X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GP zrobił Ci usg?
    Skąd wyszło lekarzowi aż 6 tygodniu do przodu? Tylko z "rozmiarów" twojego brzucha?

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe tak kochana z rozmoarow brzusia mojego machal przy nim metrowka chyba ze trzy razy i nie dowierzal.

ukdyj44j93kc68pw.png
    82doj44jzrzxx8po.pnggyxwj44jol7dh729.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 tyg wg miarki nie jest to pomiar adekwatny
    pomiary ok sa wg usg raczej, wg mnie 6 tyg to b duza roznica, w koncu kobieta wie kiedy miala ost okres..
    mojej bratowej wyszedl za maly brzuch w 39tyg laskawie polozna zauwazyla, jak ja juz na swieta w 30tyg widzialam ze ma prawie taki brzuch jak ja po 20tyg
    ostatecznie jej scanem dodatkowym w Lck po 39 tyg potwierdzili minimalny poziom wod plodowych i stad maly brzucho wiec jakby sie nie ruszylo samo pewnie by wywolywali
    czytalam ze wod moze byc za duzo i za malo, nie straszac tu nikogo ok ze wyslali Cie Jaszczurka na scan ;--))
    tu mi zmierzyli poziom wod i jest ok, wiec mam ta spokojna glowe
    AniLewe ja tez plci sie dowiedzialam nan pryw scanie bo mimo ze dosc czesto robilismy to dopiero po 23 tyg ukazala sie Dziewczynka, wczesniej super sie zakrywala i chowala wstydliwie ;---))))
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 10:21

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limoerikowo Mowilam mojemu GP , ze mialam wykonane USG 24 marca i bylo wszystko dobrze.
    Nie chcal mnie sluchac bo uwaza , ze brzuch za duzy i mam jechac do CUMH.
    Tyle, ze to moja 3 ciazi i lekarz mi powiedzial ze u wielorodek bedzuch wyskakuje szybciej.

Mimo to jutro jade na USG i zobaczymy.

Limerikowo lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w sumie v good ze bedziesz miec extra free scan i sprawdzone dla sw pokoju
    na pewno wszystko ok bedzie!!
    u mnie tez 3 ciaza, a dziecko dopiero pierwsze wiec nie mam jak za bardzo czego z czym porownac jesli chodzi o obwod w cm, ale jak na 34 tydz jutro brzucho nie jest taki big big jak myslalam i normalnie funkcjonuję ;--)))
    to generalnie z tego co czytalam to fakt, ze brzuszek widac predzej u kobitek , ktore juz rodzily plus rodza kolejne dzieci szybciej, bo tak postepuje rozwarcie
    mam nadzieje tylko, ze sie mocno nie wyczekasz w szpitalu, bo jajo idzie zniesc fakt. badz co badz zaopatrz sie wstpenie w 1/2 gazetki ;--)) i daj nam koniecznie znac newsy z wizyty
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochwale sie naszym wozkiem:))

2dhthtj.jpg

Limerikowo, sylwanka26 lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Domi niezly transporter ;--))) nie wiem czy Ci Maz da pojezdzic nowa maszyna he he
    b ladny , daj jakies info, skad on przyjechal, marka cena etc
    wyglada solidnie i zgrabnie
    my mamy Jane muum isofix 4 w 1 z allegro za 2530zl
    32zrjv9.jpg

saumn8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 17:20

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O twoj tez fajny Limerickowo!

My zamowilismy z Allegro za 1648 zl plus wysylka 200zl.
    http://allegro.pl/camarelo-carera-4w1-baza-isofix-bonus-x6-rabat-i4125776804.html
    Tez jest 4 w 1 ma isofix etc jeszcze dali mi w gratisie poduszke antyrefluksowa:)

Bardzo fajny sie wydaje lekki, zwrotny, latwy w skladaniu rozkladaniu i montazu roznych elementow tak ze jestem bardzo zadowolona:)

Limerikowo lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaszczurka dla mnie to bardzo dziwne. z centymetrem ci będzie biegał koło brzucha i na tej podstawie jakieś takie niesmaczne wnioski. Tyle z tego dobrego, że będzie usg. Koniecznie daj znać co i jak.

