X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • kasiuleks Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    bete to albo u Polakow w Medicusie w Dub albo u wlasnego irl GP
    dr Dybkowski tez pobiera krew na wyniki z tego co pamietam, jego stronka jest na necie

dziekuje Limerikowo za odpowiedz :)Do dr Dybkowiskiego chodze na wizyty, wybieram sie za jakies 2 tyg. Tylko zastanawialam sie czy gdzies moge zrobic tylko badanie krwi. To pewnie pojde do mojej GP. Jeszcze raz dziekuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 19:03

Limerikowo lubi tę wiadomość

h44e3e3kpp3ne81z.png
    03.08.11 - Aniolek 8tc cp
    22.01.15 - Aniolek 7tc
    19.06.15 - Aniolek - 5tc
    11.11.15 Aniolek - 6tc
    12.12.16 Aniołek - 7tc
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiuleks to sie bedsziesz 2 x klula w przeciagu 3dni bo nada spr przyrost na 48h
    mam nadz ze wyniki szybko Ci przyjda
    zycze Ci by bylo ok!
    to 3 lata sie staralas?

tu w Irl raczej beta nie jest popularna jak w Pl, raczej sie nie robi
    tylko u gp na specjalne zyczenie lub pryw lab
    ja robialam czeste scany od poczatku, nie klulam sie w Irl na bete
    tylko w Pl na poczatku ciazy jak bylam to zrobilam bete

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 19:19

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Co u was ? Jak maluszki . My jutro skan bioderek później zadzwonić do fizjoterapelty zapisać Nicole i zobaczymy co nam powiedzą z nóżka . Jejku nicola rośnie jak na drożdżach taka długa się robi będzie wysoka jak i tata . W tatę poszła cala nawet miny robi jak tatuś chodź wole patrzeć na miny Nicoli niż taty hehe . A taka niedobra się robi . Krzykiem wymusza na ręce juz niewiem jak mam to zrobić żeby tak nie robiła ani łezka jej nie spadnie . Ktos musi przy niej siedzieć bo jak nie widzi to zaraz krzyczy . Nie mogę też ustawić jej do spania i przyzwyczaić do zasypiania w lozeczku . Fakt zasypia 21 góra nieraz się zdarzy ze po 21 ale trzeba ja bujać w lezaczku . Próbowałam 2 razy ja położyć do swojego lozeczka alr Nicola wygrała po 40 minutach krzyku bo . I zeby jej chociaż łezka spadła ale nic nawet grama .
    Pozdrawiamy

Limerikowo, kami1 lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleks wrote:
    Witajcie :) Wszytkiego najlepszego w nowym roku :)

Kochane powiedzcie mi gdzie w Dublinie mozna zrobic bete ?
    Hej a gdzie mieszkasz w Dublinie ?

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betę robią na tallaght w piątki w kbm Medicus to polska przychodnia i o ile dobrze pamiętam 20 e kolo sklepu moroza . Dybkowski tez robi betę ale on jak zrobi usg to powie ze po co robić bete

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 00:16

Limerikowo, kasiuleks lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak scan jestnajbardziej wiarygodny
    wiadomo ze ciaza upragniona i trudno jest z dnia na dzien czekac do tego 6tyg kiedy serducho bedzie bilo
    taki juz los, cierpliwosci od poczatku trzeba asie przy baby uczyc ;--))

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina nie ominie Was noszenie malej do 5mca wlacznie
    nasza po 5zaczela powoli zajmowac sie soba
    a to samo na raczki i raczki
    my tam nei trenowalismy na uszy ale ja, bralismy jak jojczyla, potem jak urosnie to jzu nei bedzie chciala :--))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sie dzieje z nozka Nicoli?

