X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety Limerikowo w Irlandii więcej niedociągnięć niż pozytywów ale trzeba im to przyznać że w moim przypadku bardzo dobrze zrobili. Gdyby nie to mogłabym już być po porodzie i kto wie jak by się to mogło skończyć.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem o czym mowisz , ciaza jest lajtowo traktowana a pzreciez to 2 zycia juz, a tu all lekko traktuja ok ok

maz sklada szafke z argosa, glowil sie nad prowadnicami chyba ze zmeczenia bo on jest very very DIY
    Lola po 8pm odplynela po butli jak milo, oby do rana

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no przypominam sobie aNiLewe ze Ty tez porodowa rekordzistka
    u nas w job 2 girls po ponad 2 dni bole i skurcze, ale duze dzieci po 4 i 5kg w Lck

podziwiam bo ja na koniec jak sie mala przyblokowala juz mowilam do staffu : no ile mozna jeszcze rodzic? a babka ze nikt mi nie powie ile, bo nikt tego nie wie
    w koncu sami uznali ze wiecej juz jednak nie mozna ha ha ha i odkurzacz

aNiLewe lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola czytam ze najadklas sie strachu, nei dziwe sie
    lez teraz Kobieto na boczku i kamykiem , tylko do toalety, do kuchni po jedzonko i wyrko/sofa z tv i lektura
    byle dociagnac do skonczonego 37tyg i bedzie super

carola93 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata czyzby na Listopadowkach byly juz 2 fotki Niny? bo tak podpatrzylam

czekamy na Was tu ;--))))))))))))))))))))))))
    Moc buziakow dla Mamy, Taty i Coreczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 00:23

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę na listopadowki w takim razie.

Myślę ze każdy poród zaczyna się albo od skurczy albo odejścia wód jeśli skurcze nie wystąpiły wcześniej. Także Limerikowo raczej u ciebie te 20 kilka godzin ;)

Dziś na tvn rozmowy w tłoku bylo ze kobitki rodzic więcej nie chcą bo ciężki poród miały. Nie ważne jakby mnie nie bolało to cud efekt tych boli leży kolo mnie i od 20 marudzi podsypia podjada ale zasnąć na dobre coś nie może. Dzis pełnia..

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • a1000 Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam. Duzo czasubna forum nie mam. Ale postaram sie wspadac kiedy moge.
    Ja to chyba duzo nie pomoge, bo jade innym systemem niz standardowa mama w Irl. Ze wzgledu na zespol antyfisfolipidowy biore heparyne, aspiryne, am wiecj usg wizyt no i planowany, wywolywany porod.
    Pierwszy poszedl ekspresowo, chyba obie bylysmy gotowe a oni tym zelikiem.tylko wlaczyli guzik...sprawa zalatwiona w 2h50min od pierwszego skurczu (i chyba tak si liczy porod-od rozpoczecia pierwszej fazy porodu cYli skurczy rozwierajacych)...
    A noni jeszcze bylam w 13tyg na gwbetyczbum u mojej zaufanej pl gin w Dublinie. Antepowicz. Ja jej ufam, nie raz mi dupe uratowala. Podoba mi si jej nie sciemnianie, cierpliwosc i dobroc jaka bije jej z serca

kiedy z nami bedziesz siostro lub bracie Ali??
    e17fd7692d85bb01990eb9b2ffd3536a.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carola93
    ja na szpital w droghedzie tez nie moglam narzekac z corcia jak bylam w ciazy a teraz jestem wsciekla na ich podejscie ze szok .Ale u Ciebie byla inna kwestia wiec tez trzeba wziac to pod uwage

relge6yd0kju1g7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska prawda, inna sytuacja jest u mnie. Zresztą ja jestem zakwalifikowana do MLU (midwife only) także może też dlatego. Ale mimo to nie rozumiem dlaczego Ciebie tak zbywają i nie robią scana...ja bym ich olała i poszła faktycznie prywatnie bo nie wiesz czy w ogóle jeszcze Ci zrobią jakiś scan.

juska19, Limerikowo lubią tę wiadomość

• juska19 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bede jechala na poczatku grudnia do polskiego gina maz zalatwi wolne i ruszymy bo to chore nawet nie chodzi o pozna plci bo to nie jest najwazniejsze zalezalo mi na sprawdzeniu czy z maluszkiem jest wszystko ok zwlaszcza ze bylam u gp bo brzuch mnie bolal krocze mnie boli biodro boli a ta baba nawet nie zapytala tylko zbyla nas :/ no ale coz opieka w irlandii

relge6yd0kju1g7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc właśnie...po co się denerwować skoro można jechać na własną rękę i się wszystkiego dowiedzieć. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :)

