X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka Ninka slodko wyglada w Elmusiowym ubranku iswiatecznym rowniez. Czekam na fotki Was wszytskich w Swiatecznych ubrankach:))

U nas sernik nie wyszedl ale coz- inne rzeczy tez sie prykca wiec bedzie co jesc napewno- maz pojechal po drweno do kominka jeszcze na ostatnia chwile, telefon z zyczenami dzwoni co jakis czas. Swieta sie zaczynaja.

Dzis jeszcze kaszka a jutro marchewke probujemy:))

Limerikowo lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane . Zyczemy wam dużo zdrówka , uśmiechu na twarzy i pociechy z naszych dzieci, Wesołych Świąt Bożego Narodzenia ♥♡♥♡

Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wesolych ;)
    rii53b.jpg
    rayr9f.jpg
    4sb01s.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2014, 21:31

Limerikowo, juska19, Domi IRL, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka pieknie wygladacie wszyscy:))

Duzo zdrowka.

My dzis bedziemy probowac marchewke:))

2ce45c1.jpg

28v4af.jpg

33vypds.jpg

nefd05.jpg

qpl2d4.jpg

Ewelina.Irl, Limerikowo, juska19 lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak tam u Was?

u nas poswiateczne obnizenie nastroju i moje przerazenie zwiazane z koncem tygodnia i nadchodzacym dlgim tygodniem meza w pracy:/

Nasza V sprawia problemy ostatnio z karmieniem butla- chyba to przez zabkowanie- karmienie zajmuje normalnie godzine- mala sie wygina wierci, placze. Zje troche za jakis czas nastepne troche- ah-ciezko.
    Wprowadzanie nowych smakow idzie calkiem spko- mala chetnie je i nie ma zadnych akcji.Plan jest taki:
    jeszcze dzis 3 dzien marchewki.
    potem: 3 dni ziemniaczka,
    3 dni groszku,
    3 dni brokulkow
    a potem zaczynamy owoce:
    jablko, banan, gruszka, brzoskwinia i mango,

a nastepnie mixy- np marchewka z groszkiem i pyrka, marchewka z jablkiem,
    ziemniaczek z brokulem itp.

co myslicie??

Ktpras z Was podawala mieso? np kurczazka gotowanego czy cos- zmiksowanego?? bo w jednym poradniku jest w przepisach i dziewczyny na gruie na facebooku tez podaja niektore.

t60z7qg.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dawałam tak
    3dni marchew
    3dni brokul
    3dni marchew z ziemniakiem
    3dni dynia z marchewka
    2dni dynia z jabłkiem
    2dni mix zupka ziemniaki marchew por olej rzepakowy

W międzyczasie zjadal banana raz i częściej jabłko. Bez problemów. A owoce jadł z tego smoka silikonowego i sobie sam ciumcia. Pochłania go to całkowicie.

Kupiliśmy dziś Enfamil i uczulenie jak po aptamilu. Zaczęło wychodzić jak wprowadziliśmy stałe pokarmy. W pon szukam pediatry. Bo to ze nie chce butelki to raz. Ale żeby uczelnie wychodziło jak mu mleczko skapnie na buzke przy probie podania butelki to masakra. Buzia wygląda jak poparzona pokrzywa.

Domi jak będziesz juz chciała dać owoc to ja bym robiła na zmianę. Kilka rodzajów warzyw czyli 9dnipod rrząd a potem np banan znów warzywo i jabłko itd. Ja bym nie leciała ciagiem 9dni owoce bo samo słodkie będzie. Ale to moje zdanie.

Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa e pierwszy dzień świąt pięknie proszyl śnieg i do tej pory na minusie i pięknie biało. Wczoraj w drugi dzień mieliśmy chrzest. Malutki przespał dopiero lanie woda go obudziło. Wszystko pozytywnie. Czas leci zaraz trzeba będzie się pakować spowrotem.

