na info co u was

Limerikowo, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala nam zasnela 15 minut temu dopiero jutro rano dzwonie do lekarza mam nadzieje ze nie bedzie juz plakala a jak bedzie to pojedziemy do szpitala

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona jadla zwykly aptamil przez tydz i nic nie bylo ale ze widzialam ze sie nie najadala to w poniedzialek kupilismy jej aptamil hungry milk i dzis sie zaczelo wydaje mi sie ze to jest od tego hungry milk bo ten zwykly jak jadla nic jej nie bylo . Jutro pojedziemy do lekarza .
    Kolka to napewno nie byla bo kropelki jej dawalam i nie pomoglo . Glodna tez nie byla bo zjadla 90ml i co jakis czas probowalam jej dac ale wyplowala . Moze plakala tez ze zmeczenia ze zasnac nie mogla no niewiem , Chcialam ja ubierac zeby jechac ale zasnela .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze masz zdjęcia bo gdyby rano było lepiej to warto o tak odwiedzić lekarza. .pamiętaj ze do 6tyg macie wizyty za darmo także lepiej skonsultować ale najprawdopodobniej to hungry milk jak piszesz.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak racja Ewelina zatem ten nowy aptamil ma cos w sobie, jakis skladnik, co powoduje taka koszmarna wysypke, wiec na pewno idzie w odstawke

ja bym zostala na starym aptamilu bez kombinacji, po prostu karm dana dawka co 2.5 -3h i tyle, nie czesciej by maly brzuszek zdazyl przetrawic
    a fakt ze baby nieraz i ze zmeczenia placze i z roznych 100 przyczyn, walczy samo ze soba na sen o tak to jest lub moze metka ubrania/wlos podrazniac delikatna skore
    my zawsze sprawdzamy pampera w 1ej kolejnosci, a wiemy ze nie glodna dzieki dziennikowi

my to walczylismy w sumie i jeszcze troche z moim hair fall, po obcieciu jest duzo lepiej, jak sie gdzies moj wlos zaplącze malej to krotszy juz

glownie patrzymy kolo jej szyjki, jest tak wrazliwa na wlosy jak ja i moja mama (rodzinne he he ) gryza i wkurzaja ją na wygibasy
    a mc bralam merz special wit a teraz wit ze skrzypem i pokrzywa i jest lepiej, plus ta szczotka jonizujaca od razu te wypadajace widze usuwa ze spadaja na ubranie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 01:28

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos ze Nikolka wydaje Ci sie Ewelina glodna

tak czytam na puszce mego Enfamila 1 dawkowanie, ze dziecko do 4 tyg powinno jest 5/6x po 120ml wody i 4 miarki proszku

ale tez jest uwzgledniona inna podzialka wg wagi:

dzieci 4-5kg co odpowiada na puszce od 1 skonczonego do 2mca skonczonego
    powinny jesc 5x dziennie 150ml wody na 5 miarek proszku

wiec mysle albo nada sie wg wieku lub wagi zastosowac i obserwowac
    ona sie powoli na jedzonko ureguluje, na razie jest b malutka, czasem chce wiecej a czasem nie doje co jest normalne, badz co badz duza Dziewczynka sie urodzila :--))

dobre rozwiazanie to spisywanie dzienne posilkow godzina i mililitraz i sumowanie na koniec dnia, bedziecie wiedzieli na czym stoicie

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze i zniklo jej to .
    Limerykowo
    ona nam zjada 90ml .
    Dzis w noicy jak zasnela o 22 to obudzila sie o 0;30 i zjadla 20 ml tylko pozniej obudzila sie o 3;30 zjadla 60 ml pozniej obudziala sie o 6 zjadla 90 ml i po 9 zjadla 60 ml na tamtym mleku tez tak bylo ze nie zjadala wszystkiego nieraz .
    A jesli bylo by to od mleka to je je caly czas i coraz gorzej chyba by miala ???
    zobacze jeszcze co bedzie dzis jak nie to wieczorem na szpital pojedziemy a jutro do lekarza bede obserwowac jeszcze dzis . Bo narazie nic nie ma .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 12:29

