X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak po 38 skonczonym donoszone ;--))))))))))))))))
    to juz niedlugo dla Was

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mialam zadnych zastrzykow- zastrzyki daja albo w przypadku przedwczesnego porodu albo jesli dziecko jest bardzo male z jakiegos powodu i chca miec pewnosc ze plucka sie rozpreza. Skoro Ci powiedzieli ze zostaniesz na te zastzrzyki w szpitalu to sie obawiam ze moga byc w brzuch bo wtedy jest tez ryzyko ze zastrzyk wywola porod- ale nie strachaj sie- to moje przypuszczenie- nie mam pojecia- zgaduje.
    Albo dlatego ze ranka jest jednak ktora moze sie zainfekowac.

Po samej cesarce ma sie wenflon- bo leki podaja jak trzev=ba w czasie operaci i po, ale antybiotyki to tylko jesli rana wykazuje objawy infekcji- profilaktycznie nie podaja- przynajmniej u mnie nie podawali.

t60z7qg.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha czyli pewnie dlatego ze Adas jest za maly dostane te zastrzyki :/
    kurcze martwie sie jak nie wiem a kaza mi czekac jeszcze tydzien niby dzis na skanie babka powiedziala ze wody sa ok maly tez ok ale cos wiecej powiedza za tydzien a skan mam 12 .01 szybki i 15.01 duzy wiec dziwne ze tak duzo ,ale musi byc dobrze Adas to silny chlopak :D nawet jak cc by mi zrobili wczesniej to pewnie wiedza co robia takze musze im zaufac

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No babka dzis powiedzialala ze ten zastrzyk dlatego ze dzieci urodzone przez cc wczesniej chca miec pewnosc ze bedzie dobrze z plucami przed 37 ,38 tc wiec dziwne czekam spokojnie :D

relge6yd0kju1g7d.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie artw sie bedzie ok- wiedza co robia. widac ze opieka ok- oni maja taki styl jalby cos bylo nie tak juz by ci powiedzieli askoro nic nie mowia to jest ok:) po irlandzku

juska19 lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jest normal jak oni mawiajaja hehe :D dzieki dziewczyny odrazu mi lepiej :D

Domi IRL lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dogadalam sie z mezem co do tego zastrzyku bo ja wczoraj ta kobietke rozumialam co 5 slowo :/ ten zastrzyk chca mi dac bo jest duze prawdopodobienstwo ze urodze wczesniej.. czyzby przesuna mi termin cc kurcze ja juz chce czwartek

relge6yd0kju1g7d.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska nie martw się na zapas, już blisko waszego spotkania z Adasiem. Jak będziesz zestresowana to faktycznie pojawi się szybciej a tak na pewno jest wszystko pod kontrola wiec relaks kochana a nie nerwy :)

Mamy piątego zeba :)

Dzis 6 miesięcy!
    Waga - 5kg jak przed ciaza, ale to sprawa diety, Ciagle mi się wydaje ze mam za dużo.. chociaż spodnie z tylka spadają i wszystko luźne.

Powrot do pracy - nie taki straszy jak się wydaje. jak Lim wrocila to ja zaczelam się bac jak to będzie. Ja mam najgorzej bo moje dziecko na piersi, jak podajecie butle to dacie rade!
    Wszyscy mnie przywitali cieplo. 20min zaznajamialam się z drobnymi zmianami i po tym czasie, rutyna, wszystko tak jakbym była na krótkim urlopie. Jutro niania pierwszy raz. Zobaczymy jak to będzie. Musze przyznać ze do tej pory wymienialiśmy się z mezem i trochę się obawiałam jak oni sobie poradzą bo nigdy tyle czasu sami nie byli. Ale m. bardzo dobrze sobie poradzil. Dopiero od jutra co ktorys dzień niania i to będzie najgorzej. Szczerze to z czystm sumieniem bym go zaprowadzila do nianki jakby on już chodzil, zajmowal się sam sobą. Bo teraz to ciagle krotkotrwale i tak trzeba nosic dużo, przytulać.

Co do aupair to wspolczuje. Ja dalam ogłoszenie o nianie jak maly miał 3 miesiące i oprócz jednej slowaczki nikt do mnie nie dzwonil. Ludzie chyba nie bardzo chcą az tak male dzieci. Ta kobiete to sama znalazal bo ona dala ogłoszenie (ale nie odp na moje). Ciezko.

Limerikowo widze ze Lola to lada moment pojdzie w raczkowanie. Szal w tym lozeczku.

Jakie macie krzeslka do karmienia? Bylam dziś w smyku i albo jedno ma cos fajnego czego nie ma drugie i odwrotnie. I nie znalazalm takiego idealnego.

Dzis mielismy przeswietlenie całej miednicy, w końcu w irl sprawdzają bioderka mojego synka. Jestem spokojna po wizycie w pl, ze jest ok. Ale.. wyniki będą 4-6tygodni. Smiech na sali.

juska19, Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani Lewe ja mam Graco- ale nie wiem jaki model bo dostalismy uzywane i nie uzywamy jeszcze bo napisane na nim ze od 6 miesiaca dopiero.