A jak u was święta?
    U nas mały z rąk do rąk. Obcalowany. Śmieszek ciągle uśmiech każdy zaczepia rozsmiesza. Wesoło. I tak chodzimy między rodzicami a tesciami. Wieczorem byliśmy nad morzem. Achh pięknie.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas big wiligia na 8os i 2 dzieci, dzieci najiwecej dostaly prezentow to oczywiste
    swieta b udane, choroba powoli sie cofa, duza poprawe na spokojna noc zanotowalam pozno bo w czw po antybiotyku czyli 4 dni po podawaniu

co do pediatry to w Lck jest u dr Sulkowskiego jakas babka, ale nei wiem , nei probowlaam czy ok
    tu raczej all infanty ida do gp nei do pediatry
    no moze w Dub bedzie bardziej dostepny?
    my ciemie tu odpuscilismy bo Bangladesz, robimy pod koniec marca w Pl w Szczecinie

no szkoda mi Sebastianka ze po Enfamilu ma uczulenie
    badz co badz czeka Was przeprawa na butelke i to czytam trudna
    a moze to od sliny to uczulenie, bo od nadmiaru przy zabkowaniu slina drazni skore wpkol ust

ja wprowadzalam mixy 2w1: tj marchewka z ziemnakiem lub brokulem, kalafiorem i bylo ok plus do warzywnego puree dodawlam mala lyzeczke oleju slonecznikowego
    a tak uzywam teraz gotowcow z miesem/ryba i schodza dobrze po okolo
    200g
    2x w tyg jest ryba
    a puree owocowe to wlasne bo kupne nie sprawdza sie na kupe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 18:05

Domi IRL lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny.
    Ani Lewe masz racje ten ciag owocow pewnie glupi pomysl- potem moze nie chciec jesc warzyw.

To skoncze probowac poj warzywa potem mixy warzyw na przemian z owocem raz na jakis czas:)

a z tym miesem to jak?? takie kupne ze sloiczkow czy same gotujecie np kurczaka i blender?? Rybe to pewnie lepiej ze sloika?

Ja dodaje formuly troche do uzyskana konsystencji odpowiedniej- tak w tutejszych poradnikach radza. Kupa ok, zadnych wzdec.

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no i co to za smok co owoc wkladasz???

a no i ta dynia- kupujesz gotowa w sloiku?? bo ja narazie sama pure robie ale jak pomyslalam o dyni to zglupialam- nigdy nie kupilam dyni- nawet nie wiem jak przyzadzic no i one takie wielkie- hehehe nawet nie wiedziala bym jak sie zabrac:)

Jutro jade na zakupy musze popatrzec na sloiczki- moze ta dynie ze sloiczka wezme:)

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze Ani lewe teraz doczytalam o tym uczuleniu- masakra! skoro buzie pali to co musi w srodku robic??? :/

daj znac co pediatra powiedzial.

U nas bylo dzis pieknie- mrozno ale slonecznie bylismy cala ekipa- my i psy na spacerku na troszke- mala w spacerowce- na plasko- zadowolona:)

t60z7qg.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce iść Jeszcze tu w pl do pediatry ale bratowa mówi ze jak mieli problem z alergia na mleko to odesłał pediatra do alergologa. Wiec będę dzwonić w pon zobaczę kto przyjmie i co powiedzą.

Ja jak wrócę do domu sama będę robić dania w miarę możliwości. Tu za dużo roboty. Niby u rodziców czy teściów jak u siebie ale to albo blendera nie mają albo garnka do gotowania na parze wiec kupuje sloiczki. Chociaż owoce jak jabłko czy banan sama świeże. E mam inne deserki ze sklepu. To co gorzej dostać w sklepie.

Ja myślę co tu z praca robić. Planowo 5.01 wracam do roboty. Poproszę o offa i pójdę dp gp. Chodzę do irl przychodni i myślę co oni na to ze dziecko jeść z butli nie chce a przecież przez 8 godzin raczej nie powinnam zapachac go obiadkiem i owocem. Czy w ostateczności jest szansa na zwolnienie lekarskie? Chociaż w mojej rodzinie jak się dowiedzialam to już 3 przypadki karmienia piersią i braku akceptacji potem butelki.

W dodatku póki co jeszcze całego sloiczka nie zjadł. Gora 3/4 ale to jak już się zaznajomil porządnie ze smakiem.

A próbowałam i soczki marchwiowo jabłkowe przez smoczek i tez ciężko to wypić. Kubek nie kapek próbowałam 1ten od 4m i nic. Kupie jeszcze inne cos musi zadziałać.

Domi wpisz w wyszukiwarce smoczek do owoców dla niemowlaka pokaże ci. Są jeszcze siatki ale one dla mnie są jakieś takie nie higieniczne. Nie mam jak ci zdjęcia wstawić bo z komórki szybko pisze.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z Sebastianem to jeszcze jest opcja ze moze co 3h maz przywiezie na karmienie choc dla dziecka na cycu to zdecydowanie za rzadko bo kobiece mleko nie jest tak sycace zoladek jak sztuczne hmm
    no to rzeczyw jest kwestia do rozwiazania
    zostaje sciaganie i mrozenie mleka raczej, moze sie synek pzrekona jednak do butli jak poczuje mleko mamy ze smoka

przy owocach i warzywach nada pamietac ze marchew, banan, ziemniak zapycha kiszki na kupke
    brokulowate moga powodowac bile brzucha na extar wzdecia
    natomiast jablko, sliwka, mango pedza na kupe

ja miesko i rybe podaje ze sloika i jest ok
    jak porcje beda wieksze niz 200g to mzoe bede gotowac sama

na poczatku z warzywami tak robilam, gotowalam tez jablko bo surowe nei wchodzilo
    na tak male swieze porcje to troche jest roboty
    teraz juz robie np tak ze wkladam do lodowki na 2 gi dzien jak puree owowcowe nei zjedzone cale i zadnej rewolucji na zoaldku nei ma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 02:26

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mozna tez macierzysnkie bezplatenie na 14tyg przedluzyc no ale to bezplatnie
    moja bratowa skorzysystakla z tej opcji ,a le juz i tak widac koneic stycznia neidlugo i nianie dla Nikol
    ciekwawe czy bedze chciala 10 miesieczna zostac he he
    niewatpliwie jest to stres dla baby i rodzica,pitem w nocy moze byc wesolo..

ja w cleva feed smok silikonowy wkladam banana lub jablko
    potem mozna ugotwoane brokuly, kalafior probowac
    racja silikonowy smok najlepszy, siatki to raczej trudne do mycia

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no fajne te smoczki silikonowe- tak jak mowisz Limerikowo ta siatka srednio wyglada

A z innej beczki- czy wasze maluch piszcza i kwicza az uszy bola- u nas sie zaczelo jakies 2 tyg temu i rozwazam noszenie korkow w uszach zeby nie oszalec:/

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klik klik smok zamowiony:)

ja dzis na zakupki - musze wyienic prezent gwiazdkowy na wiekszy- heheeh i nie sa to spodnie:) pierscionek piekny maz mi sprawil ale za maly na moj paluch grubasny

przy okazji nowe smoki dla malej kupie i butelki ze 2.
    moze tez jakies wyprzedaze zachacze jak mala pozwoli:p

milej niedzieli

t60z7qg.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie :D
    Jak po Swietach ja jestem mega zadowolona pierwsze Swieta z rodzinka od 4 lat poprostu cudnie :D
    24 bylam na wizycie w szpitalu zwiekszyli mi dawke insuliny i jest lepiej niz bylo ,jutro mam skan wiec zobaczymy czy Adas jest nadal Adasiem :D
    Dziewczyny zaczynam sie stresowac tym ze nie wytrzymam do cc malo robie a brzuch napina mi sie wiecznie dzis w nocy mialam tak z 4 razy plus okropny bol krzyza nie wiem czy moge brac no spe sama od siebie czy pytac ich tutaj o to niby doktorek powiedzial ze kobiety z cukrzyca nie rodza wczesniej a ja sie stresuje

relge6yd0kju1g7d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he he dobry joke .kobiety z cukrem czy bez rodza tak samo jak inne przed i po terminem.to Cie doktorek Juska chcial pocieszyc...
    Jedyna rada magnez i lezenie na boku na spinanie brzucha
    A ile to jeszcze dni do cc zostalo?

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi udanych zakupow.daj znac jak cos upolujesz na sale.moze i my sie zalapiemy :-))
    Ja dzis w job.po job jade po pamperki i padsy .u nas rano przymrozek na - 1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 11:55

Domi IRL lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do planowanej cc zostalo 46 dni wiec jeszcze sporo czasu ,wiem ze zleci w momencie ale dopiero 32 tc wiec niech siedzi maluszek spokojnie oszczedzam sie teraz bardziej niz wczesniej bo nas duzo wiec kazdy mi cos pomoze a jest gorzej :/

relge6yd0kju1g7d.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: