X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i klops forum umarlo:/

moze ozyje troszke jak Jaszczurka wroci.

t60z7qg.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem. Czytam ale nie mam czasu odpisywać.
    W niedziele wróciliśmy do siebie. Oj cudownie jest wyspać się we własnym łóżku ;)
    Dziś byłam pierwszy raz w pracy. Tylko na 5 godzin ale nie było mnie 6. Tatuś dal rade. W sumie pierwszy raz sami byli tyle godzin.

Ja oglądając zdjęcia Niny Zauwazylam tylko śliczna mała dziewczynke i czytając dalej az musiałam się wrócić do zdjęć bo te czachy nie zwróciły mojej uwagi. Sama mam tule nosidlo w ten wzór co Niny kocyk i bardzo mi się podoba.

Zaczelam sama gotować zupki a jak się zajadal marchewka z jabłkiem dziś domowej roboty ;)

Jutro znów mam na rano a jeszcze kąpać się trzeba. Jakoś teraz trzeba się zorganizować wiec po nocy pranie. Obiad na jutro itp. Ale czas nie stoi w miejscu zaraz wstawać trzeba ale najpierw muszę się położyć.

Ps. Zazdroszczę ze dzieciaki same zasypiaja. U mnie 80 %musi być cyc. Czasem ze zmęczenia przy karuzeli ale rzadko.

Domi IRL lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jak tam ten pierwszy dzien w pracy AniLewe??

Ja sie strasznie boje a jeszcze mam toche czasu.

Nocki nie beda takie zle ale juz dniowki to koszmar bo malej nie bede widziec wogole:(

Jakie zupki gotujesz AniLewe?? Ja malej robie teraz mix marchew, ziemniak, brokol i bardzo jej smakuje.

t60z7qg.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i Ja :D
    salatke tez bym zjadla jakas dobra hmm ,najbardziej za mna chodzi jakies ciacho ale na razie moge sobie tylko powachcac a nie zjesc :P
    Jutro mam skan szybko zeby zobaczyc czy Adas cos przybral 15 stycznia mam duzy skan plus wizyte u pana od insuliny plus z doktorem od dzieci wtedy stwierdza czy musze miec te zastrzyki na rozwiniecie pluc ale sie stresuje :/ waga stoi w miejscu cm to samo nic moj brzuch nie rosnie od ponad miesiaca ,ale napewno bedzie dobrze :D
    U nas wieje leje masakra glowy urywa :/
    Nocki dalej mam nie przespane wiec chodze z oczami na zapalki hehe

Domi IRL lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . U nas Nicola się rozchorowala katar kaszel i grzezi jej jak oddycha . Co polecacie na kaszel? . Kurcze oby jej minęło jak najszybciej bo chrzest 18 .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska no to opieka sie polepszyla widze:) super- koniecznie daj znac czy Adas przybral!
    Nie rosnieciem brucha sie nie martw- moj nie rosl za szybko a mala przybierala:)

Ewelina o syrop zapytaj w aptece- jest tylko jeden mi powiedziano dla dzieci takich malych ale nie pamietam nazwy.
    No ale najpepiej jakbys do lekarza poszla zeby ja osluchal zeby sie upewnic ze to nic z oskrzelami albo pluckami.

A temp nie ma??

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatury nie ma . W dzien jest ok a na wieczór tragedia . Zasypia o 20 pół godziny snu i krzyczy w nieboglosy . Alr jak się ją weźmie na ręce cisza gaworzy i się śmieje . Dziś idziemy do położnej ale ona pewnie nie powie nam za dużo wiec będę musiała iść do lekarza żeby się na szpitalu nie skaczylo pff pff . Kupiłam jej maść rozgrzewajaca snuffle baby to od 3 miesiąca smaruje na noc . Ale bidulek a meczy się .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    recznik mokry poloz na kaloryfer, to zwiekszy wilgotnosc powietrza- V pomagalo jak miala katar, i podloz cos pod nogi lozeczka- zeby troche kat byl- bo na plasko tez jest gorzej oddychac- no i oczyszczaj nosek gruszka, sol fizjologiczna lub woda morska i odessac- ale to napewno wiesz:)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka ,siadl mi laptop,taki niefart ze tydzien temu siadl mi tez telefon...a ten nowy dopiero rozgryzam i cos mi strasznie wolno chodzi...jeju jak sie posuje elektronika to hurtowo.. :(

czytac czytam na telefonie ale z niego sie strasznie zle pisze ;/

Ewelina a mize tantum verde ? ALE TAK JAK DOMI PISZE IDZ DO LEKARZA NIECH SPRAWDZI I OSLUCHA CZY TYLKO GARDELKO CZY PLUCKA CZYSTE

Juska bedzie ok nie martw sie.

