X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i klops forum umarlo:/

moze ozyje troszke jak Jaszczurka wroci.

t60z7qg.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem. Czytam ale nie mam czasu odpisywać.
    W niedziele wróciliśmy do siebie. Oj cudownie jest wyspać się we własnym łóżku ;)
    Dziś byłam pierwszy raz w pracy. Tylko na 5 godzin ale nie było mnie 6. Tatuś dal rade. W sumie pierwszy raz sami byli tyle godzin.

Ja oglądając zdjęcia Niny Zauwazylam tylko śliczna mała dziewczynke i czytając dalej az musiałam się wrócić do zdjęć bo te czachy nie zwróciły mojej uwagi. Sama mam tule nosidlo w ten wzór co Niny kocyk i bardzo mi się podoba.

Zaczelam sama gotować zupki a jak się zajadal marchewka z jabłkiem dziś domowej roboty ;)

Jutro znów mam na rano a jeszcze kąpać się trzeba. Jakoś teraz trzeba się zorganizować wiec po nocy pranie. Obiad na jutro itp. Ale czas nie stoi w miejscu zaraz wstawać trzeba ale najpierw muszę się położyć.

Ps. Zazdroszczę ze dzieciaki same zasypiaja. U mnie 80 %musi być cyc. Czasem ze zmęczenia przy karuzeli ale rzadko.

Domi IRL lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jak tam ten pierwszy dzien w pracy AniLewe??

Ja sie strasznie boje a jeszcze mam toche czasu.

Nocki nie beda takie zle ale juz dniowki to koszmar bo malej nie bede widziec wogole:(

Jakie zupki gotujesz AniLewe?? Ja malej robie teraz mix marchew, ziemniak, brokol i bardzo jej smakuje.

t60z7qg.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i Ja :D
    salatke tez bym zjadla jakas dobra hmm ,najbardziej za mna chodzi jakies ciacho ale na razie moge sobie tylko powachcac a nie zjesc :P
    Jutro mam skan szybko zeby zobaczyc czy Adas cos przybral 15 stycznia mam duzy skan plus wizyte u pana od insuliny plus z doktorem od dzieci wtedy stwierdza czy musze miec te zastrzyki na rozwiniecie pluc ale sie stresuje :/ waga stoi w miejscu cm to samo nic moj brzuch nie rosnie od ponad miesiaca ,ale napewno bedzie dobrze :D
    U nas wieje leje masakra glowy urywa :/
    Nocki dalej mam nie przespane wiec chodze z oczami na zapalki hehe

Domi IRL lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . U nas Nicola się rozchorowala katar kaszel i grzezi jej jak oddycha . Co polecacie na kaszel? . Kurcze oby jej minęło jak najszybciej bo chrzest 18 .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska no to opieka sie polepszyla widze:) super- koniecznie daj znac czy Adas przybral!
    Nie rosnieciem brucha sie nie martw- moj nie rosl za szybko a mala przybierala:)

Ewelina o syrop zapytaj w aptece- jest tylko jeden mi powiedziano dla dzieci takich malych ale nie pamietam nazwy.
    No ale najpepiej jakbys do lekarza poszla zeby ja osluchal zeby sie upewnic ze to nic z oskrzelami albo pluckami.

A temp nie ma??

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatury nie ma . W dzien jest ok a na wieczór tragedia . Zasypia o 20 pół godziny snu i krzyczy w nieboglosy . Alr jak się ją weźmie na ręce cisza gaworzy i się śmieje . Dziś idziemy do położnej ale ona pewnie nie powie nam za dużo wiec będę musiała iść do lekarza żeby się na szpitalu nie skaczylo pff pff . Kupiłam jej maść rozgrzewajaca snuffle baby to od 3 miesiąca smaruje na noc . Ale bidulek a meczy się .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    recznik mokry poloz na kaloryfer, to zwiekszy wilgotnosc powietrza- V pomagalo jak miala katar, i podloz cos pod nogi lozeczka- zeby troche kat byl- bo na plasko tez jest gorzej oddychac- no i oczyszczaj nosek gruszka, sol fizjologiczna lub woda morska i odessac- ale to napewno wiesz:)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka ,siadl mi laptop,taki niefart ze tydzien temu siadl mi tez telefon...a ten nowy dopiero rozgryzam i cos mi strasznie wolno chodzi...jeju jak sie posuje elektronika to hurtowo.. :(

czytac czytam na telefonie ale z niego sie strasznie zle pisze ;/

Ewelina a mize tantum verde ? ALE TAK JAK DOMI PISZE IDZ DO LEKARZA NIECH SPRAWDZI I OSLUCHA CZY TYLKO GARDELKO CZY PLUCKA CZYSTE

Juska bedzie ok nie martw sie.

