X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo
    Chyba nastepna bedzie carola :)Ja caly czas mysle czy jechac do polskiego gina czy nie mam tak mieszane uczucie ze moj maz smieje sie ze mnie bo co chwila zmieniam zdaniem i mowi kochanie wiem wiem jestes w ciazy wiec spokojnie jak juz bedziesz wiedziala czego chcesz to tak zrobimy :P
    Na razie powoli zaczynam kupowac rzeczy dla maluszka chociaz tez jakos kiepsko mi to idzie zebrac sie nie moge wogole :/

Limerikowo lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowa mamusie :)

relge6yd0kju1g7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny porod dlugi i meczacy bo 38h ale juz ok.bralam epidural wiec jest git.opisze potem hak mnie do domu wypuszcza.pewnie jutro

juska19, Ewelina.Irl, aNiLewe, Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość

• juska19 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze bidulko nameczylas .. ale najwazniejsze ze masz mala kolo siebie :) Gratuluje i czekamy na relacje i fotki malej :)

relge6yd0kju1g7d.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    Witam nowa Mamusie :)
    Agatko odpoczywaj ile sie da <3
    Anielewa tak kopiec z kreta :)
    Moja jeszcze spi z nocy ale juz czujnie wiele co i oczy otwiera i zamyka :)
    Milego dnia .

juska19, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek spal uwaga od 18 do 9rano góra 2-3godz w tym przerwy na karmienia było. Chyba odsypial poprzednia noc kiedy budził się co godzinę.

Witam nowa mamę ;) u nas od 13t widoczne jajka i tak zostało Sebastian jest z nami.

Limerikowo, juska19 lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a100 serdecznie witamy podpinam sie tu do Dziewczyn
    liczymy ze nas wesprzesz swoim doswiadczeniem

Juska mimo hormonow i nastrojow ciazowych z tym scanem moim zd nie ma co rozmyslac tylko ustalic kiedy i gdzie isc do ok gina

nasza nowa reklamowana szafka dla niuni przybyla dzis z argosu a uwaga o 7am! maz stwierdzil, ze niunka tak early pobudki nie robi ha ha ha, ja mowie ze ludzie pracuja i ok, w ogole panowie ok trafili po mych wskazowkach mimo ze bylam troche zaspana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 12:39

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata 38h! podziwiam, mialas troche wieksze baby niz ja
    ten fitnes w ciazy na maraton porodowy w pelni Ci sie przydal raczej

z watku szkockiego Vixen rodzila w domu 43h

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    38 h uffff podziwiam Agata! zuch dziewczyna:)

AniLewe- szef chce wiedziec czy bede brala nieplatny urlop tez bo moge wziasc 4 miesiace tylko musze im wzesniej powiedziec bo maja za mnie osobe na zastepstwo na kontrakcie wiec musza wczesniej zalatwiac przedluzenia itp.

Wezme dodatkowo 3 miesiace nieplatnego a potem moj maz 2 bo jemu tez przysluguje.
    Potem mamy jeszcze po 4 miesiace kazde z nas do wykorzystania nieplatne do ukonczenia 8 roku zycia malej. Plus jak wroce to mam 1.5 h roczny urlop do wykorzystania- pol roku za zeszly rok i caly rok za 2015 bo my dostajemy z gory.
    Przez to ze pracujemy na shifty- 14 sziftow w miesiacu to naszego urlopu praktycznie mamy na rok ponad 2 miesiace wiec jakos damy rade. Tylko dobra au pair znalesc i bedzie ok.

Czekam z niecierpliwoscia na zdjecie Niny i opis porodu Agatko.

Witam nowa mamusie z Wexford:)

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no my juz po drobnych zakupach, pl hurt i lidl zaliczony, niunia dala zakupy zrobic za to w autku marudna, gwizdanie i nasladowanie ptaszka, konika i swinki pomoglo ufff, bo dydek wypadl

dzis test kleiku kukurydzianego Nestle bo ryzowy Bobovity chyba sie znudzil po 1.5 opak skoro po 3h zostawiala 40-50ml z mlekiem lub ona z tych fit chce byc plus ulubione puree marchew ziemniaczek z lyzeczka oleju na ok konsystencje
    wczoraj banan z jabluszkiem na 2 raty

jak Wy Dziewczyny liczycie wlasciwie te h porodu ? od odejscia wod czy od regularnych skurczy czy rozwarcia na cm

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi super ze macie tak duzo urlopow
    plus jak piszesz au pair lub ok niania i opieke Weronika bedzie miala w czasie W.shiftow

