jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
Limerikowo
Chyba nastepna bedzie carola :)Ja caly czas mysle czy jechac do polskiego gina czy nie mam tak mieszane uczucie ze moj maz smieje sie ze mnie bo co chwila zmieniam zdaniem i mowi kochanie wiem wiem jestes w ciazy wiec spokojnie jak juz bedziesz wiedziala czego chcesz to tak zrobimy
Na razie powoli zaczynam kupowac rzeczy dla maluszka chociaz tez jakos kiepsko mi to idzie zebrac sie nie moge wogoleLimerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moj synek spal uwaga od 18 do 9rano góra 2-3godz w tym przerwy na karmienia było. Chyba odsypial poprzednia noc kiedy budził się co godzinę.
Witam nowa mamę u nas od 13t widoczne jajka i tak zostało Sebastian jest z nami.Limerikowo, juska19 lubią tę wiadomość
-
a100 serdecznie witamy podpinam sie tu do Dziewczyn
liczymy ze nas wesprzesz swoim doswiadczeniem
Juska mimo hormonow i nastrojow ciazowych z tym scanem moim zd nie ma co rozmyslac tylko ustalic kiedy i gdzie isc do ok gina
nasza nowa reklamowana szafka dla niuni przybyla dzis z argosu a uwaga o 7am! maz stwierdzil, ze niunka tak early pobudki nie robi ha ha ha, ja mowie ze ludzie pracuja i ok, w ogole panowie ok trafili po mych wskazowkach mimo ze bylam troche zaspanaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 12:39
-
38 h uffff podziwiam Agata! zuch dziewczyna:)
AniLewe- szef chce wiedziec czy bede brala nieplatny urlop tez bo moge wziasc 4 miesiace tylko musze im wzesniej powiedziec bo maja za mnie osobe na zastepstwo na kontrakcie wiec musza wczesniej zalatwiac przedluzenia itp.
Wezme dodatkowo 3 miesiace nieplatnego a potem moj maz 2 bo jemu tez przysluguje.
Potem mamy jeszcze po 4 miesiace kazde z nas do wykorzystania nieplatne do ukonczenia 8 roku zycia malej. Plus jak wroce to mam 1.5 h roczny urlop do wykorzystania- pol roku za zeszly rok i caly rok za 2015 bo my dostajemy z gory.
Przez to ze pracujemy na shifty- 14 sziftow w miesiacu to naszego urlopu praktycznie mamy na rok ponad 2 miesiace wiec jakos damy rade. Tylko dobra au pair znalesc i bedzie ok.
Czekam z niecierpliwoscia na zdjecie Niny i opis porodu Agatko.
Witam nowa mamusie z Wexford:)Limerikowo lubi tę wiadomość
-
no my juz po drobnych zakupach, pl hurt i lidl zaliczony, niunia dala zakupy zrobic za to w autku marudna, gwizdanie i nasladowanie ptaszka, konika i swinki pomoglo ufff, bo dydek wypadl
dzis test kleiku kukurydzianego Nestle bo ryzowy Bobovity chyba sie znudzil po 1.5 opak skoro po 3h zostawiala 40-50ml z mlekiem lub ona z tych fit chce byc plus ulubione puree marchew ziemniaczek z lyzeczka oleju na ok konsystencje
wczoraj banan z jabluszkiem na 2 raty
jak Wy Dziewczyny liczycie wlasciwie te h porodu ? od odejscia wod czy od regularnych skurczy czy rozwarcia na cm -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny Rzadko się odzywam ale przez przeżycia i przygotowania nawet nie mam czasu żeby wszystko sprawdzić i napisać.
Ale tak ogólnie to dzisiaj miałam wizytę i wszystko jest dobrze. Nie pisałam Wam ale tydzień temu spędziłam noc w szpitalu ponieważ przez stres miałam straszny ból brzucha a na miejscu okazało się że mała jest bardzo nisko i na ktg pisały się skurcze nawet ponad 40 (czego nie czułam) wystraszyli się więc zostawili mnie na noc i miałam dwa zastrzyki ze sterydami na rozwój płucek w razie "W". Pilnowali i nawet zrobili mi dodatkowy scan żeby mieć pewność że wszystko dobrze. Dzięki temu mam pewność że będzie dziewczynka i że wciąż rozwija się książkowo (było 40.1 cm i 2.125 kg). Nie mogłam właściwie nic robić do dzisiaj. Wkurzałam się strasznie ale nie do końca ich posłuchałam bo prałam i prasowałam ciuszki dla małej. Na szczęście już po strachu. Mała się lekko uniosła i mam nadzieję że teraz nie będzie już żadnych problemów.
Dołączam się do witania nowej mamusi
juśka ma rację, teraz to chyba moja kolej ale mam nadzieję że nie wcześniej jak koniec listopada.
Gratuluję Agata! 38h to meega dużo ale Ninja wszystko Ci wynagrodzi
Pozdrawiam.Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW Droghedzie. Byłam nieźle zdziwiona. Najpierw to, co zwykle, ciśnienie, serducho małej i podotykały brzuch i nagle wtedy jedna do drugiej żeby też dotknęła bo chyba bardzo często mi twardnieje brzuch. No i kolejna dotyka i mówi żeby podłączyć mnie pod ktg. Podłączyli i po jakiś 30 minutach mówią że mała za mało się rusza i że są skurcze. Ja oczy wielkie i szok. One pognały po lekarkę. Ona że muszę zostać i za chwilę mi dadzą sterydy w zastrzyku i kolejny dnia następnego. W nocy jeszcze raz serduszko, o 6 rano znowu, o 8 ktg, 10 ciśnienie i serduszko, o 13 scan, o 18 zastrzyk i do domu.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Ja poród 46h liczę od regularnych skurczy które juz do końca trwały przez te dwie doby.. Bo czas spędzony w sali porodowej to nie bo ja np. Czekalam az sie porodowka zwolni i wtedy mnie przenieśli. W każdym razie poród ma fazy i moim zdaniem od tych już regularnie wystapujacych skurczy się liczy. Jednej zajma kilka godzin a kolejnej kilkanaście czy kilkadziesiąt.
Ciekawe czy Agata miała skurcze zanim wody odeszły.
Carola ja bym na końcówce opuściła te robótki bo co prawda ja nie miałam problemów i szorowalam przekładalam prasowalam itp ale gdyby coś się działo opuściłabym i wsłuchiwala się w dziecko!Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Carola no to przynajmniej ok opieka taka jak powinna byc
jakies pozytywne dos wreszcie w tym kraju
jak do tej pory to tu tylko czl narzekal i kombinowal albo placil prywatnie
moze po tych paru aferach ciazowych wzieli sie do roboty wreszcie, bo sady kosztuja i w gazetach/rte newsach obsmaruja