X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety Limerikowo w Irlandii więcej niedociągnięć niż pozytywów ale trzeba im to przyznać że w moim przypadku bardzo dobrze zrobili. Gdyby nie to mogłabym już być po porodzie i kto wie jak by się to mogło skończyć.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem o czym mowisz , ciaza jest lajtowo traktowana a pzreciez to 2 zycia juz, a tu all lekko traktuja ok ok

maz sklada szafke z argosa, glowil sie nad prowadnicami chyba ze zmeczenia bo on jest very very DIY
    Lola po 8pm odplynela po butli jak milo, oby do rana

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no przypominam sobie aNiLewe ze Ty tez porodowa rekordzistka
    u nas w job 2 girls po ponad 2 dni bole i skurcze, ale duze dzieci po 4 i 5kg w Lck

podziwiam bo ja na koniec jak sie mala przyblokowala juz mowilam do staffu : no ile mozna jeszcze rodzic? a babka ze nikt mi nie powie ile, bo nikt tego nie wie
    w koncu sami uznali ze wiecej juz jednak nie mozna ha ha ha i odkurzacz

aNiLewe lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola czytam ze najadklas sie strachu, nei dziwe sie
    lez teraz Kobieto na boczku i kamykiem , tylko do toalety, do kuchni po jedzonko i wyrko/sofa z tv i lektura
    byle dociagnac do skonczonego 37tyg i bedzie super

carola93 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata czyzby na Listopadowkach byly juz 2 fotki Niny? bo tak podpatrzylam

czekamy na Was tu ;--))))))))))))))))))))))))
    Moc buziakow dla Mamy, Taty i Coreczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 00:23

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę na listopadowki w takim razie.

Myślę ze każdy poród zaczyna się albo od skurczy albo odejścia wód jeśli skurcze nie wystąpiły wcześniej. Także Limerikowo raczej u ciebie te 20 kilka godzin ;)

Dziś na tvn rozmowy w tłoku bylo ze kobitki rodzic więcej nie chcą bo ciężki poród miały. Nie ważne jakby mnie nie bolało to cud efekt tych boli leży kolo mnie i od 20 marudzi podsypia podjada ale zasnąć na dobre coś nie może. Dzis pełnia..

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • a1000 Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam. Duzo czasubna forum nie mam. Ale postaram sie wspadac kiedy moge.
    Ja to chyba duzo nie pomoge, bo jade innym systemem niz standardowa mama w Irl. Ze wzgledu na zespol antyfisfolipidowy biore heparyne, aspiryne, am wiecj usg wizyt no i planowany, wywolywany porod.
    Pierwszy poszedl ekspresowo, chyba obie bylysmy gotowe a oni tym zelikiem.tylko wlaczyli guzik...sprawa zalatwiona w 2h50min od pierwszego skurczu (i chyba tak si liczy porod-od rozpoczecia pierwszej fazy porodu cYli skurczy rozwierajacych)...
    A noni jeszcze bylam w 13tyg na gwbetyczbum u mojej zaufanej pl gin w Dublinie. Antepowicz. Ja jej ufam, nie raz mi dupe uratowala. Podoba mi si jej nie sciemnianie, cierpliwosc i dobroc jaka bije jej z serca

kiedy z nami bedziesz siostro lub bracie Ali??
    e17fd7692d85bb01990eb9b2ffd3536a.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carola93
    ja na szpital w droghedzie tez nie moglam narzekac z corcia jak bylam w ciazy a teraz jestem wsciekla na ich podejscie ze szok .Ale u Ciebie byla inna kwestia wiec tez trzeba wziac to pod uwage

relge6yd0kju1g7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska prawda, inna sytuacja jest u mnie. Zresztą ja jestem zakwalifikowana do MLU (midwife only) także może też dlatego. Ale mimo to nie rozumiem dlaczego Ciebie tak zbywają i nie robią scana...ja bym ich olała i poszła faktycznie prywatnie bo nie wiesz czy w ogóle jeszcze Ci zrobią jakiś scan.

juska19, Limerikowo lubią tę wiadomość

• juska19 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bede jechala na poczatku grudnia do polskiego gina maz zalatwi wolne i ruszymy bo to chore nawet nie chodzi o pozna plci bo to nie jest najwazniejsze zalezalo mi na sprawdzeniu czy z maluszkiem jest wszystko ok zwlaszcza ze bylam u gp bo brzuch mnie bolal krocze mnie boli biodro boli a ta baba nawet nie zapytala tylko zbyla nas :/ no ale coz opieka w irlandii

relge6yd0kju1g7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc właśnie...po co się denerwować skoro można jechać na własną rękę i się wszystkiego dowiedzieć. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :)

