X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata a jak masz nawał to może laktatorem i z butelki twoje? Ciężka sprawa z przystawianiem malucha. Miałaś rozmowę z laktacyjna? Spróbuj złapać dwoma palcami brodawke jak papierosa sie trzyma i podsun do usteczek.

Sebastian jutro skończy 4 miesiące i do tej pory nie możemy wyjść z dumy ze to nasz synek.

Napisz coś wiecej jak było.

Juska to niezły deal gdzie wyhaczylas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 21:00

Domi IRL, Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko witaj!!!!!!!
    Ninka jest sliczna- gratulowac!!!!!!!!!!!!!!

Z cycem sie nie martw- troche to zajmuje sie nauczyc- ja bylam 6 dni w szpitalu i mialalm mega pomoc od poloznych, cuidu private consultants a i tak ciezko szlo, a Ty tak szybko w domu wiec sie nie dziw ze ciezko idzie.
    Bedzie dobrze!

skorzystaj z pomocy la leche league albo cuidu w twojej okolicy jesli masz- moze dali ci jakies ulotki w szpitalu- ja uwazam ze pomoc od nich byla swietna- i nawet do mnie do domu konsultantka przyjezdzala.

Malenstwo musi byc najedzone to najwazniejsze a reszta sie nie przejmuj- tak mi powiedziala moja lekarka:)

Hormony niestety mi tez przez pare dni dawaly sie weznaki, ale najwazniejsze skupic sie na dziecku a reszta bedzie dobrze.

Korzystaj z pomocy jaka masz poki co, spij jak malenka spi, jedz dobrze- to najwazniejsze w pierwszych dniach a potem juz z gorki.

Podziwiam i gratuluje porodu silami natury- czekamy na opis jak bylo.

Caluje:)

Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe
    Na adversie dzis pierwszy raz z ciekawosci weszlam i trafila sie okazja czemu by nie wziac

aNiLewe lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u na dzis zębowy kosmos, meza mala i jej idace zabki umeczyly caly dzien
    zawiozl mi ja do pracy na chwile sw spokoju w aucie i zasnela
    nurofen dzial szybko ale tylko na chwile, czemu tak nie wiem, czy tu jest jakis slabszy
    gryzie paluchy i to ja, uspokaja i gada sobie gryzac
    smoka i gryzakow nie chce
    jakby byla starsza to dalabym biszkop twardy lub skorke chleba

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata Nineczka sliczna, dzieki za fotke tu
    odpoczywaj kiedy sie da, dobrze Dziewczyny Ci pisza
    najtrudniej pierwsze 5tyg potem czl i baby juz lapia schemat rutyny

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny,no laktator w uzyciu od wczoraj i pije moje,modyfikowane bylo w szpitalu,no jutro ma przyjsc polozna to ja zmolestuje ze nie wyjdzie do momentu az mnie nie nauczy do cyca przystawiac :)

zaraz sie wezme za opis porodu.

Domi IRL, Ewelina.Irl, juska19, aNiLewe, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    Agatko sliczna corcia . Rosnijcie zdrowo :)
    Wczoraj wazylismy nasza ninke i wazy cale 5 kg :)
    Przyzwyczaila nam sie cwaniara do rak przez ten placz . Nadal placze bez powodu . Nic na nia nie dziala i nic jej nie dolega napewno . Wczoraj znajoma przywiozla mi z pl espumisan wiec dalam wczoraj i dzis zobaczymy 2 razy dziennie trzeba dawac juz po prostu strzelam . Bo pierdzi moze ma wzdecia no niewiem juz sama ale moim zdaniem to placz bez powodu bo jak sie wezmie na reke to uspokaja sie i za chwile znow placze i tak caly czas

A o to jak Nicola zasypia w momencie a tatus razem z corka :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ee97dc675f2.jpg

juska19, Domi IRL, AgataP, Limerikowo, jaszczurka lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No duza dziewczynka Ewelina- wazy tyle co moja hehehe:)
    Ze pierdzi to bardzo dobrze Ewelina- a brzuszek ma twardy? Jesli miekki to nie wzdecia.

No z tymi rekami to uwazajcie bo nie odzwyczaicie:P

Nasza V dzis w dobrym humorze, 2 kupy zrobila po wczorajszym przyblokowaniu i jest bardzo zadowolona.

