jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
ze szczegolow to ruszylo sie po badaniu gin w pon rano, a od 20ej juz bole, wczesniej odeszly wody, po rozwarciu 5cm bratowa dostala epidural i potem juz tak nie bolalo, Mala nie mogla przejsc przez kanal, choc bratowa nie jest waska w biodarch, wiec nacieli plus odkurzacz i szczesliwe rozwiazanie, obie czuja sie ok, porod rodzinny w Limercik w Irl
brat byl tak dzielny ze nawet corki w okolicach imtymnych wypatrywal
moja mama sie smieje ze moj maz to dopiero bedzie przezywal, a ja mowie ze nie zdazy bo zemdleje, jest wrazliwy nie tylko na swoja krew, wiec nada setke wodki szykowac od razu plus beda pilegniarki po twarzy lac go skoro niepomocny
a smieje sie bo go pewnie ja sama odsle i baba sobie predzej poradzi niz z mdlejacym chlopem ha ha ha
-
no nareszcie ktos tu jest
myslam ze watek juz ginie naturalnie, kazdy bizi bizi bee
Natka rozumiem nastroje to 1trym ale masz juz niedaleko do 2, bedzie dobrze ))))
ladna pogoda sie robi to slonce nam all nastroj poprawi, dni coraz to dluzsze
a ja podlapalam katar wlasnie na ta juz wiosne,2gi dzien kicham, no ale zaczelam juz walczyc (otrivin, lemsip, amol do noska, facial sauna),bo poczulam znajome swedzenie w gardle plus mini bol glowy jak w grudniu, od ktorego to mc chorowalam a to juz III trym wiec z lekami nada ostroznie ostroznie
Mala kopie jak szalona cale dni z przerwami, juz gadam do niej ze do druzyny futbolowej zapisze i tyle
to 30 tydz dzis sie wlasnie zaczal do 40 na full mnie od srodka zakopie normalnie a sile ma jak trza, co czuc dosc mocno
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 19:11
-
Melduje, że Mamusia i synek wrócili. Takkk mamy potwierdzonego chłopca także musze przyznać, że w Pl poszalałam z typowo chłopięcymi ubrankami (do tej pory kupowałam uniwersalne).
Zawiodłam się na usg 4d bo mały jak zawsze fika tak na usg zakrył się rączką i w ogóle nie chciał zmienić pozycji. Dla dr było ok w bo niecałe 10min zmierzył wszystko jak trzeba i wyszedł idealnie tak sam termin porodu 4/07 także cieszę się, że wszystko jest ok. Ponad tydzień temu ważył ok 600gram więc chyba już sporo Very Happy Brzuch mi wypchało przez ten tydzień, że w pracy po urlopie klienci mi zaczęli gratulować haha)
w pl mialam piękna pogode i nad morze sie pojechalo i supoer wrocic tu i widziec slonce a nie deszcz
p.s. piekna dzidziaLimerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość
-
AniLewe witamy z powrotem :--)))
no czekalam na newsy z podrozy do Pl, wiedzialam ze wizyta bedzie owocna i nie zedra z czl jak tu, plus jeszcze 4D , fiu fiu, ladna pamiatka bedzie
ja tez planuje 3/4d na pon 31marca jak zlatuje juz do Pl na wlasc koncowa diagnostyke i porod w Poz
no po 20 i 30 tyg brzuszek juz wysadza, b sie ciesze ze all ok u Was
a musze przyznac ze Twoj synek wazy na ten sam tydz podobnie tak jak moja wazyla 585gram
super ze zakupy w Pl udaly Ci sie dla Malego
a tu tez pare dni bylo piekne slonce przynajmniej kolo Lck
a w Pl teraz ma sie zima robic od sob
mam nadz ze za 2 tyg bdzie juz wiosna pelna para w Pl
zamieszczam 2ga fotke bratanicy Nikola, podobno w domu spokojniejsza dzis 1sza noc bo w szpitalu dawala czadu moze nie nakarmili i w pupe mokro plus inne plakaly w chórze ;--)))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 23:24
aNiLewe lubi tę wiadomość
-
Limerikowo- to fakt do drugiego trymestru już nie daleko:) Lecz ten czas jak szalony!
