jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
Limerikowo wrote:bete to albo u Polakow w Medicusie w Dub albo u wlasnego irl GP
dr Dybkowski tez pobiera krew na wyniki z tego co pamietam, jego stronka jest na necie
dziekuje Limerikowo za odpowiedz :)Do dr Dybkowiskiego chodze na wizyty, wybieram sie za jakies 2 tyg. Tylko zastanawialam sie czy gdzies moge zrobic tylko badanie krwi. To pewnie pojde do mojej GP. Jeszcze raz dziekujeWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 19:03
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Kasiuleks to sie bedsziesz 2 x klula w przeciagu 3dni bo nada spr przyrost na 48h
mam nadz ze wyniki szybko Ci przyjda
zycze Ci by bylo ok!
to 3 lata sie staralas?
tu w Irl raczej beta nie jest popularna jak w Pl, raczej sie nie robi
tylko u gp na specjalne zyczenie lub pryw lab
ja robialam czeste scany od poczatku, nie klulam sie w Irl na bete
tylko w Pl na poczatku ciazy jak bylam to zrobilam beteWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 19:19
-
Hej . Co u was ? Jak maluszki . My jutro skan bioderek później zadzwonić do fizjoterapelty zapisać Nicole i zobaczymy co nam powiedzą z nóżka . Jejku nicola rośnie jak na drożdżach taka długa się robi będzie wysoka jak i tata . W tatę poszła cala nawet miny robi jak tatuś chodź wole patrzeć na miny Nicoli niż taty hehe . A taka niedobra się robi . Krzykiem wymusza na ręce juz niewiem jak mam to zrobić żeby tak nie robiła ani łezka jej nie spadnie . Ktos musi przy niej siedzieć bo jak nie widzi to zaraz krzyczy . Nie mogę też ustawić jej do spania i przyzwyczaić do zasypiania w lozeczku . Fakt zasypia 21 góra nieraz się zdarzy ze po 21 ale trzeba ja bujać w lezaczku . Próbowałam 2 razy ja położyć do swojego lozeczka alr Nicola wygrała po 40 minutach krzyku bo . I zeby jej chociaż łezka spadła ale nic nawet grama .
PozdrawiamyLimerikowo, kami1 lubią tę wiadomość
-
Betę robią na tallaght w piątki w kbm Medicus to polska przychodnia i o ile dobrze pamiętam 20 e kolo sklepu moroza . Dybkowski tez robi betę ale on jak zrobi usg to powie ze po co robić bete
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 00:16
Limerikowo, kasiuleks lubią tę wiadomość
-
no tak scan jestnajbardziej wiarygodny
wiadomo ze ciaza upragniona i trudno jest z dnia na dzien czekac do tego 6tyg kiedy serducho bedzie bilo
taki juz los, cierpliwosci od poczatku trzeba asie przy baby uczyc ;--))Ewelina.Irl lubi tę wiadomość
-
Ewelina nie ominie Was noszenie malej do 5mca wlacznie
nasza po 5zaczela powoli zajmowac sie soba
a to samo na raczki i raczki
my tam nei trenowalismy na uszy ale ja, bralismy jak jojczyla, potem jak urosnie to jzu nei bedzie chciala :--))Ewelina.Irl lubi tę wiadomość
-
Hej . Nicola juz w ciazy tak się ułożyła ze z stopa urodziła się krzywa . W szła jej bardziej na zewnątrz . Kazali nam ćwiczyć i ok . Fizjoterapia kazala zrobić scan biodedek żeby jeszcze sprawdzić i dzis jak poszliśmy to odrazu nas wcisnela sprawdziła jeszcze raz stopę i juz nie musimy ćwiczyć . Wszystko z biodrami good ze stopka tez . A jeszcze jak zacznie skakać na nóżkach i chodzić to sama sobie ja rozrusza xzy jakoś tak ona powiedziała . Wiec juz wizyt tez nie będzie .
Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Limerikowo tak 3lata sie staralismy, wczesniej ciaza pozamaciczna ;/. No nie bede robic bety , bo faktycznie nie ma sensu nawet nie wiem jak dlugo musialabym czekac na wyniki. Pojde do gina tylko musze poczekac jeszcze pewnie ze 2 tyg bo narazie to i tak nie bedzie nic widac bo jest za wczesnie.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Ewelina no nie doczytalam forum wczoraj i nie dzis nastraszylas tym szpitalem heheh.
Super ze wszystko dobrze
Co do noszenia- to my jestesmy bardzo dumni bo u nas nie jest tak zle.
Spanie w lozeczku nam tez sie udalo- my robilimsy tak,
1. przewiajnie
2.karmienie
3. tulenie i odkaldanie do lozeczka, wyjscie z pokoju
4, jesli mala plakala to wyciagalismy uspokajalismy i odkladalismy ponownie do skutku az usnela
5. jesli jeczala tylko to uspokajalismy w lozeczku- gladzac po policzku czy ''ciiiiiiiiiiii''
teraz jestesmy bardzo dumni bo odkladamy ja ona obraca sie na bok i zasypia- bardzo zadko trzeba nawet isc na gore do niej po polozeniu. chyba ze sie na brzuch wywroci albo smoczek gdzies poleci albo zyrafka kocyk na glowe co sobie zaklada:)
a odstepstaw od normy tylko jesli cos jej dolega- to wtedy lulamy- al nigdy nie odkladamy jej spiacej- taka byla zasada u nas od poczatku.