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Nicola juz w ciazy tak się ułożyła ze z stopa urodziła się krzywa . W szła jej bardziej na zewnątrz . Kazali nam ćwiczyć i ok . Fizjoterapia kazala zrobić scan biodedek żeby jeszcze sprawdzić i dzis jak poszliśmy to odrazu nas wcisnela sprawdziła jeszcze raz stopę i juz nie musimy ćwiczyć . Wszystko z biodrami good ze stopka tez . A jeszcze jak zacznie skakać na nóżkach i chodzić to sama sobie ja rozrusza xzy jakoś tak ona powiedziała . Wiec juz wizyt tez nie będzie .

Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • kasiuleks Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo tak 3lata sie staralismy, wczesniej ciaza pozamaciczna ;/. No nie bede robic bety , bo faktycznie nie ma sensu nawet nie wiem jak dlugo musialabym czekac na wyniki. Pojde do gina tylko musze poczekac jeszcze pewnie ze 2 tyg bo narazie to i tak nie bedzie nic widac bo jest za wczesnie.

h44e3e3kpp3ne81z.png
    03.08.11 - Aniolek 8tc cp
    22.01.15 - Aniolek 7tc
    19.06.15 - Aniolek - 5tc
    11.11.15 Aniolek - 6tc
    12.12.16 Aniołek - 7tc
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiuleks betę tu robią w piątek a w pon wynik

kasiuleks lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina no nie doczytalam forum wczoraj i nie dzis nastraszylas tym szpitalem heheh.
    Super ze wszystko dobrze

Co do noszenia- to my jestesmy bardzo dumni bo u nas nie jest tak zle.
    Spanie w lozeczku nam tez sie udalo- my robilimsy tak,
    1. przewiajnie
    2.karmienie
    3. tulenie i odkaldanie do lozeczka, wyjscie z pokoju
    4, jesli mala plakala to wyciagalismy uspokajalismy i odkladalismy ponownie do skutku az usnela
    5. jesli jeczala tylko to uspokajalismy w lozeczku- gladzac po policzku czy ''ciiiiiiiiiiii''

teraz jestesmy bardzo dumni bo odkladamy ja ona obraca sie na bok i zasypia- bardzo zadko trzeba nawet isc na gore do niej po polozeniu. chyba ze sie na brzuch wywroci albo smoczek gdzies poleci albo zyrafka kocyk na glowe co sobie zaklada:)

a odstepstaw od normy tylko jesli cos jej dolega- to wtedy lulamy- al nigdy nie odkladamy jej spiacej- taka byla zasada u nas od poczatku.

Zasypiajaca tak- nigdy nie dopuszczalismy zeby zasypiala na raczkach.

Co do noszenia to u nas najgorzej pod wieczor tak miedzy 17a a spaniem wtedy niestety trzeba troszke ponosic, al generalnie w ciagu dnia a to bujak a to mata a to teraz mata z puzli na ktorej mala sie do raczowania przymierza, a to spacer a to na kolanku .

Ja dalej z choroba sie zmagam niestety:(

Ewelina a Ty mobilna jestes?? w sensie masz autko??

od Tallaght o nas 30 minut mogly bysmy sie na kawke zgadac.
    Mysmy w Tallaght 4 lata mieszkali- wyprowadzilismy sie w 2012,
    ale czasem na square na zakupy zajezdzam abo do pl hurtowni w cookstown, mam tam tez dentystke:)

Limerikowo, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo- Lola juz raczkuje??

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi IRL wrote:
    Limerikowo- Lola juz raczkuje??

na razie pelźnie do tylu i dookola wlasnej osi oraz w roznych kierunkach "schodzi" z maty
    robi regularne przewroty i turlanki

ubranie jej teraz czy pamper to wyzwanie he he

juz prawie siedzi sama i odbijamy na siedzaco wlasciwie ;--))
    unosi zabawki i inne przedmioty np poduszke 20cm na 20cm nad glowa i przeklada z reki do reki, rzuca plus wyrzuca zabawki z kojca przez okienko w boku, takze postep jest

jak najwiecej kladziemy do kojca i bawimy sie na macie, na siedzaco pokazujemy ksiazki
    w czw wracamy na cieply basen jesli bedzie na zew cieplo w miare tak 7stop plus

Domi IRL lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi o no proszę . Ja tu do goltfood jeżdżę bardzo często bo tam zakupy robimy nie lubię moroza ani poloneza bo małe ze nie ma jak się ruszyć . Mamy autko ale prawko ma tylko piotrek ja miałam iść ale jakoś nie miałam jak się za to zabrać . A gdzie Domi teraz mieszkacie ?

