jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
opalenizny troche jest- nie tak jak zwykle bo nie smazylam sie jak frytka jak zwykle bo sie balam. Filter 50tka tez troszke jednak blokuje, no ale opalenizna jest bez przebarwien i na tle irl polulacji i tak wygladam jak mieszkanka kanarow:P
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Limerikowo chciałam Ci życzyć dobrego lotu ale pewnie już dotarłaś
Domi witaj po wakacjach :DD Ale śliczny brzusio, naładowaliśmy akumulatory i teraz już tylko czekać na dzidzie, nie inaczej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 23:31
Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Oczywiscie ze siedze na irl watku 1na noga tez:-)))
ciekawa jestem jak Wasze wizyty?
U mnie super, b jestesmy zadowoleni, usg 3d super sprawa , cenowo 250zl plus zrobiona full sesja i standard usg-pomiary, serducho
Najbardziej podoba sie nam na filmiku jak mala pluje wodami(nalesnik ze szpinakiem chyba nie jest w jej guscie) oraz akrobacje za paluchy u stop lub rece myslicielki przy czole w gescie zacisniete Ja Wam jeszcze pokaze!
Dzis odebralam wyniki krwi:bilurbina w ok normie wiec nie mam na szczescie choleostazy mimo swedzenia-na tab idzie wyrobic, za to wyszedl high cholesterol jak nigdy ponad 300, maz mowi ze koniec michalkow uuuuu
przed ciaza mialam super cholesterol, ponizej normy, mam nadz ze za pare tyg tez taki bedzie ;) -
mi w ciąży cholesterol poszedł w górę, trudno, wróci do normy :PP
Pokaż jakieś zdjęcie, zazdroszczę bo ja miałam byle jakie to 4d, chociaż ponoć najlepiej robić koło 30tygodnia w lekko wyżej.
W czwartek idę na glukozę bo moja gp powiedziała, że u niej extra płatne więc łaski w szpitalu nie zrobili i umówili za dwa dni. Ale co się nadzwoniłam. Z 10 minut na tel. przełączali co chwilę, nikt nic nie wiedział, a ja tylko chciałam się umówić. No ale już, mam wizytę tylko trzeba rano z wyra wyjść (ehh nie cierpie tego jak mam wolne).
Wczoraj pozamawiałam na allegro komplety pościeli i różne akcesoria do tego szyją jak np. organizer czy falbanka na materacyk, wszystko fajne wzory i tanio. Matercayk i łóżeczko też i dziś domówiłam jednak fotelik z pl bo w mothercare tylko czarne a ja sobie pod wózek wzięłam filetowy maxi cosi cabrio :DD Ale kasy wydałam na to wszystko, teraz tylko czekam aż wszystko dojdzie do rodziców i transport i będę się cieszyć moimi zakupami :DD
-
jutro jadę na glukoze wezme sobie ksiaze to jakos wysiedze te 2 godziny o ile ktos z osob towarzyszacych ustapi w poczekali ciezarnej
swoja droga to chore ze my tyle musimy czekac (w cork okolo 4godz wizyta trwa w szpitalu) i siedza ci faceci i dupy za przeproszeniem nie rusza a ciezarne z brzuchem do kolan stoja i czekaja..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 22:24
Limerikowo, jaszczurka lubią tę wiadomość
-
AniLewe gratuluje cierpliwosci w dealowaniu z irl systemem med - glukoza, super ze bedziesz miala zrobione to badanie , bo jest b wazne, cukrzyca jak i nadcis niestety nie bola i daja i nie daja objawow
mam nadz ze ok Ci wyjdzie tak jak mi i mozna sobie dogadzac na slodko, oczywiscie rozsadnie bo profil lipidowy idzie ostro w gore
oraz ze nie bedziesaz musiala walczyc o krzeslo z irl burakami -faceci, Irki tez pisza na forach-bords.ie,ze bida z krzeslami, ale jak sobie synkow chowaja tak potem dalsze pokolenia maja...
