X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    97jqqr.jpg
    rozowa princessa

aNiLewe, Domi IRL lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ze szczegolow to ruszylo sie po badaniu gin w pon rano, a od 20ej juz bole, wczesniej odeszly wody, po rozwarciu 5cm bratowa dostala epidural i potem juz tak nie bolalo, Mala nie mogla przejsc przez kanal, choc bratowa nie jest waska w biodarch, wiec nacieli plus odkurzacz i szczesliwe rozwiazanie, obie czuja sie ok, porod rodzinny w Limercik w Irl
    brat byl tak dzielny ze nawet corki w okolicach imtymnych wypatrywal ;)
    moja mama sie smieje ze moj maz to dopiero bedzie przezywal, a ja mowie ze nie zdazy bo zemdleje, jest wrazliwy nie tylko na swoja krew, wiec nada setke wodki szykowac od razu plus beda pilegniarki po twarzy lac go skoro niepomocny
    a smieje sie bo go pewnie ja sama odsle i baba sobie predzej poradzi niz z mdlejacym chlopem ha ha ha
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Natka3112 Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo-ale masz śliczną bratanicę!! Gratulacje Ciociu;))

wybaczcie dziewczyny że ostatnio nie piszę ale prawdę mówiąc kiepski nastrój miałam i nawet w necie nie siedziałam…

Limerikowo lubi tę wiadomość

w4sqyx8dez7bf4oi.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nareszcie ktos tu jest
    myslam ze watek juz ginie naturalnie, kazdy bizi bizi bee
    Natka rozumiem nastroje to 1trym ale masz juz niedaleko do 2, bedzie dobrze ;-)))))
    ladna pogoda sie robi to slonce nam all nastroj poprawi, dni coraz to dluzsze
    a ja podlapalam katar wlasnie na ta juz wiosne,2gi dzien kicham, no ale zaczelam juz walczyc (otrivin, lemsip, amol do noska, facial sauna),bo poczulam znajome swedzenie w gardle plus mini bol glowy jak w grudniu, od ktorego to mc chorowalam a to juz III trym wiec z lekami nada ostroznie ostroznie
    Mala kopie jak szalona cale dni z przerwami, juz gadam do niej ze do druzyny futbolowej zapisze i tyle
    to 30 tydz dzis sie wlasnie zaczal do 40 na full mnie od srodka zakopie normalnie a sile ma jak trza, co czuc dosc mocno
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 19:11

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, że Mamusia i synek wrócili. Takkk mamy potwierdzonego chłopca także musze przyznać, że w Pl poszalałam z typowo chłopięcymi ubrankami (do tej pory kupowałam uniwersalne).
    Zawiodłam się na usg 4d bo mały jak zawsze fika tak na usg zakrył się rączką i w ogóle nie chciał zmienić pozycji. Dla dr było ok w bo niecałe 10min zmierzył wszystko jak trzeba i wyszedł idealnie tak sam termin porodu 4/07 także cieszę się, że wszystko jest ok. Ponad tydzień temu ważył ok 600gram więc chyba już sporo Very Happy Brzuch mi wypchało przez ten tydzień, że w pracy po urlopie klienci mi zaczęli gratulować haha)
    w pl mialam piękna pogode i nad morze sie pojechalo i supoer wrocic tu i widziec slonce a nie deszcz

p.s. piekna dzidzia

Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniLewe witamy z powrotem :--)))
    no czekalam na newsy z podrozy do Pl, wiedzialam ze wizyta bedzie owocna i nie zedra z czl jak tu, plus jeszcze 4D , fiu fiu, ladna pamiatka bedzie
    ja tez planuje 3/4d na pon 31marca jak zlatuje juz do Pl na wlasc koncowa diagnostyke i porod w Poz
    no po 20 i 30 tyg brzuszek juz wysadza, b sie ciesze ze all ok u Was
    a musze przyznac ze Twoj synek wazy na ten sam tydz podobnie tak jak moja wazyla 585gram
    super ze zakupy w Pl udaly Ci sie dla Malego
    a tu tez pare dni bylo piekne slonce przynajmniej kolo Lck
    a w Pl teraz ma sie zima robic od sob
    mam nadz ze za 2 tyg bdzie juz wiosna pelna para w Pl
    zamieszczam 2ga fotke bratanicy Nikola, podobno w domu spokojniejsza dzis 1sza noc bo w szpitalu dawala czadu moze nie nakarmili i w pupe mokro plus inne plakaly w chórze ;--)))

