X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi zacznij spokojnie od soczkow wlasnych, nie ma co sie spieszyc, wiadomo solids jak piszesz trzeba wprowadzac

aNiLewe a co Cie dopadlo? mam nadz ze maly zdrowy
    gratuluje tych zabkow, u nas cisza zabkowa, tylko maruda slini sie i pcha co popadnie do buzi
    no i masz racje jestes 24h z baby i juz znasz more less co mu potrzeba

mi mama tez doradzala po swojemu jak bylismy w Poz: a zeby ja, poprawic bo krzywo siedzi, a wytrzec buzie, a nie dawac tyle sloika owocow, no ale ja to bralam za dobra monete, w koncu 4 wychowala plus juz 2 wnuczki wiec kolejnym 2 kibicuje :--)))))))))))

no to rzeczywiscie moze Sebastian przekona sie jednak do buli jak po prostu glod go zmorze?

Domi IRL lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na głód tez juz próbowaliśmy. Jest Jeszcze gorzej. W niedziele tatuś przylatuje to będzie próbował.
    Ja sie zaziebilam ale już czuje przechodzi. Na początku były mrozy na minusie a teraz cieplutko ale leje.

Rady radami ale ja uważam że powinna wyjść jakaś prośba o doradzanie a nie wymyślanie. Tym bardziej że wymyślanie dziecku chorb to już przesada. A rady od ciotek sąsiadek o dawaniu zupek w 3 miesiącu itp to już w ogóle ;)

Jedno zdanie najlepsze na podsumowanie. Każda matka wie co najlepsze dla swojego dziecka.

Limerikowo a wam wyszła jakas wysypka po warzywku czy owocu?

Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak teraz bede chyba odpowiadac- ze wiem co jest najlepsze dla mojego dziecka:)

Ja sie dzis srednio wyspalam od 4 juz nie spie-mala sie przebvudzila, potem maz wychodzil do pracy- i 2 razy wracal bo czegos zapomnial na co psy radosnie popiskiwaly i pomrukiwaly, jak juz kolo 6ej zaczelam zasyiac to mala sie zaczela rozbudzac i juz klops- przed 7 juz na dole w salonie:/

Limerikowo lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My odpukac po niczym nie mamy wysypki.all wprowadzalam b powoli i kasze male ilosci .wpierw puree i owocowe i warzywne wlasne.teraz po 6to juz poty gotowce gerber .heinz z miesem i ryba ale owocowe dalej wlasne.kupne tak srednio lubi
    Nam ok podeszla kaszka sinlac z papu bo po bobovicie bylo spore ulewanie.no ale moze zwieracz zoladka ok sie teraz dopiero zamknal

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi czytam ze zapowiada Ci sie dluuuugi dzien .no ale moze uda Tobie sie mala na drzemke ulozyci tez sama skorzystasz :-))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie ja nie spie w dzien- potem w nocy bym nie mogla no i zawsze cos do zrobienia. Teraz spi to juz umylam i zrobilam wlosy, plus przepakowalam zmywarke i jeszcze licze ze pranie wstawie:)

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas koncowka infekcji, chyba chyba , w pon ide spr gardlo, ucha
    katar minimalnie jeszcze jest a i kaszel tez czasem

ja juz zdrowa bo wzielam amoxyciline a Loli nie podam bo ona jest uczulona i wysypka bylaby, mi lemsip i pyralgina zacpane nei daly rady

pojawil sie nowy objaw:pocenie na potylicy po butli
    konsultowalam dzis w pracy z 2 koleznakami plus brat plus net i nic ciekawego nei wymysliam
    podobno dzieci sie poca, i tak i nei , nie przemawia to do mnie w ogole

jedno jest pewne : nei bylo tego wczesniej i to mnie niepokoi

na necie pisza, ze pocenie sie na potylicy jest 1ym objawem niedoboru wit D
    w naszym przypadku wit D jest i w mleko-pite kolo 840ml na dobe plus dostaje z twistowanej kapuslki bio aron

ja obstawiam ze to ma zw z infekcja gardla, biedna Lola nie powie mamie co boli i jak jej pomoc ;--((((((((((((((

paracetamol nie pomogl podawany 4dni az skonczyla sie butelka, piskam gardziolko tantum verde sprayem z PL, jakos trzeba sie ratowac
    to juz 2 tydz, zaczynam sie wkurzac nerwowo,tym bardziej ze ida swieta , zadna przyjemnosc z chorym infantem grzac pare x h w regionalu

nie jestem lekarzem ale w mym odczuciu jak nie pomogly 2 syropy z Pl, ktore pokzywalam zreszta na wizycie i gardlo chore dalej to gp powinna byla dac antybiotyk

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kobietki
    U nas przed Swietami oczywiscie szpital mamy w domku syn chory , maz chory mnie cos rozbiera wiec super nocka byla okropna krocze mnie bolalo plecy plus brzuch chyba za duzo dziaalm przed Swietami
    Dzis moja mamusia z rodzenstwem przylatuja juz sie doczekac nie mozemy wczoraj z Jula zrobilismy babeczko dla rodzenstwa i nikt ich zjesc wczesniej nie moze :D

relge6yd0kju1g7d.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widze ze wszyscy pelna para do swiat sie pzygotowuja i choruja. Zdrowka na te swieta zyczyc glownie wypada w takim razie dla Was i maluszkow:)