Dobrze że już się kurujesz bo lepiej nie dopuścić do infekcji… ja po mojej uważam na każdym kroku! Nie chce byc znowu chora… Rodzisz w Poznaniu?? Na Polnej?? My lecimy za tydzien do Polski właśnie do poznania:)) Mój Tż't pochodzi z Poznania:)
U mnie tez fajna pogoda od kilku dni i troche zaszalałam bo pomyłam wszystkie okna:P Staram się też duzo ruszac zeby nie zastygnąc… Zazdroszcze Wam tych kopniaczków U mnie jeszcze troszke trzeba poczekać
Dobrze że bratanica grzeczna w domciu oby tak zostało;)
aNiLewe- gratuluje synka!! No i udanych zakupów:P heh ciesze się że młody rośnie zdrowo i 600gram to już kawał chłopa!! heh ) My w polsce idziemy na genetyczne usg I zastanawiam sie nad tym 3d/4d … Dostaliście filmik na dvd?Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
Natka, pochodze ze Szczecinka z maz ze Swidnicy, slowem polnoc-poludnie, a poznalismy sie na gg w Irl ))choc we Wrocku konczylismy studia (UW i Politech Wroc)
a mamy mieszkanko-mete w Poz i tam ok ginke co pracuje na Polnej wiec porod w Poz z ok diagnostyka, plus po 2xstratach ona mnie wyprowadzila na prosta
tez szykujemy sie do nagrania plytki z Mala w 3/4D i bede w kolko jak najeta pewnie ogladac
no ja od polowy grudnia do polowy stycz chorowalam 4 tyg rowno, jakas kaszlaca zaraza plus big przeziebeinei nei chcialo odpuscic, umeczylam sie rowno wlaczac 1 tydz sama i 3 tyg na antybiotykach
no dzis 1sza noc bratanicy w domu, zobaczymy jakie beda akcje ;--))), na weekend lub pozniej jak sie dokuruje to juz zapraszaja
a nie szalej z tymi oknami, nada 1 trym spokojnie bardzo i kolejne zreszta tez, mycie okien jest raczej NIEZALECANE w ciazy tak samo jak wieszanie firan bo wycaiga sie brzuszek i napreza w gore niepotrzebnie
zatem okna brudne lub dorzuc Mezowi do obowiazkow extra
a czekaj na kopniaczki cierpliiwe, moze wcvzesniej przyobserwujesz takie babelkowanie w brzuszku, jakby mini ocieranie, trzepot skrzydel, musniecia to juz bedzie Twoje Male, ja poczulam b wczesnie w 15tyg i od razu wiedzialam ze to nie kiszki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 00:17
-
Nie źle z tym poznaniem tż'ta:P hehe u nas też było podobnie bo poznaliśmy się tu w ie… Ja z śląska On z Poznania nie byłoby szans na poznanie się w polsce:)) Poznaliśmy się na lotnisku gdzie oboje pracowaliśmy później czatowanie na fejsie i poszlo;))
Co do szpitala na Polnej to slyszałam że mają dobre opinie ten szpital jest obok mojej teściowej:))
Ojejku miesiąc aż Cie trzymało? faktycznie jakas zaraza czy co…Uważaj tam na Was;))
Pewnie dzidzia spała słodko bo wiadomo w domu najlepiej;) Moja kuzynka ma termin na poniedziałek to ich drugie maleństwo:)
Nie martw się nie mam duzo okien a firanek brak także raz dwa pomyte okna mieszkam na parterze wiec nie mam wysoko żeby skakać Poza tym nosiło mnie to musiałam to zrobic:P
Ojj to będą niezapomniane chwile jak poczuje maleństwo )Limerikowo lubi tę wiadomość
-
dzis pogoda wrecz przepiekna,jutro i pon parady, mimo ze jestem troche przeziebiona oczywiscie sie wybieramy, dzis popoludnie wykorzystane na spacer na full plus male zakupy
1sza lala dla bratanicy zakupiona,
jak sie wykuruje idziemy w odwiedzimy za pare dni, na razie maja swiezoupieczeni rodzice nocki "z glowy", bo mala lubi sobie spac i ssac co pare min ;--))))) takze brat z bratowa wojuja, ciekawe jak znosza to ich wspollokatorzy, moze twardo spia z ear plugami hi hi, now wszedzie czytam ze pierwsze tyg z malenstwem to istny sajgon ,
maz juz nastawia sie na kupno ok expresu do kawy, mowie w nocy kawe bedziesz pil??? on ze tak
Natka mnie w 1trym tez nosilo na sprztansko, wiekszosc prac racjonanie odpuscilam mowiac sobie, ze byle do 2trym ok dotrwac a potem do granicy przezywalnosci Malenstwa, po prostu wczesnie wlacza sie syndrom wicia czystego i uporzadkowanego gniazdka ))
-
hej Dziewczyny pracujecie czy paradujecie dzis i jutro?