jtsbp0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 23:24

aNiLewe lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Natka3112 Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo- to fakt do drugiego trymestru już nie daleko:) Lecz ten czas jak szalony!
    Dobrze że już się kurujesz bo lepiej nie dopuścić do infekcji… ja po mojej uważam na każdym kroku! Nie chce byc znowu chora… Rodzisz w Poznaniu?? Na Polnej?? My lecimy za tydzien do Polski właśnie do poznania:)) Mój Tż't pochodzi z Poznania:)
    U mnie tez fajna pogoda od kilku dni i troche zaszalałam bo pomyłam wszystkie okna:P Staram się też duzo ruszac zeby nie zastygnąc… Zazdroszcze Wam tych kopniaczków :) U mnie jeszcze troszke trzeba poczekać;)
    Dobrze że bratanica grzeczna w domciu oby tak zostało;)

aNiLewe- gratuluje synka!! No i udanych zakupów:P heh ciesze się że młody rośnie zdrowo i 600gram to już kawał chłopa!! heh :)) My w polsce idziemy na genetyczne usg I zastanawiam sie nad tym 3d/4d … Dostaliście filmik na dvd?

Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość

w4sqyx8dez7bf4oi.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, pochodze ze Szczecinka z maz ze Swidnicy, slowem polnoc-poludnie, a poznalismy sie na gg w Irl :-)))choc we Wrocku konczylismy studia (UW i Politech Wroc)
    a mamy mieszkanko-mete w Poz i tam ok ginke co pracuje na Polnej wiec porod w Poz z ok diagnostyka, plus po 2xstratach ona mnie wyprowadzila na prosta
    tez szykujemy sie do nagrania plytki z Mala w 3/4D i bede w kolko jak najeta pewnie ogladac
    no ja od polowy grudnia do polowy stycz chorowalam 4 tyg rowno, jakas kaszlaca zaraza plus big przeziebeinei nei chcialo odpuscic, umeczylam sie rowno wlaczac 1 tydz sama i 3 tyg na antybiotykach
    no dzis 1sza noc bratanicy w domu, zobaczymy jakie beda akcje ;--))), na weekend lub pozniej jak sie dokuruje to juz zapraszaja

a nie szalej z tymi oknami, nada 1 trym spokojnie bardzo i kolejne zreszta tez, mycie okien jest raczej NIEZALECANE w ciazy tak samo jak wieszanie firan bo wycaiga sie brzuszek i napreza w gore niepotrzebnie
    zatem okna brudne lub dorzuc Mezowi do obowiazkow extra
    a czekaj na kopniaczki cierpliiwe, moze wcvzesniej przyobserwujesz takie babelkowanie w brzuszku, jakby mini ocieranie, trzepot skrzydel, musniecia to juz bedzie Twoje Male, ja poczulam b wczesnie w 15tyg i od razu wiedzialam ze to nie kiszki
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 00:17

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Natka3112 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie źle z tym poznaniem tż'ta:P hehe u nas też było podobnie bo poznaliśmy się tu w ie… Ja z śląska On z Poznania nie byłoby szans na poznanie się w polsce:)) Poznaliśmy się na lotnisku gdzie oboje pracowaliśmy później czatowanie na fejsie i poszlo;))
    Co do szpitala na Polnej to slyszałam że mają dobre opinie ten szpital jest obok mojej teściowej:))
    Ojejku miesiąc aż Cie trzymało? faktycznie jakas zaraza czy co…Uważaj tam na Was;))
    Pewnie dzidzia spała słodko bo wiadomo w domu najlepiej;) Moja kuzynka ma termin na poniedziałek :) to ich drugie maleństwo:)
    Nie martw się nie mam duzo okien a firanek brak także raz dwa pomyte okna mieszkam na parterze wiec nie mam wysoko żeby skakać;) Poza tym nosiło mnie to musiałam to zrobic:P
    Ojj to będą niezapomniane chwile jak poczuje maleństwo :))

