X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sądziłam, że w 26tyg to już dzidzia za duża na całe zdjęcie w usg :)
    moje połówkowe będzie 5marca w 23t5d chyba, najważniejsze, żeby wszystko zostało profesjonalnie sprawdzone.
    Wczoraj pisałam, że nasza dzidzia leniwa i już mówię M. że trzeba "naskarżyć" Pani w szpitalu, że dzidzia się nie rusza i co?? Jak zaczął skakać po północy (zresztą tak ostatnio chodzimy spać i 12-1:30 w nocy to jego ulubiona godz) że nic innego by mnie tak nie ucieszyło jak ten fakt, że wszystko jest dobrze. A dziś od samiutkiego rana fika non stop i to dość mocno. Achhh cudownie :)

Limerikowo nie masz wielkiego brzuchola tylko piękny zgrabny brzusio :D Zresztą wyglądasz na chudzinke!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 21:48

Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki AniLewe za podparcie moralne co do wagi, nio 10kg juz nosze extra,bratowa juz ma sam finisz czeka na termin 9 marca a ona i pracujac na part time i slodzac miodem jedzac oszczednie ze tak sie wyraze nabrala 17kg ale nie widac w ogole gdzie te 17 ;-)))
    mysle, ze jak do 20kg dobije to nie bedzie zle, srednia normy ludzkiej a nie WHO
    teraz lecialy fr dokumenty ze i normy cukru i cholesterolu sa zanizane wiec pacjentow i klientow na leki przybywa...biznes is biznes

Ciesze sie ze Twoja Dzidzia nabiera juz stalych por kopnia Mamusi, to tak jak moja mecz kolo polnocy jak czl probuje zasnac ha ha
    mowie do meza ze zapiszemy ją do druzyny futbolowej niech irl kolegow po nogach kopie hi hi
    starm sie co dzioen pojsc na spacer 20-30min, mamy fajna i spokojna asfaltowa sciazke wokolo domow po wsi plus pies Łapa nas towarzyszy po irl Suzi-pies sasiada obok Dziadka jak mowimy, seter irl
    hrc8x5.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 23:04

Domi IRL lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słodziak, też bym chciała psiaka ale jak dowiadywaliśmy się ile za hotel dla psa to stwierdziliśmy, że tyle kosztuje wycieczka np. na gran canarie dla jednej osoby :DD

jutro wizyta :DD jupiii tylko spac szybko wstac i zobaczyc dzidzie na usg - oby

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie.
    Najpierw 1,5-2godz czekania na pielęgniarkę, krótka rozmowa, zmierzyła ciśnienie. Powiedziałam jej o twardnieniu macicy - ok, o nieodczynności tarczycy - spoko zrobiła badanie, o tym, że bąbel się mało ruszał ostatni tydzień - ok zdarza się. Potem z 10min czekania na krew, pobrali mi na tarczycę i żelazo. Kolejne z 40minut czekania na dr O Sullivan przyjęła mnie we własnej osobie.
    Usg zrobić nie chciała bo jestem wg niej zdrowa jak ryba, zero komplikacji itp. Prosiłam ale nie, usprawiedliwiała się, że nie ma sensu bo dziecko jest ok, ja jestem ok a sprzęt byle jaki więc nie ma co robić. Posłuchała chwilkę serca. Zaleciła szczepionkę przeciw grypie tłumacząc, że odebrali poród w 29tyg ciąży bo mama miała jakąś poważna infekcje i jej zdaniem warto się zaszczzepić.
    Gdyby nie to, że za tydzień mam usg w Polsce to bym się wściekła, że miałam takiego pecha, że akurat mi nawet 2min usg nie zrobiła.

następna wizyta w szpitalu za 12tyg.

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.
    Limerickowo- ale masz fajnego psiuta. Zamieszczam swoje psiuty i swoj bembenek:)
    Poki co -1kg z przed ciazy:)
    125438i.jpg

apfr5f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 20:33

aNiLewe, Limerikowo lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ja tez z irlandii ze Sligo. Dopiero poczatek ciazy. 6 marca ide do GP. Staramlismy sie pinad rok, dwa pironienia wiec licze na szybszy scan moj gp jest super i mowil ze wysle.

Jakies porady dla mnie od bardziej doswiadczonych kolezsnek?

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hej Puszysta.
    Trzymam kciuki za wizyte i za scan bo z tymi irl GP to roznie bywa. Moja niby jest Polka a jakos wiecej badan od niej wydebic nie da rady.