ja witam po paradzie orkiestr w Lck
cala nasza trojka sie umuzykalnila jak trza ;--)))
na poczatku bylo pare ruchow na nowe silne doznania muzyczne ale potem Mala sie przyzwyczaila do pipesow i drumow
aNiLewe lubi tę wiadomość
-
Dostałam dvd z usg ale zawsze lepiej spytajcie wcześniej bo moze zapomni nagrać i potem juz nie odtworzy chyba ze nowe usg.
Piękne to chwile te pierwsze z maluszkiem. Ja myślę ze bede na niego patrzeć ciągle jak juz sie urodzi ))
Jutro ciężki dzień. Mega busy będzie u mnie po paradzie wiec idę spaccc )
Buzka kochaneLimerikowo lubi tę wiadomość
-
AniLewe bardzo Ci zazdroszcze tego Maluszka juz na plytce :--)))
na pewno niesamowite wrazenia i dla Was i W. Rodziny i w tym momencie mozna juz byc dumnym Rodzicem!
tez swoje nagram 31 marca wiec juz niedlugo w Poz, mamy umowiona specjalnie na to wizyte, bo najlepiej sie robi podobno miedzy 27-34tydz z tego co czytalam
no wizyta za wizyta w Poz gin za ginem, jedna 3/4 usg, druga normalny check up, oczywiscie wszystko platne , ale warto, bo to jednak nie 260e jak orientowalam sie tu po cenach
no dzis tez przed i po paradzie bizi w centrach handlowych plus kawiarnie oblezone wrecz, ale udalo nam sie i skorzystalismy na cieplym apple pie'u i cappucino jeszcze przed parada rozgrzalismy sie troche
wiec zbieraj sily na jutro to dopiero bizi pszczolka bedzie ;--)))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 00:07
-
Ja niestety jak co roku w pracy kiedy parada. A jak było w pracy? Bydło nie klienci. Standard. Padnięta jestem więc ide spać. Maz mnie ochrzanill bo takie busy ze 10godzin nic w ustach nie miałam. No ale ufff już po. Byle do następnego roku ))
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
AniLewe niestety musze przyznac racje Twemu Mezowi, a Tobie pokiwac paluchem
10h bez jedzenia, nie nakarmilas Dzieciatka i siebie, no , no , nieladnie
a praca nie zajac i przerwe nada wziac obowiazkowo w ciazy
fakt ja tez zauwazylam ze od paru lat klienci w hotelu to....ksiazke mozna by napisac, placa niekiedy grosze za pobyt a wymagania jak na palac
my ost na paradzie razem bylismy w 2006/7?r a potem moja praca, czasem urlop w tym terminie parad wiec troche czasu minelo, ale dzis i wczor na fulla skorzystalismy z rozrywki ;--))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 00:23
-
Domi gdzie lecisz na te wakacje w cieple kraje? i na jak dlugo ten urlopik?