Ale dziewczyny macie wózki fajne. Mój do mnie dojedzie we wtorek lub w środę. Już nie mogę się doczekać :DDDD

Zwariuję, jeszcze czekam na łóżeczko i mamusia wszystko pakuje i zamawiam kolejnego kuriera i już sobie powiedziałam, że wszystko piorę, prasuję, składam i czekam :)))))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 21:58

Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam ze szal wyprawek trwa u Was i zarazem wydatkow zatem macie dodatk zajecie to jest v v good, ja dostalam wanienke full ciuchow od bratowej sa swietnej jakosci , sukienusie etc wiec jestem b zadowolona, oczyw nie chce za darmo wbiec 2 stowki tez sie jej przydadza do budzetu domowego
    W ogole sama radosc dla wlasnego baby prac czy prasowac czy skladac poki nie stanie sie to rutyna,
    ja dzis po malej wycieczce do kornika do zamku 30km pod Poz, mojej mamie kazano zalozyc specjal kapciuchy do froterowania ale mi juz z brzuszkiem nie hi hi wiec bylam wolna i swobodna

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki.
    Ja juz po polowkowym.

Szalu nie bylo- w jakosci usg, no ale wszystko sprawdzil- mala ok wszystko ma na miejscu, wymiary tez w sam raz na ten tydzien wiec jestem spokojna. Reportu nie dostalam- do lekarza wysla- ktorego nie wiem kiedy zobacze bo nastepna mam probe glukozy w 28 tyg i w sumie pewnie nie zbacze nawet lekarza:(

Potwierdzilo sie ze dziewczynka.

Limerikowo Ty z Poznania jestes?? ja z Poznania tej!:P

aNiLewe, Limerikowo lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi gratuluje córci!

Domi IRL lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi gratulacje Coreczki !!!juz unisex nie kupuj a na rozowo ;--)))
    same babeczki po prostu beda choc ginka twierdzila ze statystycznie i tak wicej chlopcow sie rodzi, no jasne bedzie w czym zatem wybierac, kawalerow jak drzew w lesie full wypas he he
    ja jestem ze Szczecinka-Pomorze Zach, a mieszkanie i porod mamy w Poz plus ok ginke
    super ze robicie ta glukoze to b wazne badanie i nie wszedzie jest w pakiecie, np w Medicusie maja na szczescie, jak nie to bym i tak pryw robila, 2x kluja, niestety 2tyg sie czeka, ale trudno
    w sumie b pozno robia 28 tydz a w 30 ma sie wynik ;-((
    w Pl mozna juz w 24tyg isc lub po 20 i od razu sie wie, ale kluja 3x, sama przyjemnosc igielek uuuuuuuuuuuuu no ale trzeba byc zdrowym dla siebie i Baby
    ja w Pl robilam od razu na pocz ciazy a potem powtarzalam po 20 tyg na wszelki wypadek bo mnie ciagnelo na slodycze jak szalone-slynna biala czekolada z lidla, teraz tez ciagnie oj pupa urosnie na michalkach i sliwce w czekoladzie
    2zi7ygh.jpg
    ost partia rzeczy dla Malej tak w sumie mam juz all i kurierzy dotarli
    a moj brzuszek byl na zamku w Korniku pod Poz
    2rqktmp.jpg
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 21:44

Domi IRL lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ja juz po wizycie, ktg ok wykazalo niska czynnosc skurczowa macicy, usg pokazalo jak mala ssie mocno palucha tak jak ja kiedys ze smoczkiem nie moglam sie rozstac he he
    wazy juz 2500kg i ma sie dobrze, b ladnie kopala na ktg idealnie w ta sonde-kolko tylko lup i lup odchodzilo a pod skora brzucha pełzła szukajac pozycji jak najdalej od sondy, nast razem biore komorke i nagrywam ten show bo b smieszny
    z 2ej str tez bym nie chciala miec sondy przy glowie;--))
    szyjka krotka, ale twarda i zamknieta
    paciorkowce ujemne na szczescie,lozysko mlode jak na 3 trym plus ok poziom wod, serducho bylo tym razem dobrze widoczne i dostalo extra fotke
    jutro zaczynam 35tydz :--))))))))))))))))))))

jak tam Wasze humory w ciazy i wizyty??

jaszczurka lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloo Jo po wczorajszej wizycie z moim rzekomo wielkim brzuchem:)
    Pozeczalam sobie w CUMH tylko 4 h.
    Wizyta tak jak przypuszczalam wszystko GIT :)

A byl zemna synus na Usg Towazyszyl mi :)
    I tak bardzo chcial wiedziec co będzie.
    Ja oczywiscie nie chcialam ale on sie uparl i do lekarki mowi tak
    "
    Bo wie Pani dr jak bedzie dziewczynka to mama wybiera imie a jak chlopczyk to ja "
    No i wygral moj synus:)