Anilewe i jak powrot do pracy,jej ja sie tego boje strasznie

Domi IRL, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam cos ciezko idzie z oszukiwaniem au Pair:(

cos poradzicie?? moze znacie kogos kto szuka tego typu pracy i ma doswiadczenie z dziecmi??

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no fakt z au pair moze byc ciezko, bo juz nie te czasy ze zloty zachod

ja bym poszukala po ogloszeniach w pl sklepach lub duzych centrach hand.
    super value/dunnes maja tablice z ogloszeniami, gdzie mozna tez za free swoje wstawic

moja bratowa znalazla pl opiekunke, polecona przez znajomych, trwa akcja przyzwyczajania, na razie po 1h dziennie sam na sam
    koszt za 5dni w wymiarze 8h to 150e

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udalo nam sie zalatwic badanie ciemiaczka po paru listach i tel :--))

13go w regionalu sprawdzamy, maz bierze pol dnia off by pomoc nam, badanie trwa kilkanascie min wg opisu z netu, mam nadz ze nie bedzie jakiegos big opoznienia, koszt 100e wiec do przelkniecia plus w Pl w marcu powtorzymy czy na pewno all ok zarasta

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina Dziewczyny Ci ok pisza ze nada gp umowic
    u takich maluszkow niestety infekcje szybko moga isc dalej

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :D
    po skanie nic sie nie dowiedzialam i czekalam na lekarza godzine zeby zobaczyl co i jak dzis skan kontrolny malucha ale nie powiedzieli ile wazy w poniedzialek powtorka skanu dla bezpieczenstwa dopiero w czwartek mam skan i wizyte wiec wtedy pewnie cos wiecej mi powiedza zatrzyk na rozwiniecie pluc musze miec z tego wzgledu ze mam miec cc i chca miec pewnosc ze maluch bedzie mial rozwiniete pluca ..

relge6yd0kju1g7d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska no szkoda ze nie ma dalszego info

a w ksiazce ciazowej moze patrzalas? bo technik co robi scan wkleja kartke z opisem scanu i tam powinna byc waga i wymiary
    najwazniejsze ze maluch rusza sie

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniecznie Juska w czwartek pisz co i jak!

a ten zastrzyk to jak wyglada?? to tobie podaja dozylnie, domiesniowo czy w brzuch czy jak?

t60z7qg.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo
    wlasnie szukalam co i jak ale nie ma wagi w poniedzialek tez ma byc taki szybko skan zeby zobaczyc jak serduszko plus dostalam karteczke zeby zapisywac ile maly sie rusza w ciagu dnia
    Domi IRL no wlasnie dostaje go ja ale nie powiedzieli gdzie dokladnie dwa zastrzyki takze lezalabym jeden dzien w szpitalu ,dziwi mnie ze stwierdzili ze kazda kobieta ktora ma cc dostaje takie zastrzyki

relge6yd0kju1g7d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te zastrzyki ze sterydami na pluca malucha to raczej dostaja te kobiety co maja cc przed terminem sporo
    po cc pewnie dostaniesz jakies antybiotyki w wenflon, bo to operacja

Domi sie tu najlepiej wypowie bo miala cc i byc moze zastrzyki
    w kazdym szpitalu chyba tez inaczej tu

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tylko cc bede miala w 38 tc i 5 dniu wiec lekarz powiedzial ze wtedy jest juz oki ,termin porodu mam 21 luty a cc 12 luty wiec wydaje mi sie ze wtedy dziecko jest donoszone

aNiLewe lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja liczylam ruchy, srednio ma byc 10 na 1h, u mnie bylo mniej i ktg tez roznie wychodzilo, raz lepiej raz gorzej

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