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam Nine ;) wczoraj w nocy weszłam na listopadowe forum.
    My mamy drugi dzień szał. Zganiam na skok przypadający między 14-19 tygodniem albo i zęby bo ze pierwszy wyszedł bez objawów to idą kolejne. Non stop wrzask. Teraz chwile śpi a ja padam. On się meczy ja się mecze ale co zrobić. Minie. Tule i daje rade.

Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wspolczuje Ani Lewe!

Ja dzis tez mialam wesolo, mala przy kladzeniu spac histerie odstawila- prawie 1.5 godziny mi zeszla ja uspokoic i zeby w koncu usnela- narazie cisza w niani ale az boje sie isc zobaczyc.

Tez widzialam zdjecie Niny- ale tylko jedno i malo wyrazne. Czekam jak Agata u nas cos wrzuci jak bedzie miala chwilke.

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak u Caroli byly przedwczesne skurcze i ok ze tu zadbali o nia i baby

tak jak piszesz aNiLewe liczac od wod to 23.5h ale dla mnie tak nast dnia od 1pm zaczely sie skurcze po tescie oxy, a od5cm to jz czulam ten porod od 3pm :--))

moj maz to sie troche tu skumal z mechanikami przy nct na ballysimonw Lck i jeden mu opowiadal ze zona miala b ciezki porod plus ktwotok, komplikacje i 1mc w szpitalu spedzila potem i tez oboje mieli traume i pisali formalna skarge do hse
    mysle ze to zalezy od kobiety, fakt dziecko jest cudem tylko nieraz b ciezko przychodzi na swiat
    ja b milo i fachowo wspominam Poz i Polna wiec decydujemy sie na 2ga coreczke
    jak maz chce synka to musi pogonic swoja armie na sprint he he he
    wczor robilam porzadki w domowej apteczce i mam jeszcze full lekow na nast ciaze z ok datami

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wreszcie udalo mi sie i like'i i posty
    od poludnia bylam poblokowana z forum, net dzialal a forum nie, moglam tylko czytac

jestem wlasnie po filmie BOGOWIE o prof Relidze i pod ogromnym wrazeniem i filmu i samej sylwetki Profesora jako lekarza i czl
    Polecam!!
    a mialam wychodne bo maz zostal z Lola, po kapieli i butli elegancko chrr po 8pm, endzojowalam v v much :--)))))))))))))

Domi IRL lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow aNiLewe tak szybko zabki
    u nas slinienie i gryzienie co popadnie w nerwach
    Neloson's teething gel z dunnsa ok nam sie sparwdza , niby homeopatyczny a ok dziala i hamuje slinienie w nadmiarze, bo sporo bylo tego przebieranska ciuszkow, mokre od sliny ze ho ho, a w mokrym dziecka nie zostawie przeciez

kurcze jak mi sie nie chce do job jutro z durniami co niektorymi dilowac ehh
    nei ma to jak bulmers na uspienie natloku mysli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 01:23

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi zab po nocy juz jest.
    ;)

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny worcilam,jestem wsrod zywych :)

My od wczoraj w domu,jest cudownie,kocham te kruszyne nad zycie...chociaz juz płakałam wczoraj ale dzis jest zdecydowanie lepiej,no coz hormony to swinie...

Walcze z nawalem mleka ale nie umiem malej do cycka przystawic wiec Mleko modyfikowane tez jest w uzyciu,no coz plany a rzeczywistosc...ale trzeba miec dystans.Moj Lukas jest wspaniały,normalnie,sielanka jakas,nadal uwierzyc nie moge ze urodzilam,siedze i patrze na Nine i nie dowierzam :P

Oto moja NINA :) juz w domku :)

2yzmuy0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 16:33

juska19, aNiLewe, Domi IRL, Limerikowo, Ewelina.Irl, jaszczurka lubią tę wiadomość

• juska19 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP
    Witamy Nine jes sliczna :)

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis jakos nie mam czasu na nic wiecznie cos ale nie jest zle dzis zakupilam wozek dla maluszka :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/43317e964770.jpg ale jestem szczesliwa ale wiecie co jest najlepsze dalam cale 30 e :)

Limerikowo, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