X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP Mysle, ze 14 tc to zdecydowanie za wczesnie powie Ci ze chlopak a sie okaze dziewczynka poczekaj do polowkowego i wtdy sie dowiesz na 99.9%
    Co do brzusia mi wyskoczyl bardzo szybko bo juz w 3 miesiacu i wygladal jak na 5-ty :)

Pogoda wraca do nas Cala noc padalo slonko wychodz bo zwarjuje.
    Pozdrawiam i zycz milego dnia :)

Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
    82doj44jzrzxx8po.pnggyxwj44jol7dh729.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata
    Jaszczurka ma racje dopiero polowkowe moze ale wcale nie musi pokazac plec Twojego baby, my ze girl dopiero w 23tyg dowiedzielismy sie bo mala skutecznie zakrywala sie plus obracala plecami i tyle ja, widzielismy mimo regular scanow co 3 tyg;--)))
    nawet przez chwile nam obojgu zreszta na polowkowym mignal siusiak a lekarz nie byl z kolei pewien wiec ok nie mowil
    zawsze jest 50% szans omylki nawet jak robi sie na kalendarz ovufrienda hi hi
    ja tam od poczatku prawie wiedzialam ze girl jak w 9tyg okazalo sie wymiarami ze 3dni opoznienia wiec od razu pomyslalam ze damskie plemniki chyba byly w akcji , no i nie pomylilam sie plus potem mimo wczesnych babelkow w brzuchu w 15 tyg i pozniej b spokojna byla wiec obstawialam corcie

Jaszczurka swoja droga to jestes chyba super szczupla laska skoro w 3 mcu brzuszek Ci wyskoczyl tak jak mojej kol z job i tez wygladal na 5mc :+))))
    Moj wyskoczyl w 5ym bo all poszlo w bioderka , za to teraz mama mowi do mnie Kuleczka bo mam pilke z przodu

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Moj M mowie na mnie bobas przytylko mi sie na brzychu i twarzy moze troszku poszlo i w boczki:)
    Ale dupka mi zmalala :) bardzo mu sie podoba jak zaloze leginsy to mowi ty tyleczek przykryj bo od tylu nie widac ciazy :P

Jaszczurka swoja droga to jestes chyba super szczupla laska skoro w 3 mcu brzuszek Ci wyskoczyl tak jak mojej kol z job i tez wygladal na 5mc :+))))
    Moj wyskoczyl w 5ym bo all poszlo w bioderka , za to teraz mama mowi do mnie Kuleczka bo mam pilke z przodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 15:42

ukdyj44j93kc68pw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak myślałam że za wcześnie.A z tym brzuszkiem to różnie bywa ja się śmieje że w ciaży jestem jak mam wzdęcia bo wtedy mam brzuszek :P a jak nie mam wzdęć to nic nie widać :) poczekamy zobaczymy.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz 4 dzien rano czuje pobolewania w podbrzuszu, po obu str jajnika klucie dosc wyrazne i srednio przyjemne wiec jade na nospie i grzecznie poleguje
    mam nadz ze akcja sie nie rozwinie zadna, mala poczeka te 4/5tyg podrosnie, a maz zdazy uzyskac urlop wlasnie od polowy maja
    i tak bedzie zodiakalny byczek, no chyba ze jednak uprzejmie poczeka na wlasc termin z konca maja i 2 blizniaki czyli mama i cora postawia chate do gory nogami ;--))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 07:55

AgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dr powiedzial w 13 tyg ze bedzie chlopak, ale bylo widac "jak na dloni" :) potem w 24 juz tylko dostalismy potwierdzenie
    z babcinych przesadow tez wychodzi chlopak bo cere mam piekna (no poza ostatnimi paroma dniami bo jakies krostki mi wyszly), brzuch do przodu, z tylu nie mozna powiedziec ze jestem w odmiennym zmianie

limerikowo 3mam kciuki zeby malej sie nie spieszylo :)

AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka ja po dentyście nareszcie,okazało się że mam bardzo słabe dziąsła i bardzo podatne na infekcje i już się coś tam zaczyna(Limerickowo miałaś racje że to infekcja dziąseł :) ),dlatego mam nakazane płukanie ich rumiankiem albo szałwią itp itd dbać ogólnie,nia miała baba kłopotu do dentysty poszła :) zaczęłam się denerowwać tymi prenatalnymi w Cork 3 maja i musze chyba wznowić picie melisy wieczorem ...