czytam, ze wzielas sie juz ostro za zakupy, popieram bo czas na koniec leci jak szalony dzien za dniem tak jak ciagnal sie w 1trym do 12 tyg a potem do 20tyg polowy ciazy
nie wiem czemu Twoje wizyty tak dlugo trwaja-4h to koszmar jakis, my poszlismy na 1sza w szpitalu-2.40 i dalismy sobie spokoj z nastepnymi-szkoda czasu plus nerwow, tez czekalam z ksiazka a maz z gazetkami auto-moto
mofologia, siuski na papierku badane, cis, wzrost i wywiad tyle trwaja a max w 40min mozna to zrobic, paranoja...
zgodnie z prosba przesylam fotki 3D robione w 32 tyg
Domi IRL, jaszczurka, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
dzis.wizyta w Poz w Nereidzie b udana, full serwis za 380zl-usg wszystkie pomiary, ktg, test na paciorkowce pobrany, omowienie wynikow zrobionych w pon, wypisanie recept na leki na cis plus zwiekszenie dawki Euthoryxu na 75 oraz pobranie krwi na fosfataze alkaliczna bo w szpitalu na Polnej nie robia, ale odsylaja dalej do zrobienia wlasnie z gabinetu by upewnic sie na 100% ze choleostazy nie ma
test na paciorkowce wczesniej zrobiony zapobiegawczo bo przy nadcis moze byc wczesniejsze rozwiazane wiec oki byc przeleczonym w razie czego w tym kierunku
byl klopot z obrazem serduszka bo ono idealnie usytuowane pod moim pepkiem w zwiazku z duzym juz baby wiec stad ktg, ktore wyszlo ok
Mala jak leze na plecach to jest b spokojna a jak na boczku to ma swoje akcje co potwierdzilo tylko ktg ;--)))
teraz wg pomiaru ma 1950g jest wiec co nosic-2kg jak 2 torebki cukru, slodki ciezar jednym slowem
nast wizyta za 2 tyg a potem juz co tydz
czujemy full spokoj psych w zw z dostepnoscia do ok diagnostyki plus profesjonalizm oraz mile podejscie mej ginki
jak nie moglam juz zniesc swedzońska skory i bylam przerazona mozliwa choleostaza i jej skutkami dla mej Malej to poszlam do GP i okazalo sie, ze nada specjal list od GP by w szpitalu mi laskawie pobrali krew na bilurbine i alat , aspat, fosfatze oraz ze na wynik nada 3 dni czekac..nic dodac nic ujac a tu od razu all wynik w ciagu godz zrobiony a dostepny od 3pm
jak sie nie ma klopotow to ok w Irl,ale kto da gwarancje ciazy bez "niespodzianek'?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 23:13
-
dzis kolejny obiecujacy dzien w check upy lekarskie - na tapecie okulista
bylam uziemiona troche po wizycie, oka 3x zakrapiane wiec widzenie w dzien jak u kota w nocy;--)) na slepo prawie, ok ze pojechalam jednak taxi i trafilam kluczami do drzwi hi hi po 2 probach tylko
no teraz oka ciut odpuszczaja choc litery jeszcze kraza neiwyraznie
no efekt najwaz przy krotkowzrocznosci -9 dioptrii, ze dno ok, cisnienie w galkach i siatkowka ok wiec sn jest mozliwy w sumie jesli cisneinie ogolne nie wypali w gore
Mala na wizycie kopala jak trza, chyba pani okulistyka widziala ze brzucho faluje kolo pepka i pyta sie czy mi wygodnie to mowie, ze w sumie mi tak tylko dziecko pozycji spokojnej sobie znalezc akurat teraz nie moze ;--)))
moje swedzenie na szczescie juz raczej odpuscilo i tab odstawione, chyba juz dla zasady sprawdzam z przewrazliwienia tygodniowego drapania rejony brzuszka, ramion , rąk he he
AniLewe daj znac jak wynik glukozy? raczej chyba nie masz cukrzycy bo szczupla jestes nie jak Irki big ladies co niektore, no ale trudno w sumie nie jesc we tym klimacie jak ssie i ssie na brak sloneczka :=)))
-
Nic nowego ja ostatnio w CUMH czekalam kochna 8 godzin w emergency room
i dodam tylko, ze byl to moj 6 raz z ta sama dolegliwoscia i w koncu mnie przyjeli na oddzial.
