jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale owszem taka opieka nie jest zła pod warunkiem że dzieciaki nie schodzą się do domu jakiejś pani pooglądać tv. Jeśli robi im fajne zajęcia np gry malowanie farbami itp to dobrze a jak dzieciaki po prostu mają dach nad głową to ja dziękuję.
U mnie dziś był ryk. Pierwszy raz mały został u nianki. Tłumaczyłam jej co i jak i tak emocje wzięły góra ze głos zadrzal i poplakalam się. Był trzy godziny 1/3 przespal 1/3 bawił się i ponoć plakal trochę wiec ostatnie 1/3 pewnie na płacz ; ( wiadomo ze będzie plakal bo i ze mna płacze. Ale ciężko.
Domi piszą ze łyżkę oleju na porcję. Ja dopiero w sumie zaraz miesiąc jak coś podaje wiec z mieskiem jeszcze chwila. Mam pomrozone wiec może zuzyje co mam a to będzie z 10dni i pomyślę o daniu z mieskiem. No i gluten pomału. Kiedy chcecie wprowadzać?Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość
-
Juska - nie ma za co moj synus był za mały na swoj "wiek" bo moje przepływy w lozysku były kiepskie i miałam mało wód moja ginka wysmarowala list do szpitala i tam robiono mi skany co 3 dni chyba w 34tc zatrzymali mnie na noc bo wyszły kiepskie przepływy i zdecydowali ze podadzą mi sterydy bo bedziemy wywoływać poród szybciej poród miałam miec wywołany w 38tc ale nie doczekaliśmy do wywołania bo młody sam zdecydował ze chce wyjść wczesniej i urodziłam w 36t i 6 dniu ważył 2410g i miał 47cm wiec kruszynka
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
A robili Ci doppler ? Tzn sprawdzali przepływy w łożysku? U mnie to było przyczyną złego przybierania ... Ginka kazała leżeć duuuużo leżeć tylko na lewym boku .kurcze nie pamiętam już ile mój ważył w 32tc ale pamiętam że po zastrzykach przypakował I przepływy też się poprawiły. Będzie dobrze zobaczysz:)
-
No ja mam cukrzyce ciazowa cukier mimo insuliny wiecznie skacze wiec pewnie mysla ze przez to ,nie mialam rzadnych badan robionych jeszcze mysle ze jak mnie zostawia na ta dobre w szpitalu zeby zastrzyki dostac wtedy to sprawdza musi byc dobrze teraz chca sprawdzac na skanach jak serduszko ,w 28 tc bylo wszytsko dobrze wazyl okej a 4 tyg pozniej za malo ,dziwi mnie tylko ze te zastrzyki chca mi dawac juz jak to 34 tc i nie zanosi sie zebym wczesniej rodzila
-
Hej . Nicola wazy 6:020 położna powiedziała ze za mało je . Bo spojrzała w Rubryki I Na Ten Miesiąc Powinna Jest 210 ml i żebym jej podawała więcej . Czego nie zamierzam robić ponieważ ona je tyle ile potrzebuje a nie będę w nią wciskać bo nieraz potrafi jej się udać po tym co zje . A tak to ogólnie wszystko ok . Miłej niedzieli
-
ja jak jutro wybiore sie do newport do health center to bede znac wage swojej, je ok ale jest drobna i pupe ma chuda po prostu
racja Ewelina nie ma co w dzidzie wciskac more bo bede chlustac plus refluks
moze rano te 210 zje po nocce jak bedzie glodna
a po 4mcu dostanie ciut kaszy bezglutenowej i ok wage nadrobi plus soczki i puree warzywne/owocowe
olej ja dawalam slonecznikowy po 1 lyzeczce do puree warzywnego i wchodzil ok, nawet calosc dobra w smaku jakbym musiala zjesc :--))
to dziecko na 6/7 i 8mcy je po 210 wg mej puszki
na 4mc to 180ml jeszcze -
Ewelina ok ze jeszcze nie powiedziala Ci ze za duza jest ;--))
my uslyszelismy ze karmimy za malo, bo dziecko chude u pediatry w Poz he he
w siatce centylowej bylo ciut nizej sredniej linii
a wcina rowno, teraz co i 2h potrafi zrobic koncert na jedzonko choc co 2.5-3 staramy sie dawac malemu zoladeczkowi ale wiadomo ma on swe potrzeby
w ogole kazdy kto Lolke widzi to mowi od razu: ale ona dluuuga
wiec gdzies to jedzenie idzie, nie w biodra ale na dluugosc
mowie, ze klopotu z otyloscia to raczej nie bedzie miala po mnie
np w schemacie zywienia jest porcja 200ml obiadku na 7i 8mc a nasza je rowno 250ml od poczatku czyli 2 male sloiczki dzienie po 125ml i czasem jeszcze piszczy ze malo przy ost lyzeczce wiec dydek w paszcze i spokoj, boimy sie ze haftowac bedzie i ze ma oczy wieksze od brzucha
no niby dziecka nie idzie przekarmic, ale raz dalam wieksza butle, bo placz byl i potem 3x ulewala nadmiarem
mysle ze kazda z nas zna juz swoje baby i ma zloty srodek umiaru co do jedzonkaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 21:08
-
o kurcze Ewelina kurujcie sie:) mam nadzieje ze szybko przejdzie. w kazdym razie Nicola wyglada na zadowolona po zdjeciach.
U nas rouszylo sie z au Pair!
Troche ciekawych propozycji- mamy nawet faworytke- niejest polka ale czeszka mowiaca po pl wiec wyglada dosc obiecujaco:) trzymajcie kciukiLimerikowo lubi tę wiadomość