Limerikowo trzymajcie się dziewczyny :) jeszcze tylko chwilke musicie wytrzymać.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ciesze ze ze jestes juz po dentyscie ;--))),a dziasla i ze,by to same oslabiaja sie w ciazy, nada delikatnie myc ale 2/3x dziennie plus plukac tak jak pisalas - szalwia antyseptyczna chyba najlepsza
    mi na szczescie zeby ani dziasla nie dokuczaly plus regularne kontrole choc troche krwawily przy myciu w 1 i 2 trym, w 3 odpuscily he he
    a nie stresuj sie tak mocno scanem mimo, iz to 1y genetyczny , na pewno bedzie all ok plus podgladniesz sobie Twojego Maluszka , posluchasz jego serduszka wiec czeka Cie super seans niesamowitych wrazen!
    daj znac pilnie po oczywiscie :--))))
    ja dzis pozno obudzona, bo na filmy ciagnie po polnocy dobrze, akurat wtedy ok nadaja np "Porzadna kobieta" leciala z S.Johansson
    ale uwaga dzis podbrzusze odpuscilo rano wiec nospa sobie lezy w koszyczku i niech czeka...
    od rana w Poz piekne slonce kolo 20stop, wiec bedzie spacerek jak trza po obiedzie

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrze w kalendarz bellyfrienda i pokazuje mi, ze zaczal sie wlasnie dzis 9mc dla mnie, juhu , sama koncoweczka zatem, mam nadz ze bezproblemowa bedzie w miare, 88%suwaczka ciazy i 34 dni do terminu 29maja ;--)))

jaszczurka, AgataP, aNiLewe lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff doczlapalam sie z ikei i castoramy by zrobic z rachunkow faktury i odliczyc potem, bo jak kto nie ma w glowie to potem 2gi raz musi gnac.. mnie dzis slodkie mocno wodzi na pokuszenie, wlasnie wszamalam po obiedzie draze kokosowe mniam mniam
    a nasluchalam sie dzis taksowkarskich historii ciazowych ze hej ;--))
    po pierwsze ze panowie b boja sie wozic ciezarne i staja im wlosy na glowie nawet jak ich nie maja jesli jest kierunek szpital
    wsiadam dzis i pyta sie pan od razu |"czy to juz?" to mowie ze jeszcze nie i mam nadz ze 5 tyg dam rade, pan powiedzial ze to b dobrze i ze w sumie to on ma juz doswiadczenie, bo wozil na polna w Poz, i biegl po wozek i po torbe i jego zd poradzil sobie lepiej niz przyszly zestresowany tata
    drugi pan taksowkarz za to narzekal ze na Polnej panowie na szlabanie w ogole to dwoja z myslenia bo 100pyt do...a kobieta w taxi w trakcie skurczy porodowych a oni sie pytaja do kogo jedzie, po co etc. ...;--))i obowiazkowo trzeba przybrac inny styl jazdy nawet w korkach tj omijac dolki i kratki bo mozna uslyszec to i owo ;---)))))))))))))))) hi hi hi

AgataP, aNiLewe lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo to dobrze ! cieszę się że się uspokoiło! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a taksówkarze przynajmniej dostarczyli Ci rozrywki :)

• jaszczurka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za pogoda masakryczne :(
    Irlandzka pogoda 10 miesiecy pada 2 wieje wiat :(

Tesknie za Polska pogoda:)

Mnie dzis cos w pepku bolalo potem poszlo na lewy jajnik ale to chyba dlatego, ze sie za butami dla syna nalatalam jak wol;/

Bo zostawil moj synek buty na trampolinie i pies nasz ( szczeniaczek ) zjadl ;/

Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszczurka widze ze shopping dzis byl jak trza za bucikami dla synka, mam nadz ze cos ladnego udalo Ci sie dostac
    w sumie to ho ho piesek ma apetyt, mysle, ze z obgryzania Waszych bucikow wyrosnie..inaczej szpileczki trzeba chowac by nie wpadly miedzy zeby :--))
    nasz jak byl zly to gryzl wycieraczke wlasna, a raz nawet byl pies elektryk bo ze zlosci obgryzl wtyczke czajnika ;--))
    wrocilam wlasnie ze spacerku 30min po lasach na Piatkowie
    tak sobie szlam i myslam w nawiazaniu do Twego pogodowego postu ze jednak w Pl pogoda jest przynajmniej teraz super, nie ma takiego przenikliwego wiatru z wilgocia i idzie ze slonka i wit D naprawde skorzystac, niestety w Irlandii na slonko trzeba wrecz polowac i polowac, brac raczej syntetyczna wit D
    no ale nic , bo wszedzie trzeba pracowac , swoje zrobic i zyc