Zasypiajaca tak- nigdy nie dopuszczalismy zeby zasypiala na raczkach.
Co do noszenia to u nas najgorzej pod wieczor tak miedzy 17a a spaniem wtedy niestety trzeba troszke ponosic, al generalnie w ciagu dnia a to bujak a to mata a to teraz mata z puzli na ktorej mala sie do raczowania przymierza, a to spacer a to na kolanku .
Ja dalej z choroba sie zmagam niestety:(
Ewelina a Ty mobilna jestes?? w sensie masz autko??
od Tallaght o nas 30 minut mogly bysmy sie na kawke zgadac.
Mysmy w Tallaght 4 lata mieszkali- wyprowadzilismy sie w 2012,
ale czasem na square na zakupy zajezdzam abo do pl hurtowni w cookstown, mam tam tez dentystke:)
Limerikowo, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość
-
Domi IRL wrote:Limerikowo- Lola juz raczkuje??
na razie pelźnie do tylu i dookola wlasnej osi oraz w roznych kierunkach "schodzi" z maty
robi regularne przewroty i turlanki
ubranie jej teraz czy pamper to wyzwanie he he
juz prawie siedzi sama i odbijamy na siedzaco wlasciwie ;--))
unosi zabawki i inne przedmioty np poduszke 20cm na 20cm nad glowa i przeklada z reki do reki, rzuca plus wyrzuca zabawki z kojca przez okienko w boku, takze postep jest
jak najwiecej kladziemy do kojca i bawimy sie na macie, na siedzaco pokazujemy ksiazki
w czw wracamy na cieply basen jesli bedzie na zew cieplo w miare tak 7stop plusDomi IRL lubi tę wiadomość
-
Domi o no proszę . Ja tu do goltfood jeżdżę bardzo często bo tam zakupy robimy nie lubię moroza ani poloneza bo małe ze nie ma jak się ruszyć . Mamy autko ale prawko ma tylko piotrek ja miałam iść ale jakoś nie miałam jak się za to zabrać . A gdzie Domi teraz mieszkacie ?
-
Co do choroby to ja też najpierw gardło później katar a teraz duszach kaszel piotrek to samo . Myślałam że Nicola tez bo coś kaslala ale to chyba od śliny bo nie kaszle ciągle . Pluje strasznie plujka mala . Oby tylko nie zalapala ona ale chyba już by coś było bo od tyg ponad zmaga my się z chorobą
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny Chorym zycze zdrowia ,juska Tobie zycze by maly ok wazyl i sie nie spieszyl jeszcze.
U nas podobnie jak u Domi mala zasypia w lozeczku sama na noc,karmimy tulimy odkladamy i po paru razach jak smoka wypluje czy jak trzeba po policzku pogladzic ,zasypia.W dzien nie chce klasc jej w tym samym lozeczku co w nocy ale w turystycznym nie zasypia w salonie wiec spi albo w wozku po spacerze albo na mnie czasem nawet zdarzylo sie jej na macie zasnac
ale ona spi tylko dwa razy w dzien do godziny max 2 ale 2 godz juz dawno nie spala...no do tego moze dwa razy po 15 min tez jest takiej turbo drzemki .za to w nocy spi od 21(zasypia kolo22) do 5-6 rano.nie moge narzekac
ogolnie czuje sie lepiej juz i nawet na placz malej juz sie tak nie spinam i nie panikuje,owszem zdarza sie jeszcze ale juz bardziej mam to pod kontrola
Mi telefon wysiadl znowu wydatek dzis musialam kupic nowy..ech teraz ogarniam i zgrywam wszytsko ze starego na nowy..masakraaa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 00:46
Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość
-
Ewelina to spr gardlo sobie i malej
U nas tez tak bylo ze kaszel sporadycznie.myslalam tez ze po jedzeniu a to bylo juz przeziebienie na gardlo a potem poszlo dalej na chorobe
Agata super ze czujesz sie juz lepiej.a jaki new telefon kupilas?.pochwal sieEwelina.Irl lubi tę wiadomość
-
No Limerikowow to super ze mala juz do siadaniia sie zbier- nasza V jeszcze nie- ale do raczkowania juz tak- z tym poruszaniem sie w tyl to u nas tez tak bylo hehehehe:)
Ewelina my mieszkamy teraz w co. meath- Longwood kawalek za Enfield.
Agatka- dobrze ze forma zwyzkuje.
Ja poczulam sie troszke lepiej nawe dekoracje switeczne na dole domu sprzatelam teraz tylko jak maz wstanie po nocce kaze mu choinke wytargac na dwor
- u malej nie widac choroby- poki co ja juz tydzien walze wiec mam nadzieje ze skoro do teraz sie u niej nie rozwielo to juz sie nie rozwinie.
Podobno jakis wirus panuje u mnie z pracy pisali ze duz choruje i podobne objawy jak u mnie z zapuchnietymi oczami ;O
Ewelina.Irl, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Agata nasza V podobnie spi- godzinke od rana potem na spacerku 15-30 min no i po poludniu tez 30min do godziny.
Wieczorem zasypia ok 19ej i wstajemy kolo 7ej- krotko przed ub krotko po.
ostatnio nie karmie jej juz w nocy- jak sie obudzi to smok, zyrafka i zasyia spowrotem. I tak malo jadla- jakby dla rozrywki wiec odzwyczajam.AgataP lubi tę wiadomość