aNiLewe wrote:jutro jadę na glukoze wezme sobie ksiaze to jakos wysiedze te 2 godziny i ile ktos w osob towarzyszacych ustapi w poczekali ciezarnej
swoja droga to chore ze my tyle musimy czekac (w cork okolo 4godz wizyta trwa w szpitalu) i siedza ci faceci i dupy za przeproszeniem nie rusza a ciezarne z brzuchem do kolan stoja i czekaja..Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Jaszczurka a co Cie atakuje juz 6ty raz, co to za dolegliowsc?
b Was podziwiam za swieta cierpliowsc do tego sysyemu olewajacwgo kobitki ciezarne, ja to normalanie nerwicy dostaje jak nie ma akuratnie czegos a maz w tej ciazy ze mna tez negatywnie reaguje na braki irl sluzby med, tym bardziej jak sprawa zdrowia i zycia wlasnego i dziecka
to w ogole whyciagnie extra kasy na dodatk badnia i sacny z naszych podatkow i kieszeni, bo all po rowno....piprzona nakeriada
zadna przeciez nie chce sie "przekrecic" za przeproszeniem jak RIP Mrs Savita Halappanavar i przezywac wlasna powolna smierc i baby
w razie czego szybko samolot frrrrrrrrrrrrrr
u mnie jest gdzie spac w Poz jak cos hi hi
-
aNiLewe wrote:mi w ciąży cholesterol poszedł w górę, trudno, wróci do normy :PP
Sorki, że się wtrącę ale może pomogę- wg mojej wiedzy cholesterol w ciąży ZAWSZE idzie w górę znacząco i to jest normalne ponieważ jest on potrzebny maluszkowi. Mi lekarze zawsze mówią, że w ciąży cholesterolu się nie bada. Także nie zamartwiaj się kochana!!!
aNiLewe, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Ja dziś po glukozie. Na czczo, z rana, pobrano mi krew, wypiłam lukozade z roztworem i przez dwie godziny cierpiałam, o mało tam nie padłam. Gorąco, głodna, zasłodzona i opita energy drinkiem.. Eh. W dodatku babka jakaś mało delikatna, od zaciskania paska na ręce po wbijanie igły, o wyciąganiu już nie wspomnę. Masakra jakaś. teraz tylko czekać na wzorowy wynik )
A jeszcze Wam napiszę śmieszną historię. Siedzę sobie po pobraniu krwi i piję prawie pól litra tej lukozady i tak kubeczek za kubeczkiem. Koło mnie siadła Irlandka i pielęgniarka mówi, że ma niezadowalające wyniki moczu, że mało pije i musi więcej. A ta patrzy na mnie, na butle lukozady na biurku i mówi: Aaa mam pić więcej lukozady?? Hihih a pielęgniarka do niej: żadnej lukozady! To nie ma wartości odżywczych, wode, wode pij, duzo wody
no niestety w szpitalu tak jest ze kazda ma umowiona godzine i wszyscy przychodza i tak kiedy chca i czeka sie w kolejce po 4 godziny bo kto przyjdzie pierwszy ten pierwszy wchodzi, w ogole nie patrza na godziny. no trudno jest jak jest ja nic nie zmienie.
limerikowo ale sliczna dziewczynka, takie pelne usteczka i policzki.
jaszczurka a ty tez z cork jestes? co ci jest/bylo ze na emergany tyle razy juz wyladowalas?
Duchess pocieszyłaś mnie chociaz od kad jestem ciazy jem tylko maselko a nie margaryne na kanapkach, i podejrzewalam to ze to winowajca. Z drugiej strony jak po ciazy bedzie cos nie tak to bede sie martwic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 22:33
Duchess, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Limerikowo wrote:Jaszczurka a co Cie atakuje juz 6ty raz, co to za dolegliowsc?
b Was podziwiam za swieta cierpliowsc do tego sysyemu olewajacwgo kobitki ciezarne, ja to normalanie nerwicy dostaje jak nie ma akuratnie czegos a maz w tej ciazy ze mna tez negatywnie reaguje na braki irl sluzby med, tym bardziej jak sprawa zdrowia i zycia wlasnego i dziecka
to w ogole whyciagnie extra kasy na dodatk badnia i sacny z naszych podatkow i kieszeni, bo all po rowno....piprzona nakeriada
zadna przeciez nie chce sie "przekrecic" za przeproszeniem jak RIP Mrs Savita Halappanavar i przezywac wlasna powolna smierc i baby
w razie czego szybko samolot frrrrrrrrrrrrrr
u mnie jest gdzie spac w Poz jak cos hi hi
I za każdym razem mówili mi, ze to zatoki.