Domi IRL lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bym liczyla od skorczy porod to trwal on od 1;05 do 4;04 czyli 3 h a jak od wod to mi przebili wody po 2 wiec niecale 2 h :)
    Szybko poszlo ale nie wspominam dobrze

juska19 lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak bym liczyla od skurczy to z max 2 h a jesli od odejscia wod to 10 min :)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Rzadko się odzywam ale przez przeżycia i przygotowania nawet nie mam czasu żeby wszystko sprawdzić i napisać.
    Ale tak ogólnie to dzisiaj miałam wizytę i wszystko jest dobrze. Nie pisałam Wam ale tydzień temu spędziłam noc w szpitalu ponieważ przez stres miałam straszny ból brzucha a na miejscu okazało się że mała jest bardzo nisko i na ktg pisały się skurcze nawet ponad 40 (czego nie czułam) wystraszyli się więc zostawili mnie na noc i miałam dwa zastrzyki ze sterydami na rozwój płucek w razie "W". Pilnowali i nawet zrobili mi dodatkowy scan żeby mieć pewność że wszystko dobrze. Dzięki temu mam pewność że będzie dziewczynka i że wciąż rozwija się książkowo (było 40.1 cm i 2.125 kg). Nie mogłam właściwie nic robić do dzisiaj. Wkurzałam się strasznie ale nie do końca ich posłuchałam bo prałam i prasowałam ciuszki dla małej. Na szczęście już po strachu. Mała się lekko uniosła i mam nadzieję że teraz nie będzie już żadnych problemów.

Dołączam się do witania nowej mamusi :)

juśka ma rację, teraz to chyba moja kolej ale mam nadzieję że nie wcześniej jak koniec listopada.

Gratuluję Agata! :) 38h to meega dużo ale Ninja wszystko Ci wynagrodzi :)

Pozdrawiam.

Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość

• juska19 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carola93
    Wspolczuje Ci przezyc ale szczescie za sprawdzili czy wszystko jest ok i zostalas na obserwacjii trzymam kciuki zeby bylo dobrze i oszczedzaj sie kobieto :)

carola93, Limerikowo lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola a w ktorym szpitalu tak super sie Toba zajeli?

Dobrze ze mialas swietna i fachowa opieke i ze juz po strachu. Juska ma 100% racji, odstaw te porzadki i prace domowe.

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Droghedzie. Byłam nieźle zdziwiona. Najpierw to, co zwykle, ciśnienie, serducho małej i podotykały brzuch i nagle wtedy jedna do drugiej żeby też dotknęła bo chyba bardzo często mi twardnieje brzuch. No i kolejna dotyka i mówi żeby podłączyć mnie pod ktg. Podłączyli i po jakiś 30 minutach mówią że mała za mało się rusza i że są skurcze. Ja oczy wielkie i szok. One pognały po lekarkę. Ona że muszę zostać i za chwilę mi dadzą sterydy w zastrzyku i kolejny dnia następnego. W nocy jeszcze raz serduszko, o 6 rano znowu, o 8 ktg, 10 ciśnienie i serduszko, o 13 scan, o 18 zastrzyk i do domu.

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poród 46h liczę od regularnych skurczy które juz do końca trwały przez te dwie doby.. Bo czas spędzony w sali porodowej to nie bo ja np. Czekalam az sie porodowka zwolni i wtedy mnie przenieśli. W każdym razie poród ma fazy i moim zdaniem od tych już regularnie wystapujacych skurczy się liczy. Jednej zajma kilka godzin a kolejnej kilkanaście czy kilkadziesiąt.

Ciekawe czy Agata miała skurcze zanim wody odeszły.

Carola ja bym na końcówce opuściła te robótki bo co prawda ja nie miałam problemów i szorowalam przekładalam prasowalam itp ale gdyby coś się działo opuściłabym i wsłuchiwala się w dziecko!

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola no to przynajmniej ok opieka taka jak powinna byc
    jakies pozytywne dos wreszcie w tym kraju
    jak do tej pory to tu tylko czl narzekal i kombinowal albo placil prywatnie

moze po tych paru aferach ciazowych wzieli sie do roboty wreszcie, bo sady kosztuja i w gazetach/rte newsach obsmaruja

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    Ja jak bym liczyla od skurczy to z max 2 h a jesli od odejscia wod to 10 min :)

no od odejscia wod to u mnie byly 23.5h, a od skurczy to 9.5h do rozwiazania

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