w4sqyx8dez7bf4oi.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis pogoda wrecz przepiekna,jutro i pon parady, mimo ze jestem troche przeziebiona oczywiscie sie wybieramy, dzis popoludnie wykorzystane na spacer na full plus male zakupy
    1sza lala dla bratanicy zakupiona,
    2agujox.jpg
    jak sie wykuruje idziemy w odwiedzimy za pare dni, na razie maja swiezoupieczeni rodzice nocki "z glowy", bo mala lubi sobie spac i ssac co pare min ;--))))) takze brat z bratowa wojuja, ciekawe jak znosza to ich wspollokatorzy, moze twardo spia z ear plugami hi hi, now wszedzie czytam ze pierwsze tyg z malenstwem to istny sajgon ,
    maz juz nastawia sie na kupno ok expresu do kawy, mowie w nocy kawe bedziesz pil??? on ze tak
    Natka mnie w 1trym tez nosilo na sprztansko, wiekszosc prac racjonanie odpuscilam mowiac sobie, ze byle do 2trym ok dotrwac a potem do granicy przezywalnosci Malenstwa, po prostu wczesnie wlacza sie syndrom wicia czystego i uporzadkowanego gniazdka ;-)))
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny pracujecie czy paradujecie dzis i jutro?
    ja witam po paradzie orkiestr w Lck
    cala nasza trojka sie umuzykalnila jak trza ;--)))
    na poczatku bylo pare ruchow na nowe silne doznania muzyczne ale potem Mala sie przyzwyczaila do pipesow i drumow
    11mc07k.jpg
    29up0yt.jpg

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam dvd z usg ale zawsze lepiej spytajcie wcześniej bo moze zapomni nagrać i potem juz nie odtworzy chyba ze nowe usg.
    Piękne to chwile te pierwsze z maluszkiem. Ja myślę ze bede na niego patrzeć ciągle jak juz sie urodzi ;)))
    Jutro ciężki dzień. Mega busy będzie u mnie po paradzie wiec idę spaccc ;))
    Buzka kochane

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniLewe bardzo Ci zazdroszcze tego Maluszka juz na plytce :--)))
    na pewno niesamowite wrazenia i dla Was i W. Rodziny i w tym momencie mozna juz byc dumnym Rodzicem!
    tez swoje nagram 31 marca wiec juz niedlugo w Poz, mamy umowiona specjalnie na to wizyte, bo najlepiej sie robi podobno miedzy 27-34tydz z tego co czytalam
    no wizyta za wizyta w Poz gin za ginem, jedna 3/4 usg, druga normalny check up, oczywiscie wszystko platne , ale warto, bo to jednak nie 260e jak orientowalam sie tu po cenach
    no dzis tez przed i po paradzie bizi w centrach handlowych plus kawiarnie oblezone wrecz, ale udalo nam sie i skorzystalismy na cieplym apple pie'u i cappucino jeszcze przed parada rozgrzalismy sie troche
    wiec zbieraj sily na jutro to dopiero bizi pszczolka bedzie ;--)))
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 00:07

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozdrowienia z parady sw Patryka w Lck
    nasi w tym roku z akcentem gornika pod znakiem wegla ;--)))
    2w3945h.jpg

2pt77eh.jpg
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety jak co roku w pracy kiedy parada. A jak było w pracy? Bydło nie klienci. Standard. Padnięta jestem więc ide spać. Maz mnie ochrzanill bo takie busy ze 10godzin nic w ustach nie miałam. No ale ufff już po. Byle do następnego roku ;)))

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniLewe niestety musze przyznac racje Twemu Mezowi, a Tobie pokiwac paluchem
    10h bez jedzenia, nie nakarmilas Dzieciatka i siebie, no , no , nieladnie
    a praca nie zajac i przerwe nada wziac obowiazkowo w ciazy
    fakt ja tez zauwazylam ze od paru lat klienci w hotelu to....ksiazke mozna by napisac, placa niekiedy grosze za pobyt a wymagania jak na palac
    my ost na paradzie razem bylismy w 2006/7?r a potem moja praca, czasem urlop w tym terminie parad wiec troche czasu minelo, ale dzis i wczor na fulla skorzystalismy z rozrywki ;--))
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 00:23