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z dzisiejszych gagow w taxi to wlasnie mi sie przypomnialo jak p.taksowkarz mowil : "no niech Pani taxi nie bierze czasem jak beda silne skurcze, bo Pani w taxi jeszcze urodzi i dziecko bedzie za darmo jezdzilo..
    ja: Panie to nie tak szybko idzie, to sie tak tylko mezczyznom wydaje ze raz dwa, a musze na silne skurcze brac taxi, bo jak pojade wczesniej to mnie jeszcze z powrotem odesla albo bede 3dni lub wiecej czekac w szpitalu sobie na wlasciwy porod
    p taxi: a no chyba ze tak jest ze odsylaja na falszywy alarm
    ja: a jak maja Panstwo w korporacji helikopter to ja chetnie skorzytam i raz dwa nad korkami przelece ;--)))

Podsumowujac to panowie taksowkarze, przynajmniej niektorzy tak sie boja jakby sami mieli urodzic ha ha ha

jaszczurka, AgataP lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ratunku dziewczyny grypa! :( już nie daje rady cały czas coś,gardło boli migdały wielkie,głowę rozwala i gorączka się pojawia...lekarze do ktorych dzwonilam mnie nie przyjma bo w sobote to tylko sowich przyjmuja(jakas paranoja) w szpitalu kazali brac paracetamol w aptece to samo,juz nie wiem pije herbate z lipy i mleko z czosnkiem(ilez mozna juz nie moge na to patrzec) tak szczerze to boje sie tego paracetamolu ale ile moge go wziac? dwa dni to bedzie za duzo? macie jakies sprawdzone sposoby? takie na cito

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 12:54

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata co ja moge Ci tak na szybko poradzic to cieple lozko i jednak lemsip
    kupisz w dunsie, bootsie, sorzedaja po 1 opak, takie przepisy
    wg mnie lemsip w saszetce w cieplej wodzie rozpuszczony dziala ok i szybko
    ja bralam normal lemsip do 4 sasz max na dzien, jest tez lemsip max wiec 2 sasz nada rozdzielic na mniej wiecej 4 rowne porcje, wychodzi 2gramy na dzien
    bralam i 4/5 dni pod rzad i nic nam nie bylo, tylko lepiej, objawy ustepowaly powoli
    Z syropow najlepsze sa te apteczne jednak i tez nada dozowac zgodnie z ulotka
    ja mialam gardlo zdarte kaszlem wiec po 1trym bralam strepsils i bylo ok,
    moze w pl sklepie jak poslesz meza to maja tantum verde na gardlo b dobre lub jest jakis irl odpowiednik
    czasem nie mocz stop w goracej wodzie na przeziebienie, mozesz lekko cieplej plus na stopy obowiazkowo skarpetki
    zadzwon moze do pl przychodni medicusa cork/dub/waterford powiedz ze w ciazy i b prosisz o ratunek, jesli sie nie uda to zostaje w pon gp od rana
    zdrowka!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 13:18

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na szyje szalik cieplutki, nawet czapke lekka mozesz zalozyc na caly dzien i noc
    absolutnie nie podgrzewaj sie termoforem bo pobudzisz krew niepotrzebnie, nie mozna w ciazy tylko kocyk
    ja smarowalam szyje mascia konska i raz deep heatem z dunnsa ale on b mocny, bardziej air wick do smarowania szyi i klatki sie sprawdzi i na dzien i na noc
    najlepiej wziac offa pare dni, potem gp Ci wystawi, lepiej nie chodxic z coldem w ciazy do job

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczyw chodzilo mi o wick vapo rub masc a nie air wick odswiezacz :-)))))))

jaszczurka, AgataP lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo życie mi ratujesz ! tantum verde juz mam zaraz uzyje ! lece do lozka plackiem lezec!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 15:25

‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