Już nie wspomnę ile razy byłam u GP u SouthDoc.
I każdy kierował mnie do szpitala nawet pofatygowalam sie do Medicusa w Cork do którego mam ponad 100 km w jedna stronę.
I nawet P. Dr z Medicusa jak tylko u niej usiadłam i zaibaczyla moje wyniki powiedziała szpital i bez wachania napisała skierowanie do CUMH i co czekam 6h i pani "dr" z CUMC mówi zes sobie paracetamol 4x2 ale ja jadąc 5 raz do szpitala nie jadę kurka po paracetamol, który ma na każdej stacji Cpn i w sklepie. Dopiero po 6-tej interwecj Southdoc.
Przyjęli mnie na oddział. Zrobili MRI wszystko git ale anemia HG poniżej 9 zawroty głowy bóle głowy kołatanie serca bladość niskie ciśnienie. Nawet anemia rozpoznać nie umieją .Limerikowo lubi tę wiadomość
-
A anemia to niby takie łatwe do zbadania i wykrycia..
no właśnie, jak się nie ma problemów to ten okrojony budżet czy lekarze z innej planety jeszcze jakoś się zniesie. Ale jak tylko juz mamy jakis problem to ciężko......jaszczurka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
zgadza sie dla HSE sa tylko ciaze bez klopotow..
teraz nie wiem czy sledzicie nie chce nikogo bron boze straszyc bo juz po polowkowym u nas i na pewno all bedzie/MUSI byc OK, ale jest afera w szpitalu Portlaoise znowu teraz 5 para, ktora ucierpiala ze wzgledu na bledy staffu i brak ok odczytu ktg-CTG ichne
mozna odtworzyc sobie prime time rte wczorajszy z netu:
http://www.rte.ie/news/primetime/
ja dzis po malym polowaniu w Ikei, musze przyznac ze bez meza obeszlam we wlasnym tempie calosc i jak typowa pierwotna zbieraczka nadotykalam sie i naogladalam, nawybieralam do woli i ciut ciut, bo maz jak to chlop-łowca :konkretnie i do wyjscia out szybko
a dla mnie musi byc jednak pleasure zakupow tym bardziej jak jest free time
przed zakupkami oczywisie kanapeczka regeneracyjna i soczek siup ;--))
byla to wycieczka na 2ga str miasta ale oplacilo sie, trafilam na 10% znizki na zabawki, kupilam pacynki w zamkubna palucha na przyszlosc tatus bedzie zabawial;--)), liczydlo na bratanicy jakby jej paluchow juz zabraklo i pare innych bajerow, takze dzien udany jak najbardziej, humor poprawiony juz od rana bo glowa obcieta i ufryzowana
robila mnie mloda fryzjerka, ktora jedzie teraz w kwietniu do UK.job ma juz nagrana u hairdressera w pl salonie w Aberdeen
wiec ost art Newsweeka o kolejnej fali emigracji jak najbardziej na topie
jaszczurka lubi tę wiadomość
-
Limerikowo wrote:zgadza sie dla HSE sa tylko ciaze bez klopotow..