Na koniec zadal pytanie lekarce
    " A moze mi manie dr powiedziec jak ten dzidzus wychodzi z brzucha"
    dr " a na to pytanie odpowiedz zaostawiam mamie "

Po wizycie oczywiscie wizyta w KFC

Potem jazda po salonach samochodowych odeiwedzilismy 5 salonow.
    szukamy auta nowego i mam dylemat czy wybrac 5 os czy 7 os

Potem shoping obowiaskowa Next i H&M byl moj oczywiscie szystko niebieskie:)

Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszczurka serdeczne gratulacje ze Synka bedziesz miec!!drugiego jak czytam ;--))
    no szkoda ze 4h spedzilas w szpitalu, podziwiam ze dalas rade z dzieckiem tak dlugo
    rzeczywiscie teraz to all blue w samochodziki i dźwigi hi hi
    ciesze sie ze masz brzuszek i wszystkie parametry Baby w normie:--)))
    a pocieszny ten Twoj synek, 100pytan do..no i ciekawe jakie imie wybierze dla braciszka?
    zakupy udane po wizycie pewnie bo dostaje sie skrzydel tak jak ja wczor tez pobuszowlam w Patimaksie
    jestescie nastawieni na jakas konkretna marke auta?
    my kupilismy pod baby citroenc4 picasso z systemem isofix i b dobry wybor wg nas, wysoko sie wsiada, big bagaznik, komfort-full space'a, bezpieczny, duzy

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Jaszczurka serdeczne gratulacje ze Synka bedziesz miec!!drugiego jak czytam ;--))

Kochana 3-go synusia :)

No mi sie ostatnio spodobala KIA 7 Carens
    No i jeszcze Opel Insygnia

aNiLewe lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a 3ci Synus :--))), dzieki za info, ciekawe zatem czy obstawialas corcie
    Twoj maz to musi miec super sprinterska armie zatem
    to raczej Ci porod moze raz dwa pojsc, a ja te 20h plus nerwow wyrobie normy
    a ja i kolezanka z pracy "robilysmy" na kalendarz owulacji i 2 corcie idealnie beda, no czekam bo ona ma termin na koniec kwietnia juz..
    a mowia ze corki zostaja bardziej przy rodziacach a syniow chowa sie dla kogos innego he he i dlatego wiem czemu tesciowa sie jedynakiem dzielic nie chciala na poczatku, a moja mama to ok oddala 2 braci i twierdzi ze sw spokoj i ze ok ze zony maja i dobrze im w zyciu

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć jestem w 11 tyg ciąży i miezkam w Limerick :) w Maju mam pierwszą wizytę w szpitalu (usg robię u gina narazie),czy któraś z Was ma jakieś doświadczenie z obcowania z Maternity w Limerick :)?

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Agata, serdeczne gratulacje, 11 tydz to juz koncowka 1 trym , super

ja mialam jeden kontakt (wizyta) w maternity Lck w 1ej ciazy(niestety nie utrzymala sie)
    za to moja kol ( termin na end aprila teraz ) tam uczeszcza plus do szkoly rodzenia i nie narzeka plus robila sobie scany u pl gina w Dub dodatkowo
    natomiast moja bratowa urodzila 6tyg temu w Lck i tez nie narzekala jakos specjalnie (do 4cm rozwarcia bylo jej ciezko, potem wziela epidural za free i poszlo juz po nacieciu dodatkowo)
    po liscie od GP miedzy 12-14 tyg powinnas dostac list ze szpitala na scan i 1sza wizyte (do 3h moze to im zajac wiec wez przekaski i gazetki ;--)) )
    wypelniasz ksiazke 1sze strony sama, reszta to wywiad (choroby Twoje i w rodzinie, przebyte operacje)z nursą, waga, wzrost, cisnienie, pobranie krwi i moczu -jesli twoj Gp nie zrobil tego na wizycie wczesniej i scan-dowiesz sie ze Baby ok plus pompka pracuje to tyle
    jesli chcesz 1sze usg genetyczne-prenatalne (przeziernosc karkowa) to kieruj sie najlepiej wg mnie i najblizej do Medicus Cork (dr Dec i Jakubow ok robia wg mnie bo mialam z nimi pare x kontakt i zawsze bylam z wizyty happy-90e)
    oczyw jest tez gin w Lck w Medipol, ale jesli nie zalezy Ci na wizycie 5min za 100e to polecam jednak Cork/Dublin wiadomo wycieczka ale warto :--))

Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 23:31

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