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my powoli wybieramy sie back do gp
    noc niespokojna, plakala co 2h nawet przez polsen ze smokiem
    spisalam all objawy bede naciskac na antybiotyk
    jak nie to shandon dock walking in naprzeciw szpitala, chyba jutro z mezem pojedziemy
    osobiscie mam dosc, oboje jestesmy sfrustrowani niedoleczona choroba 2 tyg i "poziomem" uslug lek dla dzieci, cierpieniem corki ...............

nie wspomne juz ze gp mnie w ciazy w 20 ktoryms tyg ciazy zostawil z silnym kaszlem, bralam na wlasna reke flegamine bo kaszel nawracal i by nie bylo gorzej wtedy
    w Pl ginka dala leki i krecila glowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 12:10

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Juska to Wam bedzie slodko z tymi babeczkami :==))

co za sezon chorowity jak co roku na swieta jeszcze w dodatku

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez chorujemy ;( pogoda okropna

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny nie dobrze!!! mam nadzieje ze sie wszyscy wyleczycie do swiat- jakas epidemia.
    Prosze nie kichac w nasza strone:)

U nas dzis maly sukces- pierwsza kaszka zaliczona- lyzeczka- jak zalecaja po irlandzku,
    po zwyklym lunchowym mleczku na sprobowanie kaszka ryzowa.
    Mala byla zachwycona- nic nie wyplula i jeszcze az sie trzesla tak jej sie podobalo- cala miche by zjadla jak bym jej dala:)

Na dowod:
    343glt5.jpg

x3wkyw.jpg

2jc7zbo.jpg

33oo8xz.jpg

Jak widzicie przyszlo krzeselko z mamas papas wiec poki co jego bedziemy uzywac do karmienia zamiast normalnego krzeselka b ono dopiero od 6 miesiecy- mala byla zachwycona pozycja siedzaca.

Limerikowo, juska19 lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super to krzeselko, fajna ta firama mamas i papas, maja dobre rzeczy, my kupilismy od nich wkladka na spacerowke, spiworek super cieply i pajace na spiocha

widze ze Domi tez cieplo trzymasz :--)) w seweterku, b dobrze
    u nas juz chyba dziala powoli termoregulacja, wiec sewetrek lekki jak cos lub na bodziak kapotka-kaftanik, trzymamy tak 19-20 stopni w salonie i sypialni

Weronika ma tyle wlosow co Lola :--)), mowie wlosy po mamie marne ale duzo i blond
    a czyta ksiazeczki chyba bardziej uwaznie niz nasza

my happy antybiotyk dostalysmy, throat sore jak powiedziala gp, no sama tez przyobserwowalam bo wczor juz cos apetyt nie taki choc jadla

gigantyczne korki do crescenta, powariowali ludzie noramlnei, all sklepy wykupia, przebilam sie do dr choc quequeing z 10min, metr po metrze, super ze Lola spokojna i koncertu nie dala , ale juz slyszalam zneicierpliwienie bo auto nei moze stac tylko brum brum jechac musi ;--))))))))))))

w drodze powrotnej trafilo mi sie i innym hamowansko na uwaga tylko w Irl : źrebie na autostardzie, as zlo sobie raz lewym raz pr pasem

hol hol hol, choina ubrana

2ns2d1t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 01:52

Domi IRL lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super choinka!!!:)

limerikowo to sukienka jest- i pod spodem krotkie body i rajtki.

JAk mi jest chlodno w dlugim rekaiwe to mala dostaje body z dlugim i cos na wierzch wtedy.

My dzis na zakuy do lidla i tesco, a potem kwtne w kuchni.
    Nawet sie ciesze mam ochote dobrze podjesc na swieta smakolyki i gotowac bo mi troche brakuje tego heheh

t60z7qg.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie Zycze Wam Wesolych Swiat :D

Domi IRL, Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez Wam wszystkim dziewczyny, waszym maluszkom i calym rodzinom duzo zdrowka i cudownych rodzinnych swiat i szczesliwego nowego roku:*

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    racja zyczenia przede wszystkim Zdrowych, Spokojnych, Familijnych Swiat

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Spokojnych i Wesolych Swiat! Zdrowia zycze Wam i dzieciakom!

Domi malutka sliczna :)

Limerikowo super choinka ja nadal fotki nie zorbilam musze sie zorganizowac jakos.Fakt korki przeokropne ja juz od 2 dni chora jestem jak mam na zakupy jechac normalnie katastrofa z tymi tłumami.

a tu nasza Nina :) rosnie dzieciatko rosnie,rece bola :)
    2v8lv81.jpg

i swiatecznie :)

hvxqty.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2014, 00:00

Domi IRL, Limerikowo, juska19 lubią tę wiadomość

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane
    Wesołych Świąt.
    Dla większości z nas tych pierwszych magicznych w powiększonym gronie.
    Niech atmosfera rodzinna wypełni wasze domy. Cieszcie się każda chwila. Zdrowia i cierpliwości. Życzymy my
    Ewelina Patryk i Sebastian

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