teraz nie wiem czy sledzicie nie chce nikogo bron boze straszyc bo juz po polowkowym u nas i na pewno all bedzie/MUSI byc OK, ale jest afera w szpitalu Portlaoise znowu teraz 5 para, ktora ucierpiala ze wzgledu na bledy staffu i brak ok odczytu ktg-CTG ichne
mozna odtworzyc sobie prime time rte wczorajszy z netu:
http://www.rte.ie/news/primetime/
ja dzis po malym polowaniu w Ikei, musze przyznac ze bez meza obeszlam we wlasnym tempie calosc i jak typowa pierwotna zbieraczka nadotykalam sie i naogladalam, nawybieralam do woli i ciut ciut, bo maz jak to chlop-łowca :konkretnie i do wyjscia out szybko
a dla mnie musi byc jednak pleasure zakupow tym bardziej jak jest free time
przed zakupkami oczywisie kanapeczka regeneracyjna i soczek siup ;--))
byla to wycieczka na 2ga str miasta ale oplacilo sie, trafilam na 10% znizki na zabawki, kupilam pacynki w zamkubna palucha na przyszlosc tatus bedzie zabawial;--)), liczydlo na bratanicy jakby jej paluchow juz zabraklo i pare innych bajerow, takze dzien udany jak najbardziej, humor poprawiony juz od rana bo glowa obcieta i ufryzowana
robila mnie mloda fryzjerka, ktora jedzie teraz w kwietniu do UK.job ma juz nagrana u hairdressera w pl salonie w Aberdeen
wiec ost art Newsweeka o kolejnej fali emigracji jak najbardziej na topie
Ja wrecz kocham ike ale mam do niej za daleko raz bylismy z mezulem w Dublinie i w Belfascie
A tak to wysylki drogo do mnie wychodza cenia sie.
A wysylki zaczeli wylac od zeszlego roku.
Jak sie bejbiaczek urodzi to nawewno zawitam w Dublinie.
Shoping to dla nas kobitek cos piknego no i jeszcze proftwello pelne jurkuw zawsze byl by w paze
-
i my sie wybieramy do ikei po mebelki dla malego do pokoju.
fabry mamy, zakupy zrobione, mama zbiera paczki w pl tylko czekac na piekna pogoda malowac, kuriera zamawiac, lozeczko, wozek, skladac i czekac :DD
nigdy nie bylam w ikei ale kolezanka mi opowiadala wiec juz wiemy ze potrzebujemy caly dzien a tez mamy daleko ;//
dzis pierwszy raz nagralam malego jak fika, bo zawsze jak wyciagalam telefon to sie migal i ukrywal kopniaczki, a dzis rano przywalil tak konkretnie i mamusia nagrala :DDjaszczurka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
No ja nic jeszcze nie mam zazrdoszcze ci aNilLewe.
Ale pierszw 4 miesiace umieralam a nie cieszylam sie stanam blogolawionym.
Wozek co prawda mam juz wybrany.
Quinny zapp posiadam jednego ale chce te wersje teraz skladajaca sie do tylu i do przodu.
Mialam pierwsza wersje tylko na wypad na szybkie zapupki czy lot do PL
A w razie W to mam Maxi Cosi Mure 3 z gondola po 2 synku.
Fotelika nie mam.
Lozko tez trzeka sie rozgladac ale mysle kupic w PL tak zrobilam z jak sie rodzil moj 2 synus.
No tez nie chce wiedziec do porodu pluci.
Wiec wszystko co bede kupiwac bedzie uniwersalne dla obyu bejbiaczkow alebo dla chlopczyka albo dla dziewczynki:)
-
Ja sie biłam z myślami czy chce wiedzieć. I stwierdziłam, że o ile nie wytrzymam z każdą ciążą bez wiadomości czy chłopiec czy dziewczynka to wolę już wiedzieć. Chociaż jakbym nie robiła prywatnych usg to bym i tak nie wiedziała :PP
-
Hey dziewuszki:)
Byłam dziś u GP bo mnie coś w brzuchu zaczęło bolec no i krzyż do tego, ze myślałam ze umrę bol niesamowity.
I wiecie co usłyszałam GP " który to tydzień
JA " 20-ty"
GP " a wyglada jak na minimum 26-ty"
Skierował mnie na jutro do CUMH ale tak z dnia na dzień maź nie ma urlopu.
Jutro będę dzwonić sie z nim kontaktować zeby te wizytę zmienić na piątek.
Co sądzicie Czy może faktycznie mogę mieć za duży brzusio ??Limerikowo lubi tę wiadomość