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina jak dzisiaj Wy i mala, jak nocka i wysypka?
    moze troche odpuscila po odstawieniu tego hungry milk i juz bedzie ok

wybieracie sie do gp? daj znac, tks

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Ewelina jak dzisiaj Wy i mala, jak nocka i wysypka?
    moze troche odpuscila po odstawieniu tego hungry milk i juz bedzie ok

wybieracie sie do gp? daj znac, tks
    dzis odpuszcze gp ale jesli sie pojawi wieczorem to jutro pojedziemy napewno .Wyżej napisalam jak nocka :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem ze zanim kiszki przetrawia mleko i organizm zareguje to jest pewien czas
    na 2gi dzien tez moze full wysypac
    mym zd jesli zaobserwowalas wysypke po ost podaniu hungry milk to nie ma co sie zastanawiac a raczej to moze byc wlasnie przyczyna
    kontynuacja hungry milk moze dac inne dolegliwosc np na brzuch kolki etc
    juz teraz organizm wysypka dal sygnal ze mu hungry milk nie odpowiada

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zrozumialam tak:
    dawalas aptamil pare dni i bylo ok, podalas hungry milk bo stwierdzilas ze mala sie nie najada i placze i wystapila wysypka

a jak jest napisane na aptamilu dawkowanie do 1mca?
    aptamil jest mlekiem tzw ciezkim jak bebilon i raczej sycacym
    mym zd jak polecisz wg dawkowania na puszce w regularnych odstepach czasu to nie moze byc ze mala jest glodna i placze, przyczyna wtedy inna raczej wg mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 12:52

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieraz jak baby placze to 1sza mysl rodzicow ze pamper i glodna
    pamper suchy a dziecko dalej placze wiec butla a po butli tez za chwile placze i kwadratura kola, czl glupieje

my jak pamper suchy, nakarmiona mm - ok dawka i na czas mniej wiecej to na placze nosilismy i zasypiala lub lezala cicho na rekach

to w sumie cyc jest tylko na żądanie bo nikt nie stwierdzi ile baby wypilo bez scaigniecia mleka z cyca do butli
    mm jest w okreslinych dawkach na miarki i czas

patrzac na Twoj wpis o nocce zgadza sie. Nikola pije tyle ile i kiedy jej potrzeba
    u nas tez tak bylo na poczatku:pobudki na butelke

bedzie dobrze Ewelina, moze siostra cos Ci jeszcze ok podpowie

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawkowanie na zwyklym aptamilu a tym hungry jest te same
    na tym hungry jest napisane
    up to2 weeks 90ml 3 miarki powinna jesc 6 razy na dobe a ona je wiecej bo nie zjada wszsytkiego .
    2-4 weeks 120ml 4 miarki
    jest to samo co i na zwyklym aptamilu

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten zwykly aptamil miala tydzien bo na tyle jej starczyl ten pewnie tyle samo jej starczy ale to nie chodzi o to na ile jej starcza i zeby dluzej tylko chyba nie ma roznicy bo ona je tak samo tamten zwykly jak i ten i juz jest prawie 2 tyg na tym aptamilu wiec chyba wczesniej by wyskoczylo . No nic dzis jeszcze poopserwuje i jutro do gp

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i ok
    jak Ci wypadnie extra 1/2 karmienia standardowa dawka to normalne
    zatem jeszcze 5 dni nada zmeczyc na 90 i po skonczonym 4tyg przejsc na 120 :--))
    ja jednak nie mieszalabym zwyklego aptamilu i hungry milk-moga miec mimo 1 firmy troche inne sklady
    a caly czas zwykly aptamil podawalabym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 13:15

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja nie mieszam dostaje tylko hungry a tak to nie dostaje mieszanki
    jutro 12;15 wizyta u gp bo dzis juz nie dalo rady