Ale koszmarna pogoda:/

no co do niani jestem przerazona

t60z7qg.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj pogoda daje sie we znaki nic sie czlowiekowi nie chce :/

relge6yd0kju1g7d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi na pewno ok kobitke do baby znajdziesz
    w sumie to ok mozna sobie taka nianka dorobic, wiadomo big odpowiedzialnosc ale kaska w miare ok
    tu w Limerick sa panie, ktore maja "gromadki" 4-6 dzieci od pon do pt tyle ze w starszym wieku a od dziecka 30e na dzien taki biznes jak mi kolega mowil co korzystal na pare h tylko

aNiLewe no na pewno 1sze dni w job sa sentymentalne, kazdy pyta jak Ty i baby etc a potem normalka
    byle tylko tel od taty lub niani nie bylo, ja na razie mialam 3 alarmy ale nei musialam jechac jeszcze choc serce sciskalo na placze w sluchawce

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mielismy 2 scany bioder w Pl i tu dr Sulkowski, ale wyniki byly od razu
    jezdzi glowica w korytku po stawach i widzi ok czy nie to tak samo jakn scan ciazowy
    teraz ponownie w marcu zrobimy w PL

dzis wiatr szalony, ale spacerek byl, Lola pod budka antywiatrowa a i miala zalozonego buffa i zaden wiatr jej nie nadmuchal w ucha :--
    ))
    doslownie na zakrecie wozek oderwalo z kola tylnego ciut tak dmuchnelo
    w ogole jest wichrowy alert zolty dla Irlandii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 23:59

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z krzeselek to ja mam chicco polly i ogolnie jestesmy happy, tyle ze obowiazuja szelki bo tacka nie lapie na all ustawieniach by nie bylo wysokosciowego wypadku

aNiLewe gratulujemy i wagi i zebow!

ja wagi nie patrze bo sama leci, nie dojadam bo nie mam czasu plus spacery godzinne robia swoje
    w niedz wracamy na basen po chorobie - familijnie :--))

aNiLewe lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie branie pod opiekę 4-6 dzieci to legalnie nazywa się Childminding. Ale można mieć do 5 dzieci. I najlepiej żeby to były osoby zgłoszone do childmindingu. Wtedy sa po przeszkoleniach pierwsza pomoc i inne.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika pytałaś o zupki.
    Ja robie warzywka na parze np. Marchew ziemniak por i potem jak mięciutkie to dodaje tej wody co się skropli po warzywach (bo używam parowaru nie garnka) i miksuje na pure.

Ostatnio zrobiłam tak 3pietra warzyw i porozdzielalam. To zmiksowam więcej marchwi jak ziemniaka to w innym dodalam ciut pora. Aa i dodaje olej rzepakowy. Tak mają słoiczki i w przepisach. Niektóre mówią o maśle ale większość jednak wymienia olej.

Pomrozilam w pojemniczkach i za 5 euro warzyw ekologicznych mam z 15 obiadkow. Gdzie w pl sklepie taki słoiczek kosztuje 1-1.20 €.

Jeszcze musze kupić dynie i brokuły i wymieszać z ziemniakiem i marchewka. A kupiłam dziś takie pojemniki na mrozenie i może powkladam osobno każde warzywo i potem będę mieszać każdego dnia co innego.
    Moja znajoma mówiła ze to dużo roboty z obiadkami ale to dosłownie chwilka.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerykowo, wybacz, ale chyba wypadaloby najpierw zapytac mnie o pozwolenie na udostepnianie mojego filmu. Nie po to przenioslysmy sie na fasolkowo.pl gdzie zalozylam forum zamkniete i tam dzielimy sie zdjeciami i filmamy, zeby udostepniac je obcym na forum publicznym. Nie chcialam tego publicznie pokazywac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 22:13

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super Ani Lewe. Dzieki- a ile tego oleju dodajesz na porcje??

ja robie poki co ziemniak, brokol, marchew- mix.

A mieska nie dajesz jeszcze zadnego?

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaena bez obrazy, nie wiedzialam ze chcesz nie udostepniac w ogole

Galanea lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wykasowane bez paniki :--))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to chyba troche na wyrost ta babka od kolegi ma i po 8 dzieci jak twierdzil w godzinach szczytu 10-3
    nei mam pojecia czy ona ma jakis kurs safe passa dzieciecego albo 1ej pomocy he he, no ale to dla mnie nieistotne w tej chwili

biznes is biznes, no ale mala kolegi miala ok opieke i oboje z zona byli zadowoleni, ze im nie chorowala, i tak byla ma krotko na 3, 4 godziny, zmieniali sie z zona, on na poranne zmiany w pracy a ona na popoludniowe i poradzili sobie jakos tym sposobem

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