Na kazdej wizycie tylko waga, cisnienie, wywiad i mini scan ale taki naprawde mini. :)
    jA mam wizyty u GP co miesiac a w szpitalu bardzo rzadko mimo ze prywatnie wybralam. Pierwsza wizyta w szpitalu w 12 tyg a nastepna mam w 24tym w polowie kwietnia:)

Puszysta, Limerikowo lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Puszysta:-) Po 2 poronieniach na blizsze zainteresowanie obecna ciaza ze strony panstwowej irlandzkiej sluzby zdrowia nie licz. Mnie zakwalifikowali po przejsciach do low-risk, nawet zaden ginekolog w szpitalu uniwersyteckim w Cork mnie nie ogladal.

Musisz we wlasnym zakresie bedac tu w Irlandii, zorganizowac sobie prowadzenie ciazy w sposob zblizony do tego w Polsce. Czyli niestety trzeba bedzie placic za wszystko w polskich przychodniach, odzyskasz 20% w rozliczeniu podatkowym na koniec roku (formularz Med Form 1).

Przede wszystkim regularne porzadne badania USG, zarowno to genetyczne, polowkowe jak i pozniej. Do tego badania krwi i moczu pod katem zakazen bakteryjnych, poziomu cukru, czy tez czynnikow ktore mogly sie przyczynic do poprzednich strat (np. niedoczynnosc tarczycy, niski poziom progesteronu).

Oczywiscie kazdy decyduje sam za siebie i mozna zdac sie na system irlandzki w czasie ciazy, ale ja z mezem wolalam nie ryzykowac.

Puszysta lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszysta gratuluje i witam :)
    Jak ja poronilam to juz w szpitalu mowili mi ze przy kolejnej ciazy gp wysle mnie na wczesniejszy scan a potem poszlam do swojej gp z kolejna ciaza ale niestety byla jakas inna w zastepstwie i ona sie zdziwila jak poprosilam o skierowanie na wczesniejszy scan. Takiego nie dostalam ale na szczescie wyslala pismo do szpitala do early pregnancy zeby mnie przyjeli. I takim sposobem kazali mi czekac do ukonczonego 8tyg i mialam usg.

Jako aniolkowa mama moge napisac ze swojego doswiadczenia ze czas dluzyl sie maaasakrycznie do 6 tygodnia dokladnie do momentu kiedy stracilam ciaze. Potem znow czekanie do 8 tyg, potem jeszcze tydzien kiedy sie skonczyl, ten magiczny dzien z usg kiedy zobaczylismy serce i maluszka cale 2,26cm szczescia. I polecialo.. teraz tygodnie leca jak szalone. naprawde. Takze duzo wytrwalosci na poczatku ale nie martw sie na zapas bo ja wierzylam, ze teraz musi byc dobrze i jestem na polmetku i maly nie daje o sobie zapomniec kopiac juz calymi dniami :)

Domi masz piekny brzusio. Fajnie Ci idzie od dolu. Ja tez tak mam, zgrabniutki, zarysowany. Niesamowite ze juz masz 17tydzien :)

Puszysta, Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lece w rano z Dublina takze czeka mnie nocna wyprawa do stolicy. Mam nadzije, ze dobrze to zniose.
    Do przcezytania.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Tak chcialam dac znac ze w sobote w dzien kobiet idziemy na USG zeby plec podejrzec:) zobaczymy co sie tam czaii:P

Pozatym jakos tak mnie cos brzuch pobolewa ostatnio- niby nic takiego- tzn nie jakis tambol- taki bardziej dyskomfort i rozciaganie. Mam nadzieje ze nic powaznego wiec to mam nadzieje tez sie wyjasi. Nie panikowalam jeszcze bo nie boli caly czas i jak leze to jest spoko, pozatym nie mam zadnych plamien.

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny
    melduje sie z powrotem na naszym forum ;-)))
    przed chwila wlasnie przylaczyli nas do cywilizacji znowu - po interwencji irl regulatora telekominikacji do vodafone, polaczenia nie bylo od 26 lutego i czl juz sfrustrowany tym czekaniem po 10min na infolinii bez informacji kiedy zamierzaja naprawic plus gadka ze tipperary the most affected area i maja 10 working days na sfiksowanie czyli 2 tyg wrrrrrrrrrrrrr
    a na poczatku mowili ze od 2 do 5 dni i nie wiadomo co affected w koncu bylo ehhh
    a po interwencji nio prosze cudownie mozna ;--)))

AniLewe pomyslnej podrozy, teraz w 2ga str, oczyw nie watie ze wizyta w Pl bedzie doktorsko pomyslna z good newsami o Baby ;--))