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 13:44

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ok ze umowilas konsultacje to mala sprawdza i osluchaja
    wysypka znikla i oby juz nie powrocila
    ok ze masz fotki

przegladalam wczor ta ksiazke dziecka orange z zyrafa, a fige mowie tam jest, popatrz sam mezu, pare str tylko z tej ksiazeczki a reszta to szkoda papieru z drzew
    tak skonstruowane, ze nursa mnie sie o szczepienia pytala, bo ani wpisac ani podpisu lekarza ani pieczatki, to tak jak ta karta ciazy, full wazy kniga a pare str waznych tylko ;--))))))))))))))))))))))))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. :)
    Tak Was podczytuję ale nawet nie mam co wtrącić bo jestem totalnie zielona w rodzicielstwie ;) także nie wiele mogę dodać od siebie.

A u nas nic nowego. Długo cieszyłam się że nie miałam rozstępów i nagle się pojawiły. Znaczy nie nagle. Co noc swędziała mnie skóra na brzuchu i wystarczyły 2 noce i już. Nie jest mi do śmiechu i mam nadzieję że więcej się nie pojawi. Wiem że to po troszce wina mojej królewny, która stwierdziła że noc to za mało na zabawę i teraz rozpycha się w ciągu dnia. Wczoraj normalnie pokopała mnie jak stałam w kolejce, w sklepie. Niesamowicie ruchliwe dziecko będzie ;)
    Pogoda mnie dobija, odechciewa się wszystkiego. Na szczęście już nie wiele mi zostało do kupienia więc myślę że jeszcze tylko jeden wypad i będę mogła spakować torbę do szpitala.

Ewelina.Irl, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carola93 wrote:
    Cześć dziewczyny. :)
    Tak Was podczytuję ale nawet nie mam co wtrącić bo jestem totalnie zielona w rodzicielstwie ;) także nie wiele mogę dodać od siebie.

A u nas nic nowego. Długo cieszyłam się że nie miałam rozstępów i nagle się pojawiły. Znaczy nie nagle. Co noc swędziała mnie skóra na brzuchu i wystarczyły 2 noce i już. Nie jest mi do śmiechu i mam nadzieję że więcej się nie pojawi. Wiem że to po troszce wina mojej królewny, która stwierdziła że noc to za mało na zabawę i teraz rozpycha się w ciągu dnia. Wczoraj normalnie pokopała mnie jak stałam w kolejce, w sklepie. Niesamowicie ruchliwe dziecko będzie ;)
    Pogoda mnie dobija, odechciewa się wszystkiego. Na szczęście już nie wiele mi zostało do kupienia więc myślę że jeszcze tylko jeden wypad i będę mogła spakować torbę do szpitala.
    Kochana co do rostempów to tez mi wyskoczyly ale na posladkach . A po porodzie wyskoczylo mi wiecej na udach i na bokach az w szoku bylam ze po porodzie moze wyskoczyc :( :/ trzeba jakis krem kupic .
    Ja tez bylam zielona . Wszystkiego sie nauczysz z czasem po porodzie ja tez jeszcze sie ucze :D
    Milego wieczorku :)

carola93, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie bylo mnie chwilke a tu taka akcja?
    Jak tam Ewelina mala dzisiaj??

U nas mala marudna na wieczor dzis byla bo znow od dwoch dni kupy nie robila :/

W koncu usnela. Przyszla dzis mata do zabawy ale juz za pozno bylo i juz szla spac wiec tylko chwile sie pobawilysmy. Jutro rozkladam z samego rana i bedziemy sie bawic:))
    Miala dzis duz wrazen- bylismy na usg bioderek- bylo ok- bioderka w porzadku, mala nie plakala badanie bylo szybkie i bezproblemowe.

Dzis zrobilam paczuszki na haloween- mam nadzieje ze starczydla wszystkich dzieciakow ktore przyjda po cuksy:)
    Przymiezylismy tez tegoroczne stroje:))

Moj M teraz weekend dzionek a potem do srody do nocki wolne i potem weekend.

Zycze wszystkim spokojnej nocy.
    Ewelina koniecznie daj znacjutro co GP powiedzial o tej wysypce.

t60z7qg.png
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