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam Nine ;) wczoraj w nocy weszłam na listopadowe forum.
    My mamy drugi dzień szał. Zganiam na skok przypadający między 14-19 tygodniem albo i zęby bo ze pierwszy wyszedł bez objawów to idą kolejne. Non stop wrzask. Teraz chwile śpi a ja padam. On się meczy ja się mecze ale co zrobić. Minie. Tule i daje rade.

Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wspolczuje Ani Lewe!

Ja dzis tez mialam wesolo, mala przy kladzeniu spac histerie odstawila- prawie 1.5 godziny mi zeszla ja uspokoic i zeby w koncu usnela- narazie cisza w niani ale az boje sie isc zobaczyc.

Tez widzialam zdjecie Niny- ale tylko jedno i malo wyrazne. Czekam jak Agata u nas cos wrzuci jak bedzie miala chwilke.

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak u Caroli byly przedwczesne skurcze i ok ze tu zadbali o nia i baby

tak jak piszesz aNiLewe liczac od wod to 23.5h ale dla mnie tak nast dnia od 1pm zaczely sie skurcze po tescie oxy, a od5cm to jz czulam ten porod od 3pm :--))

moj maz to sie troche tu skumal z mechanikami przy nct na ballysimonw Lck i jeden mu opowiadal ze zona miala b ciezki porod plus ktwotok, komplikacje i 1mc w szpitalu spedzila potem i tez oboje mieli traume i pisali formalna skarge do hse
    mysle ze to zalezy od kobiety, fakt dziecko jest cudem tylko nieraz b ciezko przychodzi na swiat
    ja b milo i fachowo wspominam Poz i Polna wiec decydujemy sie na 2ga coreczke
    jak maz chce synka to musi pogonic swoja armie na sprint he he he
    wczor robilam porzadki w domowej apteczce i mam jeszcze full lekow na nast ciaze z ok datami

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wreszcie udalo mi sie i like'i i posty
    od poludnia bylam poblokowana z forum, net dzialal a forum nie, moglam tylko czytac

jestem wlasnie po filmie BOGOWIE o prof Relidze i pod ogromnym wrazeniem i filmu i samej sylwetki Profesora jako lekarza i czl
    Polecam!!
    a mialam wychodne bo maz zostal z Lola, po kapieli i butli elegancko chrr po 8pm, endzojowalam v v much :--)))))))))))))

Domi IRL lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow aNiLewe tak szybko zabki
    u nas slinienie i gryzienie co popadnie w nerwach
    Neloson's teething gel z dunnsa ok nam sie sparwdza , niby homeopatyczny a ok dziala i hamuje slinienie w nadmiarze, bo sporo bylo tego przebieranska ciuszkow, mokre od sliny ze ho ho, a w mokrym dziecka nie zostawie przeciez

kurcze jak mi sie nie chce do job jutro z durniami co niektorymi dilowac ehh
    nei ma to jak bulmers na uspienie natloku mysli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 01:23

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi zab po nocy juz jest.
    ;)

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny worcilam,jestem wsrod zywych :)

My od wczoraj w domu,jest cudownie,kocham te kruszyne nad zycie...chociaz juz płakałam wczoraj ale dzis jest zdecydowanie lepiej,no coz hormony to swinie...

Walcze z nawalem mleka ale nie umiem malej do cycka przystawic wiec Mleko modyfikowane tez jest w uzyciu,no coz plany a rzeczywistosc...ale trzeba miec dystans.Moj Lukas jest wspaniały,normalnie,sielanka jakas,nadal uwierzyc nie moge ze urodzilam,siedze i patrze na Nine i nie dowierzam :P

Oto moja NINA :) juz w domku :)

2yzmuy0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 16:33

juska19, aNiLewe, Domi IRL, Limerikowo, Ewelina.Irl, jaszczurka lubią tę wiadomość

• juska19 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP
    Witamy Nine jes sliczna :)

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis jakos nie mam czasu na nic wiecznie cos ale nie jest zle dzis zakupilam wozek dla maluszka :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/43317e964770.jpg ale jestem szczesliwa ale wiecie co jest najlepsze dalam cale 30 e :)

Limerikowo, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