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi gdzie lecisz na te wakacje w cieple kraje? i na jak dlugo ten urlopik?
    ale Wam dobrze ;--)))), odpoczniesz, doslonecznisz sie plus new wrazenia i klimaty, smaki..to Kanary czy gdzies blizej po to slonce?
    no ja w tamtym roku we wrzesniu wykorzystalam przed ciaza Chorwacje tez na full i nawet nie wiedzialam ze jajeczka sie polaczyly na Bejbiaska jak maszerowalismy 4h po big parku Plitwickie Jeziora hi hi hi
    masz racje z tym lataniem, jak teraz w stycz bylam na full chora z zatokami, nosem, gardlem i oskrzela to zrozumialaam czemu niemowleta tak placza w samolotach, bol straszny ucha i glowy, na full zatyka cisnienie, odetkalo mnie po paru godz, czl jak gluchy normalnie plus taki dyskomfort
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 10:59

Domi IRL lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanary Kanary Limerickowo:) Tym razem Gran Canaria.
    Tylko na tydzien lecimy, a zawsze jak tydzien tylko to gdzies blisko najlepiej- i jakos sobie Kanary obralismy za cel. Bylismy juz na Lanzerocie, Fuercie teraz Gran Canaria. Mam tam kolezanke hiszpanke w Las Palmas to nam napewno cos zorganizuje.

W zeszlym roku nie polecielismy nigdzie bo kupilismy domek wiec stwierdzilismy ze nam nie trzeba wakacji, ale to byl blad - jednak chociaz tydzien jest potrzebny w roku inaczej zmeczenie bokiem wyjdzie. mimo zelato w zeszlym roku tu bylo piekne:)
    Lecimy w czwartek wracamy w czwartek. Zaopatrzylam sie w filter 50tke, kapelusik, mam nadzieje ze troszke chociaz sie opale bez zadnych przebarwien ani nic.

Dzis mialam wizyte u GP. Bialko w moczu- podejrzewa infekcje drog moczowych, ale oddzwoni jutro z wynikami i powie mi czy to infekcja czy tylko zanieczyszczona probka. Jesli infekcja to dala mi recepte na antybiotyk i bede musiala wziasc:( Jesli nie to po powrocie jeszcze raz probke oczu bede musiala zawiesc.
    Wolala bym nie brac antybiotyku.

Widzialam malutka, zmierzyla obwod glowki, brzuszka, kosc udowa i mala wazy 275 g. Brzuch powiedziala ze mam ok na 20 tydzien i wymiary dzidzi tez ok- tylko glowa mala- ale ona tylko GP jest to mogla minimalnie zle zmierzyc- sama tak powiedziala.
    14 kwietnia mam to polowkowe usg w szpitalu to znowu pomierza:)

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widze Domi same newsy, duzo sie u Ciebie dzieje
    milego odpoczynku na Kanarach, ha ha zgadalam ze po slonce tam wlasnie lecisz ;--)))
    dobrze ze masz takie szczegolowe wizyty, mam nadz ze infekcja drog Cie ominie szerokim lukiem, moze to rzeczywiscie jakos zle pobralas probke i sie zanieczyscila
    fajnie ze Twoja Mala ma sie super i ze mialas okazje podgladnac ja, sobie
    jak wrocisz to sciagnij tu duzo slonca na kwiecien
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 22:28

Domi IRL lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi udanego urlopu. ja tez jestem zdania ze raz w roku wrecz trzeba pojechac, odpoczac. My do tej pory raz lecielismy w tropiki a na drugi raz na narty i tak w kolko :) Teraz pewnie na takie atrakcje poczekamy okolo roku. Mysle ze na roczek malego pojedziemy do domu, do rodzicow bo mieszkamy nad morzem wiec maly skorzysta z urokow plazowania i nacieszy sie dziadkami, ale kolejna podroz juz napewno gdzies dalej.

Co do latania samotolem to mnie strasznie "łapały" skurcze braxa hicksa podczas lotu i malu naprawde mocno kopal.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