jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo niestety Limerikowo w Irlandii więcej niedociągnięć niż pozytywów ale trzeba im to przyznać że w moim przypadku bardzo dobrze zrobili. Gdyby nie to mogłabym już być po porodzie i kto wie jak by się to mogło skończyć.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
no wiem o czym mowisz , ciaza jest lajtowo traktowana a pzreciez to 2 zycia juz, a tu all lekko traktuja ok ok
maz sklada szafke z argosa, glowil sie nad prowadnicami chyba ze zmeczenia bo on jest very very DIY
Lola po 8pm odplynela po butli jak milo, oby do rana -
no przypominam sobie aNiLewe ze Ty tez porodowa rekordzistka
u nas w job 2 girls po ponad 2 dni bole i skurcze, ale duze dzieci po 4 i 5kg w Lck
podziwiam bo ja na koniec jak sie mala przyblokowala juz mowilam do staffu : no ile mozna jeszcze rodzic? a babka ze nikt mi nie powie ile, bo nikt tego nie wie
w koncu sami uznali ze wiecej juz jednak nie mozna ha ha ha i odkurzaczaNiLewe lubi tę wiadomość
-
Lecę na listopadowki w takim razie.
Myślę ze każdy poród zaczyna się albo od skurczy albo odejścia wód jeśli skurcze nie wystąpiły wcześniej. Także Limerikowo raczej u ciebie te 20 kilka godzin
Dziś na tvn rozmowy w tłoku bylo ze kobitki rodzic więcej nie chcą bo ciężki poród miały. Nie ważne jakby mnie nie bolało to cud efekt tych boli leży kolo mnie i od 20 marudzi podsypia podjada ale zasnąć na dobre coś nie może. Dzis pełnia..Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Witam witam. Duzo czasubna forum nie mam. Ale postaram sie wspadac kiedy moge.
Ja to chyba duzo nie pomoge, bo jade innym systemem niz standardowa mama w Irl. Ze wzgledu na zespol antyfisfolipidowy biore heparyne, aspiryne, am wiecj usg wizyt no i planowany, wywolywany porod.
Pierwszy poszedl ekspresowo, chyba obie bylysmy gotowe a oni tym zelikiem.tylko wlaczyli guzik...sprawa zalatwiona w 2h50min od pierwszego skurczu (i chyba tak si liczy porod-od rozpoczecia pierwszej fazy porodu cYli skurczy rozwierajacych)...
A noni jeszcze bylam w 13tyg na gwbetyczbum u mojej zaufanej pl gin w Dublinie. Antepowicz. Ja jej ufam, nie raz mi dupe uratowala. Podoba mi si jej nie sciemnianie, cierpliwosc i dobroc jaka bije jej z sercaLimerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjuska prawda, inna sytuacja jest u mnie. Zresztą ja jestem zakwalifikowana do MLU (midwife only) także może też dlatego. Ale mimo to nie rozumiem dlaczego Ciebie tak zbywają i nie robią scana...ja bym ich olała i poszła faktycznie prywatnie bo nie wiesz czy w ogóle jeszcze Ci zrobią jakiś scan.
juska19, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
No bede jechala na poczatku grudnia do polskiego gina maz zalatwi wolne i ruszymy bo to chore nawet nie chodzi o pozna plci bo to nie jest najwazniejsze zalezalo mi na sprawdzeniu czy z maluszkiem jest wszystko ok zwlaszcza ze bylam u gp bo brzuch mnie bolal krocze mnie boli biodro boli a ta baba nawet nie zapytala tylko zbyla nas no ale coz opieka w irlandii
-
nick nieaktualny
-
Widziałam Nine wczoraj w nocy weszłam na listopadowe forum.
My mamy drugi dzień szał. Zganiam na skok przypadający między 14-19 tygodniem albo i zęby bo ze pierwszy wyszedł bez objawów to idą kolejne. Non stop wrzask. Teraz chwile śpi a ja padam. On się meczy ja się mecze ale co zrobić. Minie. Tule i daje rade.Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
wspolczuje Ani Lewe!
Ja dzis tez mialam wesolo, mala przy kladzeniu spac histerie odstawila- prawie 1.5 godziny mi zeszla ja uspokoic i zeby w koncu usnela- narazie cisza w niani ale az boje sie isc zobaczyc.
Tez widzialam zdjecie Niny- ale tylko jedno i malo wyrazne. Czekam jak Agata u nas cos wrzuci jak bedzie miala chwilke.
-
no tak u Caroli byly przedwczesne skurcze i ok ze tu zadbali o nia i baby
tak jak piszesz aNiLewe liczac od wod to 23.5h ale dla mnie tak nast dnia od 1pm zaczely sie skurcze po tescie oxy, a od5cm to jz czulam ten porod od 3pm :--))
moj maz to sie troche tu skumal z mechanikami przy nct na ballysimonw Lck i jeden mu opowiadal ze zona miala b ciezki porod plus ktwotok, komplikacje i 1mc w szpitalu spedzila potem i tez oboje mieli traume i pisali formalna skarge do hse
mysle ze to zalezy od kobiety, fakt dziecko jest cudem tylko nieraz b ciezko przychodzi na swiat
ja b milo i fachowo wspominam Poz i Polna wiec decydujemy sie na 2ga coreczke
jak maz chce synka to musi pogonic swoja armie na sprint he he he
wczor robilam porzadki w domowej apteczce i mam jeszcze full lekow na nast ciaze z ok datami
-
no wreszcie udalo mi sie i like'i i posty
od poludnia bylam poblokowana z forum, net dzialal a forum nie, moglam tylko czytac
jestem wlasnie po filmie BOGOWIE o prof Relidze i pod ogromnym wrazeniem i filmu i samej sylwetki Profesora jako lekarza i czl
Polecam!!
a mialam wychodne bo maz zostal z Lola, po kapieli i butli elegancko chrr po 8pm, endzojowalam v v much :--)))))))))))))Domi IRL lubi tę wiadomość
-
wow aNiLewe tak szybko zabki
u nas slinienie i gryzienie co popadnie w nerwach
Neloson's teething gel z dunnsa ok nam sie sparwdza , niby homeopatyczny a ok dziala i hamuje slinienie w nadmiarze, bo sporo bylo tego przebieranska ciuszkow, mokre od sliny ze ho ho, a w mokrym dziecka nie zostawie przeciez
kurcze jak mi sie nie chce do job jutro z durniami co niektorymi dilowac ehh
nei ma to jak bulmers na uspienie natloku mysliWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 01:23
-
nick nieaktualnyczesc dziewczyny worcilam,jestem wsrod zywych
My od wczoraj w domu,jest cudownie,kocham te kruszyne nad zycie...chociaz juz płakałam wczoraj ale dzis jest zdecydowanie lepiej,no coz hormony to swinie...
Walcze z nawalem mleka ale nie umiem malej do cycka przystawic wiec Mleko modyfikowane tez jest w uzyciu,no coz plany a rzeczywistosc...ale trzeba miec dystans.Moj Lukas jest wspaniały,normalnie,sielanka jakas,nadal uwierzyc nie moge ze urodzilam,siedze i patrze na Nine i nie dowierzam
Oto moja NINA juz w domku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 16:33
juska19, aNiLewe, Domi IRL, Limerikowo, Ewelina.Irl, jaszczurka lubią tę wiadomość
-
A ja dzis jakos nie mam czasu na nic wiecznie cos ale nie jest zle dzis zakupilam wozek dla maluszka
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/43317e964770.jpg ale jestem szczesliwa ale wiecie co jest najlepsze dalam cale 30 eLimerikowo, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość