jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny- mi sie wydaje ze niektore dzieci sa poprost bardziej wrazliwe niz inne i dlatego wiecej placza, ale dobrze kami pisze ze skoro widzisz ze dziecku sie nie dzieje krzywda to nie mozna sie zalamywac.
Ja wam powiem ze placz polbiedy ale skrzek ala pterodaktyl jest duzo gorszy heheheh:)
Wyglada na to ze ten etap dzieki Bogu minal- trwalo jakies 2 tyg.
Wczoraj V byla zieckiem idealnym normalnie -az sie smialam do meza jak wrocil z pracy ze da mi w nocy popalic albo dzisiaj dla rownowagi. Ale noc przespala- tzn przebudzila sie 2 razy ale smok do buzki, obrot z brzuszka na plecki i dotrzymalysmy do 7ej.
czekam na rpzwoj wypadkow dnia dzisiejszego
wczoraj bylo duzo wrazen, kaiel i spacer a dzis nie mam spaceru nawet w planach bo gardlo mnie strasznie boli i sie boje ze mi sie pogorszy wiec siedze w domku. Kolezanka za to ma wpasc to kawke wypije w towarzystwie:)
czekam na ten ''entertainment centre'' zeby pryszlo- niby do jutra ma czas. ciekawa jestem jak sie malej spodoba.
Mam nadzieje ze bedziecie wszystkie mialy mily dzien.kami1, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
no z tym zasypianiem w lozeczku to trzeba przyzwyczaic- wiem ze duzo ludzi ma z tym problem i dzieci do roku lub wiecej z nimi spia.
Nam sie udalo od poczatku na szczescie- maz sie smieje ze najbardziej poki co z tego osiagniecia dumny ze bylismy konsekwentni w tej kwestii i mala bardzo sprawnie zaakceptowala swoje miejsce do spania.
a zmienilam smoczki do butelek na rozmiar wieksze i mala teraz ladnie je- bo koszmar byl ja karmic- plakala, wiercila sie, malo jadla, karmienie trwalo godzine!!! teraz 10-15 minut i juz:) nie prezy sie ani nie krzyczy.
no i poki co bonjela dziala swietnie jak tylko poliki sa czerwone i aczyna marudzic to smaruje jej diaselka i jest spokoj po 5 minutach. Ale ogolnie teraz to wypatruje tych zabkow jako gryzak permanentnie w lapce jest- ma swoj ulubiony hehehe.
No i wczoraj byl pewien postep w lezeniu na brzuszku- mala teraz dosc dlugo potrafi glowe w gorze utrzymac lezac na brzuszku a teraz zaczela wyciagac raczke i przeciwlegla noge jakby chciala raczkowac- wiec mysle ze to tez kwestia niedlugiego czasu i bedzie sie przemieszczac :0 t dopiero bedzie ;0AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Kurcze dziewczyny ja z jednej strony nie moge sie doczekac kiedy Adas bedzie z nami a z drugiej sie boje ,Dzieciaki mialy kolke byly placzliwe potrzebowaly bardzo duzo uwagi a tu 3 dziecko boje sie ze nie dam sobie rady jak maz bedzie w pracy jesczze jak Adasko bezie mial kolki nocne to jak chyba w leb sobie strzele ...
-
hormony buzuja jak szalone wczesniej sie nie balam twierdzilam ze dam rade a dzis wstalam przerazona jak to bedzie jak ja sobie poradze z trojka dzieci wykapac polozyc spac zwlaszcza ze corcia sie robi strasznie zazdrosna i chce zeby wiecznie z nia siedziec ..
-
Domi IRL
Ja bylam tu sama jak sie Jula urodzila i dalam rade takze nie wiem czemu teraz jakos mnie przeraza ta wizja
Moi rodzice Jule poznali w maju u nas na slubie takze miala ponad 3 lata ale bilety dla calej rodzinki byly wysokie niestety ale bylo minelo wazne ze teraz bede z namiDomi IRL lubi tę wiadomość
-
Juska przy cukrzycy dzieci moga byc albo male albo duze
ja lezalam w Poz z mama 3go dziecka, mama z cukrzyca i wczesniak bardzo malutki, no ale od poczatku tego pilnowali, ok potem dziewczynka na cycu przybierala
ja kladlam od poczatku do lozeczka w dzien i do bujaczka na noc, zawsze jak ok mala przysnela
z nami tez spala ale to juz nad ranem jak wojowala a my z nia by pospac troche
u nas to sredni byl pomysl bo ja pilnowalam meza mimo szerokiego lozka by nei przewrocil sie na mala i siebie tez, na szczescie wypadku nie bylo uff
moja w 34tyg wazyla 2400kgWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 21:08
-
znalazlam z kalkulatorow:
Szacunkowa waga płodu w 33 tygodniu ciąży to 1,8 kg
wiec te 300g raczej nie ma sie co martwic
wg suwaczka nawet kolo 2kg
a scan usg pod koniec juz nie jest taki dokladny
mi przed wywolaniem 3600-3800 podawali a bylo 3240 i starczy he he -
dzieki Dziewczyny:--)) wczor higiena na max plus wietrzenie i bepanthen, dzis widze juz mala poprawe
u nas ta kwestia jeszcze, ze dzidzia spi dlugo, jak poszla wczoraj po 7 tak przebudzenie dzis 9 i pamperek full zaladowany razem z kupka
no nic poradzim
dzisiaj 1y spacer od 3tyg , wiatr jest spory ale zaslonie budke
ciekawe czy mala bedzie chciala isc w ogole , bo obie jestemy domatorami teraz jak trza he he -
Juska to pewnie przez cukrzyce byly slabe przeplywy w lozysku i maluch nie nabral masy
ok ze Ci kontroluja
to sterydy chca dac na pluca bo coraz blizej do cc, potem pewnie inkubator na pare tyg
ja bym jeszcze sytuacje z pl ok ginem skonsultowala i sprawdzala sobie co tydz przyrost masy malego
a poprzednie dzieci tez male byly czy normalnie wagowo? -
Limerikowo
no pewnie tak z tego powodu chca dac sterydy zdziwilo mnie ze kobietka powiedziala ze jak maluch nie bedzie sie ruszal mam szybko przyjechac ..stresuje sie tym jak nie wiem Daniel 1 syn 2900 sie urodzil w 37 i2 tc a Jula 38 i2 tc 3600 sie urodzila z cukrem wiecznie walcze insulina znowu wieksza kurcze nic nie powiedzieli wiecej na duzym skanie w 28 tc bylo wszystko dobrze a teraz za malo wazy Adasko ..
od 12 tc do teraz przytylam 5 kg tylko mowia ze malo ale to przez diete Cc bede miala w 38 i 5 tc wiec sporo czasu troche zaskoczona jestem ze juz chca dac sterydyWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 17:52
Limerikowo lubi tę wiadomość