Kupilam dzis mojej mamie bilet na koniec stycznia wyobrazcie sobie- w koncu babcia wnuczke przyleci poznac.:))

Ewelina.Irl, aNiLewe, Limerikowo lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi IRL wrote:
    No duza dziewczynka Ewelina- wazy tyle co moja hehehe:)
    Ze pierdzi to bardzo dobrze Ewelina- a brzuszek ma twardy? Jesli miekki to nie wzdecia.

No z tymi rekami to uwazajcie bo nie odzwyczaicie:P

Nasza V dzis w dobrym humorze, 2 kupy zrobila po wczorajszym przyblokowaniu i jest bardzo zadowolona.

Kupilam dzis mojej mamie bilet na koniec stycznia wyobrazcie sobie- w koncu babcia wnuczke przyleci poznac.:))
    Miekki brzuszek . Dzis kupke zrobila bo ostatnia byla z przedwczoraj . I odrazu butle wciagnela bo tak to jesc nie chciala a jak jadla top tylko podiadywala . bo tak to kupka byla zawsze codziennie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 14:32

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może starajcie się odwracać uwagę małej Nicole. Jak płacze to włączyć grająca zabaweczke albo porobić głupie miny. U nas czasem działa. Ale też często jest płacz tylko na ręce i w pół sekundy cisza i mały jest happy.

Czytalam ze dzieci noszone przytulne często lepiej sie potem odnajdują w życiu. Ja sobie tłumacze ze teraz jest czas na noszenie ale wiadomo trzeba uczyć ze nie zawsze będą rączki.

Domi IRL, Limerikowo, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak miekki brzuszek to raczej nie wzdecia. Wzdecia sa jak brzuszek twardy i nie moze wypierdziec gazikow. Moze poprostu zaparcie tak jak u nas bylo.
    Zawsze jak kupka sie przytka to V jest marudna strasznie.

Moze poloznej sie poradz = moze jakis pomysl bedzie miala, albo opisz dolegliwosci w aptece- nam najlepiej aptekarz pomogl hehehe:)

Przytulanie i noszenie tez wskazane- milosc trzeba okazywac.
    Odwracanie uwagi tez dobrym pomyslem jest- ja jak V nie chce sie usokoic bo ma foszki czyste- to robie ciasteczkowego potwora i pierdze jej w brzuszek i zaraz mimowolnie nie moze sie powstrzymac zeby sie nie usmiechnac.

Nicol pewnie na to za mala jeszcze ale melodyjki czy jakies inne dzwieki pewnie ta sam efekt beda mialy.

Limerikowo, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy problem z zakladaniem sliniaka- za kazdym razem jest kwik i krzyk- a bez sliniaka nie da rady bo zaraz cala brudna i mokra i trzeba przebierac a najlepiej kapac:)

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No próbujemy wszystkiego i nawet w lozeczku wibracjie to dzis tam zasnela . Ale wstala z mega placzem ze uspokoic nie moglam . Pozniej znow zasnela w lozeczku i pospala 30 minut . A pozniej i w łóżeczku chwile polezala . Ona strasznie chce zeby na nia uwage skupiać . Ale próbuje zeby nie bylo tak ze ona kiedy zaplacze to beda roczki . To placze tak ze az jej takie lzy leca ze szok cwaniara mala jak sie ja wezmie to cisza . I zabawki jej pokazuje co ja bardzo ciekawi ale to 10 15 minut i znow aby tylko na rece wziasc . Coraz mniej spi posypia po 30 -40 minut pozniej nie spi 3-4 h i na noc nieraz zasnie o 18 a nieraz 23 . Musimy po prostu ja odzwyczajac po malu bo pozniej bedzie ciezko . tak jak ma moja kolezanka 4,5 miesiaca ma jej mala a jak wychodzi z nia na spacer to jej mala polezy w wozku tylko 5 minut i reka ale to taka afere jej ostatnio zrobila ze szok .
    Milego wieczorku :)

juska19, Domi IRL lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my wojujemy z zabkami, niby juz 2tyg cos tam widac 2 kreski ale ani mysla wyjsc
    po prostu wyrzynaja sie nam i Loli juz razem
    maz mial ciezki weekend, glowe daje ze dzis w job jest szczesliwy bardziej he he, wozil autem do mnie do job i po miasteczku
    to ja sie pytam jak kiedys sobie ludzie radzili i z kolkami i zebami :--))
    mowi ze mnie podziwia od pon do pt, mowie ze nie ma co podziwiac bo to sa obowiazki i milosc, normalka

Domi IRL lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina to tak jest, taki okres, wez ja i nie zaluj raczek jak na plecy ok dajesz rade
    mi tez plakala do toalety nie dala pojsc, to normalne ze bliskosci potrzebuje i mamy ciepla
    jak macie fotel bujany lub taki z ikea wyginany to ok sie sprawdzi
    ja od poczatku lewa reka niunia , prawa laptop
    przyjemne z pozytecznym ;--))
    dopiero teraz po 4mcu sa dni ze ok posiedzi w bujaczku i zajmie sie soba bym sie ubrala, umalowala, zjadla etc

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas z wozkiem tez byl klopot na poczatku i akceptacja na full dopiero na 4mc
    np lezec lubi wyzej na spacerku by widziec drzewka i chmurki spod budki
    metoda to wozek raczki wozek raczki itd
    z czasem baby polubi wozek, wszystko powoli, nie od razu Rzym zbudowano

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 11:40

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi IRL wrote:
    Przytulanie i noszenie tez wskazane - milosc trzeba okazywac.
    Odwracanie uwagi tez jest dobrym pomyslem
    zgadzam sie z Domi

a kiedy bedziemy nosic i przytulac jak nie teraz?
    dziecku nie dosc nigdy przytulania do mamy, tego nie idzie mu przedawkowac
    fakt rodzice maja prawo byc zmeczeni, wtedy klade ja, obok siebie, przytulam i odpoczywam jednoczesnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 11:51

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki mialam dzis glukoze i niestety moj wynik jeden wyszedl bardzo kiepski w czwartek mam spotkanie u diabetyka kurcze martwie sie

relge6yd0kju1g7d.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Ewelina to tak jest, taki okres, wez ja i nie zaluj raczek jak na plecy ok dajesz rade
    mi tez plakala do toalety nie dala pojsc, to normalne ze bliskosci potrzebuje i mamy ciepla
    jak macie fotel bujany lub taki z ikea wyginany to ok sie sprawdzi
    ja od poczatku lewa reka niunia , prawa laptop
    przyjemne z pozytecznym ;--))
    dopiero teraz po 4mcu sa dni ze ok posiedzi w bujaczku i zajmie sie soba bym sie ubrala, umalowala, zjadla etc
    No wlasnie chwile ja ponosze i zaraz plecy bola . Ona tez nie da do toalety isc a juz o zjedzeniu nie ma mowy . Biore ja ale chce ja jak najwiecej zabawic zeby nie byla tylko na rekach . Fotel mamy zwykly . A w lezaczku polezala ostatnio chwile i koniec . Teraz jak by ja parzyło . Daje jej ten espumisan i calkiem inaczej mniej placze i polezy . Dzis wstala z dobrym humorem ale tylko pol godziny i zaczela marudzic wydaje mi sie ze przez ta pogode szaro buro pada . Ja tez jestem jakas dzis nie dozycia wiec nie dziwie sie takiemu maleństwu .
    Milego dnia

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, ja Ameryki nie odkryje taki czas ze trzeba po prostu go przetrzymac, dzien po dniu, ja odliczalam do konca 3mca by byl koniec kolek a koniec byl w 4
    i czekam az skonczy 6mcy i 7 , 8 , roczek po kolei i juz mi sama all powie

wrocilysmy z miasta polowac na Mikolaja cO zrobi frr do PL ok kurierem apaczka
    oglaszam ze mam super grzeczna niunke dzis!!
    dala pojechac in zwiedzic pare shopow, tylko na powrot byl extra stop bo dydek uciekl: tj wyjelam i nie potrafie jeszcze wlozyc zawsze mamo

Debenhams ma miec od jutra jakies super wyprzedaze tak mi mila pani ze staffu powiedziala, ale ja zaparkowalam i poluje dzis

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 16:48

aNiLewe, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