Anilewe i jak powrot do pracy,jej ja sie tego boje strasznie

Domi IRL, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam cos ciezko idzie z oszukiwaniem au Pair:(

cos poradzicie?? moze znacie kogos kto szuka tego typu pracy i ma doswiadczenie z dziecmi??

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no fakt z au pair moze byc ciezko, bo juz nie te czasy ze zloty zachod

ja bym poszukala po ogloszeniach w pl sklepach lub duzych centrach hand.
    super value/dunnes maja tablice z ogloszeniami, gdzie mozna tez za free swoje wstawic

moja bratowa znalazla pl opiekunke, polecona przez znajomych, trwa akcja przyzwyczajania, na razie po 1h dziennie sam na sam
    koszt za 5dni w wymiarze 8h to 150e

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udalo nam sie zalatwic badanie ciemiaczka po paru listach i tel :--))

13go w regionalu sprawdzamy, maz bierze pol dnia off by pomoc nam, badanie trwa kilkanascie min wg opisu z netu, mam nadz ze nie bedzie jakiegos big opoznienia, koszt 100e wiec do przelkniecia plus w Pl w marcu powtorzymy czy na pewno all ok zarasta

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina Dziewczyny Ci ok pisza ze nada gp umowic
    u takich maluszkow niestety infekcje szybko moga isc dalej

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :D
    po skanie nic sie nie dowiedzialam i czekalam na lekarza godzine zeby zobaczyl co i jak dzis skan kontrolny malucha ale nie powiedzieli ile wazy w poniedzialek powtorka skanu dla bezpieczenstwa dopiero w czwartek mam skan i wizyte wiec wtedy pewnie cos wiecej mi powiedza zatrzyk na rozwiniecie pluc musze miec z tego wzgledu ze mam miec cc i chca miec pewnosc ze maluch bedzie mial rozwiniete pluca ..

relge6yd0kju1g7d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska no szkoda ze nie ma dalszego info

a w ksiazce ciazowej moze patrzalas? bo technik co robi scan wkleja kartke z opisem scanu i tam powinna byc waga i wymiary
    najwazniejsze ze maluch rusza sie

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniecznie Juska w czwartek pisz co i jak!

a ten zastrzyk to jak wyglada?? to tobie podaja dozylnie, domiesniowo czy w brzuch czy jak?

t60z7qg.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo
    wlasnie szukalam co i jak ale nie ma wagi w poniedzialek tez ma byc taki szybko skan zeby zobaczyc jak serduszko plus dostalam karteczke zeby zapisywac ile maly sie rusza w ciagu dnia
    Domi IRL no wlasnie dostaje go ja ale nie powiedzieli gdzie dokladnie dwa zastrzyki takze lezalabym jeden dzien w szpitalu ,dziwi mnie ze stwierdzili ze kazda kobieta ktora ma cc dostaje takie zastrzyki

relge6yd0kju1g7d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te zastrzyki ze sterydami na pluca malucha to raczej dostaja te kobiety co maja cc przed terminem sporo
    po cc pewnie dostaniesz jakies antybiotyki w wenflon, bo to operacja

Domi sie tu najlepiej wypowie bo miala cc i byc moze zastrzyki
    w kazdym szpitalu chyba tez inaczej tu

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tylko cc bede miala w 38 tc i 5 dniu wiec lekarz powiedzial ze wtedy jest juz oki ,termin porodu mam 21 luty a cc 12 luty wiec wydaje mi sie ze wtedy dziecko jest donoszone

aNiLewe lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja liczylam ruchy, srednio ma byc 10 na 1h, u mnie bylo mniej i ktg tez roznie wychodzilo, raz lepiej raz gorzej

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