ale Wam dobrze ;--)))), odpoczniesz, doslonecznisz sie plus new wrazenia i klimaty, smaki..to Kanary czy gdzies blizej po to slonce?
no ja w tamtym roku we wrzesniu wykorzystalam przed ciaza Chorwacje tez na full i nawet nie wiedzialam ze jajeczka sie polaczyly na Bejbiaska jak maszerowalismy 4h po big parku Plitwickie Jeziora hi hi hi
masz racje z tym lataniem, jak teraz w stycz bylam na full chora z zatokami, nosem, gardlem i oskrzela to zrozumialaam czemu niemowleta tak placza w samolotach, bol straszny ucha i glowy, na full zatyka cisnienie, odetkalo mnie po paru godz, czl jak gluchy normalnie plus taki dyskomfort
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 10:59
Domi IRL lubi tę wiadomość
-
Kanary Kanary Limerickowo:) Tym razem Gran Canaria.
Tylko na tydzien lecimy, a zawsze jak tydzien tylko to gdzies blisko najlepiej- i jakos sobie Kanary obralismy za cel. Bylismy juz na Lanzerocie, Fuercie teraz Gran Canaria. Mam tam kolezanke hiszpanke w Las Palmas to nam napewno cos zorganizuje.
W zeszlym roku nie polecielismy nigdzie bo kupilismy domek wiec stwierdzilismy ze nam nie trzeba wakacji, ale to byl blad - jednak chociaz tydzien jest potrzebny w roku inaczej zmeczenie bokiem wyjdzie. mimo zelato w zeszlym roku tu bylo piekne:)
Lecimy w czwartek wracamy w czwartek. Zaopatrzylam sie w filter 50tke, kapelusik, mam nadzieje ze troszke chociaz sie opale bez zadnych przebarwien ani nic.
Dzis mialam wizyte u GP. Bialko w moczu- podejrzewa infekcje drog moczowych, ale oddzwoni jutro z wynikami i powie mi czy to infekcja czy tylko zanieczyszczona probka. Jesli infekcja to dala mi recepte na antybiotyk i bede musiala wziasc:( Jesli nie to po powrocie jeszcze raz probke oczu bede musiala zawiesc.
Wolala bym nie brac antybiotyku.
Widzialam malutka, zmierzyla obwod glowki, brzuszka, kosc udowa i mala wazy 275 g. Brzuch powiedziala ze mam ok na 20 tydzien i wymiary dzidzi tez ok- tylko glowa mala- ale ona tylko GP jest to mogla minimalnie zle zmierzyc- sama tak powiedziala.
14 kwietnia mam to polowkowe usg w szpitalu to znowu pomierza:)
-
o widze Domi same newsy, duzo sie u Ciebie dzieje
milego odpoczynku na Kanarach, ha ha zgadalam ze po slonce tam wlasnie lecisz ;--)))
dobrze ze masz takie szczegolowe wizyty, mam nadz ze infekcja drog Cie ominie szerokim lukiem, moze to rzeczywiscie jakos zle pobralas probke i sie zanieczyscila
fajnie ze Twoja Mala ma sie super i ze mialas okazje podgladnac ja, sobie
jak wrocisz to sciagnij tu duzo slonca na kwiecien
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 22:28
Domi IRL lubi tę wiadomość
-
Domi udanego urlopu. ja tez jestem zdania ze raz w roku wrecz trzeba pojechac, odpoczac. My do tej pory raz lecielismy w tropiki a na drugi raz na narty i tak w kolko Teraz pewnie na takie atrakcje poczekamy okolo roku. Mysle ze na roczek malego pojedziemy do domu, do rodzicow bo mieszkamy nad morzem wiec maly skorzysta z urokow plazowania i nacieszy sie dziadkami, ale kolejna podroz juz napewno gdzies dalej.
Co do latania samotolem to mnie strasznie "łapały" skurcze braxa hicksa podczas lotu i malu naprawde mocno kopal.