jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem jestem. Czytam ale nie mam czasu odpisywać.
W niedziele wróciliśmy do siebie. Oj cudownie jest wyspać się we własnym łóżku
Dziś byłam pierwszy raz w pracy. Tylko na 5 godzin ale nie było mnie 6. Tatuś dal rade. W sumie pierwszy raz sami byli tyle godzin.
Ja oglądając zdjęcia Niny Zauwazylam tylko śliczna mała dziewczynke i czytając dalej az musiałam się wrócić do zdjęć bo te czachy nie zwróciły mojej uwagi. Sama mam tule nosidlo w ten wzór co Niny kocyk i bardzo mi się podoba.
Zaczelam sama gotować zupki a jak się zajadal marchewka z jabłkiem dziś domowej roboty
Jutro znów mam na rano a jeszcze kąpać się trzeba. Jakoś teraz trzeba się zorganizować wiec po nocy pranie. Obiad na jutro itp. Ale czas nie stoi w miejscu zaraz wstawać trzeba ale najpierw muszę się położyć.
Ps. Zazdroszczę ze dzieciaki same zasypiaja. U mnie 80 %musi być cyc. Czasem ze zmęczenia przy karuzeli ale rzadko.Domi IRL lubi tę wiadomość
-
No i jak tam ten pierwszy dzien w pracy AniLewe??
Ja sie strasznie boje a jeszcze mam toche czasu.
Nocki nie beda takie zle ale juz dniowki to koszmar bo malej nie bede widziec wogole:(
Jakie zupki gotujesz AniLewe?? Ja malej robie teraz mix marchew, ziemniak, brokol i bardzo jej smakuje. -
Witam sie i Ja
salatke tez bym zjadla jakas dobra hmm ,najbardziej za mna chodzi jakies ciacho ale na razie moge sobie tylko powachcac a nie zjesc
Jutro mam skan szybko zeby zobaczyc czy Adas cos przybral 15 stycznia mam duzy skan plus wizyte u pana od insuliny plus z doktorem od dzieci wtedy stwierdza czy musze miec te zastrzyki na rozwiniecie pluc ale sie stresuje waga stoi w miejscu cm to samo nic moj brzuch nie rosnie od ponad miesiaca ,ale napewno bedzie dobrze
U nas wieje leje masakra glowy urywa
Nocki dalej mam nie przespane wiec chodze z oczami na zapalki hehe
Domi IRL lubi tę wiadomość
-
Juska no to opieka sie polepszyla widze:) super- koniecznie daj znac czy Adas przybral!
Nie rosnieciem brucha sie nie martw- moj nie rosl za szybko a mala przybierala:)
Ewelina o syrop zapytaj w aptece- jest tylko jeden mi powiedziano dla dzieci takich malych ale nie pamietam nazwy.
No ale najpepiej jakbys do lekarza poszla zeby ja osluchal zeby sie upewnic ze to nic z oskrzelami albo pluckami.
A temp nie ma??Ewelina.Irl lubi tę wiadomość
-
Temperatury nie ma . W dzien jest ok a na wieczór tragedia . Zasypia o 20 pół godziny snu i krzyczy w nieboglosy . Alr jak się ją weźmie na ręce cisza gaworzy i się śmieje . Dziś idziemy do położnej ale ona pewnie nie powie nam za dużo wiec będę musiała iść do lekarza żeby się na szpitalu nie skaczylo pff pff . Kupiłam jej maść rozgrzewajaca snuffle baby to od 3 miesiąca smaruje na noc . Ale bidulek a meczy się .
-
recznik mokry poloz na kaloryfer, to zwiekszy wilgotnosc powietrza- V pomagalo jak miala katar, i podloz cos pod nogi lozeczka- zeby troche kat byl- bo na plasko tez jest gorzej oddychac- no i oczyszczaj nosek gruszka, sol fizjologiczna lub woda morska i odessac- ale to napewno wiesz:)
Ewelina.Irl lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhejka ,siadl mi laptop,taki niefart ze tydzien temu siadl mi tez telefon...a ten nowy dopiero rozgryzam i cos mi strasznie wolno chodzi...jeju jak sie posuje elektronika to hurtowo..
czytac czytam na telefonie ale z niego sie strasznie zle pisze ;/
Ewelina a mize tantum verde ? ALE TAK JAK DOMI PISZE IDZ DO LEKARZA NIECH SPRAWDZI I OSLUCHA CZY TYLKO GARDELKO CZY PLUCKA CZYSTE
Juska bedzie ok nie martw sie.
Anilewe i jak powrot do pracy,jej ja sie tego boje strasznieDomi IRL, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość
-
no fakt z au pair moze byc ciezko, bo juz nie te czasy ze zloty zachod
ja bym poszukala po ogloszeniach w pl sklepach lub duzych centrach hand.
super value/dunnes maja tablice z ogloszeniami, gdzie mozna tez za free swoje wstawic
moja bratowa znalazla pl opiekunke, polecona przez znajomych, trwa akcja przyzwyczajania, na razie po 1h dziennie sam na sam
koszt za 5dni w wymiarze 8h to 150e -
udalo nam sie zalatwic badanie ciemiaczka po paru listach i tel :--))
13go w regionalu sprawdzamy, maz bierze pol dnia off by pomoc nam, badanie trwa kilkanascie min wg opisu z netu, mam nadz ze nie bedzie jakiegos big opoznienia, koszt 100e wiec do przelkniecia plus w Pl w marcu powtorzymy czy na pewno all ok zarasta -
Jestem
po skanie nic sie nie dowiedzialam i czekalam na lekarza godzine zeby zobaczyl co i jak dzis skan kontrolny malucha ale nie powiedzieli ile wazy w poniedzialek powtorka skanu dla bezpieczenstwa dopiero w czwartek mam skan i wizyte wiec wtedy pewnie cos wiecej mi powiedza zatrzyk na rozwiniecie pluc musze miec z tego wzgledu ze mam miec cc i chca miec pewnosc ze maluch bedzie mial rozwiniete pluca .. -
Limerikowo
wlasnie szukalam co i jak ale nie ma wagi w poniedzialek tez ma byc taki szybko skan zeby zobaczyc jak serduszko plus dostalam karteczke zeby zapisywac ile maly sie rusza w ciagu dnia
Domi IRL no wlasnie dostaje go ja ale nie powiedzieli gdzie dokladnie dwa zastrzyki takze lezalabym jeden dzien w szpitalu ,dziwi mnie ze stwierdzili ze kazda kobieta ktora ma cc dostaje takie zastrzyki -
te zastrzyki ze sterydami na pluca malucha to raczej dostaja te kobiety co maja cc przed terminem sporo
po cc pewnie dostaniesz jakies antybiotyki w wenflon, bo to operacja
Domi sie tu najlepiej wypowie bo miala cc i byc moze zastrzyki
w kazdym szpitalu chyba tez inaczej tu