Domi mnie tez ost bolalo brzucho a raczej podbrzusze takie bolesne ciagniecvie w pachwinach czy jajnikach, ale chyba przesadzilam w niedz ze spacerkiem 3km mimo ze na 2razy
    polezalam , wzielam duph i nospe i na 2 dzien po polud juz bylo ok
    tez sie wystraszylam, wiadomo nie ma zartow
    wiec Tobie tez wstepnie radze odpoczynek, jak nie ma plamien to jest dobrze, byleby szyjka sie nei skracala
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

aNiLewe lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz po glukozie, mialam wlasna z Pl 75gram i powiem ze na 2 male kubeczki nie bylo najgorzej.Panie pily lucozade ;-))
    za free robia glukoze w pakiecie maternity Medicusa to z good newsow, z gorszych ze czeka sie na rezultat 2 tyg only :-)) po irl znaczy b dlugo
    no ale ok do ewentualnej cukrzycy ciazowej mi sie nie pali ;=))
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) no wiec na dzisiejszym USG pan doktor stwierdzil ze za rok razem bedziemy obchodzily dzien kobiet:) DZIEWCZYNKA!
    fikala koziolki, polykala wody no i nic nie dyndalo miedzy nozkami:)

Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi serdeczne gratulacje Coreczki!!!
    to rzeczywiscie prezent dzis dostalas ze ho ho ;--)))
    jak tam Twoj maz/partner przyjal takiego newsa, bo moj maz na dziewczynke musial pare godzin przetrawic ten fakt a potem wybral imie i cieszy sie
    a tez wypatrywal kolejnego usg po potwierdzeniu plci i mowie ze siusiaka juz nie bedzie a moja mama napisla sms ze to sztuka "zrobic w dziurce dziurke " hi hi hi
    same dziewczynki zatem u nas wojny nie bedzie niech sie Ruski nie pchaja czasem bo im kota Amazonki pogonia ;--)))))))))))))
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje:)
    no u nas to ta bylo, ze najpierw ja chcialam synka a maz corke, potem sie zmienilo - mi bylo obojetne jak zaszlam co bedzie - byle zdrowe, a maz jakos zaczal sie sklaniac bardziej w strone chlopaka.
    Twierdzil wczoraj ze mu obojetne i imie dla dziewczynki co mamy wybrane bardziej mu sie podoba od imienia dla chlopca wiec chyba oki.

U nas cala rodzina liczyla na chlopaka wiec oni pewnie troce zawiedzeni- same dziewczynki sie rodza ostatnio w obu rodzinach:)

A ja tam gwizdam na to!:)

Limerikowo lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja sie dolaczam :)

Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
    82doj44jzrzxx8po.pnggyxwj44jol7dh729.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy serdecznie Jaszczurka na watku irl!! Super ze bedzie nas wiecej;=)))))
    16 tydz to Ci elegnacko juz 3mce zlecialy i 2 trym weszlas
    a skad klikasz w Irl tak z ciekawosci i napisz pare slow o sobie jesli chcesz oczywiscie:-))))
    Pozdrawiam

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZy u Was tez dzis rano tak zmrozilo? auto mial maz do odszraniania w pospiechu przed praca ;--))) obecna temp to az 1 stop, w nocy zatem musial byc mrozik conajmniej -2, ale zapewne za dnia bedzie conajmniej 13+ a od kilku dni kwitna u nas na trawniku wiosenne zolte zonkile
    pies juz rano przyszedl na kasze (wczorajsza obiadowa)z mlekiem i glowe daje ze tez mu ogon zmarzl na ta pogode :--)))
    ja dzis ranny ptaszek bo nada jechac do job z wypelniona forma na maternity benefit by nie zostac z niczym a poza tym upal w lydki mimo 15stopni w sypialni cala poodkrywana podobno spalam w nocy
    wczor cos mi brzucho ciazyl i twardnial , mam nadz, ze dzis bedzie ok przeciez sie nie forsowalam w niedz-dzien jak co dzien laby
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej z dobrych porannych newsow, to moja bratowa dzis rano urodzila kolo 7, mala zdrowa,wazy 3125, ma czarne wloski, od niedz byli juz w szpitalu z bolami od krzyza, a termin miala na 9 wiec sie wyrobila w sumie;--))
    porod rodzinny, brat napisal ze musi tez "do siebie" dojsc, a co w koncu tata, nie tylko kobitka musi dojsc do siebie
    Dzidzia urodzila sie naturalnie z mala pomoca jak to ujal lakoniocznie, pewnie tzw vaccum w uzyciu i ok .potem pewnie rozwinie watek, na razie niech cala Trojka odpoczywa
    no to jeszcze 2 malenstwa w drodze w rodzinie ;--)))
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

aNiLewe lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