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do choroby to ja też najpierw gardło później katar a teraz duszach kaszel piotrek to samo . Myślałam że Nicola tez bo coś kaslala ale to chyba od śliny bo nie kaszle ciągle . Pluje strasznie plujka mala . Oby tylko nie zalapala ona ale chyba już by coś było bo od tyg ponad zmaga my się z chorobą

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) Chorym zycze zdrowia ,juska Tobie zycze by maly ok wazyl i sie nie spieszyl jeszcze.

U nas podobnie jak u Domi mala zasypia w lozeczku sama na noc,karmimy tulimy odkladamy i po paru razach jak smoka wypluje czy jak trzeba po policzku pogladzic ,zasypia.W dzien nie chce klasc jej w tym samym lozeczku co w nocy ale w turystycznym nie zasypia w salonie wiec spi albo w wozku po spacerze albo na mnie :) czasem nawet zdarzylo sie jej na macie zasnac :P
    ale ona spi tylko dwa razy w dzien do godziny max 2 ale 2 godz juz dawno nie spala...no do tego moze dwa razy po 15 min tez jest takiej turbo drzemki .za to w nocy spi od 21(zasypia kolo22) do 5-6 rano.nie moge narzekac
    ogolnie czuje sie lepiej juz i nawet na placz malej juz sie tak nie spinam i nie panikuje,owszem zdarza sie jeszcze ale juz bardziej mam to pod kontrola

Mi telefon wysiadl znowu wydatek dzis musialam kupic nowy..ech teraz ogarniam i zgrywam wszytsko ze starego na nowy..masakraaa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 00:46

Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina to spr gardlo sobie i malej
    U nas tez tak bylo ze kaszel sporadycznie.myslalam tez ze po jedzeniu a to bylo juz przeziebienie na gardlo a potem poszlo dalej na chorobe

Agata super ze czujesz sie juz lepiej.a jaki new telefon kupilas?.pochwal sie ;-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Limerikowow to super ze mala juz do siadaniia sie zbier- nasza V jeszcze nie- ale do raczkowania juz tak- z tym poruszaniem sie w tyl to u nas tez tak bylo hehehehe:)

Ewelina my mieszkamy teraz w co. meath- Longwood kawalek za Enfield.

Agatka- dobrze ze forma zwyzkuje.

Ja poczulam sie troszke lepiej nawe dekoracje switeczne na dole domu sprzatelam teraz tylko jak maz wstanie po nocce kaze mu choinke wytargac na dwor
    - u malej nie widac choroby- poki co ja juz tydzien walze wiec mam nadzieje ze skoro do teraz sie u niej nie rozwielo to juz sie nie rozwinie.

Podobno jakis wirus panuje u mnie z pracy pisali ze duz choruje i podobne objawy jak u mnie z zapuchnietymi oczami ;O

Ewelina.Irl, Limerikowo lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata nasza V podobnie spi- godzinke od rana potem na spacerku 15-30 min no i po poludniu tez 30min do godziny.

Wieczorem zasypia ok 19ej i wstajemy kolo 7ej- krotko przed ub krotko po.

ostatnio nie karmie jej juz w nocy- jak sie obudzi to smok, zyrafka i zasyia spowrotem. I tak malo jadla- jakby dla rozrywki wiec odzwyczajam.

AgataP lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